Đoković - Nadal 0:6, 6:4, 1:6

Rafael Nadal je osvojio titulu na Mastersu u Rimu pošto je pobedio u finalu Novaka Đokovića sa 2:1 u setovima.

0:6, 6:4, 1:6
  ĐOK   NAD  
  1 : 2  
0:6, 6:4, 1:6 - Kraj! Rafa je šampion Rima
Kraj meča! rafael Nadal pravi i treći brejk u ovom setu, koristi prvu meč loptu. Novak nije uspeo da prebaci lopticu na stranu protivnika, ona je završila u mreži. Meč je trajao dva sata i 26 minuta. Španski teniser je osvojio 34. masters trofej, po onom što je prikazao danas i tokom cele nedelje apsolutno zasluženo.
0:6, 6:4, 1:5 - Nadal ne greši
Rafa je odservirao uspešno u ovom gemu, uradio je što je želeo, potvrdio brejk i treba mu samo gem do pobede i 34. masters titule.
0:6, 6:4, 1:4 - Novi brejk Nadala, da li se bliži kraj?
Napravio je sada Nadal veliki korak ka tituli u Rimu. Uspeo je da napravi Novi brejk, povede sa 4:1 i Novak sada ima sve manje izgleda da posle Madrida osvoji pehar i u Rimu. Španac je sve bliži trećoj rimskoj pobedi u finalima sa Novakom.
0:6, 6:4, 1:3 - Španac ne popušta
Novi gem za Španca koji ne popušta na svoj servis. Imao je Novak svoje prilike, osvojio je jedan poen, ali Nadal ne dozvoljava da se za njega iskomplikuje situacija. I dalje drži taj brejk prednosti.
0:6, 6:4, 1:2 - Novak dobio gem, važno je da se smiri
Uspeo je Novak posle velike borbe da dobije ovaj gem i tako prekine mini seriju Španca. Bilo je dosta problema, ali na kraju, Novak je smanjio na 1:2 i sada je najvažnije da se smiri i pokuša da dođe do brejka.
0:6, 6:4, 0:2 - Nadal potvrdio brejk
Žestok gem, mnogo borbe, ali drop-šot je opet izdao Đokovića. Nadal je uspeo da potvrdi brejk i na dobrom je putu da dođe do pobede i titule. Ali, Novak je pokazao da je opet u meči i da je sve moguće.
Novakovo lomljenje reketa
0:6, 6:4, 1:0 - Nadal pravi brejk, Novak polomio reket!
Kakav gem! Velike, velike prilike je Novak propustio da osvoji početni gem koji je imao nekoliko izjednačenja.Konačno, nadal koristi priliku da dođe do brejka, a Novak je iz besa polomio reket!
0:6, 6:4 - Brejk i set za Novaka!
Konačno! Novak je uspeo da dođe o brejka koji ujedno znači i osvajanje drugog seta. Zaslužio je Novak boljom igrom u ovom setu da dođe do izjednačenja. Uspeo je da oiskoristi prvu brejk i set loptu i tako produži neizvesnost oko pobednika. Bravo Novače!
0:6, 5:4 - Novak ponovo spasao brejk loptu!
Au, kakav gem, Nije dobro za one sa slabim srcem. Opet je Nadal stigao do prilike za brejk, ali svetski broj jedan je veliki borac. Uspeo je Novak da neutrališe i tu opasnost i dobije potom dva poena u nizu za 5:4.
0:6, 4:4 - Rafa miran, ali Noletov smeč...
Imao je Novak šansu u ovom gemu, na 30:15 imao je priliku da smečom dođe do poena, ali kao i jednom u početnom setu, poslao je lopticu u mrežu! Nadal je dobio gem i sad je važan momenat u setu.
0:6, 4:3 - Novak spasao tri brejk lopte!
Na 0:30, sjajan poen, ali i velika greška Đokovića, smeč je završio u mreži. Tri brejk lopte za Nadala, Španac nije iskoristio prvu, poslao je lopticu u aut, potom je Nadal pogrešio još dva puta i tako je Đoković neutralisao sve tri brejk prilike za protivnika. Potom vezao dva poena za 4:3!
0:6, 3:3 - Nadal ne paniči
Nadal je ipak uspeo da odoli u vom gemu. Moraće Đoković da potraži drugu priliku za brejk. Sada je najvažnije da izdrži na svom servisu i ne dozvoli protivniku da u finiš seta uđe sa velikom prednošću brejka.
0:6, 3:2 - Đokovićev servis gem "sa nulom"
Odličan je Novak na servisu. Konačno igra onako kako želi, sigurno servira i rezultat svega je da Nadal ne dobija prilike za brejk. Novak je dobio sva četiri poena u ovom gemu. Sad mora naći način kako da dođe do željenog brejka.
0:6, 2:2 - Novak ne koristi brejk priliku
I rafa je počeo da greši, to Novaku daje veću šansu. Uspeo je Novak da dođe do 30:30, potom je napravio grešku pri laganom udarcu, a posle sjajnog riterna, pogodio je forhend paralelu iz trka za izjednačenje. Najneizvesniji gem na servis Nadala do sada. I konačno, posle odlično konstruisanog poena, stigao je do prve brejk lopte u meču! Međutim, Rafa se izmakao na forhend u narednom poenu, pogodio paralelu za novo izjednačenje. Pogrešio je Đoković na riternu dva puta, izvukao se Španac, ali ovaj gem je ohrabrenje za Novaka.
0:6, 2:1 - Novak je konačno u meču
Da! To je ono što se očekivalo. Đoković kao da polako dolazi do svoje igre, odigrao je još jedan dobar gem. Rafa je uspeo da osvoji dva poena, ali Novak je završio sve odličnim volej udarcem.Sa tribina se ori, "Nole, Nole!"
1:1 - Nadal siguran
Rafa je dobio prvi gem na svoj servis u ovom setu. Nadamo se da ćemo gledati daleko veću borbu nego u prvom setu koji je protekao u potpunosti u dominaciji "kralja šljake".
0:6, 1:0 - Konačno, gem za Novaka!
Da li je ovo početak meča za Novaka? Odigrao je konačno jedan sjajan gem, pogodio tri as servisa i dobio prvi gem u meču.
0:6 - Set za Nadala
Neverovatno igra Nadal danas, ali Novak je isceđen kao limun. Dobio je Španac novi gem, i set sa nulom, prvi put posle 142 seta koji su odigrali.
Nikad nije bilo 6:0, hoće li se to dogoditi sada?
U prethodna 53 okršaja nikada nijedan teniser nije dobioi set "sa nulom". Novak je u opasnosti da mu se tako nešto dogodi.
0:5 - Nadal brutalan, pravi novi brejk
Na 15:15 usledio je prvi as na meču Novaka Đokovića. Međutim, intenzitet igre Nadala je zastrašujući, Novak se muči da to isprati, sve ide kako želi teniser iz Manakora. Novaku ne ide ni drop-šot, pokušava sve, ali ne nalazi rešenje. Nova brejk lopta za Španca, ali ne koristi je, Đoković je pogodio smeč. Izvukao je Nadal gotovo izgubljen poen, Novak je poslao lopticu u mrežu iz bekhenda, ali je potom naredna bekhend dijagonala bila neodbranjiva za novo izjednačenje. Imao je Đoković šansu da dobije gem, ali Nadal je to sprečio, a onda došao do treće brejk lopte fenomenalnim forhendom. Izvukao se Novak ponovo, posle kik servisa, Nadal nije bio precizan. Dug gem, Nadal je kasnije konačno uspeo da načini brejk i povede sa 5:0.
0:4 - Nadal se ne zaustavlja
Problemi se nastavljaju. Novak nikako ne uspeva da uhvati ritam, Nadal niže poene i sve je bliži osvajanju početnog seta.Na 40:15 konačno je proradio Novakov ritern, ali je naredni bio neprecizan, Španac je poveo tako sa 4:0.
0:3 - I drugi brejk za Nadala
Osam poena zaredom je dobio Nadal od prvog do trećeg gema. Novak je uspeo da prekine niz, ali je potom zakasnio na udarac i poslao lopticu u mrežu. Čini se da se u Novakovoj igri oseća umor posle velike borbe i dva i po sata igre u polufinalu protiv Dijega Švarcmana.Lako je Nadal došao do 15:40 i dve brejk lopte, a onda je Novak spasao prvu dobrim servisom. Pokušao je potom "balonima" da promeni ritam igre, ali ni tu nije bio problem za Nadala, forhend vinerom napravio je drugi brejk.
0:2 - Gem za Španca bez izgubljenog poena
Prepoznatnljiva Nadalova igra, snažni i precizni udarci sa osnovne linije, jak tempo. Gem bez izgubljenog poena, savršen start za Španca.
0:1 - Nadal napravio brejk na početku
Novak je izabrao da servira na početku. Nadal je već u prvih nekoliko poena zapretio forhendima, a na 30:30 posle duge razmene, odigrao je Španac sjajan drop šot viner. Prvu brejk loptu nije iskoristio, Novak je potom stigao bekhend paralelom do prednosti, ali u narednom poenu greši iz forhenda, po paraleli. Opet je Nadal skratio loptu, došao do nove brejk šanse. Pogrešio je Novak, Nadal je načinio brejk već na startu.
Vedro nebo iznad Rima
Ako je nešto dobro, onda je da na nebu iznad Foro Italika nema oblaka, kao ranijih dana. Nadamo se da će tako ostati...
Kraj zagrevanja, meč počinje
Igrači su završili sa zagrevanjem i meč uskoro počinje.
Igrači su spremni za izlazak na teren
Još malo i meč u Rimu će početi. Uzbuđenje raste, ovo će Novaku i Rafi biti poslednja generalna proba za nastup na Rolan Garosu. Ko pobedi sa velikim samopouzdanjem će stići u Bulonjsku šumu.
Novak: Rafa je moj najveći rival
Meč broj dva ove godine
Ovo će im biti i drugi meč u 2019. Prvi put su, kao što znate, igrali u onom velikom finalu na Australijan Openu kada je Novak slavio ubedljovo u tri seta. Sada je situacija drugačija, igra se na Rafinoj omiljenoj podlozi, šljaci i očekuje se velika borba.
Najveći rivalitet u svetu tenisa
Novak i Rafa su rekorderi po broju međusobno odigranih mečeva, ovo će im biti 54. susret. Novak u pobedama vodi sa 28:25.
Spremite se za spektakl!
Veliki dan za svetski tenis, Novak Đoković i Rafael Nadal, bitka nad bitkama, ovog puta u finalu Mastersa u Rimu. Nema sumnje da nas na centralnom terenu Foro Italika u Rimu očekuje spektaklurana meč.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: