Kup: Radnički – Partizan 1:1 (0:0)

Fudbaleri Radničkog i Partizana igrali su 1:1 u revanšu polufinala Kupa Srbije u Nišu. Crno-beli su se zahvaljujući minimalcu u Humskoj u prvom susretu plasirali u finale takmičenja.

Stojanović 75 – Tošić 80
  Radnički   Partizan  
  1 : 1  
Kraj!
Partizan je u finalu Kupa!
Još 4 minuta nadoknade vremena
90' Haskić propušta priliku
Ofanziva Radničkog, dobijaju domaćini korner na levoj strani. Posle dobrog centaršuta, Haskić je bio sam, ali je loše šutirao golavom.
86' Lakat u glavu – samo žuti!
Čudna odluka sudije, dao je samo žuti karton igraču Radničkog Nikodijeviću iako je namerno udario laktom u glavu Pavlovića.

85' Partizan propušta šanse
Dosta prostora sada imaju igrači Partizana, jer je Radnički krenuo u ofanzivu. Ali Gomeš i Zdjelar propuštaju sjajne prilike u kaznenom prostoru domaćeg tima.
Ušao Saša Ilić
Odmah posle gola Tošića, Milošević pojačava vezni red. Umesto najmlađeg na terenu, debitanta Lazara Pavlovića, ulazi najstariji, legenda Humske Saša Ilić.
80' GOOOOOOL!
Partizan izjednačio na 1:1!

Hladan tuš za Radnički deset minuta pre kraja! Rikardo je dobio loptu na levoj strani, poslao ju je odmah u peterac gde se ubacio Zoran Tošić koji je savladao Ristića! Veliko slavlje crno-belih, frustrirane su Nišlije.
Novi sporan trenutak u kaznenom prostoru Radničkog

77' Ruka Drinčića, ali nema penala!
Nakon šuta Miletića glavom, lopta pogađa u ruku Nikolu Drinčića u kaznenom prostoru Radničkog. Međutim, opet ništa od penala.
75' GOOOOOL!
Radnički vodi 1:0!

Nakon centaršuta sa leve strane, štoperi Partizana ne uspevaju da izbace loptu. Ona stiže do Ranđelovića na levoj strani kaznenog, odmah odigrava oštru povratnu na "penal" gde ju je prihvatio Saša Stojanović, koji je snažnim udarcem zakucava u mrežu.
74' Urošević "slučajno" zapretio
Malo je nedostajalo da Partizan slučajno povede. Urošević je centrirao sa leve strane, ali je lopta išla ka drugoj stativi, Ristić se bacio i promašio fudbal, ali je on otišao pored stative.
71' Konačno zapretio Partizan
Jedna od retkih situacija u drugom poluvremenu u kojoj je morao da interveniše golman Radničkog. Tošić ubacuje iz slobodnog udarca iz sredine terena, ali Ristić boksuje loptu.

Foto: StarSport
63' Pritisak Radničkog
Akcija Radničkog u kaznenom prostoru Partizana, Đorđević ubacuje loptu do Haskića koji šutira glavom, ali dovoljno slabo da Stojković lako odbrani.
58' Loš teren upropastio šansu Radničkom
Velika šansa za Ranđelovića, natrčao je na povratnu loptu Todorovskog, ali je ga loš teren sprečio da šutira.
51' Opasna kontra Radničkog
Dobra prilika za domaći tim, Bondarenko je pokrenuo kontru do Ranđelovića, koji snažno šutira, ali brani Stojković.
Nastavljen je meč u Nišu
Poluvreme – 0:0
Nema golova posle prvih 45 minuta u Nišu, Partizan i dalje ima minimalnu prednost u ovom dvomeču.

Crno-beli su imali više loptu u svom posedu na Čairu, ali osim nekoliko dobrih udaraca sa distance nisu konkretno zapretili golu Radničkog, koji je bio još bezopasniji.

Prvo poluvremene obeležio je sporan momenat u kaznenom prostoru Radničkog u 31. minutu, Pavlović je pao posle "zagrljaja" Haskića, ali sudija Lukić samo odmahnuo rukom.
Da li je bio penal za Partizan?

38' Projektil Pantića
Snažan šut Pantića sa oko 18 metara, ali je lopta proletela pored gola.
25' Pokušaji sa distance
Oba tima prete sa distance, Stojković brani udarac Ranđelovića sa oko 20 metara, dok s druge strane Rikardo sa 25 šalje loptu pored gola, a Ristić interveniše na udarac Pantića sa 20.
31' Partizan traži penal, sudija ne reaguje
Mladi Pavlović je pao u kaznenom prostoru Radničkog posle duela sa Haskićem koji ga je držao sa obe rukje, ali glavni arbitar Lukić ni ovaj put ne reaguje.
19' Haskić pao u kaznenom Partizana, sudija odmahnuo rukom
Opet lopta na Haskića sa desnog boka, pada najbolji strelac Radničkog u kaznenom prostoru posle duela sa Miletićem, ali sudija Lukić opravdano ne svira ništa.
"Uprava, napolje!", čuje se od navijača Partizana
Šta je rekao Palović kada je priključen seniorskom timu Partizana
"Čast mi je što sam dobio priliku da treniram sa prvim timom i naravno upoznam svog uzora Sašu Ilića. Na svetskom nivou to je Mesi, ali je Saša neko ko je svojim predanim odnosom i ljubavlju prema klubu uzor svima. U Partizanu sam od 2011. godine i naravno imam nekoliko želja, koje ću nadam se ispuniti, a to je da debitujem za prvi tim, osvojim titulu, igramo ponovo Ligu šampiona i dam gol večitom rivalu. Još uvek ne mogu da verujem da delim svlačionicu sa Saletom Ilićem, Lolom Smiljanićem i ostalim saigračima. Sale me je super prihvatio i pomaže mi da se što lakše prilagodim prvom timu i treninzima", rekao je Lazar Pavlović.
15' Lopta retko u šesnaestercu
Nakon dosta trčanja u prvih desetak minuta, pao je tempo igre, Partizan ima veći posed lopte, ali ona retko dolazi do kaznenih prostora.
8' Opasan napad Radničkog
Prva prilika za Nišlije, posle centaršuta sa desne strane, Haskić šutira glavom, ali pored gola. Haskić blista ove sezone u dresu Radničkog, postigao je 28 golova uz 10 asistencija na 39 mečeva.
Brz ritam u Nišu
Dobar period fudbala na Čairu, nakon što je Stojković intervenisao posle centaršuta Grbića, a Urošević u sledećem napadu Radničkog zaustavio Drinčića, s druge strane odbrana domaćeg tima dobro reaguje na centaršut Miletića u kazneni prostor.
5' Šansa za Partizan
Prva prilika na meču, debitant Pavlović je proigrao usamljenog Tošića na desnoj strani kaznenog, on pronalazi u sredini šesnaesterca Pantića, ali on šutira pored gola.
3' Inicijativa Partizana
Partizan kontroliše loptu na startu meča, ali nema konkretnih akcija ispred gola Radničkog, koji vreba kontranapad.
Kako je izgledao poslednji duel dva tima u Nišu
Počeo je meč na Čairu
Finale 23. maja na istom mestu
Finale Kupa igraće se takođe na Čairu 23. maja, a bolji iz ovog duela će se za trofej boriti sa Crvenom zvezdom, koja je bez većih problema eliminisala lučansku Mladost.
Forma
Radnički je bez poraza u prethodnih pet utakmica, ali je remizirao na poslednja dva meča.

Partizan je u seriji od tri pobede, ali je primio gol na svakom od prethodnih pet mečeva. Niz traje od 1:0 protiv Radničkog u Kupu.
Startne postave Radničkog i Partizana
Postave Radničkog i Partizana

Milošević sve iznenadio
Trener Partizana Savo Milošević servirao je iznenađenje postavom koju će izvesti na Čair, u startnih 11 je debitant Lazar Pavlović, 17-godišnji ofanzivni vezni igrač.
Ko će u finale?
Partizan ima 1:0 iz Beograda, ali je izgubio u Nišu pre nekoliko nedelja 3:1 u Superligi.
Dobrodošli u LIVE BLOG B92!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: