Đoković – Izner 2-0

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedio je Džona Iznera na startu Završnog mastersa u Londonu sa 2-0.

 (6:4, 6:3)
  ĐOKOVIĆ   IZNER  
  2 : 0  
6:4, 6:3 Novak beleži prvu pobedu!
Uz malo sreće Đoković dolazi do tri meč lopte, a Izner kreće da rizikuje. Prve dve meč lopte je Amerikanac spasao dobrim servisima, ali mu kod treće nije bilo spasa. Novak je dobio loptu na bekhend, a Izner je bio nemoćan na mreži.
KRAJ!
Ostala je još samo jedna...
Tri meč lopte za Novaka!
6:4, 5:3
Imao je Izner šansu, malu doduđe. Bilo je 30:30 i videlo se da Izner polako kreće "na sve ili ništa". Ipak, sigurni udarci Đokovića nisu dozvoljavali Izneru da se izvuče na forhend i Novak je pribeležio novi gem.

Photo by Naomi Baker/Getty Images
6:4, 4:3 – Brejk Đokovića!
Evo novog brejka, verovanto odlučujućeg gledajući kako Đoković servira do sada! Srpski teniser je došao do dve vezane brejk prilike posle svog dobrog udarca, a zatim i greške Iznera. Kod prve nije bilo spasa, ali je kod druge Izner "zakucao" forhend u mrežu.
Sada Novak diže publiku na noge!
Odlično je pročitao Iznera i došao do 15:30. Publika je trenutno uz Novaka.
6:4, 3:3 – Novak dominira na servisu
Ovo je bio šesti gem od početka meča u kojem Novak nije izgubio poen na servisu, a četvrti u nizu (u drugom setu 3/3). Impresivno.
6:4, 2:3 – Gromoglasan krik Đokovića
Dobra šansa za Đokovića da dođe do 30 oba je protraćena lošim forhendom posle kojeg je prvi teniser sveta gromoglasno izrazio svoje nezadovoljstvo svima prisutnima u O2 areni. Generalno, Novak ne prašta sebi nijednu grešku tokom meča, ali ih na sreću nema previše.
6:4, 2:2 – Đoković servira kao da je Izner
Možda ne po načinu na koji osvaja poene prilikom servisa, ali po lakoći sigurno podseća na gemove u kojima je Amerikanac dominantan protiv inferiornih protivnika. Novi gem sa nulom za Srbina koji, ako ne uzme poen odmah posle servis, zatim odlično kontroliše ritam poena i šeta Amerikanca sve dok ovaj ne pogreši.
6:4, 1:2
Servis je na znatno višem nivou za Amerikanca u drugom setu i on, ponovo lako, dolazi do novog gema. Vodi 2:1 u drugom setu i reklo bi se da polako ulazi u ritam, barem pri servisu.
Izner digao publiku na noge
Ovo niko nije očekivao! Izner se našao u lošijoj poziciji i morao je da igra pasing šot iz bekhenda, a na oduševljenje publike je prošao Đokovića na mreži. Publika je potom gromoglasno pozdravila Džona.
6:4, 1:1
Još jedan gem sa nulom za Novaka koji servira fantastično. Nije imao problem pri servisu, sem u jednom gemu kada je bilo 0:30.
6:4, 0:1
Siguran start za Džona i siguran servis gem, a to nismo često viđali večeras. Par dobrih servisa i jedan volej su bili dovoljni da Amerikanac povede sa 1:0 u drugom setu.

Photo by Julian Finney/Getty Images
6:4 – Brz gem, Đoković osvojio prvi set!
Nikakav problem da se osvoji set. Propuštena set lopta u prethodnom gemu, na servis Iznera, nije bila ama baš nikakav problem za Srbina. Uglavnom iznuđenim greškama Amerikanca Novak ređa poene i za sada sve ide po planu.
5:4 – Izner spasao set loptu
Nova šansa, ne brejk, ali solidna za Novaka. Na 30:30 imao je priliku da odigra dubok ritern, ali je njegov udarac završio centimetrima u autu. Propustio je priliku da dođe do set lopte tada, ali je posle dve greške Iznera došao do svoje prve posle 37 minuta igre.

"Veliki Džon" je set loptu spasao u svom stilu – asom. Napravio je još jedan, pa još jedan i osvojio gem.
Džentlmenski potez Novaka
Izner je odservirao as, ali su sudije rekle aut. Ipak, Đoković je rekao glavnom sudiji Karlosu Bernardesu da je lopta bila dobra, te dodelio poen Amerikancu.
5:3 – Rutinski gem Đokovića
Rutinski Đoković dolazi do 5:3 i sada je na korak od prvog seta. Jedan brejk će izgleda biti sve što je potrebno da Nole završi prvi set, a to ne bi trebalo nikoga da začudi. Iako vodi mora se zaključiti da u njegovoj igri ima dosta prostora za poboljšanje.

Foto: Tanjug/AP
4:3
Na 15 oba od Novaka smo videli ono što od njega i očekujemo - granitni ritern kojim je zabeležio viner. Izner je imao odličnu priliku da smanji na 4:3, ali je na Đusu "prokockao" prednost u poenu. Ipak, novi gem upisujemo Amerikancu.
4:2 – Đokovićev gem uz manje probleme
Posle 0:30 na Đokovićev servis srpski teniser je imao sreće što nije bilo ni brejk prilike za Iznera. Od đusa do gema došao je dobrim servisom i greškom protivnika.
Novak se izvukao, Izner i dalje preti
Neiznuđena, a zatim i dupla Novaka, pa je Izner pripretio sa 0:30. Dupla je brzo zaboravljena asom. Izneru se ukazala odlična prilika da dođe do svojih prvih brejk prilika, da bi Đoković odigrao taman onoliko dobar pasing koliko je bilo potrebno. Nagradio je sebe novim asom, mada je Amerikanac uzvratio "bombastičnim" forhendom, pa smo došli do đusa.
3:2 – Brejk Đokovića!
Pritisak je urodio polodom! I u trećem servis gemu od početka meča Novak je došao do brejk lopte, a ovoga puta to su bile dve vezane. Izneru servis ne funkcioniše i tu gubi dosta, a to Srbin koristi. Prilikom prve brejk prilike on je krenuo na mrežu posle ne baš sjajnog servisa, a Đoković je to iskoristio odigravši perfektan pasing šot.
Nove brejk prilike za Srbina
2:2
Ponovo lak posao za Đokovića i opet gem koji dobija sa nulom. Što servisom, što dobrom igrom u razmenama Novak za sada dominira na terenu. Ipak, mora se istaći da on ne briljira još uvek, ne kako može.
Kristijano uživa sa porodicom
1:2 – Nova propuštena prilika za Đokovića
Drugi gem Iznera i druga propuštena brejk prilika za Đokovića. Imao je veliku šansu Srbin, ali je u tom poenu bio isuviše pasivan te prepustio Džonu da se namesti i odapne munjevit forhend. Šteta.
Novak bio pasivan, nema brejka
Nova brejk prilika za Đokovića

AP Photo/Tim Ireland
1:1
Veoma miran servis gem za Đokovića u kojem protivniku nije prepustio nijedan poen. Dobri servisi su bili ključ, a gem je završio fantastičnim pasing šotom iz forhenda.
0:1 – Đoković propustio brejk loptu, Izneru radi servis
U prvom poenu viđena je razmena koju je dobio Novak, ali su usledila dva asa Iznera. Džon zatim pravi prvi duplu servis grešku u meču, a potom i greši iz forhenda te daje Novaku brejk loptu. Nažalost Đoković greši iz forhenda kojim je mogao do poena, a "veliki Džon" dobrim servisima rešava gem.
Novak propustio brejk loptu u prvom gemu
Ronaldo se očekuje u O2 areni
Napadač Juventus Kristijano Ronaldo trebalo bi da se pojavi u O2 areni kako bi gledao meč Džona i Novaka, a ne isključuje se ni pojavljivanje drugih svetskih zvezda.
Izner dobio bacanje novčića i izabrao:
Servis!
Pročitajte šta je "Ibrakadabra" rekao o Novaku:
Ibrahimović: Novak je tamo gde pripada – na vrhu sveta
Novak izašao na teren
Petostruki šampion Završnog mastersa je izašao na teren, očekuje ga "izazivač" Džon Izner.
Dobrodošli!
Želimo Vam dobrodošlicu u B92 LIVE BLOG u kojem ćemo zajedno pratiti meč prvog kola Završnog mastersa između Novaka Đokovića i Džona Iznera.

Možda vas zanima

Podeli: