Nova vest
Olimpizam

Utorak, 14.08.2012.

13:47

20 zlatnih momenata

London je ceremonijom zatvaranja stavio zavesu na još jedne olimpijske igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uzbudljive dve nedelje su iz nas, videli smo radost, tugu, euforiju i očajanje.

Ostaje nam da se još jednom osvrnemo na 20 momenata koji su obeležili Igre u Londonu. Uživajte.

Felps najuspešniji olimpijac – Majkl Felps je osvojio 22 olimpijske medalje, od čega čak 18 zlatnih. Završetak njegove plivačke karijere obeležila su četiri zlata (100 leptir, 200 mešovito, 4x200 slobodnim stilom i 4x100 mešovito), kao i dva srebra (200 leptir, 4x100 slobodnim stilom). Svet plivanja posle ovih Igara izgubio je jednog od najvećih titana u bazenu.

Usein Bolt ne usporava – Najbrži čovek na svetu i njegov tim iz Jamajke pružili su protivnicima šansu da uživaju u pogledu na njihovo slavlje. Bolt je oborio olimpijski rekord na 100m, jedini je uspeo da odbrani prvo mesto u trkama na 100 i 200m, kao i da osvoji zlato na 4x100 metara.

Endi Mari konačno prvi – Posle poraza u finalu Vimbldona od Federera, Endi Mari mu se na istom terenu revanširao u finalu OI. Trenutak kada uskače u svoju ložu da proslavi pobedu sa svojim najbližima, kao i ubedljiva pobeda nad Federerom, smestili su ga među 20 trenutaka koji će se prepričavati i posle završetka takmičenja.

Ceo tekst pročitajte u našoj rubrici "Teme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve