Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 29.07.2012.

17:20

Rukometaši pali u nastavku

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je na startu Olimpijskih igara u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vicešampioni Evrope izgubili su u prvom kolu B grupe od Španije rezultatom 26:21 (10:14).

Ekipa Veselina Vukovića odlično je igrala u prvih 50-ak minuta, ali je u narednih pet sve upropastila. Španci su do pobede došli serijom od šest postignutih golova kada su stigli do četiri gola viška (24:20).

Momir Ilić postigao je šest golova, Ivan Stanković četiri, a Ivan Nikčević tri. U sastavu Španije Sarmiento Melian je bio strelac pet, a Makeda i Tomas po četiri gola. Naredni rival srpskim rukometašima biće selekcija Hrvatske u utorak.

Španci su bolje otvorili duel, imali su tokom prvih desetak minuta konstantno prednost, ali naš tim je sredinom prvog dela postigao tri vezana gola i došao je do prve prednosti (7:6).

Španci su najveće pšrobleme kao što se i očekivalo pravili preko pivotmena Aguinagaldea, ali srpski rukometaši igrali su raznovrsnije. Novom serijom, ovoga puta od četiri vezana gola, tim Veselina Vukovića je došao do tri gola viška (11:8).

Sjajan je bio i golman Darko Stanić u prvom delu, a prosto je briljirao Ivan Stanković koji je postigao tri gola i imao nekoliko odličnih proigravanja. Na kraju, nakon prvog poluvremena Srbija je imala najvećih plus četiri (14:10).

Drugo poluvreme Španci su počeli mnogo bolje, i posle 11 minuta uspeli su u potpunosti da se vrate u meč pošto su izjednačili na 16:16. Odgovornost je tada preuzeo Momir Ilić koji je održavao našu selekciju u vođstvu, ali je nekoliko velikih grešaka u dodavanju u drugom delu drugog poluvremena omogućilo Španiji da dođe do prvog vođstva u nastavku (21:20).

U tim trenucima Španci su i rešili pitanje pobednika, postigli su šest vezanih golova, stigli do četiri gola viška (24:20) i do kraja su održali su prednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve