Indijan Vels: Đere – Kecmanović 2:6, 6:7

U duelu srpskih tenisera u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu Miomir Kecmanović je pobedio Lasla Đerea sa 2-0 u setovima.

2:6, 6:7
  ĐERE   KEC  
  0 : 2  
Kraj! Kecmanović ide dalje!
Kecmanović je poveo sa 3:0 u taj-brejku, posle dva dobra servisa i jedne greške Đerea. Miomir je nastavio da igra odlični i posle jednog poena za Đerea odigrao dva nestvarno dobra defanzivna poena, pa poveo sa 5:1.

Đere nije imao odgovor za defanzivu Kecmanovića, kao ni snage da pruži svoj najbolji tenis, pa se u osminu finala plasirao 19-godišnjak!
2:6, 6:6 – Taj-brejk!
Taj-brejk odlučuje pobednika drugog seta, što je, reklo bi se, i najpravednije po svemu viđenom u ovom delu igre.
2:6, 6:5 – Đere se servisima izvukao iz problema
Kakav gem! Đere je imao sve u svojim rukama, prednost od 40:15, ali... Usledila je dupla servis greška, a onda i neiznuđena i došlo se do izjednačenja. Miomir je u narednom poenu odigrao sjajan defanzivni bekhend i došao do brejk lopte, ali je Đere spasao brejk priliku koja je usledila. Laslo je uspeo dobro da odservira i izvukao se iz problema, pa poveo sa 6:5.
2:6, 5:5 – Kecmanović spasao set loptu!
Odličan gem u kojem smo videli više iscrpljujućih poena. Đere je imao set loptu, ali je Kecmanović izdržao pritisak i sačekao grešku. Na đus poenu Kecmanović je pogodio fantastičnu bekhend paralelu, a zatim i dobrim servisom izjednačio na 5:5.
2:6, 5:4 – Đere siguran, na korak od trećeg seta
Novi lak servis gem za Đerea, koji je bolji teniser u ovim trenucima. Nije su ga poremetile propuštene brejk prilike u prethodnom gemu i lako je došao do 5:4.
Novi medicinski tajm-aut za Đerea
Đere je odrao koleno, pa mora da se ukaže pomoć i da se zaustavi krvarenje, koje nije preveliko. Laslo je objasinio Miomiru šta se desilo i želeo je da nastavi meč, ali mu je sudija sugerisao da mu je potrebna medicinska pomoć.
2:6, 4:4 – Kecmanović se izvukao, Đere imao odlične šanse
Sve opasniji i dinamičniji je Laslo Đere. Bolje čita igru rivala, bolje se kreće i bolje udara lopticu, pre svega forhendom. Posle nekoliko kvalitetnih poena Laslo je došao do brejk lopte, imao poen u igri, ali je Kecmanović odgovorio na fantastičan način. Posle novog odličnog poena Đere je došao i do druge brejk prilike, ali ni nju nije iskoristio jer je pogrešio iz defanzive.

U narendom đusu smo videli nestvarnu defanzivu Kecmanovića, koji je uspeo da vrati smeč i još nekoliko snažnih udaraca Đerea, a potom posle loba dođe do poena. Đere je mogao da servira za set, ali je ipak ostalo 4:4.
2:6, 4:3 – Konačno serveri lako do gemova
Verovatno dva najlakša gema za servere tokom ovog meča. Đere je ritern gem otvorio sa 0:15, ali su usledila četiri vezana poena Kecmanovića. Mlađi Srbin je uspeo da jedan jedini poen uzme na 40:0 prilikom Đereovog servisa, ali je pritom usledila "bomba" Lasla i vođstvo od 4:3.
2:6, 3:2 – Đere se vratio i konačno poveo
Konačno vodi Đere, koji dolazi do gema za 3:2 sa nulom. Veoma dobra igra bolje rangiranog Srbina posle medicinskog tajm-auta, ali problem izgled da i dalje postoji.
2:6, 2:2 – Četvrti brejk u nizu
Ponovo Đere nije dozvolio Kecmanoviću da se odlepi na dva gema viška. Bolje je zaigrao posle medicinske pomoći, uspeo da veže nekoliko dobrih forhenda i da dođe do brejk lopte. Kecmanović ju je spasao dobrim servisom, ali je dosta pasivnom igrom izgubio dva naredna poena i pretrpeo novi brejk.
2:6, 1:2 – Novi brejk, Đere zatražio medicinski tajm-aut
Đere ima neki problem, što se moglo videti i ranije. Zatražio je medicinski tajm-aut kako bi otkrio šta nije u redu sa njim, a problem izgleda nije u povredi već u tome da se loše oseća. Kecmanović je napravio novi brejk, drugi u nizu, i sada vodi sa 2:1 i servira.
2:6, 1:1 – Evo duple, evo ribrejka!
Evo nade za Đerea. Odigrao je tek par bolji poena i to je bilo dovoljno da dođe do brejk lopte. Kecmanović je napravio duplu servis grešku i poklonio rivalu ribrejk.
2:6, 0:1 – Ne ide, pa ne ide
Novi brejk za Kecmanovića, koji igra pametno. Čeka grešku Đerea koji ne može ništa da pogodi, iako pruža sve bolji i bolji otpor. Ipak, to je nedovoljno, pa Kecmanović otvara drugi set sa 1:0.
2:6 – Kecmanović rutinski do seta
Veoma dugačak gem. Kecmanović je imao 40:15, to jest dve vezane set lopte, ali mu se malo stegla ruka. Đere je došao do brejk prilike, ali je usledio odličan servis mlađeg Srbina.

Posle još par izjednačenja Kecmanović je uspeo da privede set kraju, apsolutno zasluženo.
1:5 – Sve vraća Kecmanović
Ista taktika za Miomira je ono što mu je potrebno i ono što funkcioniše. Đere nema odgovor, nastavlja sa greškama, i sad je na korak od gubitka prvog seta.
1:4 – Katastrofa za Lasla, opet ostao bez servisa
Mnogo, mnogo greši Đere, kojem ne funkcionišu ni forhend ni bekhend. Kemcanović je to uočio i igra dosta sigurno, prebacuje lopticu preko mreže i čeka grešku. Taktika, koja barem za sada uspeva, ali do kraja meča ima još mnogo vremena.
1:3 – Miomir lako do potvrde brejka
Lak gem za Kecmanovića, koji dolazi do potvrde brejka. Đere dosta greši na startu, a Kecmanović to koristi i dodaje pritisak dobrim servisima.
1:2 – Brejk Kecmanovića!
Đere je imao dobru šansu na servisu Kecmanovića, ali je Miomir uspeo da veže četiri poena od uvodnih 0:30. Usledio je odgovor mlađeg Srbina, koji je došao do dve vezane brejk prilike u narednom gemu. Đere je spasao prvu, ali je kod druge izbacio lopticu u aut i prepustio prvi brejk u meču rivalu.
1:0 – Dobar početak za Đerea
Dobar start za Lasla, koji je vezao par dobrih servisa i mirno priveo gem kraju. Kecmanović je napravio jednu neiznuđenu grešku, ali sve u svemu miran početak.
Đere prvi servira
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 lajv blog putem kojeg možete ispratiti duel 3. kola Indijan Velsa između dva Srbina, Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: