Mačva – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mačvu u Šapcu sa 2:0 u 13. kolu Superlige Srbije.

 Pavkov 39, Jovančić 60

  MAČ   CZV  
  0 : 2  
90+3 KRAJ. Zvezda zasluženo slavi
Zvezda je do kraja propustila još jednu veliku šansu u 92. minutu kada je Ben promašio sa osam, devet metara. Mogla je pobeda Beograđana da bude i ubedljivija, ali je i 2:0 ostalo nedostižno za Mačvu, pa je meč praktično rešen pogotkom Jovančića iz 60. minuta.
90+1' Ristivojeviću crveni
Sapleo je Ristivojević Srnića potpuno nepotrebno i dobio drugi žuti karton pa Mačva završava meč sa igračem manje.
90' Igraće se još tri minuta

StarSport
84' Gavrić, prva prilika za Mačvu!
Prva prilika za Mačvu u drugom poluvremenu posle greške Čaušića. Sa sredine je povukao Gavrić, šutirao i Borjan je odbranio, a Mačva dobila korner.
79' Prečka!
Slobodan udarac sa 20 metarta posle faula Ristivojevića. Ben je šutirao u bliži ugao i pogodio prečku. Teško da bi Puletić stigao tu loptu.

StarSport
77' Pavkov preko gola!
Dobar centaršut Krstičića, Pavkov kači loptu glavom ali je šalje iznad prečke Puletića. Odlična prilika za Zvezdu.
75' Ebisilio kao na treningu
Novi pokušaj Zvezdinog veziste, još jednom neprecizno, ovog puta felš je otišao i visoko i pored gola.
73' Opao je tempo
Zvezda kontroliše igru, spustila je loptu i posle drugog gola nije tako agresivno pokušavala da napadne kao u prvih sat vremena igre.
Ovo je šut koji je prethodio golu
Ovaj udarac je Puletić odbranio, ali nešto kasnije u situaciji jedan na jedan sa Jovančićem nije mogao ništa.

StarSport
Gužva i pokušaj Simića

StarSport
66' Solidan pokušaj Ebisilija
Iz slobodnog udarca je sa tridesetak metara direktno gađao Ebisilio, lopta je otišla malo iznad prečke.
65' Teški minuti za Mačvu, dominacija Zvezde
U ovim trenucima se igra samo na polovini domaćih, svoj šut je između ostalih oprobao i Lorenco Ebisilio kome je Puletić odbranio udarac sa distance. Pejović je u međuvremenu zbog faula nad Simićem dobio žuti karton. Opala je koncentracija i u odbrani šabačke ekipe.
60' GOOOOOOL! Jovančić duplira prednost Zvezde!
Poveo je akciju sa levog boka Jovančić koji se spustio u sredinu, dodao Benu, ovaj mu vratio loptu u kazneni prostor duplim pasom i Jovančić je izbio sam ispred Puletića.

U trku je uspeo da "bocne" loptu preko golmana Mačve koji nije uspeo da odbrani ovog puta i Zvezda vodi 2:0.
58' Odličan šut Jovančića!
I odlična odbrana Puletića! Jovančić je tukao u donji desni ugao gola Mačve, njen golman se istegao koliko je mogao i skrenuo je u korner.

StarSport
54' Velika gužva i opasnost u šesnaestercu Mačve!
Kombinovali su Ben i Ebisilio od sredine terena, lopta je stigla do kaznenog prostora gde je bilo više igrača Zvezde, Simić je na kraju pokušao, a Puletić je odbranio, a Mačva se izvukla iz neugodne situacije.
52' Crveno-beli bolji
Agresivnije igra Zvezda u napadu u uvodnim minutima drugog poluvremena, gosti pokušavaju odmah da dupliraju prednost.
Trzaj za pogodak

StarSport
Slavlje posle gola
Pavkov i Stojković.

StarSport
48' Dobra odbrana Gobeljića, Krstičić loše u napadu
Gobeljić se dobro odbranio posle centaršuta Tošića, u nastavku akcije je u napadu Zvezde šutirao Krstičić sa 27 metara visoko preko gola.
46' Počelo je drugo poluvreme u Šapcu

StarSport
45+1 Poluvreme - čvrsto i bez mnogo lepote
Zvezda je pojačala napade posle postignutog gola, ali je Pavkov napravio razliku. Mnogo je bilo faulova na obe strane, čak 21 prekršaj je viđen u Šapcu, pa nije čudo što na terenu nije bilo mnogo lepote u igri.
45' Simić šutira
Dobar pokušaj sa distance Veljka Simića, lopta malo pored gola Puletića.
44' Gobeljić sve bolji!
Oduzeo je loptu Marko Gobeljić na sredini terena, krenuo je u solo prodor i išao do gola. Kada je stigao pred Puletića nestalo mu je snage za snažniji udarac, ali je ovo bila veoma opasna šansa za Zvezdu.
42' Gosti za sada imaju prevlast u vazduhu

StarSport
38' GOOOOOOL! Pavkov, 1:0 za Zvezdu!
Simić je prošao po levom krilu, uputio je vrlo visoku loptu do druge stative i nije delovalo kao da Pavkov koji je bio tamo može iz te pozicije da uradi bilo šta. Napadač Zvezde je skočio, glavom prebacio golmana Puletića i pogodio malu mrežu i suprotan ugao gola Mačve za 1:0 u korist Zvezde.
35' Poništen gol Bena
Gobeljić je šutirao sa 25 metara, lopta se odbila do Bena koji je bio u kaznenom prostoru Mačve, dao je gol, ali je glavni arbitar procenio da je Ben bio u ofsajdu i poništio ga je.
34' Mačva napada iz kontri
Gavrić je u 31. minutu imao priliku za dobru kontru, ali je delovao neodlučno pa je šansa propala, a onda je golman Puletić direktno od svog gola probao da prosledi loptu u napad. Nije prošlo, ali pokazuje kako Mačva trenutno napada.
30' Gosti slabi iz prekida
Tri kornera je uzastopno imala ekipa iz Beograda, nijedan centaršut nije išao dovoljno precizno i mreža Mačve je ostala mirna.
Malo je falilo
Prilika Pavkova iz 15. minuta.

StarSport
27' Oštar start Savića
Gavrić je glavom probao sebi da da for, podigao je nogu Vujadin Savić i udario ga na oko trideset metara od gola Zvezde. Kapiten Zvezde je dobio žuti karton, a Gavrić je srećom prošao bez ozbiljnijih posledica.
25' Nepovezana igra
Dok se Mačva oslanja na duge lopte ili sprinteve Đokovića po desnom krilu, Zvezda pokušava po zemlji i kroz sredinu da prodre do gola rivala. Ni jedni ni drugi ne uspevaju da stvore prednost, igra se nepovezano, mada borbeno u prvih 25 minuta.
21' Đoković dobar
Svaku priliku da utrči koristi vezista Mačve, Aleksandar Đoković koji za sada uspeva da pravi kakvu takvu razliku po desnoj strani u korist domaće ekipe.
Milojević i Mitar Mrkela

StarSport
15' Pavkovu malo falilo za gol!
Pavkov je utrčao do peterca, pored njega je bio Lazarević koji je probao ispred napadača da izbije loptu, promašio je i Pavkov je uspeo da šutne. Međutim, napadač Zvezde u padu i iskosa nije uspeo da pogodi mrežu, ali je lopta prošla vrlo blizu.
13' Solidna kontra, slaba završnica
Gavrić pronalazi Adamovića u sredini, ovaj loptu zahvata glavom, ona odlazi na bok za Đokovića koji lepim driblingom izbacuje iz igre Simića, ali onda centrira loše u kazneni prostor i propušta šansu da se ozbiljnije ugrozi Borjan.
10' Nešto bolja Zvezda
Malo više lopte u posedu imaju gosti, ali ne uspevaju za sada da stvore opasnije prilike za gol.
Darko Tešović
Šef struke Šapčana.

StarSport
6' Dobra šansa i za Mačvu!
Duga lopta Vuletića iz odbrane za Nenada Gavrića, ovaj prihvata i trči ka kaznenom prostoru, šutira po zemlji, a Milan Borjan brani dobro. Udarac Gavrića nije bio dovoljno snažan.
4' Lakat u glavu Gobeljića
Gobeljić je u duelu sa jednim igračem Mačve dobio udarac u glavu u svom kaznenom prostoru. Ostao je neko vreme na zemlji bek Zvezde, ali se pridigao i nastavio igru.
2' Prva opasna prilika za goste!
Degenek je bio tamo u kaznenom prostoru posle kornera, lopta je otišla pored stative, ali je Zvezda dobila još jedan korner koji izvodi Ben.
1' Počela je utakmica
Fudbaleri Mačve su krenuli sa centra igrališta.

StarSport
Zagrevanje

StarSport
Stadion u Šapcu solidno popunjen pola sata pred početak

StarSport

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: