Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 16.08.2012.

11:00

Mandić: Polako postajem svesna

Zlatna srpska olimpijka Milica Mandić rekla je za "Večernje novosti“ da tek postaje svesna uspeh koji je postigla na Igrama u Londonu.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Ona ističe i da joj je svečani doček ispred Skupštine grada predstavljao ostvarenje sna.

„Polako postajem svesna toga šta sam uradila. Ljudi me prepoznaju na ulici, mašu, javljaju mi se, čestitaju. Dešavaju se stvari koje se ranije nisu dešavale“, kaže Milica.

Nisam verovala da je sve ovo ostvarivo. Sada kada sam videla i doživela sve ovo, osećaj je stvarno neverovatan. Mada, odsekla sam se kad sam videla ovoliko ljudi. Prvi put doživljavam ovako nešto, ali uživam u svemu. Niko u svetu nema ovakav doček i hvala svima što su nam priredili sve ovo”, dodala je ona.

Zahvaljujući Milici publika u Srbiji brzo je naučila pravila tekvandoa, veštine koju srpska reprezentativka poredi sa umetnošću.

Najbliži je umetnosti, jer je protkan svim veštinama. Nisu potrebne samo snaga i hrabrost. Tekvondo je nalik šahu, morate da napravite potez kojim ćete da nadmudrite rivala”, objašnjava Milica.

Mlada Beograđanka je u Londonu za protivnice imala tekvondoistkinje od kojih je ranije gubila, međutim, to sada nije bio slučaj.

Upravo tako. Spremali smo se dobro i temeljno za svaku borbu i analizirali protivnice do tančina”.

Milica koja je Srbiji donela prvo zlato posle 12 godina, nada se da će isti uspeh postići u Riju 2016.

Nadam se da je moguće ponoviti sve ovo. Davaću maksimum, kao i do sada, na svakom takmičenju, na pripremama, svakom treningu, jer počinje novi olimpijski ciklus. Ali pre toga idem na odmor. Čak i da ništa nisam uradila bio bi zasluženi, jer su iza mene meseci rada. Onda fakultet i nastavljam daljezaključila je Milica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve