Madrid: Đere – Čilić 1-2 (6:4, 3:6, 2:6)

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da iskoristi veliku prednost protiv Marina Čilića, pa je završio takmičenje na Mastersu u Madridu.

Dobrodošli!
Kraj! Čilić je uspeo da pobedi Đerea posle ogromnog preokreta!
Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da iskoristi veliku prednost protiv Marina Čilića, pa je završio takmičenje na Mastersu u Madridu. Srpski teniser je imao prednost seta i brejka, kao i dodatne brejk lopte, ali je na kraju izgubio.
2:5 – Đere ostao u životu
Nekoliko dobrih servisa je ovoga puta spaslo Đerea. Ipak, njegov opstanak u Madridu trajaće verovatno samo još jedan gem, pošto u narednom Hrvat servira za plasman u četvrtfinale.
1:5 – Sve smo bliži kraju
Đere ne uspeva da osvoji nijedan poen u ovom gemu. Greške se ređaju i ređaju, kraj je jako blizu.

Photo by Alex Pantling/Getty Images
1:4 – Nastradao rekret Đerea, Čilić jako blizu pobede
Izuzetno bitan poen pripao je Čiliću, koji ga je praktično "ukrao". Đere je imao sreće i njegov udarac je zakačio mrežu i prevario Čilića. On je nekako stigao loptu, a onda fantastično nadmudrio srpskog tenisera. Došlo se do brejk lopte, a nju je Čilić iskoristio posle odličnog riterna, a zatim i forhenda.
1:3 – Čilić potvrdio brejk
Par dugih poena u kojima je koncentracija češče popuštala Đereu. Greškom donosi gem loptu Čiliću, a onda na isti način i gem.
1:2 – Marin u potpunoj kontroli
Čilić ne želi ništa da prepusti slučaju i pokušava da reši poene što je brže moguće. Kada to ne uspe da uradi, onda mirno sačeka grešku Đerea, kojih ima u izobilju. Hrvat je došao do tri brejk lopte posle lošeg forhenda srpskog tenisera. Jedan dobar i jedan loš poen kasnije Đere je izgubio servis.
1:1 – Čilić nastavio tamo gde je stao
Nastavlja Čilić tamo gde je stao i brzinski dolazi do poravnanja rezultata u drugom setu.
1:0 – Laslo spasao brejk lopte
Laslo je spasao dve brejk lopte i posle jednog izuzetno dugog gema konačno uspeo da dođe do vođstva. Bilo je u ovom gemu svega i svačega – od grešaka do dugih poena. Nivo tenisa je sada dosta niži nego ranije tokom meča, ali izgleda da je prednost i dalje na Marinovoj strani.
Ovako je to izgledalo...
Kvota na Đerea je u jednom trenutku bila 1.01
3:6 – Raspad Đereove igre posle vođstva od 3:1
Marin Čilić serijom u poenima od 12:0 dolazi do drugog seta. Apsolutno ništa više ne mora da se napiše što prvom rečenicom već nije rečeno.
3:5 – Đere u potpunom kontratimu
Đere je sada sam sebi u glavi i niko mu ne može pomoći, sem njega samog... Odjednom je usporio i sada greški često, dok je Čilić dobio na samopouzdanju, koje je na 0:2 i 1:3 u ovom setu bilo itekako poljuljano. Đere šalje jednu lopticu daleko u aut, a Čilić pravi brejk bez izgubljenog poena.
3:4 – Posle puno vremena Laslo gubi
Dobar gem za Čilića u kojem se nije uopšte mučio, posle dugo vremena. Đere gubi i naredni gem biće ključan za drugi set, a možda i meč.
3:3 – Lasla koštale propuštene prilike
Nije se Đere dao poremtiti. Malo bolje je zaigrao Čilić i osvoji dva od prva tri poena. Usledila je dobra kombinacija "jedan-dva", ali onda i greška forhendom iz slične pozicije za prvu brejk priliku u meču za Hrvata. Ponovo je pogrešio Đere i vratili smo se u egal.
3:2 – Čilić opet nekako "pobegao" neprijatnoj situaciji
Ponovo je Đere imao 0:30, a Čilić je uspeo da se ponovo izvuče. Došao je do 40:30 dobrim servisima i jednom greškom protivnika, ali je ponovo sebi zakomplikovao situaciju, pa je bilo 40 oba. Ipak, dva dobra poena sa dobrim forhendima i to je novi gem za Marina.
3:1 – Siguran Đere
Nastavio je sa fantastičnom igrom Đere i došao do novog gema. Laslo se danas još nije suočio ni sa jednom brejk prilikom, a ako tako ostane do kraja meča....
2:1 – Hrvat se nekako izvukao
Fenomenalni Đere uspeva da dođe do nove dve brejk prilike, pre svega zahvaljujući briljantnim riternima. Čilić uspeva da se izvuče i da dođe do prednosti, ali novim greškama poklanja nove dve brejk prilike srpskom teniseru. Nažalost ni njih ne koristi Laslo, pa dolazi do učinka od 2/8 na brejk lopte...
2:0 – Laslo ubedljiv, potvrdio brejk
Konstantno Đere drži veoma visok nivo tenisa i dolazi do potvrde brejka! Čilić ne može da mu parira u ovim trenucima i jednostavno nema odgovor za odličnu raznovrsnu igru srpskog tenisera.
1:0 – Brejk na samom startu!
Frustracije kod Čilića su evidentne. Često komentariše nešto sa ljudima iz svog tima, a Đere dolazi do 0:30 u uvodnom gemu drugog seta. Hrvat vezuje dva poena, ali ne i treći, pa Đere dolazi do nove brejk lopte. Na Čilićev drugi servis Đere se izvukao na forhend, a onda raspalio lopticu i došao do novog brejka!
Da ne baksuziramo...
6:4 – Fantastičan period igre Đerea krunisan asom!
Čilić nastavlja da greši, a Đere nastavlja da igra staloženo, bez previše rizika. Dolazi do dve vezane set lopte, a zatim asom završava prvi set!
5:4 – Brejk Lasla Đerea!
Odlična dva poena i pre svega odlična defanziva Đerea donosi mu tri vezane brejk lopte – 0:40! Koristi prvu istom taktikom koja mu je do sada donosila dosta toga dobrog. Mirno je čekao priliku da napadne i zatim došao do vinera za brejk!
4:4 – Polušansa za Čilića
Prvom duplom servis greškom Đere sebi komplikuje situaciju (15:30), ali onda sve popravlja asom. Posle jednog dužeg poena i nadjačavanja bekhendima Đere lepo menja stranu slajsom, a Čilić greši. Odličnim srvisom dolazimo do novog izjednačenja.
3:4 – Siguran Marin
Još jedan siguran gem za Čilića. Nije nastavio sa greškama, kojih je bilo dosta u prethodnom gemu, a pomogao mu je malo i srpski teniser.
3:3 – Greške na obe strane
Nekoliko grešaka na obe strane u ovom gemu i 30:30. Zatim odličan servis Đerea za izlazak iz nezgodne situacije, a onda i izjednačenje na 3:3 posle nove greške Hrvata.

Photo by Julian Finney/Getty Images
2:3 – Đere propustio dve brejk lopte
Veoma dobro igra Laslo. Uglavnom kontroliše ritam poena i napada Čilićev bekhend, a neretko menja stranu, i to kada protivnik najmanje očekuje. Takvom igrom došao je do dve brejk lopte. Čilić je u naredna dva poena odigrao fantastično, pa je došao do đusa, a nastavila se serija Hrvata, pa će Laslo priliku za brejk morati da traži u nekom narednom gemu.
2:2 – Nastavlja se egal
Veoma dobro Đere menja ritam i tako osvaja poene, pa dolazi do 40:0. Naredna dva pripala su Čiliću, posle grešaka srpskog tenisera, ali je osvojio naredni poen i došao do novog gema.
1:2 – Đere imao polušansu
Jedan nekontrolisan forhend Čilića i Đere je došao do 15:30. Imao je prilike u oba naredna poena, ali ih nije iskoristio, pa je Marin došao do gem lopte, a posle novog odličnog servisa i do gema.
1:1 – Svoj prvi gem lako rešava i Đere
Na 15:15 videli smo prvi malo duži poen, a on je posle dobrog forhenda pripao Laslu. Nekoliko dobrih servisa kasnije Srbin je osvojio prvi gem na meču.
0:1 – Servisi na visokom nivou od samog starta za Marina
Veoma zanimljiva scena u Madridu, gde jedan teniser igra pod potunom senkom, a drugo po suncu. Čilić lako dolazi do uvodnog gema sa nekoliko izuzetnih servisa.
Čilić prvi servira
 (6:4, 3:6, 2:6)
  ĐER   ČIL  
  1   2  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: