Zemun – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Zemun sa 2:1 u meču 11. kola Superlige Srbije na stadionu Zemuna.

 Stojković 10 – Joveljić 45+2, Marin 90+1
  ZEM   CZV  
  1 : 2  
Gol Marina za pobedu u nadoknadi
90+5 KRAJ. Zvezda je pobedila u nadoknadi
Zemun nije uspeo da se odbrani do kraja i Zvezda je upisala novu pobedu sa dva gola u nadoknadi vremena.
90+1 GOOOOOL! Marin pogađa za 2:1!
Boaći spušta loptu za Marina, ovaj odlično prima loptu kroz odbranu Zemuna, izlazi ispred Miloševića pored koga pogađa dalji ugao za vođstvo Zvezde.
90' Šut Jovičića
Probao je Zvezdin zadnji vezni još jednom iz daljine i pogodio po sredini gola gde je izbio loptu Milošević.
85' Gužva pred golom domaćih
Jedan šut, drugi, lopta nije mogla kroz popunjen kazneni prostor Zemuna. Boaći se sudario sa golmanom domaćih, pa se Milošević našao na zemlji i nastao je kraći prekid.
Stativa Marina
80' Babić pred golom!
Samo je potkačio loptu glavom Srđan Babić koji je došao da pomogne napadu. Između njega i gola nije bilo igrača Zemuna, bio je štoper Zvezde blizu gola, ali je loše zahvatio loptu.
79' Izlazi i Kukuličić
Umesto jednog od najboljih pojedinaca u dresu Zemuna ušao je Podunavac.

StarSport
78' Centaršut ili šut, Marko?
Marin je sa ivice kaznenog prostra uputio centaršut, lopta je dobila nezgodnu putanju i umalo savladala Miloševića koji ju je jedva izbacio u korner.
77' I Jovančić "tukao" sa distance
Probao je Jovančić da ugrozi Miloševića sa 25 metara, ali je gađao visoko iznad prečke.

StarSport
73' Ušao Boaći, izmene i u Zemunu
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević hoće sva tri boda, pa umesto Ebisilija ulazi Boaći. Menja i Miloš Kruščić pa umesto povređenog Tošeskog ulazi Đalović.
72' Stativa Marina!
Šutirao je vezni igrač Zvezde sa dvadesetak metara i pogodio stativu gola Zemuna.

StarSport
68' Kafu umalo do gola
Kafu se izvlači na sedam, osam metara, uspeva da zakači loptu glavom posle cenaršuta saigrača ali ne i da je sprovede do mreže.
Gol Joveljića

StarSport
64' Marin pronalazi Rodića
Lepo ubačena lopta Marina u kazneni prostor za Rodića koji je utrčavao, Milutinović je reagovao i otklonio opasnost pred svojim golom.
61' "Kifla" Marina
Marin unutrašnjom pokušava precizno da pogodi ugao gola Zemuna iskosa, Milošević brani.
59' Borjan brani Kukuličiću
Kukuličić je previše snažan za Marina, vezista Zvezde na tridesetak metara od svog gola pada posle duela sa igračem Zemuna, Kukuličić ide prema golu i šutira, brani Borjan.

StarSport
55' Dve izmene u Zvezdi
U drugom poluvremenu su na teren istrčali Jovičić i Kafu umesto Joveljića i Krstičića.
50' Zvezda agresivnija u nastavku
Dva šuta gostujućih igrača, prvo Jovičić, a onda i Jovančić, obojica pored gola i obojica pored desne stative gola Miloševića. Zvezda je nešto agresivnija posle slobodnog udarca Zemuna.
47' Šut Vukadinovića
Zemun prvi pokušava u nastavku igre iz prekida, slobodan udarac je sa 25 metara izveo Vukadinović i šutirao preko gola.
46' Počelo je drugo polvureme
Gol Joveljića
45+2 POLUVREME Zvezda se izvukla
U trenutku kada je delovalo da Zemun ide na pauzu sa golom prednosti, opala je koncentracija, Zvezda je to iskoristila i poravnala rezultat iako je Zemun imao konkretnije prilike tokom većeg dela prvog poluvremena.
45+2 GOOOOOOOL! Joveljić za 1:1!
Stojković je centrirao, Nenad Cvetković je očajno reagovao i lopta koja je trebalo da bude ispucana van kaznenog prostora završila je na nozi Dejanu Joveljiću koji je brzom reakcijom smestio u malu mrežu gola Zemuna.
Penal za Zvezdu iz 20. minuta
40' Opet mnogo problema pred golom Zvezde
Previše, previše prostora za igrače Zemuna pred golom Zvezde. Kukuličić je bio ispred Borjana sam, ali je posle pokušaja centaršuta, lopta više udarila njega nego on nju i propala je šansa.

StarSport
37' Loš prijem Joveljića, šut Pavkova
Krstičić je probao da uposli Dejana Joveljića u petercu, mladi igrač Zvezde nije uspeo da primiri loptu koja dolazi do Pavkova na drugoj strani. Milan je šutiao, Zemunci su se nekako odbranili i odbili je u korner.
35' Kukuličić opet opasan!
Odmah posle kornera Zvezde, ostavljeno još jednom mnogo prostora Kukuličiću, Crnogorac trči prema golu gde ga sustiže Degenek, ali ovaj uspeva da šutne.

Na sreću crveno-belih, Kukuličić je šutirao pored gola iz dobre pozicije sa desetak metara.
33' Babić umalo pogađa!
Srđan Babić je došao u kazneni prostor zbog kornera, skočio je i ramenom zahvatio loptu koja je otišla malo pored gola. Dobra prilika za Zvezdu.
32' Dobra odbrana Zemuna

StarSport
30' Nigde crveno-belih
Zemun pokušava da napravi nešto preko visokog Mrkaića, ali se uglavnom brani. Stojković je u jednom od napada Zvezde probao da centrira sa desne strane, reagovao je Milošević jer u blizini nije bilo igrača Zvezde.
Ebisilio promašuje penal

StarSport
27' Bez završnog dodavanja
Zvezda nema završni pas koji može da ugrozi protivnički gol, niti da dođe do kaznenog prostora u prethodnim minutima. Joveljić menja strane, ali to ne donosi prave rezultate.

StarSport
Vodeći gol Zemuna
24' Traljav pokušaj Vukadinovića
Kontra Zemuna, Vukadinović šutira sa ivice kaznenog prostora, udarac nije bio dovoljno snažan i Milan Borjan je lako odbranio.
21' Stativa Ebisilija!
Zvezda dobija penal pošto je Vukadinović po nozi potkačio Jovančića. Srđan Jovanović je sačekao reakciju pomoćnika i onda svirao penal. Lorenco Ebisilio je šutirao nisko u desni ugao gola Miloševića i pogodio stativu.
20' Penal za Zvezdu!
18' Ne baš idealan početak Joveljića
Joveljić pokušava da odigra dupli pas sa Stojkovićem posle kontre Zemuna i ne prolazi. Ne baš najbolji početak mladog napadača Zvezde.
15' Kao na početku utakmice...
Inicijativa Zvezde koja kruži oko kaznenog prostora Zemunaca. Joveljić je glavom pokušao da vrati u peterac, tamo nije bilo nikog i Milošević je lako pokupio tu loptu. Zvezda za sda izuzev u prvih nekoliko minuta nije ozbiljnije pretila.
13' Za sada zadovoljniji Kruščić
Vladan Milojević i Miloš Kruščić

StarSport
10' GOOOOOOOL! Zemun vodi 1:0!
Previše prostora je ostavljeno na desnom krilu za Kukuličića, ovaj je to iskoristio i istrčao, poslao nisku loptu u peterac do Nikole Stojkovića, Miloš Degenek je kasnio i od desetog minuta Zemun vodi.
6' Boaći na klupi, ima još problema
Povređeni su u ovom meču i Marko Gobeljić i Vujadin Savić koji neće biti u konkurenciji. Savić će biti van stroja nekoliko nedelja.

StarSport
3' Velika šansa za Joveljića
Pogrešio je golman domaćih, Joveljić je istrčao u presing i umalo golmanu Zemuna oduzeo loptu. Izvukao se nekako čuvar mreže zeleno-plavih i otklonio opasnost.
2' Odmah preti Zvezda
Pavkov prihvata loptu i sa strane pokušava da je vrati u peterac, ali na sreću domaćih igrača u petercu nije bilo Zvezdinih igrača. Već u sledećem napadu je Pavkov mogao i glavom da postigne gol i nije dobro zahvatio loptu.
1' Počeo je meč!
Sastavi ekipa
Zemun : Milošević - Cvetković, Živković, Trajković, Milutinović, Kukuličić, Luković, Mrkaić, Stojković, Tošeski, Vukadinović. Trener: Miloš Kruščić

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Babić, Degenek, Rodić, Ebisilio, Jovančić, Krstičić, Marin, Pavkov, Joveljić. Trener: Vladan Milojević

Stadion: Stadion Zemuna
Beograd
Sudija: Srđan Jovanović

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: