Milica Mandić dobija stan

Olimpijska šampionka u tekvondou Milici Mandić dobiće stan, a odluku o tome doneće Vlada Srbije u sredu, najavio je premijer Ivica Dačić.

Mandićeva je u subotu Srbiji donela prvu zlatnu medalju još od 2000. godine i Igara u Sidneju, kada su odbojkaši osvojili najsjajnije odličje, pošto je u Londonu trijumfovala u kategoriji preko 67 kilograma.

Tek pošto je osvojila zlato u Londonu, ljudi su počeli da upoznaju Milicu, koja se po povratku sa Igara vratila u mali stan u kojem živi sa mamom, tatom, sestrom i bakom.

Do Londona, Milica je, kao i svi olimpijci, jedinu pomoć od države dobijala u vidu stipendije od 500 evra svakog meseca od Grada Beograda.

Mandićeva je osvajanjem zlata u Londonu stekla pravo na nacionalnu penziju od svoje 40. godine u iznosu tri prosečne plate, a uz to joj sleduje i novčana nagrada, koju bi trebalo da dobije uskoro.

Milici i ostalim srpskim olimpijcima biće priređen doček ispred Skupštine Grada Beograda od 20 časova, a oni će pre toga proći gradom u otvorenom autobusu.