Crvena zvezda – Voždovac 2:0 (2:0)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac u meču 18. kola Superlige Srbije sa 2:0 na stadionu "Rajko Mitić".

StarSport
90+3 KRAJ. Zvezda je sačuvala i osvojila jesenju titulu
Crveno-beli su sačuvali prednost iz prvog poluvremena, napali su, nisu uspeli da postignu još neki gol. Ovom pobedom su i zvanično postali jesenji prvaci.
89' Konačno uzbuđenje
Duronjić je dobio dobru loptu na petercu, probao je glavom i promašio je jer mu je ona samo skliznula i Zvezda se odbranila.
84' Optimističan i Marin, hteo je kao Piksi
Direktno iz kornera je šutirao na gol Voždovca Marin, ali je lopta završila na mreži. Tempo je sada potpuno opao, mnogo je manje trčanja i deluje kao da i jedni i drugi čekaju da se utakmica što pre završi.
82' Optimističan pokušaj Duronjića
Probao je Duronjić da iz voleja uradi nešto više, ali je sa više od 25 metara šutirao previsoko.
79' Ušao Boaći, menjao i Aničić
Ričmond Boaći menja Milana Pavkova, a u timu Voždovca je Mašović zamenio Maksimovića. Pre toga, Zilčić je ušao umesto Pavlovića, a Duronjić umesto Jovanovića.
77' Zagreva se Boaći, Pavkov će verovatno van

StarSport
71' Ebisilio pronalazi Pavkova u ofsajdu
Napadač Zvezde se ubacio iza leđa odrane i imao bi idealnu priliku za gol da nije previše poranio pre dodavanja koje mu je uputio Ebisilio.
66' Probao je i Čaušić
Sa distance i visoko preko gola. Nije bilo brige za Ilića.
65' Dobar trk i loša završnica Stuparevića
Lepo je uspeo da pobegne odbrani Zvezde ofanzivni igrač Voždovca, ali ga je sustizao Miloš Degenek pa je Stuparević otišao malo u stranu i šutirao tako da Borjan može da odbrani.
60' Dvostruka izmena u Zvezdi, Čaušić se vratio
Umesto Veljka Simića ulazi Goran Čaušić, a Dušana Jovančića na terenu menja Marko Marin.

StarSport
55' Ebisilio i njegova "haubica"
Oslobodio se prostor za vezistu crveno-belih, on je to iskoristio i "tukao" sa distance. Bio je to prvi udarac u okvir gola u drugom poluvremenu za igrače Zvezde, ali nedovoljno precizan da savlada Ilića.
53' Rodiće izblokiran
Dobar pokušaj defanzivca Zvezde iz šesnaesterca Voždovca, ali njegov tim dobija samo korner.
50' Babić na zemlji, bez prilika
Novi razlog za brigu trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića je bio kada se Srđan Babić našao na zemlji. Činilo se da je povređen, ali je uspeo da se pridigne. Posle pokušaja Benovog loba nije bilo ozbiljnih prilika.
46' (Umalo) majstorija Bena!
Samo 11 sekundi se igralo u drugom poluvremnu kada je Ben "sombrerom" prebacio svog čuvara i onda probao da lobuje Ilića. Naciljao je previsoko pa nije pogodio gol i ostalo je 2:0.
Ebisilio slavi gol
Prvi pogodak Zvezde u 29. minutu.

StarSport

StarSport
Ben u 33. minutu
Drugi gol Zvezde.

StarSport
45' POLUVREME, domaćin zasluženo vodi
Imala je Zvezda više prilika za gol i to je iskoristila pa posle prvih 45 minuta zasluženo vodi sa 2:0 golovima Ebisilija i Bena.
42' Ben u šansi
Rodić je centrirao, Ben je bio sam na ulasku u kazneni prostor, probao je iz te pozicije glavom i promašio.

StarSport
40' Pokušaj Simića
Po zemlji i u bliži ugao šutirao je Simić sa distance i Ilić mu je odbranio.
38' Fantastični Borjan!
Mihajlov je uspeo da zahvati loptu glavom, ona se od zemlje odbila i krenula visoko, ali je Borjan izvanrednom odbranom skrenuo loptu u korner. Odmah zatim, Mihajlov je opet pripretio iz kornera, a oba dobra centaršuta je uputio Luković.
33' GOOOOOOOOL! Zvezda vodi 2:0!
Ebisilio je poslao dugu loptu za Pavkova, ovaj je glavom spustio za Bena, a Ben neometan sa sedam, osam metara matirao golmana gostiju.
29' GOOOOOOOOL! Ebisilio pogađa za 1:0!
Pavkov je iz sredine dodao Gobeljiću, ovaj sa desnog krila vratio na penal Ebisiliju, a Ebisilio glavom lagano smestio loptu u mrežu za 1:0 u korist Zvezde.
26' "Karambol" u šesnaestercu Voždovca i promašaji Zvezde
Simić dobija loptu preko čitave odbrane Voždovca, udara glavom i brani mu golman, u nastavku akcije zicer promašuje i Ben!
Poruka navijača sa severne tribine

Foto: FK Crvena zvezda
20' Gde su prekidi tu je i Babić
Drugi put se ubacio Babić posle prekida koji je izveo Krstičić, ali ovog puta nije uspeo da bolje zahvati loptu glavom. Crveno-beli uglavnom u prvih dvadesetak minuta drže loptu i kontrolišu tempo, ali posle prilike Pavkova i Simića iz 14. minuta većih prilika nije bilo.
14' Simić promašio loptu
Gobeljić se izvukao na strani, dobio loptu i vratio je do srca kaznenog prostora gde je bio Veljko Simić, ali je vezista promašio loptu iz izgledne stiuacije za gol.
13' Preti i Voždovac
Kombinacija Luković-Stuparević, lopta pred golom Zvezde i nimalo laka i naivna situacija koju rešava golman Zvezde Borjan.
11' Kakva šansa za Pavkova i odbrana Ilića!
Ebisilio je dugu loptu spustio glavom za Bena, ovaj prosledio do Pavkova, a Pavkov u situaciji jedan na jedan nije uspeo da savlada golmana Voždovca. Ilić je istrčao i uspeo da interveniše.
6' Prva dobra šansa za Zvezdu
Krstičić je centrirao iz prekida, lopta je stigla do Babića u kaznenom prostoru, on je šutirao, ali kao da nije očekivao loptu i Voždovac se odbranio, a domaćin dobio korner.
5' Od noge do noge
Uglavnom tako pokušavaju za sada da igraju domaći igrači koji su od prvih minuta preuzeli inicijativu.
2' Krstičić snažno
Udarac Nenada Krstičića sa distance već u drugom minutu, prošao je pored leve stative gola Voždovca.
1' Počela je utakmica
 Ebisilio 29, Ben 33
  CZV   VOŽ  
  2 : 0  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: