Kesler: Očekujem bar jednu medalju

Selektor paraolimpijske reprezentacije u stonom tenisu Zlatko Kesler izjavio je da je realno očekivati osvajanje bar jedne medalje u tom sportu u Londonu.

Izvor: JT

Četvrtak, 16.08.2012.

14:58

Default images

Kesler je novinarima u Novom Sadu, gde će se do 22. avgusta pripremati tri člana naše stonoteniske selekcije, rekao da je najveća favoritkinja za osvajanje odličja Borislava Perić Ranković, trenutno druga na svetskoj rang listi i braniteljka srebrne medalje iz Pekinga.

Nažalost, ona od osvajanja odličja u Pekingu nije učestvovala ni na jednom Svetskom kupu u Aziji, jer nismo imali finansijskih sredstava, a u Londonu će joj glavne konkurentkinje za medalje biti dve Kineskinje i jedna Korejka“, rekao je Kesler.

Selektor stonoteniske reprezentacije dodao je da reprezentativci očekuju bar još jedan plasman u polufinale turnira, jer su on i Nada Matić trenutno šesti na svetskoj rang listi i sve će zavisiti od njihovog uspeha u četvrtfinalu.

Devojke će nastupiti i u ekipnoj konkurenciji. One su bile četvrte u Pekingu i ja se nadam da će ponovo ući u polufinale i da neće završiti na tom najbaksuznijem mestu“, rekao je Kesler.

Selektor se novinarima požalio na tretman koji paraolimpjici imaju u odnosu na sportiste koji su učestvovali na Olimpijskim igrama, jer im je pripalo znatno manje novca za pripreme, iako iza njih stoje rezultati.

U London odlazi 13 paraolimpijaca, a pre nas bilo je 115 olimpijaca. Olimpijci su u Pekingu osvojili tri, a mi dve medalje. Olimpijski komitet Srbije je imao oko 430 miliona dinara budžeta, a nama je pripalo samo 16 miliona“, rekao je Kesler.

Borislava Perić Ranković i Nada Matić su rekle da će na Paraolimpijskim igrama dati sve od sebe da pruže najbolje partije, ali da ne mogu da obećaju medalju, jer je za uspeh nekada potrebna i sreća. Perić Ranković je rekla da su pripreme za predstojeće igre protekle bolje nego za prethodne, jer su stonoteniseri imali pripreme u Sloveniji, Slovačkoj i Italiji, a ugostili su reprezentacije Hrvatske i Italije.

Osetili smo više različitih igrača i više različitih stilova igre, tako da smo pripreme, po našem mišljenju, odradili maksimalno i mnogo bolje nego kada smo odlazili u Peking, tako da rezultati toga moraju negde da se pokažu“, ocenila je Perić Ranković.

Srbiju će predstavljati ukupno 13 sportista na Paraolimpijskim igrama koje počinju 29. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: