Dan II: Delfini sjajni, ekipno 1/3

Srpski olimpijci imali su još jedan bogat dan na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto su se borili u sedam sportova.

Izvor: B92

Nedelja, 29.07.2012.

09:56

Default images

Prve su nastupile Zorana Arunović i Bobana Veličković u disciplini vazdušni pištolj, a Arunovićeva je izborila mesto u finalu gde je na kraju bila sedma.

Radovan Siljevski je bio 32. u trci na 200m, dok je štafeta ostvarila 13. vreme. Novak Đoković se mučio sa Fabiom Fonjinijem, ali je uspeo da se plasira u drugo kolo pobedivši sa 2:1.

Tri sprska tima izašla su u nedelju na teren, vaterpolisti su pobedili, a odbojkaši i rukometaši su zabeležili poraze. Aleksandar Karakašević je u drugom kolu stonoteniskog turnira izgubio od Mađara Danijela Cvikla sa 4:1.

Na našem sajtu možete uživo pratiti rezultate naših olimpijaca na XXX Olimpijskim igrama u Londonu.

20.45h Đoković prošao u drugo kolo

Drugi reket sveta i jedan od glavnih kandidata Srbije za osvajanje Olimpijskog zlata Novak Đoković počinje takmičenje. Njegove reprezentativne kolege u subotu su imale polovičan učinak.

On je na terenu broj 1 na Vimbldonu igrao protiv Italijana fabija Fonjinija. Đoković i Fonjini su do sada igrali tri puta, sva tri puta slavio je Novak, poslednji 2011. na Rolan Garosu.

Zbok kiše koja je tokom celog dana padala u Londonu srpski dublovi Đoković/Troicki i Zimonjić/Tipsarević svoje mečeve igraće u ponedeljak.

Sa dva sata zakašnjenja počeo je meč između Đokovića i Fonjinija, a meč je ponovo prekinut u finišu prvog seta i nastavljen je tek nakon tri i po sata. Đokovićž je na kraju slavio, a izveštaj sa meča pročitajte ovde.

13.10 Arunović sedma u finalu, Veličković 22.

Prvog dana odmah nas je obradovao jedan strelac, Andrija Zlatić osvojio je bronzu. U nedelju je do finala stigla Zorana Arunović koja je zauzela tek sedmo mesto.

Ona je bila peta u kvalifikacijama u disciplini vaznušni pištolj sa 10 metara, dok je bez finala ostala Bobana Veličković koja je završila na 22. mestu.

Arunovićeva je i u finalu loše krenula, potom imala mnogo uspona i padova, pa je na kraju završila kao pretposlednja sa 453.6 krugova. Zlato je osvojila Kineskinja Venjun Guo.

13:10 Štafeta rekordom do 13. mesta

Srpska plivačka štafeta koju čine Milorad Čavić, Ivan Lenđer, Velimir Stjepanović i Radovan Siljevski zauzela je 13. mesto u kvalifikacijama na 4x100 metara slobodnim stilom.

Naš tim isplivao je mnogo bolji rezultat od onog koji ih je doveo na Igre, ostvarili su vreme od 3.18,79 min i bili pretposlednji u svojoj kvalifikacionoj grupi. Ali, ovim rezultatom su oborili nacionalni rekord.

Slabiji rezultat imale su samo štafete Mađarske i Venecuele. Najbrži u kvalifikacijama bili su Australijanci sa 3:12,39 minuta, dok su Amerikanci zaostali 30 stotinki.

11:45 Siljevski bez polufinala

Radovan Siljevski isplivao je drugo vreme u svojoj kvalifikacionoj trci na 200 metara slobodnim stilom. Srpski plivač ostvario je vreme 1:51,40 minuta, ali se nije plasirao u polufinale.

Siljevski je kasnije bio član štafete koja je oborila nacinalni rekord. Borba za finale na 200m slobodn je u nedelju veče oko 20.35h.

16.10 Karakašević izgubio od Cvikla

Marka Jevtovića u prvom kolu je zaustavio 42-godišnji vetaran. Aleksandar Karakašević kome će rival biti Danijel Cvikl iz Mađarske.

Karakašević je izgubio od Cvikla sa 4:1. Prva dva seta su bila neizvesna, ali su pripala Mađaru (oba 12:10), Karakašević je dobio treći set sa 12:10, ali je naredna dva dobio Mađar, pa je iskusni srpski stonoteniser završio takmičenje u Londonu već posle jednog meča.

17:41 Srpski "delfini" odlični protiv Mađara

Srpski vaterpolisti su odlično odigrali prvu utakmicu na turniru protiv najtežeg protivnika. Srbija je sa 14:10 pobedila trostruke uzastopne olimpijske šampione - Mađare.

Kompletan izveštaj možete pročitati ovde.

17:11: "Drim tim" lako dobio Francusku

Beta
U derbi meč prvog kola grupe A košarkaškog turnira SAD je pobedio Francusku sa 98:71. Posle prve četvrtine Amerikanci su imali samo poen prednosti - 22:21. Plej San Antonia Toni Parker ubacio je 6 poena, dok je u timu olimpijskih šampiona najefikasniji u prvih deset minuta bio Kevin Durent sa sedam poena.

Amerikanci su mnogo bolje odigrali u drugoj četvrtini koju se otvorili serijom 11:0. SAD je drugu četvrtinu dobio sa 30:15, Durent je ubacio 11 poena (ukupno 18 u prvom poluvremenu).

U drugom poluvremenu nije bilo rezultatske neizvesnosti. Durent je bio najefikasniji sa 22 poena, Kevin Lav je ubacio 14, a Kobi Brajant 10. U timu Francuske najefikasniji je bio Traore sa 12 poena, Toni Parker je ubacio 10.

18:44 Rukometaši izgubili od "Furije"

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je na startu Olimpijskih igara u Londonu. Vicešampioni Evrope izgubili su u prvom kolu B grupe od Španije rezultatom 26:21 (10:14).

Ekipa Veselina Vukovića odlično je igrala u prvih 50-ak minuta, ali je u narednih pet sve upropastila. Španci su do pobede došli serijom od šest postignutih golova kada su stigli do četiri gola viška (24:20). Momir Ilić postigao je šest golova, Ivan Stanković četiri, a Ivan Nikčević tri. U sastavu Španije Sarmiento Melian je bio strelac pet, a Makeda i Tomas po četiri gola. Naredni rival srpskim rukometašima biće selekcija Hrvatske u utorak.

19:16 Olimpijski šampioni bolji od evropskih

U subotu su odbojkašice Srbije doživele debakl, a i odbojkaši Srbije su na startu takmičenja zabeležili poraz.

Odbojkaši Srbije izgubili su od olimpijskih šampiona SAD-a sa 3:0 (25:17, 25:22, 25:21) u prvom meč na Olimpijskim igrama. Srbija u drugom kolu igra sa Tunisom u utorak od 10.30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: