Utorak, 31.07.2012.

14:54

Odgovor Kine SAD: A vi ste čisti?

Šef kineske antidoping agencije Đijang Žišue rekao je da nije u redu da se se neko ispituje samo posle odličnog rezultata, nego da to treba stalno raditi.

Izvor:

Odgovor Kine SAD: A vi ste èisti? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

teo

pre 11 godina

Svi se oni dopinguju, osim malih zemalja u kojim ne vlada zakon velikih brojeva. U toj trci za brojevima izgubili su svaki obzir. Doping je ono sto je samo hemikalija unesena u organizam, a sta je o ostalim podsticajima, oni su regularni, cim nema u urinu izlucenih zabranjenih supstanci....
A ova info ovde da Ameri ne podlezu antidop. kontroli na svetskim takmicenjima jer americka vlada za njih garantuje, je cisti bezobrazluk i sad Kina treba da njima veruje a oni njoj ne iako oni prihvataju rezultate svetskih kontrolnih agencija. To zaista nema smisla. Od sada Amerikancima ne priznajem niti jednu medalju u pojedinacnim sportovima! O kolektivnim cu razmisliti, mada kad uzmes one nabildane nbaovce koji "pucaju" od steroida, nisam daleko od toga da zaboravim njihova velika dostignuca. Tako je to s njima kao u svemu:naprave ti rat da bi ti kao napravili mir uz strasnu cenu pokoravanja radi resursa, "osvajanja" Meseca radi laznog trijumfalizma protiv Breznjeva.... Ali da ne nabrajam.Ionako je sad za mene to nebitno, neka ih slave glupi i neobrazovani americki ljubitelji superprofi liga!

ana

pre 11 godina

Na Olimpijadi svi reprezentativci SVIH zemalja podlezu doping kontroli. Prva tri dobitnika (uzmimo npr. delfin 200) automatski posle trke idu na proveru, bez obzira da lu su Amerikanci, Turci ili Uzbekistanci. Evo i linka, za one koji znaju engleski... http://www.swimmersdaily.com/2012/03/12/anti-doping-expert-doping-control-during-olympics-is-a-waste-of-resources/

ana

pre 11 godina

Na Olimpijadi svi reprezentativci SVIH zemalja podlezu doping kontroli. Prva tri dobitnika (uzmimo npr. delfin 200) automatski posle trke idu na proveru, bez obzira da lu su Amerikanci, Turci ili Uzbekistanci. Evo i linka, za one koji znaju engleski... http://www.swimmersdaily.com/2012/03/12/anti-doping-expert-doping-control-during-olympics-is-a-waste-of-resources/

Milutin

pre 11 godina

Provereno... USADA inače američka anti doping agencija je jedina nadležna za doping kontrolu njenih sportista
(Nikola, 31. jul 2012 18:51)

Gde je "provereno"? Ajde stavi link kad je provereno.

Misa

pre 11 godina

Ovde uopste nije sustina to sto se dopinguju Kineski i Americki sportisti. Sport je spao na niske grane jer se svi sportisti dopinguju.

e

pre 11 godina

Neznam! Smrdi tu nešto kod kineza, ali i kod amera.Sigurno je da jedni i drugi imaju neke "trave" neosetljive na antidoping. Zaista postaje neverovatno da ta devojčica od 15-16 godina ima takvu fizičku snagu da zadnjih 100m. staze od 400m.prepliva brže od najbržeg muškog plivača? Neznam ali mislim dobronamerno da bi možda kontrolori u budućnosti trebali uzorke višestrano kontrolisati možda novim pristupom da se spere ljaga i sumnje na sportske rekorde?

Moмчило

pre 11 godina

Josko nabroj mi jednu od 99 medalja koju je osvojio Makedonac i eto vam svih 99? Kad kažem Makedonac, mislim na etničkog Makedonca, a ne Šabana Trstenu koji je rodjen u Skoplju.

Ercov

pre 11 godina

Tako im i treba. Kako ona sme da uzme zlato jednoj amerikanki ili australijanki. Ma ko je ona uopste??? Naravno da je dopingovana pa jadne i vredne amerikanke koje su celu ovu sezonu posvetile olimpijadi nemaju sanse iaoko ih vode samo sportski motivi. Bruka.

Zlatko

pre 11 godina

Sve ove zemlje disfalifikovati na 100 godina.
(Maratonac, 31. jul 2012 15:29)

Šta bre diskvalifikovati? "Svima crveni kartoni i 3:0 za Istvič. I m**š u p. m." :) :) :)

Posteno, nema sumnje

pre 11 godina

Garantuje njihova vlada za njihove sportiste uvek i svuda, a ne samo na OI, tako da ti argument nema veze sa zivotom.

P.S. da je monopol - monopol je, ali koriste se prostim zakonom jaceg. Moze im se.
(dupli_kantar, 31. jul 2012 16:47) Garantuje za svako takmicenje, ali su njima uvek i jedino bitne OI, i to jeste istina da su oni na olimpijadama uvek bolji za 30-40% od svojih realnih dometa na drugim takmicenjima... Decenijama je tako... Ali, sta da se radi, moze im se.

Aca Znalac

pre 11 godina

Mislim da su OI 2012 opravdale svoje postojanje. Dve najjace repezenatacije sa svojim tajnim napitcima i smesama daju primer, kako ne treba osvajati medalje.
Recimo Kinezi, u gimnastici i skokovima u vodu, te devocice i decaci tinejdzeri, kao da su iz iste epruvete. Isti pokreti iste grimase, isti tupi i bezosecajni izrazi lica i gestikulacije. Jedinstveno.
Dete od sedamnaest godina skace bolje od svih veterana u skokovima. Pa hajte, molim vas.
Plivaci iz razlicitih zemalja, imaju tinejdzere, koji osvajaju olimpijska odlicja.
Pa ljudi da li je to normalno?
Zamislite nekog arhitektu od 15 godina, koji bolje razume prostor, vreme i formu za neki objekat, od coveka-arhitekte, koji ima recimo 55 godina. Ili nekog tinejdzera da bolje konstruise most preko Save, od coveka-arhitekte-gradjevinca, od recimo 67 godina.
Ajmo malo, pa nije sport nesto sto je nedokazano da se nalazi pod kisobranaom industrije kojekakve lekovi, stimulativna sredstva, oprema XXII veka i tome slicno.
Zabranimo belosvetskim kriminalnim kompanijama za proizvodnju, da se bave sportom, vratimo duh olimpizmu i takmicenju.

Anta

pre 11 godina

Iskreno mislim da je to sto je mlada Kineskinja uradila nemoguce. Samo stanite malo i razmislite kako je moguce da mlada plivacica posle 350m "da gas" i isplicva brze (ili isto) od starijeg, iskusnijeg i najbrzeg plivaca.
Em sto je zena (devojcica), em sto je mlada. Vrlo sumljivo, a kod naseg Velje smo rekli kada se takmicio u polufinalu da mu je zadnjih 25-50m nedostajalo snage i on je sam rekao da se malo umorio. Ali mlada Kineskinja se nije umorila i na kraju dolazimo do zakljucka da ima bolju formu (kondiciju) od Velje i Amerikanca. Sami zakljucite.

veliki strumf

pre 11 godina

Da sam neki faktor u Kini iskoristio bih ovu provokaciju da i za kineske sportiste trazim iste povlastice. Kad moze americka vlada da garantuje za svoje sportiste, moze i kineska. Nista manje mocni od SAD-a ni u svetu sporta ni u politici nisu Kinezi, i moze im se ovako nesto.

Milutin

pre 11 godina

Ja još čekam da neko postavi dokaz (iz pouzdanih izvora) da Ameri ne podležu doping kontroli. Pošto vas ima toliko koji se palite na tu dezinformaciju, ne bi trebalo da bude problem, zar ne?

Бане

pre 11 godina

Вратио се цига из Енглеске, вози неки бесни Мерцедес, на руци му Ролекс сат, око врата кило злата итд. Питају га ортаци
- Мико , одакле ти паре за све ово ?
- Зарадио сам на покеру у Енглеској. Поделе они карте ја извучем фул ,а овај други каже " ја имам покер ". Јел могу да видим те карте , питам ја, а он ће мени, " господине, па ми смо сви овде џентлмени, нама се верује на реч !
- Е, људи , што ме онда кренула карта...
Да верујемо америма на реч а ?

Tip

pre 11 godina

@ dupli kantar... U svetskoj ligi u odbojci njihovi igrači su obavezni na doping kontroli, provereno znam... Razlog je jednostavan, svetska liga bez USA šteti samo njima, a olimpijada bez USA šteti celom sportskom svetu.

goran

pre 11 godina

Sta se palite na poluvest? Da li je iko pokusao da proveri tezu da americki sportisti ne podlezu antidoping kontroli? Da sutra neko objavi da su Amerikanci u stvari uljezi sa Marsa i u to biste poverovali, samo zato sto lepo zvuci. A i vas novinare neko treba da kontrolise, takodje!

druga strana medalje

pre 11 godina

Pa se onda pitajte zašto su nas Ameri recimo odrali u odbojci a van olimpijskih ne mogu set da nam uzmu...
(Vlada, 31. jul 2012 15:24)
A možda su samo ovi naši na Olimpijadu došli "čisti"?!

Mile

pre 11 godina

Joj svi vi sto volite Kineze q-q vama,da se razumemo nisam amerikanofil,naprotiv imam mnogo toga da im prigovorim i naplatim pretrpljene strahove,ali da li ste vi svesni ko su Kinezi,imao sam prilike ziveti i sa jednima i drugima,Amerikanci i Kinezi su nebo i zemlja,naravno da se dopinguju i jedni i drugi,Olipijske igre su odavno vise od sporta i postale su orudje politike kao neka vrsta hladnog rata i trke u medaljama(citaj naoruzanju),pa pogledaj te samo kosarkasku ekipu usa za olim. igre i za ostala takmicenja,borba za svaku medalju,za svaki kos,sekund,krug,gol,pogodak!!!Ali cak i u tom ratu koji prelazi zdravo-razumske granice i realne ljudske mogucnosti i potrebe moj glas ide Amerikancima,videcete svi kroz koju godinu kada Kinezi preuzmu primat u svetu od Sad-a sta ce da se desi,plakacete vi za Amerima ja vam kazem,kada batinu uzmu ovi sto se nedopinguju od ovih sto se dopinguju,zivi bili ,pa videli!!!

zoran

pre 11 godina

"...američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih."

Kako su ostale zemlje mogle pristati na ovakvu glupost , ne mogu sebi da objasnim.
Jasno je i pticama na grani da se svi USA kosharkashi drogiraju kao ludi..atletichari bez toga nemaju shanse da budu ono shto jesu, ali se otkriva desetak godina posle osvojenih medalja.

Serbissimo

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih."
Kao sto nisu podlozni ni medjunarodnom krivicnom sudu jer americka vlada garantuje za sve americke ratne zlocince.
Kineski odgovor je prava reakcija na ogavno americko licemerje.

Boza

pre 11 godina

Amerikanci za to "garantovanje" placaju finu sumu, zato oni imaju tu privilegiju da sami testiraju svoje sportiste. Apsolutno besmisleno, bilo bi fer da se promeni...

Nikola

pre 11 godina

"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih"
Marion Jones je javno priznala da je kostistila nedozvoljena sretstva, kako to da i dalje moze njihova vlada da garantuje za njih? Ima jos takvih slucajeva, a tek koliko je onih koji se jos kriju. Odakle kredibilitet njihovoj vladi da i dalje garantuje?

USA kao posteni...

pre 11 godina

Jeli to vazi za Karl Luisa i za Florens Grifit Dzojner. Ben Dzonson se kao dopingovo a Karl Luis nije, hajte molim vas. Flo-Grifit Dzojner. Umrla sa 38 godina , eto onako, licila na kraju na muskarca od toliko steroida sto je uzela.

Ma ko je cist ovde. S tim da je danas Torp na BBC-u rekao da je npr. Velika Britanija napravila ovakav rezultata rekli bi vau svaka casta ali u pitanju je Kina i zato se digla tolika prasina.

Sve politika, uzas

Fedex

pre 11 godina

Jednostavno Amerikanci ne mogu da podnesu poraz u sportovima u kojim su do skoro bili dominantni.Jos ce optuziti i mladu Litvanku Rutu Meilutite za doping koja je osvojila zlatnu medalju na 100m prsno a ima samo 15 godina i koja je oduvala Rebecu Soni inace najbolju u ovoj disciplini.

Lex

pre 11 godina

Realno ne treba praviti polemiku oko toga, ovo je cista medijska provokacija da bi mlada kineskinja sto losije plivala u nastavku Olimpijade, ona je ipak dete i sve ovo ce uticati jako na nju...Jedino mi je zao zbog toga... Niko ne moze da unisti sportistu kao sto su to mediji...

Baghdatis

pre 11 godina

Florence Griffit-Joyner, zlato u Seulu. Pre toga njen najbolji rezultat karijere na 100m bio je 10.96s; na igrama istrcala do danas neuhvatljivih 10.49s. Na 200m njen najbolji rezultat do tada 21.96s, na igrama istrcala opet do danas svetski rekord 21.34s. Umrla 1998. u 40-oj godini. Nikad ustanovljen doping!!!

Joao

pre 11 godina

Vrhunski sport je leglo dopinga, ali nije ukusno govoriti bez dokaza. Naročito ne ako tako nepristrasna drzava kao sto je americka garantuje za tebe ili tvoje pulene.
Zasto je tako normalno izloziti sve ostale sportiste neretko i maltretiranju pri doping kontroli, dok Amerikanci mirno pre, posle i za vreme takmicenja spavaju i mokre kad hoce!

Jovan

pre 11 godina

Sada je valjda i maloj deci jasno zasto, cetiri godine, izmedju Olimpijskih igara, Amerikanaca nema nigde, recimo, u vaterpolu i odbojci, a na Olimpijskim igrama se, u ta dva ekipna sporta, uvek bore za zlato. Ako je i od Amera, mnogo je.

red devil 011

pre 11 godina

"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih. " Da li bi neko mogao da postavi link (iz nekog pouzdanog izvora) koji moze da potvrdi ovu informaciju? Ako je tacno, zaista bi unapred razresilo mnogo rasprava u drustvu (posle par ljutih), a ako nije mozda bi posluzilo kao malo upozorenje za novinare (ili "novinare") da paze sta pisu.

Dokle bre?

pre 11 godina

Ne lažite narod, uopšte nije tačno da su Amerikanci povlašćeni kod doping kontrole, oni se testiraju kao i svi ostali. Ovo svako sa dva grama mozga i dva minuta na Internetu može da proveri.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Samo mali komentar na smejuriju da američki sportisti ne podležu redovnoj antidoping-kontroli, a opravdanje je "vlada garantuje".
Koja vlada, ona koja laže svoj narod sa aferama poput Votrgejta, ili sa podelom Koreje, sa genocidnim ratom u Vijetnamu, svrgavanju legalnog režima u Čileu, u Nikaragvi, pa sve do mukle tišine na nečovečno ponašanje prema ženama u Saudi Arabiji, do prosipanja kasetnih bombi i osiromašenog uraniuma po Srbiji? Ili ona vlada koja je sa DVA aviona srušila TRI kule, a onda krenula u otvoreni rat s Islamom, a taj isti agresivni Islam podržava u ratu protiv Srba na prostoru Ex-Yu ili protiv hrišćana na Kipru, u Etiopiji sve dok nije podelaila Etiopiju?
Vlada čiji vojnici odu na suprotnu starnu globusa i divljački mrcvare zatvorenike čiju su državu razorili, ubili legalnog predsednika, a onda u zatvoru Abu Graib pišaju po zatvorenicima, pujdaju pse i potapaju ih do smrti vodom dok su vezani za pod.
Vlada koja je od svojih građana napravila zombije, koji imaju pravo da piju koka-kolu, veličaju izmišljenu "američku naciju", a nadasve da poštuju zastavu od koje - na kraju, sašiju gaće na zadnjici. Da i da plaćaju porez od koga se pravai najmonstruoznije oružje za masovno uništavanje dok tri četvrtine sveta umire od gladi.
Da se bar ujedine Kina i Rusija, pa i Indija, Brazil, Evropa... i kažu: i mi "garantujemo" i ne damo da prčkate po mokraći naših sportista.

Dragutin

pre 11 godina

Eh ljudi cisto da imate informaciju. Americki sportisti podlezu dopinh kontroli na OI kao i svi drugi sportisti. To je urbana legenda da oni ne idu na kontroli a to je potvrdio i direktor antidoping agencije Srbije koji ce upravo u Londonu testirati americke kosarkase. Predsednik MOK-a Zak Rog bi se pre ubio nego da dozvoli da Amerikanci ne idu na doping kontrolu. Ove njihove prozivke su plod frustracije jer ne mogu vise toliko da dominiraju u plivanju.

777

pre 11 godina

Američka vlada garantuje?? Treba zaboga verovati njihovoj vladi.Strašno...I tu su se politički ugurali i pokazuju silu. Doći će i njima kraj jer ništa nije večno kad tad.

Tanasije

pre 11 godina

Meni je sumnjiv i Djokovic iz 2001.Oni mecvi sa NAdalom se pamte. NAdal ne moze ni da hoda, aNOvak bez problema pravi sprinteve. Ako je ova kineskinja sumnjiva, onda je Novak 100% bio na steroidima!

Vojislav

pre 11 godina

Bitno da američka vlada garantuje za svoje sportiste... pa ne sme niko da ih pogleda,a kamoli testira... A od čega je umrla Floreans Gr. Džojner u 38-moj valjda? Od dugih noktiju? Licemeri...

Sasha

pre 11 godina

For the record, the United States is susceptible to anti-doping control, despite the false claims made by this news source. They are part of the World Anti-Doping Agency, found on this website: http://www.wada-ama.org/

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

(Maratonac, 31. jul 2012 15:29)

Diskvalifikovati sve, samo da bi Srbija osvojila sto vise medalja! E, mnogo ste alavi na medalje sa OI, stvarno preterujete. Prvo prisvajate medalje koje su osvajali Makedonci, Slovenci, Crnogorci, Hrvati, a sada vam smetaju i Ameri, Kinesi, Rusi! Svasta!

dupli_kantar

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih."
Pa se onda pitajte zašto su nas Ameri recimo odrali u odbojci a van olimpijskih ne mogu set da nam uzmu...
(Vlada, 31. jul 2012 15:24)
--------------
Garantuje njihova vlada za njihove sportiste uvek i svuda, a ne samo na OI, tako da ti argument nema veze sa zivotom.

P.S. da je monopol - monopol je, ali koriste se prostim zakonom jaceg. Moze im se.

gosha666

pre 11 godina

Trebaju i vlade ostalih zemalja da garantuju za svoje sportiste i onda ne bi bilo problema. Kao da se ceo svet vrti oko tih amerikanaca. Garantujem da je vise od polovina njih dopingovano.

Milutin

pre 11 godina

" Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih"

Što bre lažete narod? Ovo je čista izmišljotina, Američki sportisti su podležni antidoping kontroli kao i svi drugi, i testiraju se na olimpijskim igrama kao i svi drugi. 5 minuta na Google je sve što vam treba da ovo proverite.

Ovo je neko nekad izmislio (kao i onu priču da Felps unosi 12000 kalorija dnevno), i onda su neki "novinari" to ponavljali do besvesti i bez provere, jer zvuči senzacionalno i prodaje novine. Ajde da razumem da ste vi Kurir pa da izvaljujete ovakve gluposti, ali B92 bi trebalo da bude malo ozbiljnija medijska kuća.

Sa druge strane, ovo što je Leonard izjavio je za svaku osudu. Pustite devojku da se raduje i uživa u svom uspehu, a anti-doping kontrolere da rade svoj posao, pa ako je upotrebljavala nedozvoljena sredstva saznaće se kad-tad.

ma idi...

pre 11 godina

Ne znam zbog cega se vode diskusije oko neregularnosti rezultata koje postizu sportisti na Olimpijskim igrama u Londonu, a i generalno na svim vecim sportskim takmicenjima, kada se vec odavno zna da ona predstavljaju smotru farmaceutskih kompanija koje javno, u ljudskom obliku (muskom i zenskom, naravno), prikazuju svoje najnovije produkte sa ciljem da opravdaju svoja buduca ulaganja u cilju daljeg "razvoja" sporta...ostavite se ljudi profesionalnog sporta i okrenite se onom amaterskom u kojem mozete uvek uzivati radeci na svom telu u okviru njegovih mogucnosti...pozdrav!

Bob Sent Kler

pre 11 godina

Ovom Leonardu je jasno da je vaj rezultat mguce ostvariti samo uz doping. Njemu nije jasno kako je moguce da su Kinezi prvi pronasli i primenili tu novu drogu a ne njegovi plivaci.

Boban

pre 11 godina

A potpuno je normalno da Phelps osvoji 8 zlatnih medalja sa svetskim rekordima u roku od nedelju dana...
Na prosloj Olimpijadi... To nije sumnjivo, ma kakvi.

Ili NBA zvezde, svi su na steroidima i ko zna na jos cemu, a o tome niko nista.
Dizaci tegova, ista situacija...

Oni razmisljaju, ako se mi dopingujemo a neko nas pobedi, mora da se i on dopinguje, zesce...

Alex

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih" - pametnom dovoljno. Možda je devojka i bila dopingovana, ali Ameri su poslednji koji imaju pravo da o tome komentarišu.

milan

pre 11 godina

Ja vise volim kineze od amerkinaca.
Zasto? Zato!
Ne mogu da svarim amerikance i tacka, i imam milion dobrih razloga.
ALi da su sada braca kinezi preterali, mislim da jesu. Neke stvari prosto nisu moguce. Ta kineskinja nije poslednju deonicu, posle 350 metara delfina, prsnog i slobodog stila, otplivala brze od mene, nego brze od jednog od najbrzih amerkianaca!
Hipoteticki, ako je Lohti bio dopinogvan, kako insinuiraju kinezi u svojoj odbrani, sta je tek onda mala kineskinja zgutala?
Uostalom strelci dobro znaju sta su kinezu u stanju sve da koriste za smanjivanje pulsa.

v

pre 11 godina

Koja prepucavanja...
I koji je to fazon da amerikanci nemaju doping kontrolu jer kao njihova vlada garantuje za njih?!!? ALO BRE?! Pa to je najveci skandal u sportu!!! Zasto Cavic posle trka mora na kontrolu dok se Felps "ubada" i osvaja bez problema i kontrola 8 zlata?!

Monarhista

pre 11 godina

Cuj americka vlada garantuje za njih,pa jel pala neka u dosad bezbroj dokazanih doping slucaja?
Da je pameti pa da se u svim zemljama zauzme stav da se ne truju deca,sve cesce se desava da se neki mlad zivot ugasi na sportskom polju sto toj smrti daje jos tragicniju dimenziju...treba trcati ili plivati,tegove dizati onoliko koliko ti dozvoljava zdrava ishrana i dobar san uz naporan rad,pa dokle stignes...

SRB

pre 11 godina

ja još uvek ne razumem kako za amere nema doping kontrolu na IO tj. kako njihova vlada to garantuje.
oni imaju neke svoje testove kojima podvrgavaju sportiste i to je kao dovoljno, na reč?

Los Che

pre 11 godina

Ovdje je poznata samo jedna istina, svi sportisti velikih sportskih sila se dopinguju!!! O tome se ne govori iz dva razloga: prvo, imaju jake lobije koji ne dozvoljavaju javno objevljivanje istine, i drugo, jer imaju dosta love da ulažu u pronalaženje novih stimulativnih supstanci koje se ili još ne testiraju ili ih postojeća tehnologija ne može otkriti. I onda kada se malo pokače počnu ovakve izhjave koje dosta toga govore o ovakvim stvarima...

Dragan

pre 11 godina

"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih"... Ovo je sramota i nema veze sa logikom, jednostavno "jaci tlaci" ne bi trebalo dozvoliti da budu privilegovani u odnosu na druge.

kalifumestokalifa

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu testirani zato što Američka vlada garantujhe za njih"???
Zašto pišete neproverene gluposti.
Na ovim igrama WADA će nasumično testirati oko 60% svih sportista. i 100% osvajača medalja.

Goran

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih."

Sto se lepo ne ukine antidoping provera, pa nek sve vlade garantuju za svoje sportiste, ako je to resenje !
Strasno dokle ide prepotentnost i arogancija Amerikanaca.

Steve Nash

pre 11 godina

A javile se prave postenjacine amerikanci da sole nekom pamet o dopingu,pola njihovih sportista je bilo i sad je dopingovano samo sto se to otkrije godinama kasnije to su isto licemeri kao i britanci kad je rec o rasizmu,strane igrace drasticno kaznjavaju i to bez dokaza,a svoje oslobadjaju na sudu i ako imaju i video i audio snimak sta je receno,smesni su.

Dragi

pre 11 godina

Kakva je to diskriminacia, da američki sportisti ne podležu antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih? Svi sportisti treba da su jednaki, a ne da za američke spotriste garantuje vlada, a da svi ostali idu na testiranja i da ih odvlače kao da su kriminalci.
zar je američka vlada tako svemoćno pametna pa da zna da su im svi sportisti čisti? A budale iz ostatka sveta veruju u neporočnost i poštenje Amera?
Svet je potpuno poludeo kada tako nešto dopušta!

Privatizacija planete

pre 11 godina

''Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih. ''

Khm, khm... Sta?! Molim?! A!?
Hahahahahaaa!!!
Ne verujem da je ovoliko bahato ponasanje bilo moguce ni na Olipijadi u Berlinu 1936. od strane Nemacke vlade.

čikadača

pre 11 godina

...Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih...
I o čemu mi dalje da pričamo?

Maratonac

pre 11 godina

"Kineski lekar: 90-tih su se svi dopingovali-Amerikanci, Sovjeti i Francuzi su koristili nedozvoljena sredstva, pa smo tako i mi. "

Sve ove zemlje disfalifikovati na 100 godina.

cukce

pre 11 godina

kinezi imaju dugorocni program i vrse selekciju od malena, i ameri imaju dobar sistem rada od malen, e sad ameri sigurno koriste nedozvoljena sredstva jer njihove takmicare ne proverava antidoping kontrola jer americka vlada garantuje za njih, kinezi mora da koriste neke cajeve koji daju neke stimulanse ali ili ne spadaju u nedoszvoljena sredstva ili se ne mogu naci u krvi!

Zigoni

pre 11 godina

Pa ja nisam imao pojma da najmocnija svetska vlada, a usput i najpodloznija svim vrstama materijalne korupcije, garantuje za svoje sportiste. Necuveno i sramotno!

Vlada

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih."
Pa se onda pitajte zašto su nas Ameri recimo odrali u odbojci a van olimpijskih ne mogu set da nam uzmu...

amer_DOPING_ma_jooook

pre 11 godina

e,ako americka vlada garantuje,mislim da ne treba sumnjati da su ameri cisti...ma idi begaj...ko zna kakvim se hemijama kljukaju...a kad ni hemija ne pomaze da se medalje osvajaju,onda ajde da pljujemo one koji osvajaju...koje licemerstvo...fuj...banana drzava...

Zigoni

pre 11 godina

Pa ja nisam imao pojma da najmocnija svetska vlada, a usput i najpodloznija svim vrstama materijalne korupcije, garantuje za svoje sportiste. Necuveno i sramotno!

Dragan

pre 11 godina

"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih"... Ovo je sramota i nema veze sa logikom, jednostavno "jaci tlaci" ne bi trebalo dozvoliti da budu privilegovani u odnosu na druge.

čikadača

pre 11 godina

...Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih...
I o čemu mi dalje da pričamo?

Vlada

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih."
Pa se onda pitajte zašto su nas Ameri recimo odrali u odbojci a van olimpijskih ne mogu set da nam uzmu...

Goran

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih."

Sto se lepo ne ukine antidoping provera, pa nek sve vlade garantuju za svoje sportiste, ako je to resenje !
Strasno dokle ide prepotentnost i arogancija Amerikanaca.

Bob Sent Kler

pre 11 godina

Ovom Leonardu je jasno da je vaj rezultat mguce ostvariti samo uz doping. Njemu nije jasno kako je moguce da su Kinezi prvi pronasli i primenili tu novu drogu a ne njegovi plivaci.

Dragi

pre 11 godina

Kakva je to diskriminacia, da američki sportisti ne podležu antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih? Svi sportisti treba da su jednaki, a ne da za američke spotriste garantuje vlada, a da svi ostali idu na testiranja i da ih odvlače kao da su kriminalci.
zar je američka vlada tako svemoćno pametna pa da zna da su im svi sportisti čisti? A budale iz ostatka sveta veruju u neporočnost i poštenje Amera?
Svet je potpuno poludeo kada tako nešto dopušta!

v

pre 11 godina

Koja prepucavanja...
I koji je to fazon da amerikanci nemaju doping kontrolu jer kao njihova vlada garantuje za njih?!!? ALO BRE?! Pa to je najveci skandal u sportu!!! Zasto Cavic posle trka mora na kontrolu dok se Felps "ubada" i osvaja bez problema i kontrola 8 zlata?!

Maratonac

pre 11 godina

"Kineski lekar: 90-tih su se svi dopingovali-Amerikanci, Sovjeti i Francuzi su koristili nedozvoljena sredstva, pa smo tako i mi. "

Sve ove zemlje disfalifikovati na 100 godina.

gosha666

pre 11 godina

Trebaju i vlade ostalih zemalja da garantuju za svoje sportiste i onda ne bi bilo problema. Kao da se ceo svet vrti oko tih amerikanaca. Garantujem da je vise od polovina njih dopingovano.

Monarhista

pre 11 godina

Cuj americka vlada garantuje za njih,pa jel pala neka u dosad bezbroj dokazanih doping slucaja?
Da je pameti pa da se u svim zemljama zauzme stav da se ne truju deca,sve cesce se desava da se neki mlad zivot ugasi na sportskom polju sto toj smrti daje jos tragicniju dimenziju...treba trcati ili plivati,tegove dizati onoliko koliko ti dozvoljava zdrava ishrana i dobar san uz naporan rad,pa dokle stignes...

SRB

pre 11 godina

ja još uvek ne razumem kako za amere nema doping kontrolu na IO tj. kako njihova vlada to garantuje.
oni imaju neke svoje testove kojima podvrgavaju sportiste i to je kao dovoljno, na reč?

Бане

pre 11 godina

Вратио се цига из Енглеске, вози неки бесни Мерцедес, на руци му Ролекс сат, око врата кило злата итд. Питају га ортаци
- Мико , одакле ти паре за све ово ?
- Зарадио сам на покеру у Енглеској. Поделе они карте ја извучем фул ,а овај други каже " ја имам покер ". Јел могу да видим те карте , питам ја, а он ће мени, " господине, па ми смо сви овде џентлмени, нама се верује на реч !
- Е, људи , што ме онда кренула карта...
Да верујемо америма на реч а ?

USA kao posteni...

pre 11 godina

Jeli to vazi za Karl Luisa i za Florens Grifit Dzojner. Ben Dzonson se kao dopingovo a Karl Luis nije, hajte molim vas. Flo-Grifit Dzojner. Umrla sa 38 godina , eto onako, licila na kraju na muskarca od toliko steroida sto je uzela.

Ma ko je cist ovde. S tim da je danas Torp na BBC-u rekao da je npr. Velika Britanija napravila ovakav rezultata rekli bi vau svaka casta ali u pitanju je Kina i zato se digla tolika prasina.

Sve politika, uzas

Zlatko

pre 11 godina

Sve ove zemlje disfalifikovati na 100 godina.
(Maratonac, 31. jul 2012 15:29)

Šta bre diskvalifikovati? "Svima crveni kartoni i 3:0 za Istvič. I m**š u p. m." :) :) :)

milan

pre 11 godina

Ja vise volim kineze od amerkinaca.
Zasto? Zato!
Ne mogu da svarim amerikance i tacka, i imam milion dobrih razloga.
ALi da su sada braca kinezi preterali, mislim da jesu. Neke stvari prosto nisu moguce. Ta kineskinja nije poslednju deonicu, posle 350 metara delfina, prsnog i slobodog stila, otplivala brze od mene, nego brze od jednog od najbrzih amerkianaca!
Hipoteticki, ako je Lohti bio dopinogvan, kako insinuiraju kinezi u svojoj odbrani, sta je tek onda mala kineskinja zgutala?
Uostalom strelci dobro znaju sta su kinezu u stanju sve da koriste za smanjivanje pulsa.

Boban

pre 11 godina

A potpuno je normalno da Phelps osvoji 8 zlatnih medalja sa svetskim rekordima u roku od nedelju dana...
Na prosloj Olimpijadi... To nije sumnjivo, ma kakvi.

Ili NBA zvezde, svi su na steroidima i ko zna na jos cemu, a o tome niko nista.
Dizaci tegova, ista situacija...

Oni razmisljaju, ako se mi dopingujemo a neko nas pobedi, mora da se i on dopinguje, zesce...

Nikola

pre 11 godina

"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih"
Marion Jones je javno priznala da je kostistila nedozvoljena sretstva, kako to da i dalje moze njihova vlada da garantuje za njih? Ima jos takvih slucajeva, a tek koliko je onih koji se jos kriju. Odakle kredibilitet njihovoj vladi da i dalje garantuje?

Privatizacija planete

pre 11 godina

''Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih. ''

Khm, khm... Sta?! Molim?! A!?
Hahahahahaaa!!!
Ne verujem da je ovoliko bahato ponasanje bilo moguce ni na Olipijadi u Berlinu 1936. od strane Nemacke vlade.

Baghdatis

pre 11 godina

Florence Griffit-Joyner, zlato u Seulu. Pre toga njen najbolji rezultat karijere na 100m bio je 10.96s; na igrama istrcala do danas neuhvatljivih 10.49s. Na 200m njen najbolji rezultat do tada 21.96s, na igrama istrcala opet do danas svetski rekord 21.34s. Umrla 1998. u 40-oj godini. Nikad ustanovljen doping!!!

Vojislav

pre 11 godina

Bitno da američka vlada garantuje za svoje sportiste... pa ne sme niko da ih pogleda,a kamoli testira... A od čega je umrla Floreans Gr. Džojner u 38-moj valjda? Od dugih noktiju? Licemeri...

Posteno, nema sumnje

pre 11 godina

Garantuje njihova vlada za njihove sportiste uvek i svuda, a ne samo na OI, tako da ti argument nema veze sa zivotom.

P.S. da je monopol - monopol je, ali koriste se prostim zakonom jaceg. Moze im se.
(dupli_kantar, 31. jul 2012 16:47) Garantuje za svako takmicenje, ali su njima uvek i jedino bitne OI, i to jeste istina da su oni na olimpijadama uvek bolji za 30-40% od svojih realnih dometa na drugim takmicenjima... Decenijama je tako... Ali, sta da se radi, moze im se.

Los Che

pre 11 godina

Ovdje je poznata samo jedna istina, svi sportisti velikih sportskih sila se dopinguju!!! O tome se ne govori iz dva razloga: prvo, imaju jake lobije koji ne dozvoljavaju javno objevljivanje istine, i drugo, jer imaju dosta love da ulažu u pronalaženje novih stimulativnih supstanci koje se ili još ne testiraju ili ih postojeća tehnologija ne može otkriti. I onda kada se malo pokače počnu ovakve izhjave koje dosta toga govore o ovakvim stvarima...

Jovan

pre 11 godina

Sada je valjda i maloj deci jasno zasto, cetiri godine, izmedju Olimpijskih igara, Amerikanaca nema nigde, recimo, u vaterpolu i odbojci, a na Olimpijskim igrama se, u ta dva ekipna sporta, uvek bore za zlato. Ako je i od Amera, mnogo je.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Samo mali komentar na smejuriju da američki sportisti ne podležu redovnoj antidoping-kontroli, a opravdanje je "vlada garantuje".
Koja vlada, ona koja laže svoj narod sa aferama poput Votrgejta, ili sa podelom Koreje, sa genocidnim ratom u Vijetnamu, svrgavanju legalnog režima u Čileu, u Nikaragvi, pa sve do mukle tišine na nečovečno ponašanje prema ženama u Saudi Arabiji, do prosipanja kasetnih bombi i osiromašenog uraniuma po Srbiji? Ili ona vlada koja je sa DVA aviona srušila TRI kule, a onda krenula u otvoreni rat s Islamom, a taj isti agresivni Islam podržava u ratu protiv Srba na prostoru Ex-Yu ili protiv hrišćana na Kipru, u Etiopiji sve dok nije podelaila Etiopiju?
Vlada čiji vojnici odu na suprotnu starnu globusa i divljački mrcvare zatvorenike čiju su državu razorili, ubili legalnog predsednika, a onda u zatvoru Abu Graib pišaju po zatvorenicima, pujdaju pse i potapaju ih do smrti vodom dok su vezani za pod.
Vlada koja je od svojih građana napravila zombije, koji imaju pravo da piju koka-kolu, veličaju izmišljenu "američku naciju", a nadasve da poštuju zastavu od koje - na kraju, sašiju gaće na zadnjici. Da i da plaćaju porez od koga se pravai najmonstruoznije oružje za masovno uništavanje dok tri četvrtine sveta umire od gladi.
Da se bar ujedine Kina i Rusija, pa i Indija, Brazil, Evropa... i kažu: i mi "garantujemo" i ne damo da prčkate po mokraći naših sportista.

Steve Nash

pre 11 godina

A javile se prave postenjacine amerikanci da sole nekom pamet o dopingu,pola njihovih sportista je bilo i sad je dopingovano samo sto se to otkrije godinama kasnije to su isto licemeri kao i britanci kad je rec o rasizmu,strane igrace drasticno kaznjavaju i to bez dokaza,a svoje oslobadjaju na sudu i ako imaju i video i audio snimak sta je receno,smesni su.

Milutin

pre 11 godina

Ja još čekam da neko postavi dokaz (iz pouzdanih izvora) da Ameri ne podležu doping kontroli. Pošto vas ima toliko koji se palite na tu dezinformaciju, ne bi trebalo da bude problem, zar ne?

Serbissimo

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih."
Kao sto nisu podlozni ni medjunarodnom krivicnom sudu jer americka vlada garantuje za sve americke ratne zlocince.
Kineski odgovor je prava reakcija na ogavno americko licemerje.

Boza

pre 11 godina

Amerikanci za to "garantovanje" placaju finu sumu, zato oni imaju tu privilegiju da sami testiraju svoje sportiste. Apsolutno besmisleno, bilo bi fer da se promeni...

amer_DOPING_ma_jooook

pre 11 godina

e,ako americka vlada garantuje,mislim da ne treba sumnjati da su ameri cisti...ma idi begaj...ko zna kakvim se hemijama kljukaju...a kad ni hemija ne pomaze da se medalje osvajaju,onda ajde da pljujemo one koji osvajaju...koje licemerstvo...fuj...banana drzava...

Fedex

pre 11 godina

Jednostavno Amerikanci ne mogu da podnesu poraz u sportovima u kojim su do skoro bili dominantni.Jos ce optuziti i mladu Litvanku Rutu Meilutite za doping koja je osvojila zlatnu medalju na 100m prsno a ima samo 15 godina i koja je oduvala Rebecu Soni inace najbolju u ovoj disciplini.

Alex

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih" - pametnom dovoljno. Možda je devojka i bila dopingovana, ali Ameri su poslednji koji imaju pravo da o tome komentarišu.

goran

pre 11 godina

Sta se palite na poluvest? Da li je iko pokusao da proveri tezu da americki sportisti ne podlezu antidoping kontroli? Da sutra neko objavi da su Amerikanci u stvari uljezi sa Marsa i u to biste poverovali, samo zato sto lepo zvuci. A i vas novinare neko treba da kontrolise, takodje!

Milutin

pre 11 godina

" Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih"

Što bre lažete narod? Ovo je čista izmišljotina, Američki sportisti su podležni antidoping kontroli kao i svi drugi, i testiraju se na olimpijskim igrama kao i svi drugi. 5 minuta na Google je sve što vam treba da ovo proverite.

Ovo je neko nekad izmislio (kao i onu priču da Felps unosi 12000 kalorija dnevno), i onda su neki "novinari" to ponavljali do besvesti i bez provere, jer zvuči senzacionalno i prodaje novine. Ajde da razumem da ste vi Kurir pa da izvaljujete ovakve gluposti, ali B92 bi trebalo da bude malo ozbiljnija medijska kuća.

Sa druge strane, ovo što je Leonard izjavio je za svaku osudu. Pustite devojku da se raduje i uživa u svom uspehu, a anti-doping kontrolere da rade svoj posao, pa ako je upotrebljavala nedozvoljena sredstva saznaće se kad-tad.

red devil 011

pre 11 godina

"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih. " Da li bi neko mogao da postavi link (iz nekog pouzdanog izvora) koji moze da potvrdi ovu informaciju? Ako je tacno, zaista bi unapred razresilo mnogo rasprava u drustvu (posle par ljutih), a ako nije mozda bi posluzilo kao malo upozorenje za novinare (ili "novinare") da paze sta pisu.

777

pre 11 godina

Američka vlada garantuje?? Treba zaboga verovati njihovoj vladi.Strašno...I tu su se politički ugurali i pokazuju silu. Doći će i njima kraj jer ništa nije večno kad tad.

Dokle bre?

pre 11 godina

Ne lažite narod, uopšte nije tačno da su Amerikanci povlašćeni kod doping kontrole, oni se testiraju kao i svi ostali. Ovo svako sa dva grama mozga i dva minuta na Internetu može da proveri.

Aca Znalac

pre 11 godina

Mislim da su OI 2012 opravdale svoje postojanje. Dve najjace repezenatacije sa svojim tajnim napitcima i smesama daju primer, kako ne treba osvajati medalje.
Recimo Kinezi, u gimnastici i skokovima u vodu, te devocice i decaci tinejdzeri, kao da su iz iste epruvete. Isti pokreti iste grimase, isti tupi i bezosecajni izrazi lica i gestikulacije. Jedinstveno.
Dete od sedamnaest godina skace bolje od svih veterana u skokovima. Pa hajte, molim vas.
Plivaci iz razlicitih zemalja, imaju tinejdzere, koji osvajaju olimpijska odlicja.
Pa ljudi da li je to normalno?
Zamislite nekog arhitektu od 15 godina, koji bolje razume prostor, vreme i formu za neki objekat, od coveka-arhitekte, koji ima recimo 55 godina. Ili nekog tinejdzera da bolje konstruise most preko Save, od coveka-arhitekte-gradjevinca, od recimo 67 godina.
Ajmo malo, pa nije sport nesto sto je nedokazano da se nalazi pod kisobranaom industrije kojekakve lekovi, stimulativna sredstva, oprema XXII veka i tome slicno.
Zabranimo belosvetskim kriminalnim kompanijama za proizvodnju, da se bave sportom, vratimo duh olimpizmu i takmicenju.

cukce

pre 11 godina

kinezi imaju dugorocni program i vrse selekciju od malena, i ameri imaju dobar sistem rada od malen, e sad ameri sigurno koriste nedozvoljena sredstva jer njihove takmicare ne proverava antidoping kontrola jer americka vlada garantuje za njih, kinezi mora da koriste neke cajeve koji daju neke stimulanse ali ili ne spadaju u nedoszvoljena sredstva ili se ne mogu naci u krvi!

ma idi...

pre 11 godina

Ne znam zbog cega se vode diskusije oko neregularnosti rezultata koje postizu sportisti na Olimpijskim igrama u Londonu, a i generalno na svim vecim sportskim takmicenjima, kada se vec odavno zna da ona predstavljaju smotru farmaceutskih kompanija koje javno, u ljudskom obliku (muskom i zenskom, naravno), prikazuju svoje najnovije produkte sa ciljem da opravdaju svoja buduca ulaganja u cilju daljeg "razvoja" sporta...ostavite se ljudi profesionalnog sporta i okrenite se onom amaterskom u kojem mozete uvek uzivati radeci na svom telu u okviru njegovih mogucnosti...pozdrav!

Lex

pre 11 godina

Realno ne treba praviti polemiku oko toga, ovo je cista medijska provokacija da bi mlada kineskinja sto losije plivala u nastavku Olimpijade, ona je ipak dete i sve ovo ce uticati jako na nju...Jedino mi je zao zbog toga... Niko ne moze da unisti sportistu kao sto su to mediji...

druga strana medalje

pre 11 godina

Pa se onda pitajte zašto su nas Ameri recimo odrali u odbojci a van olimpijskih ne mogu set da nam uzmu...
(Vlada, 31. jul 2012 15:24)
A možda su samo ovi naši na Olimpijadu došli "čisti"?!

veliki strumf

pre 11 godina

Da sam neki faktor u Kini iskoristio bih ovu provokaciju da i za kineske sportiste trazim iste povlastice. Kad moze americka vlada da garantuje za svoje sportiste, moze i kineska. Nista manje mocni od SAD-a ni u svetu sporta ni u politici nisu Kinezi, i moze im se ovako nesto.

Mile

pre 11 godina

Joj svi vi sto volite Kineze q-q vama,da se razumemo nisam amerikanofil,naprotiv imam mnogo toga da im prigovorim i naplatim pretrpljene strahove,ali da li ste vi svesni ko su Kinezi,imao sam prilike ziveti i sa jednima i drugima,Amerikanci i Kinezi su nebo i zemlja,naravno da se dopinguju i jedni i drugi,Olipijske igre su odavno vise od sporta i postale su orudje politike kao neka vrsta hladnog rata i trke u medaljama(citaj naoruzanju),pa pogledaj te samo kosarkasku ekipu usa za olim. igre i za ostala takmicenja,borba za svaku medalju,za svaki kos,sekund,krug,gol,pogodak!!!Ali cak i u tom ratu koji prelazi zdravo-razumske granice i realne ljudske mogucnosti i potrebe moj glas ide Amerikancima,videcete svi kroz koju godinu kada Kinezi preuzmu primat u svetu od Sad-a sta ce da se desi,plakacete vi za Amerima ja vam kazem,kada batinu uzmu ovi sto se nedopinguju od ovih sto se dopinguju,zivi bili ,pa videli!!!

Dragutin

pre 11 godina

Eh ljudi cisto da imate informaciju. Americki sportisti podlezu dopinh kontroli na OI kao i svi drugi sportisti. To je urbana legenda da oni ne idu na kontroli a to je potvrdio i direktor antidoping agencije Srbije koji ce upravo u Londonu testirati americke kosarkase. Predsednik MOK-a Zak Rog bi se pre ubio nego da dozvoli da Amerikanci ne idu na doping kontrolu. Ove njihove prozivke su plod frustracije jer ne mogu vise toliko da dominiraju u plivanju.

Joao

pre 11 godina

Vrhunski sport je leglo dopinga, ali nije ukusno govoriti bez dokaza. Naročito ne ako tako nepristrasna drzava kao sto je americka garantuje za tebe ili tvoje pulene.
Zasto je tako normalno izloziti sve ostale sportiste neretko i maltretiranju pri doping kontroli, dok Amerikanci mirno pre, posle i za vreme takmicenja spavaju i mokre kad hoce!

Tip

pre 11 godina

@ dupli kantar... U svetskoj ligi u odbojci njihovi igrači su obavezni na doping kontroli, provereno znam... Razlog je jednostavan, svetska liga bez USA šteti samo njima, a olimpijada bez USA šteti celom sportskom svetu.

zoran

pre 11 godina

"...američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih."

Kako su ostale zemlje mogle pristati na ovakvu glupost , ne mogu sebi da objasnim.
Jasno je i pticama na grani da se svi USA kosharkashi drogiraju kao ludi..atletichari bez toga nemaju shanse da budu ono shto jesu, ali se otkriva desetak godina posle osvojenih medalja.

Moмчило

pre 11 godina

Josko nabroj mi jednu od 99 medalja koju je osvojio Makedonac i eto vam svih 99? Kad kažem Makedonac, mislim na etničkog Makedonca, a ne Šabana Trstenu koji je rodjen u Skoplju.

kalifumestokalifa

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu testirani zato što Američka vlada garantujhe za njih"???
Zašto pišete neproverene gluposti.
Na ovim igrama WADA će nasumično testirati oko 60% svih sportista. i 100% osvajača medalja.

Sasha

pre 11 godina

For the record, the United States is susceptible to anti-doping control, despite the false claims made by this news source. They are part of the World Anti-Doping Agency, found on this website: http://www.wada-ama.org/

Anta

pre 11 godina

Iskreno mislim da je to sto je mlada Kineskinja uradila nemoguce. Samo stanite malo i razmislite kako je moguce da mlada plivacica posle 350m "da gas" i isplicva brze (ili isto) od starijeg, iskusnijeg i najbrzeg plivaca.
Em sto je zena (devojcica), em sto je mlada. Vrlo sumljivo, a kod naseg Velje smo rekli kada se takmicio u polufinalu da mu je zadnjih 25-50m nedostajalo snage i on je sam rekao da se malo umorio. Ali mlada Kineskinja se nije umorila i na kraju dolazimo do zakljucka da ima bolju formu (kondiciju) od Velje i Amerikanca. Sami zakljucite.

Ercov

pre 11 godina

Tako im i treba. Kako ona sme da uzme zlato jednoj amerikanki ili australijanki. Ma ko je ona uopste??? Naravno da je dopingovana pa jadne i vredne amerikanke koje su celu ovu sezonu posvetile olimpijadi nemaju sanse iaoko ih vode samo sportski motivi. Bruka.

Misa

pre 11 godina

Ovde uopste nije sustina to sto se dopinguju Kineski i Americki sportisti. Sport je spao na niske grane jer se svi sportisti dopinguju.

Milutin

pre 11 godina

Provereno... USADA inače američka anti doping agencija je jedina nadležna za doping kontrolu njenih sportista
(Nikola, 31. jul 2012 18:51)

Gde je "provereno"? Ajde stavi link kad je provereno.

teo

pre 11 godina

Svi se oni dopinguju, osim malih zemalja u kojim ne vlada zakon velikih brojeva. U toj trci za brojevima izgubili su svaki obzir. Doping je ono sto je samo hemikalija unesena u organizam, a sta je o ostalim podsticajima, oni su regularni, cim nema u urinu izlucenih zabranjenih supstanci....
A ova info ovde da Ameri ne podlezu antidop. kontroli na svetskim takmicenjima jer americka vlada za njih garantuje, je cisti bezobrazluk i sad Kina treba da njima veruje a oni njoj ne iako oni prihvataju rezultate svetskih kontrolnih agencija. To zaista nema smisla. Od sada Amerikancima ne priznajem niti jednu medalju u pojedinacnim sportovima! O kolektivnim cu razmisliti, mada kad uzmes one nabildane nbaovce koji "pucaju" od steroida, nisam daleko od toga da zaboravim njihova velika dostignuca. Tako je to s njima kao u svemu:naprave ti rat da bi ti kao napravili mir uz strasnu cenu pokoravanja radi resursa, "osvajanja" Meseca radi laznog trijumfalizma protiv Breznjeva.... Ali da ne nabrajam.Ionako je sad za mene to nebitno, neka ih slave glupi i neobrazovani americki ljubitelji superprofi liga!

ana

pre 11 godina

Na Olimpijadi svi reprezentativci SVIH zemalja podlezu doping kontroli. Prva tri dobitnika (uzmimo npr. delfin 200) automatski posle trke idu na proveru, bez obzira da lu su Amerikanci, Turci ili Uzbekistanci. Evo i linka, za one koji znaju engleski... http://www.swimmersdaily.com/2012/03/12/anti-doping-expert-doping-control-during-olympics-is-a-waste-of-resources/

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

(Maratonac, 31. jul 2012 15:29)

Diskvalifikovati sve, samo da bi Srbija osvojila sto vise medalja! E, mnogo ste alavi na medalje sa OI, stvarno preterujete. Prvo prisvajate medalje koje su osvajali Makedonci, Slovenci, Crnogorci, Hrvati, a sada vam smetaju i Ameri, Kinesi, Rusi! Svasta!

Tanasije

pre 11 godina

Meni je sumnjiv i Djokovic iz 2001.Oni mecvi sa NAdalom se pamte. NAdal ne moze ni da hoda, aNOvak bez problema pravi sprinteve. Ako je ova kineskinja sumnjiva, onda je Novak 100% bio na steroidima!

dupli_kantar

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih."
Pa se onda pitajte zašto su nas Ameri recimo odrali u odbojci a van olimpijskih ne mogu set da nam uzmu...
(Vlada, 31. jul 2012 15:24)
--------------
Garantuje njihova vlada za njihove sportiste uvek i svuda, a ne samo na OI, tako da ti argument nema veze sa zivotom.

P.S. da je monopol - monopol je, ali koriste se prostim zakonom jaceg. Moze im se.

ana

pre 11 godina

Na Olimpijadi svi reprezentativci SVIH zemalja podlezu doping kontroli. Prva tri dobitnika (uzmimo npr. delfin 200) automatski posle trke idu na proveru, bez obzira da lu su Amerikanci, Turci ili Uzbekistanci. Evo i linka, za one koji znaju engleski... http://www.swimmersdaily.com/2012/03/12/anti-doping-expert-doping-control-during-olympics-is-a-waste-of-resources/

e

pre 11 godina

Neznam! Smrdi tu nešto kod kineza, ali i kod amera.Sigurno je da jedni i drugi imaju neke "trave" neosetljive na antidoping. Zaista postaje neverovatno da ta devojčica od 15-16 godina ima takvu fizičku snagu da zadnjih 100m. staze od 400m.prepliva brže od najbržeg muškog plivača? Neznam ali mislim dobronamerno da bi možda kontrolori u budućnosti trebali uzorke višestrano kontrolisati možda novim pristupom da se spere ljaga i sumnje na sportske rekorde?

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

(Maratonac, 31. jul 2012 15:29)

Diskvalifikovati sve, samo da bi Srbija osvojila sto vise medalja! E, mnogo ste alavi na medalje sa OI, stvarno preterujete. Prvo prisvajate medalje koje su osvajali Makedonci, Slovenci, Crnogorci, Hrvati, a sada vam smetaju i Ameri, Kinesi, Rusi! Svasta!

milan

pre 11 godina

Ja vise volim kineze od amerkinaca.
Zasto? Zato!
Ne mogu da svarim amerikance i tacka, i imam milion dobrih razloga.
ALi da su sada braca kinezi preterali, mislim da jesu. Neke stvari prosto nisu moguce. Ta kineskinja nije poslednju deonicu, posle 350 metara delfina, prsnog i slobodog stila, otplivala brze od mene, nego brze od jednog od najbrzih amerkianaca!
Hipoteticki, ako je Lohti bio dopinogvan, kako insinuiraju kinezi u svojoj odbrani, sta je tek onda mala kineskinja zgutala?
Uostalom strelci dobro znaju sta su kinezu u stanju sve da koriste za smanjivanje pulsa.

goran

pre 11 godina

Sta se palite na poluvest? Da li je iko pokusao da proveri tezu da americki sportisti ne podlezu antidoping kontroli? Da sutra neko objavi da su Amerikanci u stvari uljezi sa Marsa i u to biste poverovali, samo zato sto lepo zvuci. A i vas novinare neko treba da kontrolise, takodje!

Milutin

pre 11 godina

Ja još čekam da neko postavi dokaz (iz pouzdanih izvora) da Ameri ne podležu doping kontroli. Pošto vas ima toliko koji se palite na tu dezinformaciju, ne bi trebalo da bude problem, zar ne?

Dokle bre?

pre 11 godina

Ne lažite narod, uopšte nije tačno da su Amerikanci povlašćeni kod doping kontrole, oni se testiraju kao i svi ostali. Ovo svako sa dva grama mozga i dva minuta na Internetu može da proveri.

Aca Znalac

pre 11 godina

Mislim da su OI 2012 opravdale svoje postojanje. Dve najjace repezenatacije sa svojim tajnim napitcima i smesama daju primer, kako ne treba osvajati medalje.
Recimo Kinezi, u gimnastici i skokovima u vodu, te devocice i decaci tinejdzeri, kao da su iz iste epruvete. Isti pokreti iste grimase, isti tupi i bezosecajni izrazi lica i gestikulacije. Jedinstveno.
Dete od sedamnaest godina skace bolje od svih veterana u skokovima. Pa hajte, molim vas.
Plivaci iz razlicitih zemalja, imaju tinejdzere, koji osvajaju olimpijska odlicja.
Pa ljudi da li je to normalno?
Zamislite nekog arhitektu od 15 godina, koji bolje razume prostor, vreme i formu za neki objekat, od coveka-arhitekte, koji ima recimo 55 godina. Ili nekog tinejdzera da bolje konstruise most preko Save, od coveka-arhitekte-gradjevinca, od recimo 67 godina.
Ajmo malo, pa nije sport nesto sto je nedokazano da se nalazi pod kisobranaom industrije kojekakve lekovi, stimulativna sredstva, oprema XXII veka i tome slicno.
Zabranimo belosvetskim kriminalnim kompanijama za proizvodnju, da se bave sportom, vratimo duh olimpizmu i takmicenju.

Anta

pre 11 godina

Iskreno mislim da je to sto je mlada Kineskinja uradila nemoguce. Samo stanite malo i razmislite kako je moguce da mlada plivacica posle 350m "da gas" i isplicva brze (ili isto) od starijeg, iskusnijeg i najbrzeg plivaca.
Em sto je zena (devojcica), em sto je mlada. Vrlo sumljivo, a kod naseg Velje smo rekli kada se takmicio u polufinalu da mu je zadnjih 25-50m nedostajalo snage i on je sam rekao da se malo umorio. Ali mlada Kineskinja se nije umorila i na kraju dolazimo do zakljucka da ima bolju formu (kondiciju) od Velje i Amerikanca. Sami zakljucite.

Tanasije

pre 11 godina

Meni je sumnjiv i Djokovic iz 2001.Oni mecvi sa NAdalom se pamte. NAdal ne moze ni da hoda, aNOvak bez problema pravi sprinteve. Ako je ova kineskinja sumnjiva, onda je Novak 100% bio na steroidima!

Mile

pre 11 godina

Joj svi vi sto volite Kineze q-q vama,da se razumemo nisam amerikanofil,naprotiv imam mnogo toga da im prigovorim i naplatim pretrpljene strahove,ali da li ste vi svesni ko su Kinezi,imao sam prilike ziveti i sa jednima i drugima,Amerikanci i Kinezi su nebo i zemlja,naravno da se dopinguju i jedni i drugi,Olipijske igre su odavno vise od sporta i postale su orudje politike kao neka vrsta hladnog rata i trke u medaljama(citaj naoruzanju),pa pogledaj te samo kosarkasku ekipu usa za olim. igre i za ostala takmicenja,borba za svaku medalju,za svaki kos,sekund,krug,gol,pogodak!!!Ali cak i u tom ratu koji prelazi zdravo-razumske granice i realne ljudske mogucnosti i potrebe moj glas ide Amerikancima,videcete svi kroz koju godinu kada Kinezi preuzmu primat u svetu od Sad-a sta ce da se desi,plakacete vi za Amerima ja vam kazem,kada batinu uzmu ovi sto se nedopinguju od ovih sto se dopinguju,zivi bili ,pa videli!!!

dupli_kantar

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih."
Pa se onda pitajte zašto su nas Ameri recimo odrali u odbojci a van olimpijskih ne mogu set da nam uzmu...
(Vlada, 31. jul 2012 15:24)
--------------
Garantuje njihova vlada za njihove sportiste uvek i svuda, a ne samo na OI, tako da ti argument nema veze sa zivotom.

P.S. da je monopol - monopol je, ali koriste se prostim zakonom jaceg. Moze im se.

Dragutin

pre 11 godina

Eh ljudi cisto da imate informaciju. Americki sportisti podlezu dopinh kontroli na OI kao i svi drugi sportisti. To je urbana legenda da oni ne idu na kontroli a to je potvrdio i direktor antidoping agencije Srbije koji ce upravo u Londonu testirati americke kosarkase. Predsednik MOK-a Zak Rog bi se pre ubio nego da dozvoli da Amerikanci ne idu na doping kontrolu. Ove njihove prozivke su plod frustracije jer ne mogu vise toliko da dominiraju u plivanju.

druga strana medalje

pre 11 godina

Pa se onda pitajte zašto su nas Ameri recimo odrali u odbojci a van olimpijskih ne mogu set da nam uzmu...
(Vlada, 31. jul 2012 15:24)
A možda su samo ovi naši na Olimpijadu došli "čisti"?!

Milutin

pre 11 godina

" Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih"

Što bre lažete narod? Ovo je čista izmišljotina, Američki sportisti su podležni antidoping kontroli kao i svi drugi, i testiraju se na olimpijskim igrama kao i svi drugi. 5 minuta na Google je sve što vam treba da ovo proverite.

Ovo je neko nekad izmislio (kao i onu priču da Felps unosi 12000 kalorija dnevno), i onda su neki "novinari" to ponavljali do besvesti i bez provere, jer zvuči senzacionalno i prodaje novine. Ajde da razumem da ste vi Kurir pa da izvaljujete ovakve gluposti, ali B92 bi trebalo da bude malo ozbiljnija medijska kuća.

Sa druge strane, ovo što je Leonard izjavio je za svaku osudu. Pustite devojku da se raduje i uživa u svom uspehu, a anti-doping kontrolere da rade svoj posao, pa ako je upotrebljavala nedozvoljena sredstva saznaće se kad-tad.

kalifumestokalifa

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu testirani zato što Američka vlada garantujhe za njih"???
Zašto pišete neproverene gluposti.
Na ovim igrama WADA će nasumično testirati oko 60% svih sportista. i 100% osvajača medalja.

Goran

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih."

Sto se lepo ne ukine antidoping provera, pa nek sve vlade garantuju za svoje sportiste, ako je to resenje !
Strasno dokle ide prepotentnost i arogancija Amerikanaca.

Vlada

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih."
Pa se onda pitajte zašto su nas Ameri recimo odrali u odbojci a van olimpijskih ne mogu set da nam uzmu...

Nikola

pre 11 godina

"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih"
Marion Jones je javno priznala da je kostistila nedozvoljena sretstva, kako to da i dalje moze njihova vlada da garantuje za njih? Ima jos takvih slucajeva, a tek koliko je onih koji se jos kriju. Odakle kredibilitet njihovoj vladi da i dalje garantuje?

Бане

pre 11 godina

Вратио се цига из Енглеске, вози неки бесни Мерцедес, на руци му Ролекс сат, око врата кило злата итд. Питају га ортаци
- Мико , одакле ти паре за све ово ?
- Зарадио сам на покеру у Енглеској. Поделе они карте ја извучем фул ,а овај други каже " ја имам покер ". Јел могу да видим те карте , питам ја, а он ће мени, " господине, па ми смо сви овде џентлмени, нама се верује на реч !
- Е, људи , што ме онда кренула карта...
Да верујемо америма на реч а ?

ana

pre 11 godina

Na Olimpijadi svi reprezentativci SVIH zemalja podlezu doping kontroli. Prva tri dobitnika (uzmimo npr. delfin 200) automatski posle trke idu na proveru, bez obzira da lu su Amerikanci, Turci ili Uzbekistanci. Evo i linka, za one koji znaju engleski... http://www.swimmersdaily.com/2012/03/12/anti-doping-expert-doping-control-during-olympics-is-a-waste-of-resources/

čikadača

pre 11 godina

...Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih...
I o čemu mi dalje da pričamo?

Bob Sent Kler

pre 11 godina

Ovom Leonardu je jasno da je vaj rezultat mguce ostvariti samo uz doping. Njemu nije jasno kako je moguce da su Kinezi prvi pronasli i primenili tu novu drogu a ne njegovi plivaci.

Sasha

pre 11 godina

For the record, the United States is susceptible to anti-doping control, despite the false claims made by this news source. They are part of the World Anti-Doping Agency, found on this website: http://www.wada-ama.org/

Tip

pre 11 godina

@ dupli kantar... U svetskoj ligi u odbojci njihovi igrači su obavezni na doping kontroli, provereno znam... Razlog je jednostavan, svetska liga bez USA šteti samo njima, a olimpijada bez USA šteti celom sportskom svetu.

Milutin

pre 11 godina

Provereno... USADA inače američka anti doping agencija je jedina nadležna za doping kontrolu njenih sportista
(Nikola, 31. jul 2012 18:51)

Gde je "provereno"? Ajde stavi link kad je provereno.

Zigoni

pre 11 godina

Pa ja nisam imao pojma da najmocnija svetska vlada, a usput i najpodloznija svim vrstama materijalne korupcije, garantuje za svoje sportiste. Necuveno i sramotno!

gosha666

pre 11 godina

Trebaju i vlade ostalih zemalja da garantuju za svoje sportiste i onda ne bi bilo problema. Kao da se ceo svet vrti oko tih amerikanaca. Garantujem da je vise od polovina njih dopingovano.

Maratonac

pre 11 godina

"Kineski lekar: 90-tih su se svi dopingovali-Amerikanci, Sovjeti i Francuzi su koristili nedozvoljena sredstva, pa smo tako i mi. "

Sve ove zemlje disfalifikovati na 100 godina.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Samo mali komentar na smejuriju da američki sportisti ne podležu redovnoj antidoping-kontroli, a opravdanje je "vlada garantuje".
Koja vlada, ona koja laže svoj narod sa aferama poput Votrgejta, ili sa podelom Koreje, sa genocidnim ratom u Vijetnamu, svrgavanju legalnog režima u Čileu, u Nikaragvi, pa sve do mukle tišine na nečovečno ponašanje prema ženama u Saudi Arabiji, do prosipanja kasetnih bombi i osiromašenog uraniuma po Srbiji? Ili ona vlada koja je sa DVA aviona srušila TRI kule, a onda krenula u otvoreni rat s Islamom, a taj isti agresivni Islam podržava u ratu protiv Srba na prostoru Ex-Yu ili protiv hrišćana na Kipru, u Etiopiji sve dok nije podelaila Etiopiju?
Vlada čiji vojnici odu na suprotnu starnu globusa i divljački mrcvare zatvorenike čiju su državu razorili, ubili legalnog predsednika, a onda u zatvoru Abu Graib pišaju po zatvorenicima, pujdaju pse i potapaju ih do smrti vodom dok su vezani za pod.
Vlada koja je od svojih građana napravila zombije, koji imaju pravo da piju koka-kolu, veličaju izmišljenu "američku naciju", a nadasve da poštuju zastavu od koje - na kraju, sašiju gaće na zadnjici. Da i da plaćaju porez od koga se pravai najmonstruoznije oružje za masovno uništavanje dok tri četvrtine sveta umire od gladi.
Da se bar ujedine Kina i Rusija, pa i Indija, Brazil, Evropa... i kažu: i mi "garantujemo" i ne damo da prčkate po mokraći naših sportista.

Vojislav

pre 11 godina

Bitno da američka vlada garantuje za svoje sportiste... pa ne sme niko da ih pogleda,a kamoli testira... A od čega je umrla Floreans Gr. Džojner u 38-moj valjda? Od dugih noktiju? Licemeri...

Boza

pre 11 godina

Amerikanci za to "garantovanje" placaju finu sumu, zato oni imaju tu privilegiju da sami testiraju svoje sportiste. Apsolutno besmisleno, bilo bi fer da se promeni...

e

pre 11 godina

Neznam! Smrdi tu nešto kod kineza, ali i kod amera.Sigurno je da jedni i drugi imaju neke "trave" neosetljive na antidoping. Zaista postaje neverovatno da ta devojčica od 15-16 godina ima takvu fizičku snagu da zadnjih 100m. staze od 400m.prepliva brže od najbržeg muškog plivača? Neznam ali mislim dobronamerno da bi možda kontrolori u budućnosti trebali uzorke višestrano kontrolisati možda novim pristupom da se spere ljaga i sumnje na sportske rekorde?

Monarhista

pre 11 godina

Cuj americka vlada garantuje za njih,pa jel pala neka u dosad bezbroj dokazanih doping slucaja?
Da je pameti pa da se u svim zemljama zauzme stav da se ne truju deca,sve cesce se desava da se neki mlad zivot ugasi na sportskom polju sto toj smrti daje jos tragicniju dimenziju...treba trcati ili plivati,tegove dizati onoliko koliko ti dozvoljava zdrava ishrana i dobar san uz naporan rad,pa dokle stignes...

Ercov

pre 11 godina

Tako im i treba. Kako ona sme da uzme zlato jednoj amerikanki ili australijanki. Ma ko je ona uopste??? Naravno da je dopingovana pa jadne i vredne amerikanke koje su celu ovu sezonu posvetile olimpijadi nemaju sanse iaoko ih vode samo sportski motivi. Bruka.

teo

pre 11 godina

Svi se oni dopinguju, osim malih zemalja u kojim ne vlada zakon velikih brojeva. U toj trci za brojevima izgubili su svaki obzir. Doping je ono sto je samo hemikalija unesena u organizam, a sta je o ostalim podsticajima, oni su regularni, cim nema u urinu izlucenih zabranjenih supstanci....
A ova info ovde da Ameri ne podlezu antidop. kontroli na svetskim takmicenjima jer americka vlada za njih garantuje, je cisti bezobrazluk i sad Kina treba da njima veruje a oni njoj ne iako oni prihvataju rezultate svetskih kontrolnih agencija. To zaista nema smisla. Od sada Amerikancima ne priznajem niti jednu medalju u pojedinacnim sportovima! O kolektivnim cu razmisliti, mada kad uzmes one nabildane nbaovce koji "pucaju" od steroida, nisam daleko od toga da zaboravim njihova velika dostignuca. Tako je to s njima kao u svemu:naprave ti rat da bi ti kao napravili mir uz strasnu cenu pokoravanja radi resursa, "osvajanja" Meseca radi laznog trijumfalizma protiv Breznjeva.... Ali da ne nabrajam.Ionako je sad za mene to nebitno, neka ih slave glupi i neobrazovani americki ljubitelji superprofi liga!

Dragan

pre 11 godina

"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih"... Ovo je sramota i nema veze sa logikom, jednostavno "jaci tlaci" ne bi trebalo dozvoliti da budu privilegovani u odnosu na druge.

amer_DOPING_ma_jooook

pre 11 godina

e,ako americka vlada garantuje,mislim da ne treba sumnjati da su ameri cisti...ma idi begaj...ko zna kakvim se hemijama kljukaju...a kad ni hemija ne pomaze da se medalje osvajaju,onda ajde da pljujemo one koji osvajaju...koje licemerstvo...fuj...banana drzava...

zoran

pre 11 godina

"...američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih."

Kako su ostale zemlje mogle pristati na ovakvu glupost , ne mogu sebi da objasnim.
Jasno je i pticama na grani da se svi USA kosharkashi drogiraju kao ludi..atletichari bez toga nemaju shanse da budu ono shto jesu, ali se otkriva desetak godina posle osvojenih medalja.

USA kao posteni...

pre 11 godina

Jeli to vazi za Karl Luisa i za Florens Grifit Dzojner. Ben Dzonson se kao dopingovo a Karl Luis nije, hajte molim vas. Flo-Grifit Dzojner. Umrla sa 38 godina , eto onako, licila na kraju na muskarca od toliko steroida sto je uzela.

Ma ko je cist ovde. S tim da je danas Torp na BBC-u rekao da je npr. Velika Britanija napravila ovakav rezultata rekli bi vau svaka casta ali u pitanju je Kina i zato se digla tolika prasina.

Sve politika, uzas

v

pre 11 godina

Koja prepucavanja...
I koji je to fazon da amerikanci nemaju doping kontrolu jer kao njihova vlada garantuje za njih?!!? ALO BRE?! Pa to je najveci skandal u sportu!!! Zasto Cavic posle trka mora na kontrolu dok se Felps "ubada" i osvaja bez problema i kontrola 8 zlata?!

Boban

pre 11 godina

A potpuno je normalno da Phelps osvoji 8 zlatnih medalja sa svetskim rekordima u roku od nedelju dana...
Na prosloj Olimpijadi... To nije sumnjivo, ma kakvi.

Ili NBA zvezde, svi su na steroidima i ko zna na jos cemu, a o tome niko nista.
Dizaci tegova, ista situacija...

Oni razmisljaju, ako se mi dopingujemo a neko nas pobedi, mora da se i on dopinguje, zesce...

Serbissimo

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih."
Kao sto nisu podlozni ni medjunarodnom krivicnom sudu jer americka vlada garantuje za sve americke ratne zlocince.
Kineski odgovor je prava reakcija na ogavno americko licemerje.

red devil 011

pre 11 godina

"Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih. " Da li bi neko mogao da postavi link (iz nekog pouzdanog izvora) koji moze da potvrdi ovu informaciju? Ako je tacno, zaista bi unapred razresilo mnogo rasprava u drustvu (posle par ljutih), a ako nije mozda bi posluzilo kao malo upozorenje za novinare (ili "novinare") da paze sta pisu.

Jovan

pre 11 godina

Sada je valjda i maloj deci jasno zasto, cetiri godine, izmedju Olimpijskih igara, Amerikanaca nema nigde, recimo, u vaterpolu i odbojci, a na Olimpijskim igrama se, u ta dva ekipna sporta, uvek bore za zlato. Ako je i od Amera, mnogo je.

Lex

pre 11 godina

Realno ne treba praviti polemiku oko toga, ovo je cista medijska provokacija da bi mlada kineskinja sto losije plivala u nastavku Olimpijade, ona je ipak dete i sve ovo ce uticati jako na nju...Jedino mi je zao zbog toga... Niko ne moze da unisti sportistu kao sto su to mediji...

777

pre 11 godina

Američka vlada garantuje?? Treba zaboga verovati njihovoj vladi.Strašno...I tu su se politički ugurali i pokazuju silu. Doći će i njima kraj jer ništa nije večno kad tad.

Moмчило

pre 11 godina

Josko nabroj mi jednu od 99 medalja koju je osvojio Makedonac i eto vam svih 99? Kad kažem Makedonac, mislim na etničkog Makedonca, a ne Šabana Trstenu koji je rodjen u Skoplju.

Misa

pre 11 godina

Ovde uopste nije sustina to sto se dopinguju Kineski i Americki sportisti. Sport je spao na niske grane jer se svi sportisti dopinguju.

ana

pre 11 godina

Na Olimpijadi svi reprezentativci SVIH zemalja podlezu doping kontroli. Prva tri dobitnika (uzmimo npr. delfin 200) automatski posle trke idu na proveru, bez obzira da lu su Amerikanci, Turci ili Uzbekistanci. Evo i linka, za one koji znaju engleski... http://www.swimmersdaily.com/2012/03/12/anti-doping-expert-doping-control-during-olympics-is-a-waste-of-resources/

Dragi

pre 11 godina

Kakva je to diskriminacia, da američki sportisti ne podležu antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih? Svi sportisti treba da su jednaki, a ne da za američke spotriste garantuje vlada, a da svi ostali idu na testiranja i da ih odvlače kao da su kriminalci.
zar je američka vlada tako svemoćno pametna pa da zna da su im svi sportisti čisti? A budale iz ostatka sveta veruju u neporočnost i poštenje Amera?
Svet je potpuno poludeo kada tako nešto dopušta!

Alex

pre 11 godina

"Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih" - pametnom dovoljno. Možda je devojka i bila dopingovana, ali Ameri su poslednji koji imaju pravo da o tome komentarišu.

Steve Nash

pre 11 godina

A javile se prave postenjacine amerikanci da sole nekom pamet o dopingu,pola njihovih sportista je bilo i sad je dopingovano samo sto se to otkrije godinama kasnije to su isto licemeri kao i britanci kad je rec o rasizmu,strane igrace drasticno kaznjavaju i to bez dokaza,a svoje oslobadjaju na sudu i ako imaju i video i audio snimak sta je receno,smesni su.

Fedex

pre 11 godina

Jednostavno Amerikanci ne mogu da podnesu poraz u sportovima u kojim su do skoro bili dominantni.Jos ce optuziti i mladu Litvanku Rutu Meilutite za doping koja je osvojila zlatnu medalju na 100m prsno a ima samo 15 godina i koja je oduvala Rebecu Soni inace najbolju u ovoj disciplini.

veliki strumf

pre 11 godina

Da sam neki faktor u Kini iskoristio bih ovu provokaciju da i za kineske sportiste trazim iste povlastice. Kad moze americka vlada da garantuje za svoje sportiste, moze i kineska. Nista manje mocni od SAD-a ni u svetu sporta ni u politici nisu Kinezi, i moze im se ovako nesto.

SRB

pre 11 godina

ja još uvek ne razumem kako za amere nema doping kontrolu na IO tj. kako njihova vlada to garantuje.
oni imaju neke svoje testove kojima podvrgavaju sportiste i to je kao dovoljno, na reč?

cukce

pre 11 godina

kinezi imaju dugorocni program i vrse selekciju od malena, i ameri imaju dobar sistem rada od malen, e sad ameri sigurno koriste nedozvoljena sredstva jer njihove takmicare ne proverava antidoping kontrola jer americka vlada garantuje za njih, kinezi mora da koriste neke cajeve koji daju neke stimulanse ali ili ne spadaju u nedoszvoljena sredstva ili se ne mogu naci u krvi!

ma idi...

pre 11 godina

Ne znam zbog cega se vode diskusije oko neregularnosti rezultata koje postizu sportisti na Olimpijskim igrama u Londonu, a i generalno na svim vecim sportskim takmicenjima, kada se vec odavno zna da ona predstavljaju smotru farmaceutskih kompanija koje javno, u ljudskom obliku (muskom i zenskom, naravno), prikazuju svoje najnovije produkte sa ciljem da opravdaju svoja buduca ulaganja u cilju daljeg "razvoja" sporta...ostavite se ljudi profesionalnog sporta i okrenite se onom amaterskom u kojem mozete uvek uzivati radeci na svom telu u okviru njegovih mogucnosti...pozdrav!

Joao

pre 11 godina

Vrhunski sport je leglo dopinga, ali nije ukusno govoriti bez dokaza. Naročito ne ako tako nepristrasna drzava kao sto je americka garantuje za tebe ili tvoje pulene.
Zasto je tako normalno izloziti sve ostale sportiste neretko i maltretiranju pri doping kontroli, dok Amerikanci mirno pre, posle i za vreme takmicenja spavaju i mokre kad hoce!

Baghdatis

pre 11 godina

Florence Griffit-Joyner, zlato u Seulu. Pre toga njen najbolji rezultat karijere na 100m bio je 10.96s; na igrama istrcala do danas neuhvatljivih 10.49s. Na 200m njen najbolji rezultat do tada 21.96s, na igrama istrcala opet do danas svetski rekord 21.34s. Umrla 1998. u 40-oj godini. Nikad ustanovljen doping!!!

Posteno, nema sumnje

pre 11 godina

Garantuje njihova vlada za njihove sportiste uvek i svuda, a ne samo na OI, tako da ti argument nema veze sa zivotom.

P.S. da je monopol - monopol je, ali koriste se prostim zakonom jaceg. Moze im se.
(dupli_kantar, 31. jul 2012 16:47) Garantuje za svako takmicenje, ali su njima uvek i jedino bitne OI, i to jeste istina da su oni na olimpijadama uvek bolji za 30-40% od svojih realnih dometa na drugim takmicenjima... Decenijama je tako... Ali, sta da se radi, moze im se.

Los Che

pre 11 godina

Ovdje je poznata samo jedna istina, svi sportisti velikih sportskih sila se dopinguju!!! O tome se ne govori iz dva razloga: prvo, imaju jake lobije koji ne dozvoljavaju javno objevljivanje istine, i drugo, jer imaju dosta love da ulažu u pronalaženje novih stimulativnih supstanci koje se ili još ne testiraju ili ih postojeća tehnologija ne može otkriti. I onda kada se malo pokače počnu ovakve izhjave koje dosta toga govore o ovakvim stvarima...

Privatizacija planete

pre 11 godina

''Američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što Američka vlada garantuje za njih. ''

Khm, khm... Sta?! Molim?! A!?
Hahahahahaaa!!!
Ne verujem da je ovoliko bahato ponasanje bilo moguce ni na Olipijadi u Berlinu 1936. od strane Nemacke vlade.

Zlatko

pre 11 godina

Sve ove zemlje disfalifikovati na 100 godina.
(Maratonac, 31. jul 2012 15:29)

Šta bre diskvalifikovati? "Svima crveni kartoni i 3:0 za Istvič. I m**š u p. m." :) :) :)