Kraj: Đere – Del Potro 6:2, 3:6, 7:5

Srpski teniser Laslo Đere eliminisao je Huana Martina del Potra 6:2, 3:6, 7:5 u drugom kolu Mastersa u Madridu.

6:3, 2:6, 7:5
  ĐER   DEL  
  2 : 1  
Kraj!
Laslo Đere je pobedio Huana Martina Del Potra 6:2, 3:6, 7:5!
6:3, 2:6, 6:5 – brejk!
Sjajni Đere je potpuno preokrenuo situaciju na terenu, pun samopouzdanja nakon što je izbegao poraz, napao je servis Del Potra i stigao do prve brejk prilike u trećem setu i odmah je iskoristio. Serviraće za meč.
6:3, 2:6, 5:5 – Đere spasao meč loptu
Nakon što su obojica tenisera naredna tri gema osvojili bez izgubljenog poena, Del Potro opet pritiska Đerea i stiže do meč lopte, ali srpski igrač ponovo sjajno reaguje pod pritiskom i poravnava rezultat.
6:3, 2:6, 3:3 – Laslo sjajan pod pritiskom
Agresivno je zaigrao i Del Potro i namučio Đerea u šestom gemu. Argentinac je pet puta imao priliku za brejk, ali je Laslo najbolje poteze pravio pod najvećim pritiskom i sjajnim servisom i vinerima uspeo da odbrani gem koji je mogo da prelomi meč.
6:3, 2:6, 2:3 – Delpo odoleo pritisku
Tek u petom gemu igrač koji servira se našao prvi put pod pritiskom, Đere je nadoknadio 0:40, ali je Del Potro ipak odoleo.
6:3, 2:6, 2:2 – potpuni egal
I naredna dva gema su protekla u sigurnom servisu, Đere osvaja samo jedan poen na Del Potrov, dok Argentinac ne uspeva ni jedan na Srbinov.
6:3, 2:6, 1:1 – siguran servis
Del Potro bez problema osvaja uvodni gem odlučujućeg seta, nakon čega je odlično odigrao i Đere i poravnao.
6:3, 2:6 - Set za Del Potra!
Lako je dobio Laslo prva dva poena u gemu, ali onda je sevnuo forhend iz riterna Argentinca. Srećom, Del Potro greši iz bekhenda, a li onda dolazi do tri poena u nizu i prve set lopte. Uspeo je Laslo servisom da je neutrališe. Novu je Argentinac zaradio odličnim forhendom, ali ponovo je Laslo zabeležio servis viner. Treću priliku dobio je Huan Martin, ovu nije propustio, imamo izjednačenje u setovima.
6:3, 2:5 - Delpo ne popušta
Pokušava Delpo i izlascima na mrežu da promeni ritam meča, pogodio je volej za 15:15. Kad servira kako zna i ume, onda tu nema odbrane, zabeležio je sedmi as. Još jednim odličnim servis vinerom dobio je poen za 40:15, a onda gem završio snažnim forhendom.
6:3, 2:4 - Đere prekinuo mini seriju protivnika
Prvi poen Huan Martin je dobio neodbranjivim riternom. Poslao je potom lopticu u aut za 15:15, a onda je Laslo pogodio peti as. Nova greška Delpa iz riterna (aut), pa šesti as Đerea, prekinuo je tako niz Argentinca od tri uzastopna gema.
6:3, 1:4 - Laslo u padu, sve bolja igra Argentinca
Kao da se nekadašnji šampion US Opena polako budi. Dominantan je u ovom delu meča, lakše stiže do poena, manje greši. Asom je potvrdio je brejk i vodi sa 4:1.
6:3, 1:3 - Brejk za Del Potra
Posle 15:30, usledio je servis viner Đerea za izjednačenje. Onda i nova greška tenisera iz Tendila na forhendu, ukupno 18. u meču. Uzvratio je Delpo, uhvatio je na krivoj nozi Lasla za izjednačenje. Posle nove greške na bekhendu, Del Potro je dobio novu šansu za brejk, treću u meču. Iskoritio je i poveo sa 3:1.
6:3, 1:2 - Delpo sigurniji na svoj servis
Prvi poen je dobio Đere, ali onda je usledio projektil iz forhenda u paralelu, neodbranjiv Delpov udarac za 15:15. Potom as, pa nova greška Đerea iz bekhenda. Usledio je servis viner Argentinca koji je poveo sa 2:1.
6:3, 1:1 - Ubedljiva igra tenisera iz Sente
Sve pohvale za Đerera. Novi lagano dobijen gem na svoj servis, drop šot, pa as u dijagonalu, zatim novi viner. Odlična igra.
6:3, 0:1 - Odličan gem Argentinca
Del Potro je bolje počeo ovaj set. Gem je dobio bez izgubljenog poena, a završio ga je asom.
6:3 - Set za Đerea!
Imponuje mirnoća Đerea u ovom setu. Lako je stigao do 40:0 i tri set lopte, iskoristio je prvu tako što je Del Potro poslao lopticu u aut. Set u džepu za momka iz Sente posle 40 minuta igre.
5:3 - Lagan gem za Argentinca
Novi gem bez izgubljenog poena za Argentinca, ali Laslo sada servira za osvajanje početnog seta.
5:2 - Potvrđen brejk
Delpo pokazuje znake "zarđalosti", tačnije dužeg perioda bez mečeva. Laslo igra mirno, drži se dogovorene taktike, tera Argentinca da greši. Posle 40:15, Del Potro je naterao Lasla na grešku, ali je usledio novi poklon Delpa za potvrdu brejka.
Laslo Đere kao Brzi Gonzales
4:2 - Đere napravio brejk!
Šta je stigao Đere. Dobio je prvi poen, a onda je posle voleja Agrentinca uspeo da stigne gotovo nemoguće i vrati lopticu u teren za 0:30. Nova greška Delpa iz bekhenda donela je našem teniseru tri brejk lopte. Prvu je Argentinac neutralisao dobrim servisom, ali posle duge razmene udaraca, Delpo je ostao bez daha, brejk!
3:2 - Bekhend siguran, Laslov gem " sa nulom"
Revanširao se Đere protivniku za "nulu" u prethodnom gemu. Uzvratio je istom merom, nekoliko odličnih poena iz bekhenda, sa osnovne linije i Laslo vodi sa 3:2.
2:2 - Gem bez izgubljenog poena za Delpa
Konačno jedan gem bez nule, ali u korist Argentinca. Dominirao je od početka do kraja, nanizao četiri poena i izjednačio.
2:1 - Dug gem, Laslo asom neutralisao brejk loptu
Primetno se Đere drži taktike da optereti bekhend stranu protivnika, ali povremeno iznenadi Argentinca i loptiicom u forhend stranu. tako je Del Potro pogrešio za 40:15, potom mu se Laslo revanširao dijagonala je završila u autu, a onda je usledila i nova, druga dupla servis greška u meču. Nadmudrivanje na mreži dobio je iskusniji Del Potro. Ipak, Đere je as servisom neutralisao brejk loptu. Nova greška Del Potra iz bekhenda, ali je drop šot u narednom poenu završio u mreži. Usledio je sjajno iskonstruisan poen u kom je razvlačio protivnika iz ugla u ugao i konačno nova greška Huana Martina iz bekhenda za 2:1.
1:1 - Laslo propustio dve brejk lopte
Uspeo je Đere da stigne do 15:30, ali onda je Argentinac opalio kao iz topa na forhendu. Čisto da podseti na svoj zaštitni znak. Potom odličan poen, Đere je usleo da pošalje nisu lopticu, pravo pod noge visokog Del Potra, koji nije uspeo da je prebaci na stranu protivnika. Prvu brejk priliku, Laslo nije iskoristio, jer je Del Potro odlično odservirao, da bi potom Delpova forhend paralela završila za malo u autu. Ništa ni od druge brejk prilike, sada je Delpo pogodio liniju iz forhenda. Potom je dobio i dva naredna poena za izjednačenje, 1:1.
1:0 - Đere dobio početni gem
Đere je od prvog poena forsirao bekhend argentinskog tenisera, ali je i sam pogrešio dva puta. Na 30:30 Laslo je napravio dvostruku servis grešku, ali je potom usledio dobar servis u bekhend stranu Del Potra, koji je vratio lopticu u mrežu. Del Potro je potom ramom zahvatio lopticu, završila je u autu, a potom je i ritern bio predug i tako je Đere dobio početni gem.
Meč počinje, Đere na servisu
Sudija iz Italije, igrači izašli na teren
U sudijskoj stolici sedeće Italijan Đankarlo Moskarela. Igrači su izašli na teren.
Laslov prvenac
S druge strane, Laslo Đere prvi put nastupa na ovom turniru. Pobeda nad Dušanom Lajovićem u prvoj rundi mu je poslužila da probije led, a i ovog puta sa druge strane mreže imaće iskusnog protivnika.
Argentinac bez trofeja u Madridu
Inale, Del Potro do sada nikada nije uspeo da osvoji pehar u Madridu. Ima skor od 15-7 na ovom takmičenju u osam prethodnih učešća, i dva polufinala iz 2009. i 2012. godine.
Povratak Delpa
Osmi teniser sveta, Huan Martin del Potro, mesecima je kubirio sa povredom kolena. Sada će konačno zaigrati. Ovo će mu biti prvo odmeravanje snaga sa teniserom iz Sente.
Nova prilika za dokazivanje za Lasla Đerea
Lslo Đere i Huan Martin del Potro će uskoro izaći na teren kompleksa "Kaha Mahika" u Madridu. Igraju meč drugog kola na turniru u prestonici Španije.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Podeli: