Nedelja, 12.08.2012.

18:01

Zlato za SAD, Španci ubacili 100

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto su kao i pre četiri godine savladali Španiju, 107:100.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Zlato za SAD, Španci ubacili 100 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Kosarkas

pre 11 godina

Odavde se vidi koliko je nas Dejan Bodiroga bolji igrac od Navara. Navaro u zadnjoj cetvrtini kos nije mogao da pogodi. Sa druge strane bodiroga je u zadnjoj cetvrtini bio najbolji.

Indijanopolis 2002. TO spanci ne mogu da ponovi niti zasluzuju.

Rion

pre 11 godina

Iskreno, više je onih koji mrze jedne nego što vole druge. To su samo nerealni i razmaženi umovi. Mislim da je sinoć, kao i pre četiri godine, košarka pobedila. I to ona koja ostavlja bez daha. Atomska košarka!!! Sa dosta trčanja, brzih predaja lopte i šuteva sa distance. A i koševi iz reketa su pretežno bili posle brzih akcija! Objektivno, pobedili su najbolji, a poraženi su, definitivno, odmah iza njih po kvalitetu! Meni je zastajao dah i svakako nisam mislio ko je kome povređen, ko je u svađi sa trenerom, ko je igrao prljavije, ko je simulirao, ko je nameštao, da li idu na kontrole, da li se briju, da li su bolji od Srbije ili tima Sjedinjenih država iz '92 ili '96.... Iskreno, niko se od njih nije žalio posle finala! Zar bi trebali mi? :-)

nikos galis

pre 11 godina

Zao mi je sto ih nisu vise odrali, ovi Spanci imaju tako antipaticne likove u ekipi. Znam da nije lepo reci, ali Rudi Fernandez bas ima facu za samar.

Negativni

pre 11 godina

Zaista ne razumem ovoliko odusevljenje finalom.Amerikanci su imali pristup mecu kao ja kad izadjem ispred kuce na basket i dali 107 poena.Sta bi tek bilo da im se nisu povredili centri i da su imali ozbiljan pristup ne turniru?Ali,u ovoj utakmici se vidi sva besmislenost evropske kosarke koju je urnisala Fiba sa imbecilnim pravilima i sudijama kojima treba zabraniti da udju u halu.Spanci su u prvom poluvremenu mogli i da sutiraju nogama protivnicke igrace i ne bi im bio sviran faul.Samo tako moze vestacki da se napravi egal utakmica...Sramota.

kavurma

pre 11 godina

alo bre dosta lozenja. da su im igrali zdravi hauard i banjnam kao rezervni centar bilo bi 40 razlike, i ovako je moglo da bude 20 da su imali malo vise srece. ko normalan moze da navija za onako prljav tim kao spanija? za ove lozace koji porede ovaj tim spanije sa nasim iz atlante, i kazu da je bolji , prebacite se na drugi sport. bocanje, ili nesto slicno.

disorder

pre 11 godina

ameri se dopinguju treninzima dok se nasi fenserisu po splavovima, bolje i oni nek se malo "dopinguju" ;) i kako to da EVROPSKA ekipa (igra odbranu ovo ono) primi preko 100 poena?! ;)

pored Wall St

pre 11 godina

Spanski tim igra preko deceniju zajedno dok su Ameri bas kao i zenski tim imali svega 6 utakmica zajedno, dosli bez pravog centra, tipa Hauard, Grifina, Vejd, Rodno, Rouz i opet su dominirali na cijelom turniru.

Маки УСА

pre 11 godina

За све оне који упорно тврде да Амерички кошаркаши не подлажу допинг контроли,Коби Брајант је у интррвјуу послије полуфинала против Аргентине рекао да је он ишао на допинг контролу послије утакмице.

zoran

pre 11 godina

Ovaj Drim tim je po snazi iza tima iz 92.(o tome nema rasprave) ali i iza tima iz 96(i tu nema rasprave).Svi ostali do 2012 su podjednaki.Spanci nisu ono sto su bili!!!Prosecan drim tim sa nekolicinom izvanrednih igraca(Durant,Brajant,Dzemjs).Ostali ne bi imali mesta u timovima iz 92 i 96 godine.A sto se tice Spanaca i ekipe stare Juge(15 razlike za bivsu Jugu)kao od sale.

Macak

pre 11 godina

Zdravo Pip!
Pa eto izgleda kosarku pratis od 90tih jer se kao i mnogi drugi zaleces pa objavljujes ko je najveci svih vremena i eto bas ti najveci igraju u tom vremenu kad ti pratis kosarku.
Znas onu poslovicu- Uhvatio seljak svinju za rep pa rece-ovo je kraj.
E pa ima svijeta i prije i poslije onog cega se mi sjecamo.. Probaj da pogledas stvari sire kad se zaljubljeno odnosis prema Spaniji. Spanci su nama bili musterije ali zesce sve do skora..mislim od sedamdesetih,80tih i td. Da im u stara vremena ne bi Amera Brabendera ne bi nikad ni naucili kosarku. Na zalost ne naucise fer plej od njega. Tek sa raspadom SSSRa i YU dolazi sansa za Spance ali ni tu ne prolaze sve dok su igraci stvoreni u skolama ovih kosarkaskih sila aktivni(rrusi nasi litvanci). E tek kad je sve to gotovo evo ti njih na velikoj sceni i uzimaju prvenstva- ali tek nakon migoljenja i izgubljenog finala od Rusa kuci. Jeste fino su se suprostavli Amerima i sad i pre 4 god. ali neki dan se litvanija jos bolje suprotstavila, a i Argentina u prvom poluvremenu u rvoj tekmi sa USA. I da Spanci su namjstili da izgube sa Brazilom i jos pogledaj ponovo snimak LeBrona i Gasola, niti je u pitanju oko niti namjera osim namjere Gasola da isfolira da je oslijepio-gori je od onog Turcina smotanog sa SP u glumi.
Postujem Sabonisa, Marculonisa mada su nas trpali jer su bili sportisti-ovi spanski zicari slave mogu da odigraju ali nikad ih se necu sjecati po tome vec po foliranju.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Skoro da se potpuno slažem sa Pipom 33. Nisu prljavi i pokvareni. Jel' trebaju da nas Ameri prebiju ko nas u Atlanti, da nam uvaljuju laktove i kolena, i još da izbace Divca. Španci su imali neophodnu dozu drskosti i inteligencije i time su veliku razliku u kvalitetu spustili na samo "-7". Najbolja evropska reprezentacija ikada, koja igra najlepšu, nabržu i njaraznovrsniju košarku ikada na ovim prostorima.

Johny

pre 11 godina

Kako mozete da navijate za naciju koja nije podlozna doping kontroli na OI?
(milan,uzice, 12. avgust 2012 18:31)

Ja bas volim i naprosto obozavam da navijam za naciju koja ne podleze doping kontroli . I sta sad ?

UrosBg

pre 11 godina

Cestitke Amerima na osvojenom zlatu, zasluzili su. Cestitke i Spancima jer su odigrali fenomenalnu utakmicu i bili jako blizu da iznenade Amere. Steta je da mi nismo bili u Londonu sa nasom reprezentacijom ali za nadati se da cemo biti na sledecim olimpijskim igrama i da cemo igrati znacajnu ulogu.

http://hoopsuniverse.net

Milos

pre 11 godina

Sto se tice dopingovanja, eno i Sarenac, otvoreni hejter nba lige, koji je na svakoj utakmici ponavljao urbanu legendu da se nba igraci ne testiraju, danas je rekao da je to dezinformacija...

Milan

pre 11 godina

Citiram B92:
"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih."
Toliko o njihovovim medaljama na OI. Link:
http://www.b92.net/sport/london2012/plivanje/vesti.php?yyyy=2012&mm=07&dd=31&nav_id=631063

Sergio Busquets

pre 11 godina

@Pip33
Fantastican komentar,veoma objektivan,zaboravio si da su nas pobedili jos i 2004. na Olimpijskim igrama u Atini u grupnoj fazi,i uvek mi je smetala ta fama oko ove fantasticne generacije spanskih kosarkasa kako su prljavi,foliranti,provokatori...ne kazem da nema i toga,ali gospodo krenite prvo od sebe,tj od nase reprezentacije,pa nismo ni mi cvetjke,setite se Krstica i stolice od pre dve godine kad je u trenutku kad je frka prestajala iz cista mira udario onog Grka,setimo se nekada Divca-najveci flopper u istoriji igre,kako se samo valjao po podu i glumatao faulove,setite se nase "divne" kosarke za vreme Obradovica kad smo bili najbolji(rezultati finala EP 1997. je bio 61:49 protiv Italijana,a u finalu SP 1998. protiv Rusa 64:62)-leprsava,smekerska kosarka,mozes misliti...pa pogledajte ovo finale,kakva utakmica,kakav otpor Dream teamu sa neverovatnim individualcima,pa se setite finala iz Pekinga 2008-najbolja utakmica koju sam video u zivotu...Rejes ce definitivno otici u penziju(i treba vala) ali se nadam da se Pau Gasol,Navaro i Kalderon jos nece oprostiti od reprezenativnog dresa...
I da Kevin Durent je apsolutni MVP i najbolji igrac turnira,izdominirao je kao i pre dve godine u Turskoj,covek je jednostavno najbolji kosgeter svih vremena vec sad je jasno,nadam se da ce u karijeri uzeti 2-3 prstena

Ivan

pre 11 godina

Pobogu ljudi, odakle tolika zaljubljenost u Spaniju. Nema tu nikakve sile, razlika cak izmedju Amirike i Evrope u basketu mozda nikada nije bila veca. Zadnje dve olimpijade zlato uzima tim bez centra! 4 odlicna spoljna i to je to. Spanci jesu dobri ali tako dobar tim bi morao da dobije tim sastavljen samo od spoljnih igraca. Zamislite da svojevremeno u timu nije bilo O'Nila.

reggie

pre 11 godina

Spanci su se drzali samo zbog cinjenice da Ameri nemaju centra, ali su pokazali da mogu da osvoje OI sa bekovima i krilima, cak i bez prave cetvorke, sta reci. Secam se Atlante kad je Divac sam igrao protiv Seka, Hakima, Robinsona, a Paspalj i Bodiroga morali na cetvorku protiv Melouna, Barklija, cak se tu ubacivao Pipen koji je kao trojka mogao da pokriva u odbrani skoro sve. Da su pomenuti gorostasi na petici i kao od brda odvaljene cetvorke bili ovde ova "furija" bi ostala bez visokih igraca jos na poluvremenu jer bi ih ovi uneli u kos sa sve loptom, pa bi bilo na kraju 30 razlike. Ovako su se nadali, ali kao po obicaju ostalo je samo na nadanju...

Dzoni

pre 11 godina

Nekad je dream tim bio sinonim za dominaciju u reketu...a sad spanci apsolutno dominantni u reketu a ameri u potpunosti zavisni od bekova i njihovih suteva..sve naopako u odnosu na 1992 i 1996.

dejan

pre 11 godina

Dream Team iz '92. je zakon ! Ovi jedva tuku litvance i špance...reprezentacija Evrope bi ih u 10 utakmica ladno tukla bar 5 puta...Džordan je imao pravo...

232

pre 11 godina

Spanija bila bolja celu utakmicu ali su na kraju falile trojke Navara i poeni Rejesa, plus cvrsca odbrana na Krisu Polu. Neverovatno da spanci nisu igrali neku kombinovanu zonu i coveka na Durenta. Takodje velike zasluge za pobedu idu Kevinu Lovu i Krisu Polu. Trener SAD trideset sekundi pre kraja na +6 izvodi celu petorku i kece slavlje, kakva bahatost i nepostovanje protivnika. Ameri par sekundi pre kraja uleteli u teren, trener Spanije je mogao da trazi tehnicke greske za zapisnickim stolom. Po meni trebali su to da urade. Sve u svemu, osim najbolje petorke NBA protiv Spanije na zalost ostale reprezentacije nemaju sta da traze.

Petkovic zoran

pre 11 godina

nasi "majstori' su izgubili samo sa 26 razlike a ovi Spanci"neznalice "u dva finala ukupno 18. ovoje najbolji tim ikada van amerike .REALNO

Pip 33

pre 11 godina

Jesu pokvareni, foliranti, prevaranti, ali Spanci su najbolja Evropska ekipa svih vremena, posle one Jugine ( 91 - 96 ). Mozemo da ih mrzimo do prekosutra, nabili su nam kompleks ( pobedili nas 2002, 2003, 2005, 2006, 2009, 2011, mi njih samo 2009 u grupnoj fazi i sledece godine kada su igrali bez Gasola i Kalderona. Svaka njihova pobeda je bila ponizavajuca, pogotovo ono na EP u Novom Sadu 2005. kada su i bez Gasola ove nase pocepali 25 razlike, da je publika vikala '' ole '' pred kraj meca ) i valjda ih zbog toga i toliko blatimo. Niko ne moze osporiti kakve fantasticne igrace i ekipu imaju, koliko je Gasol dominantan igrac vec 15 godina. Neko ce reci ,, onaj Rudi ili Navaro se bacakaju i foliraju '' . A nas Teo to ne radi? Sve bih dao da je nasa reprezentacija u finalu sa USA, ali nadam se da smo se jos jednom uverili koliko smo svetlosnih godina daleko od svetskog vrha ( USA, Spanija, Rusija, Argentina, Brazil itd... ). Jos jednom ,sve cestitke Spancima na ovoj fantasticnoj utakmici i to sto su toliko namucili ove kiklope i masine. P. S. Lebrik je resio utakmicu tako sto je izbacio Gasola iz igre, udarivsi ga namerno u oko, a ne onim poenima na kraju. MVP OI je Kevin Djurent.

GrobaR

pre 11 godina

Ne volim ovog Lebrona ali realno kada god je zaskripalo covek je povukao ekipu. Realno je najbolji kosarkas sadanjice.

Spanci kao sportisti su bruka i sramota savremenog sporta. Pa jel moguce da im sudije pomazu i protiv Drim tima.

Jim Beam

pre 11 godina

Kako Brajant psuje na srpskom, Radman ga je baš lepo naučio :) Druga stvar koja mi je zapala za oko jeste što ovaj mali Entoni Dejvis na SVAKOM tajm autu najviše od svih igrača sluša trenera i upija iako uopšte nije ulazio dok meč nije rešen. Svaka čast na tome jer će samo tako postati vrhunski igrač.

Inače svaka čast Špancima na sjajnoj utakmici, ovo je kraj jedne sjajne generacije iako je nikad nisam voleo. Ali činjenica da je izgledalo kao Ameri ne igraju punim gasom jer tek kada je vrag odneo šalu na početku četvrte četvrtine oni su dodali gas zaigravši bolje u odbrani i otišli su na +10. Durent je neverovatan igrač i prava je milina gledati ga i mnogo sam srećan što ćemo u vrhunskim partijama ovog momka uživati još 10ak godina.

Molle

pre 11 godina

Ne znam za Vas, ali ja smem da se zakunem da je Kobi, promašivši prvo od tri bacanja, tačno šest minuta pre kraja, opsovao na srpskom. Nije najafirmativnije, niti mu je prvi put, al' da je simpa, jes' vala.

mujcinovic salih

pre 11 godina

Spanci su bili fantasticni ali uz Argentinu su oni verovatno,tezak je izraz,napodmuklija ekipa.Nisu se libili nicega da bi pobedili.Ovo je kraj ove ekipe.Mislim da vise nece igrati zajedno.O ekipi SAD nemam sta da kazem sem najbolji su,no prilicno su naivni u odnosu na druge ekipe.Tu pre svega mislim na Spaniju i Argentinu koje igraju prljavo do zla boga.

Mare

pre 11 godina

Amerikanci su bolji od Španije samo zbog 4 igrača:Durent,Lebron,Pol,Brajant.To su ta 4 igrača koji prave razliku,Španija se dobro držala 3 četvrtine i to je bio njihov maksimum.Lebron je jednom skočio i zakucao,a glava mu je bila u visini koša...:))

Dule

pre 11 godina

Brate mili, već decenijama čitamo o "debelim Amerikancima" i "bolesnoj naciji", a oni uzeše ladno 104 medalje, od toga 46 zlatnih, i to u najzahtevnijim disciplinama. Plivanje 31, atletika 29, gimnastika 6, veslanje 3...
Kapa dole!

Ivan

pre 11 godina

Šta reći,uživao sam zaista kako igraju dva najbolja tima na svetu :)Amerikanci suviše moćni i zasluženo prvi,ali Španci su JEDINI koji u ovom trenutku mogu da im pariraju,i svaka im čast,zaista super moćna generacija Španaca :) Ubaciti Amerima 100 koševa i biti na pragu podviga to mogu samo Španci.Čestitam obema ekipama :)))

lekar

pre 11 godina

Pa jel moguce da im sudije pomazu i protiv Drim tima.
GrobaR

Zar je moguce da si toliko isfrustrian da si video pomoc sudije? Ima lek, ide kod psihatar.

tmac-attack

pre 11 godina

Kevin Durent je jos jednom dokazao da je tata za James-a i ostale.. ubedljivo najkompletniji igrac na svetu....fenomenalan sut, prodor, skok, odbrana...jednostavno najbolji!... posle Tracy-a :-)

Pip 33

pre 11 godina

Jesu pokvareni, foliranti, prevaranti, ali Spanci su najbolja Evropska ekipa svih vremena, posle one Jugine ( 91 - 96 ). Mozemo da ih mrzimo do prekosutra, nabili su nam kompleks ( pobedili nas 2002, 2003, 2005, 2006, 2009, 2011, mi njih samo 2009 u grupnoj fazi i sledece godine kada su igrali bez Gasola i Kalderona. Svaka njihova pobeda je bila ponizavajuca, pogotovo ono na EP u Novom Sadu 2005. kada su i bez Gasola ove nase pocepali 25 razlike, da je publika vikala '' ole '' pred kraj meca ) i valjda ih zbog toga i toliko blatimo. Niko ne moze osporiti kakve fantasticne igrace i ekipu imaju, koliko je Gasol dominantan igrac vec 15 godina. Neko ce reci ,, onaj Rudi ili Navaro se bacakaju i foliraju '' . A nas Teo to ne radi? Sve bih dao da je nasa reprezentacija u finalu sa USA, ali nadam se da smo se jos jednom uverili koliko smo svetlosnih godina daleko od svetskog vrha ( USA, Spanija, Rusija, Argentina, Brazil itd... ). Jos jednom ,sve cestitke Spancima na ovoj fantasticnoj utakmici i to sto su toliko namucili ove kiklope i masine. P. S. Lebrik je resio utakmicu tako sto je izbacio Gasola iz igre, udarivsi ga namerno u oko, a ne onim poenima na kraju. MVP OI je Kevin Djurent.

Looka

pre 11 godina

Na stranu iritirajuce ponasanje spanskih igraca zbog kojih su stekli antipatije. Na stranu pritajna zelja mnogih da se Amerima skine skalp. Kakvo fenomenalno olimpijsko finale!! Oba tima grizla za pobedu do poslednjih trenutaka; milina za gledanje...

Zoki

pre 11 godina

Odlična taktika Skariola, zona, igranje na centre i sečenje kontri faulom. A Ameri bi trebali da izribaju Križevskog što je na Olimpijadu otišao sa jednim centrom i jednom četvorkom. Karmelo Entoni im igra centra pola utakmice. Svaka čast spoljnoj liniji, ali mogao je on i Džordana i Pipena da doda na bekovima, ali kad si tanak na centru onda će tu da te probuše. A naročito što su znali da je najveća pretnja Španija koja ima tri all-star centra.

hm?

pre 11 godina

A mi za to vreme igramo kvalifikacije za EP sa Islandom. Sta bi sa projektom London 2012, koliko se secam najavljivala se medelja. Zar nismo mi trebali da budemo u tom finalu?

Ne navijam politicki

pre 11 godina

@
Kobi opet psovao na srpskom ( "U p... mater"),haha.
(mislej, 12. avgust 2012 18:07)

Haha, jeste i ja sam cuo ali sam mislio da se tripujem.
Bravo za Amere, nikako ne volim one prljave Spance.

nekle

pre 11 godina

Sjajan mec, uz onaj od pre 4 godine u Pekingu najbolji internacionalni mecevi ikada.
Amerima cestitke, a Spancima jos jednom naklon do poda za jos jedan fenomenalan mec.
Kako su samo usli samouvereneo i neustrasivo u mec.
Sjajni potezi i na jednu i drugu stranu, dve definitvno ubedljivo najbolje reprezentaicje na svetu.
Mislim da i mi mozemo da igramo ovako kao Ameri i Spanci, imamo igrace sa odlicnim predispozicijama poput Keselja, Lucica, Nedovica, Miljenovic, Cvetkovic...
Bilo bi fenomenalno kada bi igrali ovako modernu kosarku u Riju 2014, kao ove dve odlicne ekipe.
Igrali smo je u Tuskoj 2010, a onda prosle godine posle poraza od Francuza u grupi, neobjasnjivo se vratili nekoj kosarkaskoj destrukciji koja nas je i kostala Londona.
Valjda su ovi nasi naucili nesto iz toga.

Kris Pol

pre 11 godina

Kakva je ovo vanzemaljska košarka bila , alal vera kakav španci tim imaju. Košarkaški savez Srbije pod hitno mora da uvede NBA pravila za sve kategorije do seniora, jedino tako možemo opet da stvorimo kompletne igrače, zvezde. Dokle god u juniorima ili kadetima treneri budu insistirali na zonama, umesto da klinci nauče od malena da igraju jedan na jedan , da imaju leve i desne ulaze, da mogu da čuvaju svog vršnjaka bez udvajanja i pomoći, a samim tim da se šlepuje kroz celu svoju košarkašku karijeru kroz "pomoć", teško da će mo biti ikad kvalitetni da igramo finale na olimpijskim igrama.

sale rs

pre 11 godina

jos jedna izgubljena utakmica spanskog trenera,da covjek ne koristi onakve predispozicije ibake i da drzi indisponiranog navara u igri kojeg nema u odbrani smijesno..

mixi

pre 11 godina

Očigledno da Ameri nisu navikli na ovakvu prljavu igru Navara & co. Koliki su oni majstori pokazuje da im je bilo dovoljno i poslednja 4 minuta za pobedu...Vidi se da im je stalo da osvoje, a čestitke i Špancima, zaokružili su jednu celinu, jer ne verujem da će Navaro, Gasol, Kladeron, Rejes imati motiva da i dalje igraju za repku. Sledeća Olimpijada je naša! :)

GrobaR

pre 11 godina

Ne volim ovog Lebrona ali realno kada god je zaskripalo covek je povukao ekipu. Realno je najbolji kosarkas sadanjice.

Spanci kao sportisti su bruka i sramota savremenog sporta. Pa jel moguce da im sudije pomazu i protiv Drim tima.

Looka

pre 11 godina

Na stranu iritirajuce ponasanje spanskih igraca zbog kojih su stekli antipatije. Na stranu pritajna zelja mnogih da se Amerima skine skalp. Kakvo fenomenalno olimpijsko finale!! Oba tima grizla za pobedu do poslednjih trenutaka; milina za gledanje...

Kris Pol

pre 11 godina

Kakva je ovo vanzemaljska košarka bila , alal vera kakav španci tim imaju. Košarkaški savez Srbije pod hitno mora da uvede NBA pravila za sve kategorije do seniora, jedino tako možemo opet da stvorimo kompletne igrače, zvezde. Dokle god u juniorima ili kadetima treneri budu insistirali na zonama, umesto da klinci nauče od malena da igraju jedan na jedan , da imaju leve i desne ulaze, da mogu da čuvaju svog vršnjaka bez udvajanja i pomoći, a samim tim da se šlepuje kroz celu svoju košarkašku karijeru kroz "pomoć", teško da će mo biti ikad kvalitetni da igramo finale na olimpijskim igrama.

Dule

pre 11 godina

Brate mili, već decenijama čitamo o "debelim Amerikancima" i "bolesnoj naciji", a oni uzeše ladno 104 medalje, od toga 46 zlatnih, i to u najzahtevnijim disciplinama. Plivanje 31, atletika 29, gimnastika 6, veslanje 3...
Kapa dole!

Jim Beam

pre 11 godina

Kako Brajant psuje na srpskom, Radman ga je baš lepo naučio :) Druga stvar koja mi je zapala za oko jeste što ovaj mali Entoni Dejvis na SVAKOM tajm autu najviše od svih igrača sluša trenera i upija iako uopšte nije ulazio dok meč nije rešen. Svaka čast na tome jer će samo tako postati vrhunski igrač.

Inače svaka čast Špancima na sjajnoj utakmici, ovo je kraj jedne sjajne generacije iako je nikad nisam voleo. Ali činjenica da je izgledalo kao Ameri ne igraju punim gasom jer tek kada je vrag odneo šalu na početku četvrte četvrtine oni su dodali gas zaigravši bolje u odbrani i otišli su na +10. Durent je neverovatan igrač i prava je milina gledati ga i mnogo sam srećan što ćemo u vrhunskim partijama ovog momka uživati još 10ak godina.

hm?

pre 11 godina

A mi za to vreme igramo kvalifikacije za EP sa Islandom. Sta bi sa projektom London 2012, koliko se secam najavljivala se medelja. Zar nismo mi trebali da budemo u tom finalu?

Ivan

pre 11 godina

Šta reći,uživao sam zaista kako igraju dva najbolja tima na svetu :)Amerikanci suviše moćni i zasluženo prvi,ali Španci su JEDINI koji u ovom trenutku mogu da im pariraju,i svaka im čast,zaista super moćna generacija Španaca :) Ubaciti Amerima 100 koševa i biti na pragu podviga to mogu samo Španci.Čestitam obema ekipama :)))

Molle

pre 11 godina

Ne znam za Vas, ali ja smem da se zakunem da je Kobi, promašivši prvo od tri bacanja, tačno šest minuta pre kraja, opsovao na srpskom. Nije najafirmativnije, niti mu je prvi put, al' da je simpa, jes' vala.

tmac-attack

pre 11 godina

Kevin Durent je jos jednom dokazao da je tata za James-a i ostale.. ubedljivo najkompletniji igrac na svetu....fenomenalan sut, prodor, skok, odbrana...jednostavno najbolji!... posle Tracy-a :-)

Johny

pre 11 godina

Kako mozete da navijate za naciju koja nije podlozna doping kontroli na OI?
(milan,uzice, 12. avgust 2012 18:31)

Ja bas volim i naprosto obozavam da navijam za naciju koja ne podleze doping kontroli . I sta sad ?

Milos

pre 11 godina

Sto se tice dopingovanja, eno i Sarenac, otvoreni hejter nba lige, koji je na svakoj utakmici ponavljao urbanu legendu da se nba igraci ne testiraju, danas je rekao da je to dezinformacija...

Mare

pre 11 godina

Amerikanci su bolji od Španije samo zbog 4 igrača:Durent,Lebron,Pol,Brajant.To su ta 4 igrača koji prave razliku,Španija se dobro držala 3 četvrtine i to je bio njihov maksimum.Lebron je jednom skočio i zakucao,a glava mu je bila u visini koša...:))

Ne navijam politicki

pre 11 godina

@
Kobi opet psovao na srpskom ( "U p... mater"),haha.
(mislej, 12. avgust 2012 18:07)

Haha, jeste i ja sam cuo ali sam mislio da se tripujem.
Bravo za Amere, nikako ne volim one prljave Spance.

reggie

pre 11 godina

Spanci su se drzali samo zbog cinjenice da Ameri nemaju centra, ali su pokazali da mogu da osvoje OI sa bekovima i krilima, cak i bez prave cetvorke, sta reci. Secam se Atlante kad je Divac sam igrao protiv Seka, Hakima, Robinsona, a Paspalj i Bodiroga morali na cetvorku protiv Melouna, Barklija, cak se tu ubacivao Pipen koji je kao trojka mogao da pokriva u odbrani skoro sve. Da su pomenuti gorostasi na petici i kao od brda odvaljene cetvorke bili ovde ova "furija" bi ostala bez visokih igraca jos na poluvremenu jer bi ih ovi uneli u kos sa sve loptom, pa bi bilo na kraju 30 razlike. Ovako su se nadali, ali kao po obicaju ostalo je samo na nadanju...

mujcinovic salih

pre 11 godina

Spanci su bili fantasticni ali uz Argentinu su oni verovatno,tezak je izraz,napodmuklija ekipa.Nisu se libili nicega da bi pobedili.Ovo je kraj ove ekipe.Mislim da vise nece igrati zajedno.O ekipi SAD nemam sta da kazem sem najbolji su,no prilicno su naivni u odnosu na druge ekipe.Tu pre svega mislim na Spaniju i Argentinu koje igraju prljavo do zla boga.

sale rs

pre 11 godina

jos jedna izgubljena utakmica spanskog trenera,da covjek ne koristi onakve predispozicije ibake i da drzi indisponiranog navara u igri kojeg nema u odbrani smijesno..

Macak

pre 11 godina

Zdravo Pip!
Pa eto izgleda kosarku pratis od 90tih jer se kao i mnogi drugi zaleces pa objavljujes ko je najveci svih vremena i eto bas ti najveci igraju u tom vremenu kad ti pratis kosarku.
Znas onu poslovicu- Uhvatio seljak svinju za rep pa rece-ovo je kraj.
E pa ima svijeta i prije i poslije onog cega se mi sjecamo.. Probaj da pogledas stvari sire kad se zaljubljeno odnosis prema Spaniji. Spanci su nama bili musterije ali zesce sve do skora..mislim od sedamdesetih,80tih i td. Da im u stara vremena ne bi Amera Brabendera ne bi nikad ni naucili kosarku. Na zalost ne naucise fer plej od njega. Tek sa raspadom SSSRa i YU dolazi sansa za Spance ali ni tu ne prolaze sve dok su igraci stvoreni u skolama ovih kosarkaskih sila aktivni(rrusi nasi litvanci). E tek kad je sve to gotovo evo ti njih na velikoj sceni i uzimaju prvenstva- ali tek nakon migoljenja i izgubljenog finala od Rusa kuci. Jeste fino su se suprostavli Amerima i sad i pre 4 god. ali neki dan se litvanija jos bolje suprotstavila, a i Argentina u prvom poluvremenu u rvoj tekmi sa USA. I da Spanci su namjstili da izgube sa Brazilom i jos pogledaj ponovo snimak LeBrona i Gasola, niti je u pitanju oko niti namjera osim namjere Gasola da isfolira da je oslijepio-gori je od onog Turcina smotanog sa SP u glumi.
Postujem Sabonisa, Marculonisa mada su nas trpali jer su bili sportisti-ovi spanski zicari slave mogu da odigraju ali nikad ih se necu sjecati po tome vec po foliranju.

Zoki

pre 11 godina

Odlična taktika Skariola, zona, igranje na centre i sečenje kontri faulom. A Ameri bi trebali da izribaju Križevskog što je na Olimpijadu otišao sa jednim centrom i jednom četvorkom. Karmelo Entoni im igra centra pola utakmice. Svaka čast spoljnoj liniji, ali mogao je on i Džordana i Pipena da doda na bekovima, ali kad si tanak na centru onda će tu da te probuše. A naročito što su znali da je najveća pretnja Španija koja ima tri all-star centra.

nekle

pre 11 godina

Sjajan mec, uz onaj od pre 4 godine u Pekingu najbolji internacionalni mecevi ikada.
Amerima cestitke, a Spancima jos jednom naklon do poda za jos jedan fenomenalan mec.
Kako su samo usli samouvereneo i neustrasivo u mec.
Sjajni potezi i na jednu i drugu stranu, dve definitvno ubedljivo najbolje reprezentaicje na svetu.
Mislim da i mi mozemo da igramo ovako kao Ameri i Spanci, imamo igrace sa odlicnim predispozicijama poput Keselja, Lucica, Nedovica, Miljenovic, Cvetkovic...
Bilo bi fenomenalno kada bi igrali ovako modernu kosarku u Riju 2014, kao ove dve odlicne ekipe.
Igrali smo je u Tuskoj 2010, a onda prosle godine posle poraza od Francuza u grupi, neobjasnjivo se vratili nekoj kosarkaskoj destrukciji koja nas je i kostala Londona.
Valjda su ovi nasi naucili nesto iz toga.

Ivan

pre 11 godina

Pobogu ljudi, odakle tolika zaljubljenost u Spaniju. Nema tu nikakve sile, razlika cak izmedju Amirike i Evrope u basketu mozda nikada nije bila veca. Zadnje dve olimpijade zlato uzima tim bez centra! 4 odlicna spoljna i to je to. Spanci jesu dobri ali tako dobar tim bi morao da dobije tim sastavljen samo od spoljnih igraca. Zamislite da svojevremeno u timu nije bilo O'Nila.

Pip 33

pre 11 godina

Jesu pokvareni, foliranti, prevaranti, ali Spanci su najbolja Evropska ekipa svih vremena, posle one Jugine ( 91 - 96 ). Mozemo da ih mrzimo do prekosutra, nabili su nam kompleks ( pobedili nas 2002, 2003, 2005, 2006, 2009, 2011, mi njih samo 2009 u grupnoj fazi i sledece godine kada su igrali bez Gasola i Kalderona. Svaka njihova pobeda je bila ponizavajuca, pogotovo ono na EP u Novom Sadu 2005. kada su i bez Gasola ove nase pocepali 25 razlike, da je publika vikala '' ole '' pred kraj meca ) i valjda ih zbog toga i toliko blatimo. Niko ne moze osporiti kakve fantasticne igrace i ekipu imaju, koliko je Gasol dominantan igrac vec 15 godina. Neko ce reci ,, onaj Rudi ili Navaro se bacakaju i foliraju '' . A nas Teo to ne radi? Sve bih dao da je nasa reprezentacija u finalu sa USA, ali nadam se da smo se jos jednom uverili koliko smo svetlosnih godina daleko od svetskog vrha ( USA, Spanija, Rusija, Argentina, Brazil itd... ). Jos jednom ,sve cestitke Spancima na ovoj fantasticnoj utakmici i to sto su toliko namucili ove kiklope i masine. P. S. Lebrik je resio utakmicu tako sto je izbacio Gasola iz igre, udarivsi ga namerno u oko, a ne onim poenima na kraju. MVP OI je Kevin Djurent.

mixi

pre 11 godina

Očigledno da Ameri nisu navikli na ovakvu prljavu igru Navara & co. Koliki su oni majstori pokazuje da im je bilo dovoljno i poslednja 4 minuta za pobedu...Vidi se da im je stalo da osvoje, a čestitke i Špancima, zaokružili su jednu celinu, jer ne verujem da će Navaro, Gasol, Kladeron, Rejes imati motiva da i dalje igraju za repku. Sledeća Olimpijada je naša! :)

Pip 33

pre 11 godina

Jesu pokvareni, foliranti, prevaranti, ali Spanci su najbolja Evropska ekipa svih vremena, posle one Jugine ( 91 - 96 ). Mozemo da ih mrzimo do prekosutra, nabili su nam kompleks ( pobedili nas 2002, 2003, 2005, 2006, 2009, 2011, mi njih samo 2009 u grupnoj fazi i sledece godine kada su igrali bez Gasola i Kalderona. Svaka njihova pobeda je bila ponizavajuca, pogotovo ono na EP u Novom Sadu 2005. kada su i bez Gasola ove nase pocepali 25 razlike, da je publika vikala '' ole '' pred kraj meca ) i valjda ih zbog toga i toliko blatimo. Niko ne moze osporiti kakve fantasticne igrace i ekipu imaju, koliko je Gasol dominantan igrac vec 15 godina. Neko ce reci ,, onaj Rudi ili Navaro se bacakaju i foliraju '' . A nas Teo to ne radi? Sve bih dao da je nasa reprezentacija u finalu sa USA, ali nadam se da smo se jos jednom uverili koliko smo svetlosnih godina daleko od svetskog vrha ( USA, Spanija, Rusija, Argentina, Brazil itd... ). Jos jednom ,sve cestitke Spancima na ovoj fantasticnoj utakmici i to sto su toliko namucili ove kiklope i masine. P. S. Lebrik je resio utakmicu tako sto je izbacio Gasola iz igre, udarivsi ga namerno u oko, a ne onim poenima na kraju. MVP OI je Kevin Djurent.

Маки УСА

pre 11 godina

За све оне који упорно тврде да Амерички кошаркаши не подлажу допинг контроли,Коби Брајант је у интррвјуу послије полуфинала против Аргентине рекао да је он ишао на допинг контролу послије утакмице.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Skoro da se potpuno slažem sa Pipom 33. Nisu prljavi i pokvareni. Jel' trebaju da nas Ameri prebiju ko nas u Atlanti, da nam uvaljuju laktove i kolena, i još da izbace Divca. Španci su imali neophodnu dozu drskosti i inteligencije i time su veliku razliku u kvalitetu spustili na samo "-7". Najbolja evropska reprezentacija ikada, koja igra najlepšu, nabržu i njaraznovrsniju košarku ikada na ovim prostorima.

dejan

pre 11 godina

Dream Team iz '92. je zakon ! Ovi jedva tuku litvance i špance...reprezentacija Evrope bi ih u 10 utakmica ladno tukla bar 5 puta...Džordan je imao pravo...

Negativni

pre 11 godina

Zaista ne razumem ovoliko odusevljenje finalom.Amerikanci su imali pristup mecu kao ja kad izadjem ispred kuce na basket i dali 107 poena.Sta bi tek bilo da im se nisu povredili centri i da su imali ozbiljan pristup ne turniru?Ali,u ovoj utakmici se vidi sva besmislenost evropske kosarke koju je urnisala Fiba sa imbecilnim pravilima i sudijama kojima treba zabraniti da udju u halu.Spanci su u prvom poluvremenu mogli i da sutiraju nogama protivnicke igrace i ne bi im bio sviran faul.Samo tako moze vestacki da se napravi egal utakmica...Sramota.

Petkovic zoran

pre 11 godina

nasi "majstori' su izgubili samo sa 26 razlike a ovi Spanci"neznalice "u dva finala ukupno 18. ovoje najbolji tim ikada van amerike .REALNO

nikos galis

pre 11 godina

Zao mi je sto ih nisu vise odrali, ovi Spanci imaju tako antipaticne likove u ekipi. Znam da nije lepo reci, ali Rudi Fernandez bas ima facu za samar.

Sergio Busquets

pre 11 godina

@Pip33
Fantastican komentar,veoma objektivan,zaboravio si da su nas pobedili jos i 2004. na Olimpijskim igrama u Atini u grupnoj fazi,i uvek mi je smetala ta fama oko ove fantasticne generacije spanskih kosarkasa kako su prljavi,foliranti,provokatori...ne kazem da nema i toga,ali gospodo krenite prvo od sebe,tj od nase reprezentacije,pa nismo ni mi cvetjke,setite se Krstica i stolice od pre dve godine kad je u trenutku kad je frka prestajala iz cista mira udario onog Grka,setimo se nekada Divca-najveci flopper u istoriji igre,kako se samo valjao po podu i glumatao faulove,setite se nase "divne" kosarke za vreme Obradovica kad smo bili najbolji(rezultati finala EP 1997. je bio 61:49 protiv Italijana,a u finalu SP 1998. protiv Rusa 64:62)-leprsava,smekerska kosarka,mozes misliti...pa pogledajte ovo finale,kakva utakmica,kakav otpor Dream teamu sa neverovatnim individualcima,pa se setite finala iz Pekinga 2008-najbolja utakmica koju sam video u zivotu...Rejes ce definitivno otici u penziju(i treba vala) ali se nadam da se Pau Gasol,Navaro i Kalderon jos nece oprostiti od reprezenativnog dresa...
I da Kevin Durent je apsolutni MVP i najbolji igrac turnira,izdominirao je kao i pre dve godine u Turskoj,covek je jednostavno najbolji kosgeter svih vremena vec sad je jasno,nadam se da ce u karijeri uzeti 2-3 prstena

Dzoni

pre 11 godina

Nekad je dream tim bio sinonim za dominaciju u reketu...a sad spanci apsolutno dominantni u reketu a ameri u potpunosti zavisni od bekova i njihovih suteva..sve naopako u odnosu na 1992 i 1996.

kavurma

pre 11 godina

alo bre dosta lozenja. da su im igrali zdravi hauard i banjnam kao rezervni centar bilo bi 40 razlike, i ovako je moglo da bude 20 da su imali malo vise srece. ko normalan moze da navija za onako prljav tim kao spanija? za ove lozace koji porede ovaj tim spanije sa nasim iz atlante, i kazu da je bolji , prebacite se na drugi sport. bocanje, ili nesto slicno.

lekar

pre 11 godina

Pa jel moguce da im sudije pomazu i protiv Drim tima.
GrobaR

Zar je moguce da si toliko isfrustrian da si video pomoc sudije? Ima lek, ide kod psihatar.

zoran

pre 11 godina

Ovaj Drim tim je po snazi iza tima iz 92.(o tome nema rasprave) ali i iza tima iz 96(i tu nema rasprave).Svi ostali do 2012 su podjednaki.Spanci nisu ono sto su bili!!!Prosecan drim tim sa nekolicinom izvanrednih igraca(Durant,Brajant,Dzemjs).Ostali ne bi imali mesta u timovima iz 92 i 96 godine.A sto se tice Spanaca i ekipe stare Juge(15 razlike za bivsu Jugu)kao od sale.

disorder

pre 11 godina

ameri se dopinguju treninzima dok se nasi fenserisu po splavovima, bolje i oni nek se malo "dopinguju" ;) i kako to da EVROPSKA ekipa (igra odbranu ovo ono) primi preko 100 poena?! ;)

pored Wall St

pre 11 godina

Spanski tim igra preko deceniju zajedno dok su Ameri bas kao i zenski tim imali svega 6 utakmica zajedno, dosli bez pravog centra, tipa Hauard, Grifina, Vejd, Rodno, Rouz i opet su dominirali na cijelom turniru.

UrosBg

pre 11 godina

Cestitke Amerima na osvojenom zlatu, zasluzili su. Cestitke i Spancima jer su odigrali fenomenalnu utakmicu i bili jako blizu da iznenade Amere. Steta je da mi nismo bili u Londonu sa nasom reprezentacijom ali za nadati se da cemo biti na sledecim olimpijskim igrama i da cemo igrati znacajnu ulogu.

http://hoopsuniverse.net

Rion

pre 11 godina

Iskreno, više je onih koji mrze jedne nego što vole druge. To su samo nerealni i razmaženi umovi. Mislim da je sinoć, kao i pre četiri godine, košarka pobedila. I to ona koja ostavlja bez daha. Atomska košarka!!! Sa dosta trčanja, brzih predaja lopte i šuteva sa distance. A i koševi iz reketa su pretežno bili posle brzih akcija! Objektivno, pobedili su najbolji, a poraženi su, definitivno, odmah iza njih po kvalitetu! Meni je zastajao dah i svakako nisam mislio ko je kome povređen, ko je u svađi sa trenerom, ko je igrao prljavije, ko je simulirao, ko je nameštao, da li idu na kontrole, da li se briju, da li su bolji od Srbije ili tima Sjedinjenih država iz '92 ili '96.... Iskreno, niko se od njih nije žalio posle finala! Zar bi trebali mi? :-)

Milan

pre 11 godina

Citiram B92:
"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih."
Toliko o njihovovim medaljama na OI. Link:
http://www.b92.net/sport/london2012/plivanje/vesti.php?yyyy=2012&mm=07&dd=31&nav_id=631063

Kosarkas

pre 11 godina

Odavde se vidi koliko je nas Dejan Bodiroga bolji igrac od Navara. Navaro u zadnjoj cetvrtini kos nije mogao da pogodi. Sa druge strane bodiroga je u zadnjoj cetvrtini bio najbolji.

Indijanopolis 2002. TO spanci ne mogu da ponovi niti zasluzuju.

232

pre 11 godina

Spanija bila bolja celu utakmicu ali su na kraju falile trojke Navara i poeni Rejesa, plus cvrsca odbrana na Krisu Polu. Neverovatno da spanci nisu igrali neku kombinovanu zonu i coveka na Durenta. Takodje velike zasluge za pobedu idu Kevinu Lovu i Krisu Polu. Trener SAD trideset sekundi pre kraja na +6 izvodi celu petorku i kece slavlje, kakva bahatost i nepostovanje protivnika. Ameri par sekundi pre kraja uleteli u teren, trener Spanije je mogao da trazi tehnicke greske za zapisnickim stolom. Po meni trebali su to da urade. Sve u svemu, osim najbolje petorke NBA protiv Spanije na zalost ostale reprezentacije nemaju sta da traze.

tmac-attack

pre 11 godina

Kevin Durent je jos jednom dokazao da je tata za James-a i ostale.. ubedljivo najkompletniji igrac na svetu....fenomenalan sut, prodor, skok, odbrana...jednostavno najbolji!... posle Tracy-a :-)

GrobaR

pre 11 godina

Ne volim ovog Lebrona ali realno kada god je zaskripalo covek je povukao ekipu. Realno je najbolji kosarkas sadanjice.

Spanci kao sportisti su bruka i sramota savremenog sporta. Pa jel moguce da im sudije pomazu i protiv Drim tima.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Skoro da se potpuno slažem sa Pipom 33. Nisu prljavi i pokvareni. Jel' trebaju da nas Ameri prebiju ko nas u Atlanti, da nam uvaljuju laktove i kolena, i još da izbace Divca. Španci su imali neophodnu dozu drskosti i inteligencije i time su veliku razliku u kvalitetu spustili na samo "-7". Najbolja evropska reprezentacija ikada, koja igra najlepšu, nabržu i njaraznovrsniju košarku ikada na ovim prostorima.

Milan

pre 11 godina

Citiram B92:
"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih."
Toliko o njihovovim medaljama na OI. Link:
http://www.b92.net/sport/london2012/plivanje/vesti.php?yyyy=2012&mm=07&dd=31&nav_id=631063

232

pre 11 godina

Spanija bila bolja celu utakmicu ali su na kraju falile trojke Navara i poeni Rejesa, plus cvrsca odbrana na Krisu Polu. Neverovatno da spanci nisu igrali neku kombinovanu zonu i coveka na Durenta. Takodje velike zasluge za pobedu idu Kevinu Lovu i Krisu Polu. Trener SAD trideset sekundi pre kraja na +6 izvodi celu petorku i kece slavlje, kakva bahatost i nepostovanje protivnika. Ameri par sekundi pre kraja uleteli u teren, trener Spanije je mogao da trazi tehnicke greske za zapisnickim stolom. Po meni trebali su to da urade. Sve u svemu, osim najbolje petorke NBA protiv Spanije na zalost ostale reprezentacije nemaju sta da traze.

Pip 33

pre 11 godina

Jesu pokvareni, foliranti, prevaranti, ali Spanci su najbolja Evropska ekipa svih vremena, posle one Jugine ( 91 - 96 ). Mozemo da ih mrzimo do prekosutra, nabili su nam kompleks ( pobedili nas 2002, 2003, 2005, 2006, 2009, 2011, mi njih samo 2009 u grupnoj fazi i sledece godine kada su igrali bez Gasola i Kalderona. Svaka njihova pobeda je bila ponizavajuca, pogotovo ono na EP u Novom Sadu 2005. kada su i bez Gasola ove nase pocepali 25 razlike, da je publika vikala '' ole '' pred kraj meca ) i valjda ih zbog toga i toliko blatimo. Niko ne moze osporiti kakve fantasticne igrace i ekipu imaju, koliko je Gasol dominantan igrac vec 15 godina. Neko ce reci ,, onaj Rudi ili Navaro se bacakaju i foliraju '' . A nas Teo to ne radi? Sve bih dao da je nasa reprezentacija u finalu sa USA, ali nadam se da smo se jos jednom uverili koliko smo svetlosnih godina daleko od svetskog vrha ( USA, Spanija, Rusija, Argentina, Brazil itd... ). Jos jednom ,sve cestitke Spancima na ovoj fantasticnoj utakmici i to sto su toliko namucili ove kiklope i masine. P. S. Lebrik je resio utakmicu tako sto je izbacio Gasola iz igre, udarivsi ga namerno u oko, a ne onim poenima na kraju. MVP OI je Kevin Djurent.

Mare

pre 11 godina

Amerikanci su bolji od Španije samo zbog 4 igrača:Durent,Lebron,Pol,Brajant.To su ta 4 igrača koji prave razliku,Španija se dobro držala 3 četvrtine i to je bio njihov maksimum.Lebron je jednom skočio i zakucao,a glava mu je bila u visini koša...:))

Petkovic zoran

pre 11 godina

nasi "majstori' su izgubili samo sa 26 razlike a ovi Spanci"neznalice "u dva finala ukupno 18. ovoje najbolji tim ikada van amerike .REALNO

Johny

pre 11 godina

Kako mozete da navijate za naciju koja nije podlozna doping kontroli na OI?
(milan,uzice, 12. avgust 2012 18:31)

Ja bas volim i naprosto obozavam da navijam za naciju koja ne podleze doping kontroli . I sta sad ?

Pip 33

pre 11 godina

Jesu pokvareni, foliranti, prevaranti, ali Spanci su najbolja Evropska ekipa svih vremena, posle one Jugine ( 91 - 96 ). Mozemo da ih mrzimo do prekosutra, nabili su nam kompleks ( pobedili nas 2002, 2003, 2005, 2006, 2009, 2011, mi njih samo 2009 u grupnoj fazi i sledece godine kada su igrali bez Gasola i Kalderona. Svaka njihova pobeda je bila ponizavajuca, pogotovo ono na EP u Novom Sadu 2005. kada su i bez Gasola ove nase pocepali 25 razlike, da je publika vikala '' ole '' pred kraj meca ) i valjda ih zbog toga i toliko blatimo. Niko ne moze osporiti kakve fantasticne igrace i ekipu imaju, koliko je Gasol dominantan igrac vec 15 godina. Neko ce reci ,, onaj Rudi ili Navaro se bacakaju i foliraju '' . A nas Teo to ne radi? Sve bih dao da je nasa reprezentacija u finalu sa USA, ali nadam se da smo se jos jednom uverili koliko smo svetlosnih godina daleko od svetskog vrha ( USA, Spanija, Rusija, Argentina, Brazil itd... ). Jos jednom ,sve cestitke Spancima na ovoj fantasticnoj utakmici i to sto su toliko namucili ove kiklope i masine. P. S. Lebrik je resio utakmicu tako sto je izbacio Gasola iz igre, udarivsi ga namerno u oko, a ne onim poenima na kraju. MVP OI je Kevin Djurent.

Dule

pre 11 godina

Brate mili, već decenijama čitamo o "debelim Amerikancima" i "bolesnoj naciji", a oni uzeše ladno 104 medalje, od toga 46 zlatnih, i to u najzahtevnijim disciplinama. Plivanje 31, atletika 29, gimnastika 6, veslanje 3...
Kapa dole!

dejan

pre 11 godina

Dream Team iz '92. je zakon ! Ovi jedva tuku litvance i špance...reprezentacija Evrope bi ih u 10 utakmica ladno tukla bar 5 puta...Džordan je imao pravo...

sale rs

pre 11 godina

jos jedna izgubljena utakmica spanskog trenera,da covjek ne koristi onakve predispozicije ibake i da drzi indisponiranog navara u igri kojeg nema u odbrani smijesno..

Sergio Busquets

pre 11 godina

@Pip33
Fantastican komentar,veoma objektivan,zaboravio si da su nas pobedili jos i 2004. na Olimpijskim igrama u Atini u grupnoj fazi,i uvek mi je smetala ta fama oko ove fantasticne generacije spanskih kosarkasa kako su prljavi,foliranti,provokatori...ne kazem da nema i toga,ali gospodo krenite prvo od sebe,tj od nase reprezentacije,pa nismo ni mi cvetjke,setite se Krstica i stolice od pre dve godine kad je u trenutku kad je frka prestajala iz cista mira udario onog Grka,setimo se nekada Divca-najveci flopper u istoriji igre,kako se samo valjao po podu i glumatao faulove,setite se nase "divne" kosarke za vreme Obradovica kad smo bili najbolji(rezultati finala EP 1997. je bio 61:49 protiv Italijana,a u finalu SP 1998. protiv Rusa 64:62)-leprsava,smekerska kosarka,mozes misliti...pa pogledajte ovo finale,kakva utakmica,kakav otpor Dream teamu sa neverovatnim individualcima,pa se setite finala iz Pekinga 2008-najbolja utakmica koju sam video u zivotu...Rejes ce definitivno otici u penziju(i treba vala) ali se nadam da se Pau Gasol,Navaro i Kalderon jos nece oprostiti od reprezenativnog dresa...
I da Kevin Durent je apsolutni MVP i najbolji igrac turnira,izdominirao je kao i pre dve godine u Turskoj,covek je jednostavno najbolji kosgeter svih vremena vec sad je jasno,nadam se da ce u karijeri uzeti 2-3 prstena

lekar

pre 11 godina

Pa jel moguce da im sudije pomazu i protiv Drim tima.
GrobaR

Zar je moguce da si toliko isfrustrian da si video pomoc sudije? Ima lek, ide kod psihatar.

hm?

pre 11 godina

A mi za to vreme igramo kvalifikacije za EP sa Islandom. Sta bi sa projektom London 2012, koliko se secam najavljivala se medelja. Zar nismo mi trebali da budemo u tom finalu?

Negativni

pre 11 godina

Zaista ne razumem ovoliko odusevljenje finalom.Amerikanci su imali pristup mecu kao ja kad izadjem ispred kuce na basket i dali 107 poena.Sta bi tek bilo da im se nisu povredili centri i da su imali ozbiljan pristup ne turniru?Ali,u ovoj utakmici se vidi sva besmislenost evropske kosarke koju je urnisala Fiba sa imbecilnim pravilima i sudijama kojima treba zabraniti da udju u halu.Spanci su u prvom poluvremenu mogli i da sutiraju nogama protivnicke igrace i ne bi im bio sviran faul.Samo tako moze vestacki da se napravi egal utakmica...Sramota.

nikos galis

pre 11 godina

Zao mi je sto ih nisu vise odrali, ovi Spanci imaju tako antipaticne likove u ekipi. Znam da nije lepo reci, ali Rudi Fernandez bas ima facu za samar.

Macak

pre 11 godina

Zdravo Pip!
Pa eto izgleda kosarku pratis od 90tih jer se kao i mnogi drugi zaleces pa objavljujes ko je najveci svih vremena i eto bas ti najveci igraju u tom vremenu kad ti pratis kosarku.
Znas onu poslovicu- Uhvatio seljak svinju za rep pa rece-ovo je kraj.
E pa ima svijeta i prije i poslije onog cega se mi sjecamo.. Probaj da pogledas stvari sire kad se zaljubljeno odnosis prema Spaniji. Spanci su nama bili musterije ali zesce sve do skora..mislim od sedamdesetih,80tih i td. Da im u stara vremena ne bi Amera Brabendera ne bi nikad ni naucili kosarku. Na zalost ne naucise fer plej od njega. Tek sa raspadom SSSRa i YU dolazi sansa za Spance ali ni tu ne prolaze sve dok su igraci stvoreni u skolama ovih kosarkaskih sila aktivni(rrusi nasi litvanci). E tek kad je sve to gotovo evo ti njih na velikoj sceni i uzimaju prvenstva- ali tek nakon migoljenja i izgubljenog finala od Rusa kuci. Jeste fino su se suprostavli Amerima i sad i pre 4 god. ali neki dan se litvanija jos bolje suprotstavila, a i Argentina u prvom poluvremenu u rvoj tekmi sa USA. I da Spanci su namjstili da izgube sa Brazilom i jos pogledaj ponovo snimak LeBrona i Gasola, niti je u pitanju oko niti namjera osim namjere Gasola da isfolira da je oslijepio-gori je od onog Turcina smotanog sa SP u glumi.
Postujem Sabonisa, Marculonisa mada su nas trpali jer su bili sportisti-ovi spanski zicari slave mogu da odigraju ali nikad ih se necu sjecati po tome vec po foliranju.

kavurma

pre 11 godina

alo bre dosta lozenja. da su im igrali zdravi hauard i banjnam kao rezervni centar bilo bi 40 razlike, i ovako je moglo da bude 20 da su imali malo vise srece. ko normalan moze da navija za onako prljav tim kao spanija? za ove lozace koji porede ovaj tim spanije sa nasim iz atlante, i kazu da je bolji , prebacite se na drugi sport. bocanje, ili nesto slicno.

zoran

pre 11 godina

Ovaj Drim tim je po snazi iza tima iz 92.(o tome nema rasprave) ali i iza tima iz 96(i tu nema rasprave).Svi ostali do 2012 su podjednaki.Spanci nisu ono sto su bili!!!Prosecan drim tim sa nekolicinom izvanrednih igraca(Durant,Brajant,Dzemjs).Ostali ne bi imali mesta u timovima iz 92 i 96 godine.A sto se tice Spanaca i ekipe stare Juge(15 razlike za bivsu Jugu)kao od sale.

Looka

pre 11 godina

Na stranu iritirajuce ponasanje spanskih igraca zbog kojih su stekli antipatije. Na stranu pritajna zelja mnogih da se Amerima skine skalp. Kakvo fenomenalno olimpijsko finale!! Oba tima grizla za pobedu do poslednjih trenutaka; milina za gledanje...

nekle

pre 11 godina

Sjajan mec, uz onaj od pre 4 godine u Pekingu najbolji internacionalni mecevi ikada.
Amerima cestitke, a Spancima jos jednom naklon do poda za jos jedan fenomenalan mec.
Kako su samo usli samouvereneo i neustrasivo u mec.
Sjajni potezi i na jednu i drugu stranu, dve definitvno ubedljivo najbolje reprezentaicje na svetu.
Mislim da i mi mozemo da igramo ovako kao Ameri i Spanci, imamo igrace sa odlicnim predispozicijama poput Keselja, Lucica, Nedovica, Miljenovic, Cvetkovic...
Bilo bi fenomenalno kada bi igrali ovako modernu kosarku u Riju 2014, kao ove dve odlicne ekipe.
Igrali smo je u Tuskoj 2010, a onda prosle godine posle poraza od Francuza u grupi, neobjasnjivo se vratili nekoj kosarkaskoj destrukciji koja nas je i kostala Londona.
Valjda su ovi nasi naucili nesto iz toga.

Ivan

pre 11 godina

Pobogu ljudi, odakle tolika zaljubljenost u Spaniju. Nema tu nikakve sile, razlika cak izmedju Amirike i Evrope u basketu mozda nikada nije bila veca. Zadnje dve olimpijade zlato uzima tim bez centra! 4 odlicna spoljna i to je to. Spanci jesu dobri ali tako dobar tim bi morao da dobije tim sastavljen samo od spoljnih igraca. Zamislite da svojevremeno u timu nije bilo O'Nila.

Ivan

pre 11 godina

Šta reći,uživao sam zaista kako igraju dva najbolja tima na svetu :)Amerikanci suviše moćni i zasluženo prvi,ali Španci su JEDINI koji u ovom trenutku mogu da im pariraju,i svaka im čast,zaista super moćna generacija Španaca :) Ubaciti Amerima 100 koševa i biti na pragu podviga to mogu samo Španci.Čestitam obema ekipama :)))

mixi

pre 11 godina

Očigledno da Ameri nisu navikli na ovakvu prljavu igru Navara & co. Koliki su oni majstori pokazuje da im je bilo dovoljno i poslednja 4 minuta za pobedu...Vidi se da im je stalo da osvoje, a čestitke i Špancima, zaokružili su jednu celinu, jer ne verujem da će Navaro, Gasol, Kladeron, Rejes imati motiva da i dalje igraju za repku. Sledeća Olimpijada je naša! :)

mujcinovic salih

pre 11 godina

Spanci su bili fantasticni ali uz Argentinu su oni verovatno,tezak je izraz,napodmuklija ekipa.Nisu se libili nicega da bi pobedili.Ovo je kraj ove ekipe.Mislim da vise nece igrati zajedno.O ekipi SAD nemam sta da kazem sem najbolji su,no prilicno su naivni u odnosu na druge ekipe.Tu pre svega mislim na Spaniju i Argentinu koje igraju prljavo do zla boga.

Kosarkas

pre 11 godina

Odavde se vidi koliko je nas Dejan Bodiroga bolji igrac od Navara. Navaro u zadnjoj cetvrtini kos nije mogao da pogodi. Sa druge strane bodiroga je u zadnjoj cetvrtini bio najbolji.

Indijanopolis 2002. TO spanci ne mogu da ponovi niti zasluzuju.

Kris Pol

pre 11 godina

Kakva je ovo vanzemaljska košarka bila , alal vera kakav španci tim imaju. Košarkaški savez Srbije pod hitno mora da uvede NBA pravila za sve kategorije do seniora, jedino tako možemo opet da stvorimo kompletne igrače, zvezde. Dokle god u juniorima ili kadetima treneri budu insistirali na zonama, umesto da klinci nauče od malena da igraju jedan na jedan , da imaju leve i desne ulaze, da mogu da čuvaju svog vršnjaka bez udvajanja i pomoći, a samim tim da se šlepuje kroz celu svoju košarkašku karijeru kroz "pomoć", teško da će mo biti ikad kvalitetni da igramo finale na olimpijskim igrama.

Ne navijam politicki

pre 11 godina

@
Kobi opet psovao na srpskom ( "U p... mater"),haha.
(mislej, 12. avgust 2012 18:07)

Haha, jeste i ja sam cuo ali sam mislio da se tripujem.
Bravo za Amere, nikako ne volim one prljave Spance.

Dzoni

pre 11 godina

Nekad je dream tim bio sinonim za dominaciju u reketu...a sad spanci apsolutno dominantni u reketu a ameri u potpunosti zavisni od bekova i njihovih suteva..sve naopako u odnosu na 1992 i 1996.

reggie

pre 11 godina

Spanci su se drzali samo zbog cinjenice da Ameri nemaju centra, ali su pokazali da mogu da osvoje OI sa bekovima i krilima, cak i bez prave cetvorke, sta reci. Secam se Atlante kad je Divac sam igrao protiv Seka, Hakima, Robinsona, a Paspalj i Bodiroga morali na cetvorku protiv Melouna, Barklija, cak se tu ubacivao Pipen koji je kao trojka mogao da pokriva u odbrani skoro sve. Da su pomenuti gorostasi na petici i kao od brda odvaljene cetvorke bili ovde ova "furija" bi ostala bez visokih igraca jos na poluvremenu jer bi ih ovi uneli u kos sa sve loptom, pa bi bilo na kraju 30 razlike. Ovako su se nadali, ali kao po obicaju ostalo je samo na nadanju...

Маки УСА

pre 11 godina

За све оне који упорно тврде да Амерички кошаркаши не подлажу допинг контроли,Коби Брајант је у интррвјуу послије полуфинала против Аргентине рекао да је он ишао на допинг контролу послије утакмице.

Jim Beam

pre 11 godina

Kako Brajant psuje na srpskom, Radman ga je baš lepo naučio :) Druga stvar koja mi je zapala za oko jeste što ovaj mali Entoni Dejvis na SVAKOM tajm autu najviše od svih igrača sluša trenera i upija iako uopšte nije ulazio dok meč nije rešen. Svaka čast na tome jer će samo tako postati vrhunski igrač.

Inače svaka čast Špancima na sjajnoj utakmici, ovo je kraj jedne sjajne generacije iako je nikad nisam voleo. Ali činjenica da je izgledalo kao Ameri ne igraju punim gasom jer tek kada je vrag odneo šalu na početku četvrte četvrtine oni su dodali gas zaigravši bolje u odbrani i otišli su na +10. Durent je neverovatan igrač i prava je milina gledati ga i mnogo sam srećan što ćemo u vrhunskim partijama ovog momka uživati još 10ak godina.

Molle

pre 11 godina

Ne znam za Vas, ali ja smem da se zakunem da je Kobi, promašivši prvo od tri bacanja, tačno šest minuta pre kraja, opsovao na srpskom. Nije najafirmativnije, niti mu je prvi put, al' da je simpa, jes' vala.

UrosBg

pre 11 godina

Cestitke Amerima na osvojenom zlatu, zasluzili su. Cestitke i Spancima jer su odigrali fenomenalnu utakmicu i bili jako blizu da iznenade Amere. Steta je da mi nismo bili u Londonu sa nasom reprezentacijom ali za nadati se da cemo biti na sledecim olimpijskim igrama i da cemo igrati znacajnu ulogu.

http://hoopsuniverse.net

Zoki

pre 11 godina

Odlična taktika Skariola, zona, igranje na centre i sečenje kontri faulom. A Ameri bi trebali da izribaju Križevskog što je na Olimpijadu otišao sa jednim centrom i jednom četvorkom. Karmelo Entoni im igra centra pola utakmice. Svaka čast spoljnoj liniji, ali mogao je on i Džordana i Pipena da doda na bekovima, ali kad si tanak na centru onda će tu da te probuše. A naročito što su znali da je najveća pretnja Španija koja ima tri all-star centra.

Milos

pre 11 godina

Sto se tice dopingovanja, eno i Sarenac, otvoreni hejter nba lige, koji je na svakoj utakmici ponavljao urbanu legendu da se nba igraci ne testiraju, danas je rekao da je to dezinformacija...

pored Wall St

pre 11 godina

Spanski tim igra preko deceniju zajedno dok su Ameri bas kao i zenski tim imali svega 6 utakmica zajedno, dosli bez pravog centra, tipa Hauard, Grifina, Vejd, Rodno, Rouz i opet su dominirali na cijelom turniru.

disorder

pre 11 godina

ameri se dopinguju treninzima dok se nasi fenserisu po splavovima, bolje i oni nek se malo "dopinguju" ;) i kako to da EVROPSKA ekipa (igra odbranu ovo ono) primi preko 100 poena?! ;)

Rion

pre 11 godina

Iskreno, više je onih koji mrze jedne nego što vole druge. To su samo nerealni i razmaženi umovi. Mislim da je sinoć, kao i pre četiri godine, košarka pobedila. I to ona koja ostavlja bez daha. Atomska košarka!!! Sa dosta trčanja, brzih predaja lopte i šuteva sa distance. A i koševi iz reketa su pretežno bili posle brzih akcija! Objektivno, pobedili su najbolji, a poraženi su, definitivno, odmah iza njih po kvalitetu! Meni je zastajao dah i svakako nisam mislio ko je kome povređen, ko je u svađi sa trenerom, ko je igrao prljavije, ko je simulirao, ko je nameštao, da li idu na kontrole, da li se briju, da li su bolji od Srbije ili tima Sjedinjenih država iz '92 ili '96.... Iskreno, niko se od njih nije žalio posle finala! Zar bi trebali mi? :-)