Uživo: Federer - Cicipas

Rodžer Federer i Stefanos Cicipas igraju za titulu na teniskom turniru u Dubaiju.

 6:4, 6:4
  FED   CIC  
  2 : 0  
Lagano za Rodžera, pobeda!
Federer je rutinski odservirao za pobedu i osmu titulu u Dubaiju, konačno i jubilarnu, stotu u karijeri!
Brejk! Cicipas popustio, Rodžer pred pobedom, 6:4, 5:4
Dve lake greške Cicipasa iz Forhenda i Federer je došao do ključnog brejka. Sada mu ostaje samo da odservira za pobedu i jubilarnu stotu titulu!

EPA-EFE/ALI HAIDER
Ravnoteža u drugom setu, 6:4, 4:4
Bekhend Federera funkcioniše. Poslao je loptu uz liniju, ne toliko jako koliko precizno, Cicipas to nije mogao da stigne i rezultat u drugom setu je izjednačen na 4:4.
Grk odoleva, 6:4, 3:4
Cicipas ne popušta na svom servisu. Sada je on dobio četiri poena u nizu, dakle nije izgubio ni poen i vodi sa 4:3.
Ponovo gem sa "nulom", 6:4, 3:3
Federer je dobio drugi uzastopni gem na svoj servis bez izgubljenog poena. Sada dolazi onaj najvažniji, sedmi gem u setu, kako to teniseri imaju običaj da kažu.
Cicipas izgubio samo poen 6:4, 2:3
Grčki teniser za sada drži Federera na distanci kada je on na servisu. Izgubio je u ovom gemu samo poen, ali i čini se da ima problem kada servira Švajcarac. Malo je imao brejk prilika, a protiv igrača kao što je Federer nema mnogo toga u meču.
Rodžer bez greške 6:4, 2:2
Federer bez izgubljenog poena uspeva da uzme gem. Za sada, ne dozvoljava protivniku da se ponada da može do brejka.
Cicipas bolje servira
Stefanos, utisak je, bolje servira. Nije dozvolio Federeru da dođe do brejk prilike,posle 30:30 je lako uzeo poen, a potom odservirao as.
Lagano Federer osvaja gem, 6:4, 1:1
Federer je uzvratio na sličan način, bez većih problema je dobio svoj prvi gem u drugom setu.
Cicipas dobro počeo drugi set, 6:4, 0:1
Cicipas je dobio početni gem drugog seta bez većih problema. Sada nije dozvolio Rodžeru da odmah načini brejk.

EPA-EFE/ALI HAIDER
Federer spasao dve brejk lopte i osvojio set sa 6:4
Lako je došao Federer do tri set lopte, ali onda neočekivano gubi tri poena u nizu. Potom nova greška i Cicipas je stigao do prve brejk lopte u meču. Ipak, bekhend paralela grčkog tenisera je završila za malo u autu. Ponovo je Rodžer pogrešio i dao Cicipasu novu priliku, ali se opet izvukao Federer. Bekhend volejem je poentirao za novo izjednačenje. Servis viner mu je doneo novu set loptu, da bi potom forhend Cicipasa završio u autu i set je završen, 6:4.
Cicipas smanjio, ali Federer sad servira za set
Švajcarac je agresivniji, bolji na mreži, više napada. Uspeo je da dođe do 15:30, ali je Cicipas osvojio naredni poen. Potom je grčki teniser odlično odservirao, da bi potom lobovao Federera koji iz okreta nije uspeo da prebaci mrežu. Ipak, Rodžer će sada servirati za prvi set.
Rodžer dobio gem bez izgubljenog poena
Federer je lako dobio osmi gem u meču. Nije izgubio nijedan poen i sve je bliži osvajanju početnog seta.
Cicipas mora nešto da menja
Cicipas sve što može je da sada drži svoj servis i da pokuša da vrati brejk. Uspeo je da smanji na 4:3, ali problem je što još nije uspeo da dođe do brejk prilike, najviše štpo je imao je 30:30 na servis Švajcarca. Nešto će morati da menja, da igra riskantnije.

Photo by Francois Nel/Getty Images
Federer održava prednost brejka
Posle 30:0, Federerov drajv volej je završio nisko u mreži, ali je naredno nadmudrivanje na mreži završeno poenom za Federera i to iz bekhend voleja. Uz novi servis viner došao je do novog gema, 4:2.
Cicipas i dalje u igri
Dva laka poena za Grka, potom volej Federera na mreži. Na 40:15, Cicipas je napravio duplu servis grešku, ali nije ispustio priliku da dobije naredni poen i smanji na 3:2.
Federer siguran na servisu
Imao je Cicipas priliku, stigao je do 30:30, ali je bio pomalo nestrpljiv. Napravio je laku grešku, potom je Federer dobio naredni poen za 3:1.
Federer sjajan na mreži
Cicipas polako ulazi u ritam
Cicipas je konačno uspeo da dođe do željenog ritma. Posle 30:30 pogodio je kratku forhend dijagonalu a potom naterao Švajcarca na još jednu grešku i tako dobio svoj prvi gem u meču.
Rodžer potvrdio brejk
Osvajač 20 Grend slem titula je potvrdio brejk. Bez većih problema je dobio prvi gem na svoj servis u meču i sada vodi sa 2:0.
Brejk Federera na startu!
Žestok start Švajcarca. Odmah je načinio brejk iskoristivši prvu brejk loptu!
Cicipas u Top 10
Mladi grčki teniser, koji je Federera pobedio u osmini finala Australijan Opena, vrlo brzo napreduje. Šta god da uradi ovde, on će od ponedeljka biti u Top 10 na ATP listi.
Federer pred "stotkom"
Rodžer Federer želi da u Dubaiju postavi rekord, osvoji osmu titulu na ovom turniru, koja bi mu ujedno bila i jubilarna, stota u karijeri na ATP turu.
Federer i Cicipas spremni za bitku
Rodžer Federer i Stefanos Cicipas su izašli na teren teniskog kompleksa u Dubaiju, spremni da se bore za prvu titulu u sezoni.
Dobrodošli u LIVE BLOG!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: