Gasol: Radujem se finalu sa SAD

Španski košarkaš Pau Gasol rekao je da njegov tim očekuje težak meč protiv Sjedinjenih Država u finalu Olimpijskih igara u Londonu.

Izvor: JT

Subota, 11.08.2012.

11:32

Default images

Gasol je, ipak, rekao i da se raduje novom susretu sa Amerikancima.

U finalu Igara u Pekingu pre četiri godine SAD su slavile sa 118:107, a pitanje pobednika rešeno je u poslednja dva minuta meča.

U Pekingu je bilo veoma neizvesno i emocionalno. Osetili smo da imamo šansu i borili smo se sve do kraja meča. Znamo da će i sada biti teško, ali to je za nas velika prilika. Drago nam je što ćemo imati novu šansu. Poenta je da izađete na teren, uživate i pokušate da pružite što bolju partiju“, rekao je Gasol.

Španija je plasman u finale izborila posle pobede i velikog preokreta u drugom poluvremenu protiv Rusije sa 67:59, dok su Amerikanci bez problema savladali selekciju Argentine sa 109:83.

Imaćemo težak zadatak protiv Španije, jer su veoma visoki, ali ni njima neće biti nimalo lako“, rekao je selektor SAD Majk Križevski.

Za NBA zvezde sve osim zlata bio bi neuspeh.

Sve osim zlata bilo bi razočaranje za nas. Verovali smo da možemo da dođemo do finala i sada smo tu. Ostala je još samo jedna utakmica“, rekao je Karmelo Entoni, strelac 18 poena u polufinalu.

Finalni meč na programu je u nedelju u 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: