Lajović - Nišikori 2:6, 6:2, 6:3

Dušan Lajović se plasirao u treće kolo Mastersa u Majamiju. Pobedio je Keija Nišikorija u tri seta, 2:6, 6:2, 6:3.

2:6, 6:2, 6:3
  LAJ   NIŠ  
  2 : 1  
2:6, 6:2, 6:3 - Kraj! Pobeda Lajovića nad petim nosiocem!
Na 30:15, greška Japanca na mreži za 30:30. Stigao je Lajović do prve meč lopte, i uspeo je! Forhend Japanca je završio u mreži! Velika pobeda tenisera iz Stare Pazove!
2:6, 6:2, 5:3 - Lajović na gem do pobede!
Dve lagane greške Lajovića i Japanac je stigao do 15:30. Potom odličan servis za 30:30. Usledfio je pasing šot Japanca za brejk loptu, ali je srećom pogrešio iz riterna. Novu brejk loptu je stekao Kei, ovog puta je bekhend Lajovića završio u autu. Srećom, opet je pogrešio Japanac, forhend dijagonala je završila u autu. Izmenjali su nove greške, za treće izjednačenje u gemu. Ritern Nišikortija je potom završio u autu, da bi potom opet pogrešio Kei i Lajović je na gem do pobede!
2:6, 6:2, 4:3 - Brejk Lajovića!
Posle 40:15, Japanac je iz forhenda bio neprecizan. Potom i iz bekhenda, loptica je završila u mreži. Revanširao mu se Lajović greškom iz bekhenda, ali pogrešio je i Japanac. Uspeo je da potom načini Kei i duplu servis grešku i tako je Lajović stigao do brejka!
Jedan od lepših poena u ovom meču iz drugog seta
2:6, 6:2, 3:3 - Nema brejka i dalje
Dostza borbe u ovom gemu. Na 30:30, neiznuđena greška iz forhenda za Japanca, ali je potom pogodio za izjednačenje. Nije uspelo forsiranje Dušanovog bekhenda od strane Japanca, načinio je Kei novu grešku, a potom i novu posle Ducijevog bekhend slajsa, 3:3.
2:6, 6:2, 2:3 - Japanac završio gem na mreži
Japanacv za sada ne popušta u setu odluke. Dobio je završni poen lakim volejem na mreži i vodi sa 3:2.
2:6, 6:2, 2:2 - Lajović uzvratio
Bilo je tesno u ovom gemu. Na 30:30, Nišikori je pogrešio na bekhend voleju, lopticu je poslao u mrežu,a onda je usledila sjajna bekhend paralela Lajovića za 2:2.
2:6, 6:2, 1:2 - Lajović ne koristi brejk loptu
Imao je Lajović veliku priliku u ovom gemu. Imao je brejk loptu, servis Japanca je završio u autu, ali Dušan nažalost nije tražio čelendž. Propala je prilika, Japanac se konsolidovao i potom osvojio gem. Šteta, dobra prilika za srpskog tenisera.
2:6, 6:2, 1:1 - Lajović bez izgubljenog poena
Odličan gem srpskog tenisera. Nije izgubio nijedan poen.
2:6, 6:2, 0:1 - Japanac siguran na startu trećeg seta
Nišikori je relativno dobro odigrao početni gem seta odluke. Posle 15:15 osvojio je naredna tri poena i poveo sa 1:0.

Photo by Yong Teck Lim/Getty Images
2:6, 6:2 - Lajović izjadnačio na 1:1 u setovima
Uspeo je Lajović sjajnim drop šotom da dođe do30:15, ali je onda napravio laku grešku. Bekhend Japanca je završio potom duboko u autu i Lajović je posle toga odigrao sjajnu forhend paralelu za izjednačenje!
2:6, 5:2 - Novi brejk Lajovića, servira za izjednačenje
Odličan gem. Uspeo je Lajović odličnom igrom da dođe do 15:40 i dve brejk lopte. U narednom poenu, duga razmena, konačno, Lajović je pogrešio, ali je uspeo da odlično odigra naredni poen i treći put u ovom setu oduzme servis protivniku!
2:6, 4:2 - Ribrejk Nišikorija
Nišikori je zbunjen. Na 30:0 sudija Maskarelo je preinačio odluku linijskog sudije. Lajović je poisle rasprave zatražio čelendž, nije bio u pravu i izgubio je poen. Potom je bekhend završio u mreži za 30:30. Naterao je Kei Ducija na novu grešku, došao do prilike za brejk i to je iskoristio da vrati jedan brejk.
2:6, 4:1 - Novi brejk Lajovića!
Odličan bekhend iz trka za start gema, ali je onda i pogrešio Lajović. Ponovo su izmenjali greške za 30:30, da bi forhend Nišikorija završio u mreži za novu brejk loptu. Naterao je Dušan Keija na novu grešku, sada iuma dvostruki brejk.
2:6, 3:1 - Lajović na dobrom putu
Čini se da je srpski teniser konačno ubrzao ritam. Igra sigurnije, lakše dolazi do poena, udarci su mu agresivniji i Japanac više greši. Tako je Lajović uspeo da valorizuje brejk i sad je na dobrom putu da dođe do izjednačenja u setovima.
2:6, 2:1 - BREJK! Lajović konačno uzdrmao Japanca
Konačno! Lajović je odličnim udarcima naterao Japanca u defanzivu i na breške. Stigao je od 0:40, tačnije prvih brejk lopti u meču. Prvu nije iskoristio, izbacio je forhend u autu. Potom je i uspelio promašaj i posle bekhend paralele. Ipak, Japanac je pogrešio, loptica se od vrha mreže odbila u aut i Lajović je načinio brejk.
Kei odličan na mreži
2:6, 1:1 - Lajović odgovorio istom merom
Uspeo je Dušan bolje da zaigra u ovom gemu. Izgubio je svega poen, tako da je posle dva gema u drugom setu rezultat 1:1. Činjenica je da mora da promeni nešto u igri i natera Japanca da greši.
2;6, 0:1 - Japanac ne popušta
Lajović nikako da proigra.Nišikori je taj koji diktira kako će se igrati, za sada, forsira bekhend stranu srpskog tenisera, osvaja poene i na mreži i nema većih problema da osvaja gemove.
2:6 - Set za Nišikorija
Uspeo je Japanac da dobije prva dva poena, 0:30. Potom je izbacio lopticu u aut, a istom merom mu se revamširao i Lajović i to iz forhenda. Prvu set loptu nije uspeo da iskoristi, ali jeste drugu i dobio je set posle 33 minuta igre.
2:5 - Kei potvrdio brejk
Bolja igra Lajovića u ovom gemu. Ipak, nova neiznuđena greška za 40:30, da bi Nišikori pogodio iz bekhenda po paraleli i sada Japanac ima prednost od 5:2.

Photo by Sean M. Haffey/Getty Images
2:4 - Nišikori napravio brejk
Loš gem Dušana Lajovića. Ništa mu nije uspevalo u ovom gemu i Japanac je uspeo da načini prvi brejk u meču.
2:3 - Nišikori pogodio as za kraj gema
Uspeo je Lajović da dođe do 30:30, ali onda je forhend završio u mreži. posle izlaska Japanca na mrežu. Pogrešio je i Nišikori, pogodio je lopticu ramom. Uspeo je da dobije dva naredna poena, gem je završio as servisom.
2:2 - Proradio Lajovićev bekhend
Proradio je bekhend Lajovića, uspeo je da dobije dva poena posle odličnih udaraca, tako da je i dalje ravnoteža u meču.
1:2 - Nišikori ne popušta
Japanski teniser je dobio još jedan relativno lagan gem na svoj servis. Izgubio je svega jedan poen.
1:1 - Lajović dobio gem
Uspeo je srpski teniser da dobije gem na svoj servis. Nije išlo glatko, ali važno je da je dobro startovao i da nije dozvolio brejk na početku meča.
Japanac osvojio početni gem
Prvi poen u meču dobio je Lajović, ali onda je usledio niz od tri poena za japanskog tenisera. Ponovo je pogrešio Kei iz forhenda za 40:30, ali dobio je potom poen posle servis vinera.
Japanac na servisu
Japanac je izabrao da prvi servira pošto je dobio podbacivanje. Meč počinje.
Nišikori ima i finale
Nišikori je u Majamiju do sada najbolji rezultat ostvario 2016. kada je igrao u finalu. Pogađate, izgubio je od Novaka Đokovića.
Posle pobede u prvom kolu nad Pablom Kuevasom, Dušan Lajović ima ozbiljan test na Mastersu u Majamiju. Njegov protivnik je peti nosilac, Kei Nišikori.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: