Đoković – Zverev 4:6, 3:6

Novak Đoković poražen je od nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva sa 2-0 u setovima u finalu Završnog mastersa u Londonu.

 (4:6, 3:6)
  ĐOKOVIĆ   ZVEREV  
  0 : 2  
4:6, 3:6 – Zverev brejkom do titule na Završnom mastersu!
Mučenje za Novaka i u poslednjem gemu, baš nalik onom meču protiv Karena Hačanova u Parizu. Novak je igrao bezvoljno u poslednjem gemu i prepustio dve meč lopte Zverevu, a Nemac je iskoristio drugu.
Dve meč lopte za Zvereva
4:6, 3:5

Foto: AP Photo/Tim Ireland
4:6, 3:4 – Dobar gem za Novaka, ali vremena sve manje
Zverev je opasno počeo ovaj gem povevši sa 0:15, ali je Đoković dobro odgovorio. Podigao je nivo servisa, usledilo je nekoliko grešaka Zvereva i došlo se do 40:15. Đoković gem nije rešio u tom, ali jeste u narednom poenu i smanjio zaostatak.
4:6, 2:4 – Zverev se ponovo izvukao iz problema
Đoković je ponovo pripretio i došao do 0:30, ali je potom ušao u seriju grešaka. Jedan dobar poen Nemca i nekoliko grešaka Novaka i Zverev vezuje četiri poena zaredom.
Stvarno podseća na onog Novaka iz Pariza
4:6, 2:3
Dobar je bio Novak u ovom gemu i smanjio je zaostatak za rivalom, ali i dalje mora da napravi brejk kako bi se u potpunosti vratio u meč. Novak je osvojio gem sa nulom, posle tri pretrpljena brejka zaredom.
4:6, 1:3 – Zverev potvrdio brejk
Đoković je ponovo imao polu-priliku. Imao je 15:30, ali je potom ponovo posustao i nije uspeo da dođe ni do brejk lopte.
Davidenko posmatra meč
4:6, 1:2 – Treći brejk u nizu
Đoković izgleda iscrpljeno i uglavnom on greši u dugačkim poenima. Problemi za srpskog tenisera se nastavljaju i ovo je novi brejk za Zvereva, treći u nizu. Gem je završen novom neiznuđenom greškom našeg tenisera.
Zverev ponovo ima šanse za brejk
4:6, 1:1 – Đoković vratio brejk!
Užasan gem za Zvereva, prvi takav večeras. Nekoliko grešaka, jedna dupla i imamo novi egal.
Dve brejk lopte za Novaka

4:6, 0:1 – Zverev ne posustaje, novi brejk!
Nije Novak odigrao dobro. Zverev je došao do brejk lopte koju je Novak spasio servisom, došao do gem lopte, ali prepustio Nemcu brejk. Saša igra fantastično i gem je osvojio novim vinerom.
Đoković spasao brejk loptu, Zverev ima još jednu
Neizvesno u prvom gemu drugog seta.

Foto: Getty
4:6 – Zverevu ide prvi set!
Tri fenomenalna poena za Zvereva i dolazak do 40:0. Zverev je "namirisao" da Novak igra nešto slabije i to koristi u svakom pogledu. Nije iskoristio prvu set loptu, ali jeste drugu posle Novakove greške.
4:5 – brejk Zvereva!
Zverev prvi dolazi do brejka! Nemac je iskoristio dobru igru i smirenost i ponovo pripretio sa 15:30, ali se Đoković izvukao dobrom forhend paralelom. Ipak, Srbin je nekarakteristično izbacio dve lopte u aut "iz čista mira" i doprineo tome da mu servis bude oduzet. Zverev servira za set.
Prvi do brejk lopte dolazi Zverev

Foto: Getty
4:4 – Vineri i servis vineri za Zvereva
Fantastičan gem za Zvereva, u ovom gemu je apsolutno dominirao. Posle dva dobra servisa poveo je 30:0, da bi i naredni poen potpuno kontrolisao i došao do 40:0 posle drop šota. Gem je završio novim snažnim servisom i novim vinerom.
4:3
Pruža odličan otpor za sada Zverev. U poenima na Đokovićev servis se uglavnom ulazi u razmenu, ali za sada Novak ne posustaje i čeka rivalovu grešku. Posle ovog gema videćemo nove loptice.

Foto: AP Photo/Tanjug
3:3 – Saša ponovo bez problema
Novi rutinski gem za Zvereva. Posle 0:15 usledili su dobri napadi i servisi Zvereva koji je osvojio dva naredna poena, da bi mu Novak poklonio treći u nizu lošim bekhend slajsom. Nemac gem završava asom, već četvrtim.
3:3 – Saša ponovo bez problema
Novi rutinski gem za Zvereva. Posle 0:15 usledili su dobri napadi i servisi Zvereva koji je osvojio dva naredna poena, da bi mu Novak poklonio treći u nizu lošim bekhend slajsom. Nemac gem završava asom, već četvrtim.
3:2 – Zverev blago pripretio
Prvu pretnju na nečiji servis videli smo u Đokovićevom gemu. Imao je Saša 15:30, ali je usledio fantastičan pasing Novaka, kojim je naterao Nemca na grešku. Usledile su još dve "jeftine" greške Zvereva i Novak ponovo vodi.
Ah, te inovacije...
2:2
Novi lak "posao" za Zvereva. Odlično servira Zverev na početku i Novak ne dolazi ni do prilike da pripreti. Jedini poen u gemu koji je osvojio bio je posle nestvarnog loba, u njegovom stilu.
2:1 – Vineri i gem sa nulom
Novakova ustaljena praksa – gem sa nulom na svoj servis. Odličan gem za Đokovića u kojem je zabeležio nekoliko sjajnih vinera.
1:1 – Siguran i Zverev
Dobar početak i za Zvereva. Nije dao priliku Đokoviću da nametne ikakav ritam u poenima i brzo ih je završavao. Dobar start i dobri servisi mladog Nemca mu donose prvi gem u meču, koji rešava prvim asom.
Bekam posmatra spektakl u Londonu

Foto: Getty Images
1:0 – Dobar start za Novaka
Novak je mogao da bude u problemu s obzirom da je na 0:15 dosuđena dupla servis greška. Na sreću čelendž Srbina je bio dobar i od tog trenutka Đoković nije izgubio poen.
Predivan poen već na početku
Kakav poen! Novak je bio pod pritiskom jer je bilo 0:15, ali smo videli fantastičan poen. Đoković je diktirao tempo sve vreme i, posle 29 udaraca, završio poen vinerom. Odličan početak meča.
Novak prvi servira, meč počinje!
Zanimljiva statistika
Zverev odabrao ritern posle bacanja novčića
Izlazak na teren oko 19 časova
Izlazak tenisera na teren O2 arene se očekuje oko 19 časova, a početak samog duela ubrzo zatim.
Kako je Novak "počistio" Kevina u polufinalu...
Đokovićev čas vrhunskog tenisa VIDEO
Pogledajte intervju i mišljenje Marjana Vajde o Rodžeru Federeru
"Rodžer je kao momci iz starijih dana – ne zna kada da prestane"
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 LIVE BLOG u kojem ćemo pratiti finalni meč u Londonu u kojem se sastaju Novak Đoković i Aleksander Zverv.

Možda vas zanima

Podeli: