Kraj: Brajton – M. Siti 1:4, Liverpul – Vulverhempton 2:0

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Brajton 4:1 posle preokreta i odbranili titulu šampiona Engleske. Liverpul je pobedio Vulverhempton 2:0, ali je ostao na bod od prve krune u PL.

Mari 27 – Aguero 28, Laport 38, Mahrez 64, Gindoan 72
  BRI   MCI  
  1 : 4  
Mane 17, 82
  LIV   WOL  
  2 : 0  
Kraj – Mančester siti je šampion Engleske!
Šesta kruna za Siti, druga uzastopna.
82' GOOOOL!
Liverpul – Vulverhempton 2:0

Novi gol postiže Mane, za konačan rezultat na Enfildu.
Gol za golom
K. Palas – Bornmut 4:3
Totenhem – Eveton 2:2
Votford – Vest Hem 1:3


Još četiri gola su pala u razmaku od dva, tri minuta. King je opet primakao Bornmut Palasu, Arnautović "overio" pobedu Vest Hema, dok je Everton preko Tosuna preokrenuo u Londonu, ali Totenhem ekspresno poravnava na 2:2 preko Eriksena.
Kraj!
Brajton – M. Siti 1:4

Ako je i bilo dilema do sad, više ih nema, Ilkaj Gindoan sjajnim golom iz slobodnog udarca stavlja konačnu tačku – Siti je odbranio titulu!
Oproštajna pesma na Enfildu
Na vest o trećem golu Sitija u Brajtonu, navijači Liverpula su pesmom pozdravili svoje ljubimce koji su odigrali najbolju sezonu od osnivanja Premijer lige, ali čak ni 97 bodova neće biti dovoljno za titulu. Da su "redsi" prethodnih godina bili na tom nivou, osvojili bi PL 12 puta.
69' GOOOOOL!
Totenhem – Everton 1:1

Everton poravnava u Londonu, Tio Volkot trese mrežu Totenhema, ali Spursima nije ugroženo mesto u LŠ.
Gol za "overu" titule
65' GOL, GOL, GOL!
Barnli – Arsenal 0:2
K. Palas – Bornmut 4:2

Barnli – Arsenal 1:2

Obamejang drugim golom u Barnliju duplira vođstvo Arsenala, a onda se poravnava sa Salahom u trci za najboljeg strelca Premijer lige. Vrlo brzo odgovara domaćin, preko Barnsa smanjuje na 1:2. U međuvremenu, Van Anholt vraća Palasu dva gola prednosti protiv Bornmuta.
64' Mahreeeeez!
Brajton – Siti 1:3

Spektakularan solo-prodor Rijada Mahreza, "promešao" je defanzivce Brajtona ispred kaznenog prostora, a onda poslao projektil pod prečku. Slavlje "građana" može da počne.
63' Žestok pritisak Liverpula
Serija opasnih napada Liverpula, defanzivci Vulvsa dobro odolevaju za sada. Najbolju priliku imao je Origi koji dobro šutira sa ivice kaznenog prostora, ali za malo preko gola.
61' GOOOOOL!
Fulam – Njukasl 0:3

Potop Fulama na Krejven Kotidžu na oproštaju od PL, treći gol za Njukasl postiže Fabijan Šar.
Obamejang i agonija Old Traforda


GOL, GOL, GOL!
K. Palas – Bornmut 3:2
M. Junajted – Kardif 0:2
Sautempton – Hadersfild 1:1


Nova kiša golova u PL, Bornumt je golom Ajba dodatno smanjio zaostatak za Palasom, dok je Mendes-Laing novim golom šokirao Old Traford i dodatno im zagorčao već očajnu sezonu. U međuvremenu, Pričard je doneo izjednačenje Hadersfuldu u Sautemptonu.
52' GOOOOOL!
Barnli – Arsenal 0:1

Evo, konačno, Arsenala. "Tobržije" vode u Barnliju, Pjer-Emerik Obamejang postiže 21. gol u sezoni. Prvi na listi strelaca je i dalje Mohamed Salah sa 22.
48' Votford ostao sa desetoricom
Minut posle gola Votford ostaje bez jednog igrača na terenu. Crveni karton dobio je Hose Holebas, posle faula nad Mičelom Antoniom.
Zakazali finalisti LE
Golova nema samo na dve utakmice, u kojima igraju finalisti Lige Evrope, Arsenal i Čelsi.
46' GOOOOOL!
Votford – Vest Hem 1:2

Već u prvom minutu prvi gol u drugom poluvremenu mečeva poslednjeg kola. Đerar Deulofeu je smanjio zaostatak Votforda za "čekićarima".
Evrogol Lerme na Selhurst parku!
45+2 Šansa za Brajton
Ništa još nije gotovo, ranjiv je Siti dovoljno da ostavlja Liverpulu nadu u preokret. To smo videli u nadoknadi prvog poluvremena u Brajtonu, "građane" je prestravio Luis Dank sjajnim udarcem iz slobodnjaka, ali brani Ederson.
45' GOOOOOL!
K. Palas – Bornmut 3:1

"Trešnjice" ublažavaju debakl na Selhurst Parku, Džeferson Lerma je u poslednjem minutu prvog poluvremena smanjio zaostatak Bornmuta na dva gola.
Da li je ovaj gol rešio šampionat?
44' Prečka Vulvsa!
Malo je nedostajalo da Vulverhempton izjednači. U prilici je bio Diogo Žota, šutirao je snažno sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio prečku. Dosta sreće za Liverpul.
GOL, GOL, GOL!
K. Palas – Bornmut 3:0
Votford – Vest Hem 0:2
Sautempton – Hadersfild 1:0


Pljušte golovi na Ostrvu, Simpson je autogolom doneo Palasu 3:0 protiv Bornmuta, Lansini je udvostručio vođstvo Vest Hema, dok je Redmond doneo vođstvo Sautemptonu protiv Hadersfilda.
38' Siti preokrenuo!
Brajton – M. Siti 1:2

Sve je manje nade za Liverpul da će konačno osvojiti PL. Siti je krajem prvog poluvremena poveo u Brajtonu. Štoper Ajmerik Laport je sjajno skočio posle centaršuta Mahreza iz kornera i glavom doneo preokret "Građanima".
Prvi gol Kardifa na Old Trafordu od 1961.
Batšuaji dominira danas
33' GOOOOOL!
K. Palas – Bornmut 2:0

"Orlovi" su udvostručili prednost, novim golom Mišija Baršuaija.
30' Nova šansa za Siti!
Pokušavaju "garđani" da iskoriste trenutak, kreću svom silom na gol Brajtona, Silva je imao odličnu šansu posle centaršuta, gađao je glavom, ali brani Rajan.
Ludnica u Brajtonu
28' Siti izjednačio!
Brajton – M. Siti 1:1

Samo što su krenuli sa centra posle primljenog gola, igrači Mančester sitija su izjednačili rezultat! David Silva je sjajno proigrao Serhija Kuna Aguera koji vraća osmeg na lica "građanima".
27' Siti gubi!
Brajton – M. Siti 1:0

Glen
Mari doneo je vođstvo Brajtonu protiv Mančester sitija! Da li će Liverpul prvi put osvojiti Premijer ligu?
25' GOOOOOL!
K. Palas – Bornmut 1:0

Palas stiže do vođstva porotiv Bornmuta golom Mišija Batšuaija. Belgijanac je iskoristio odbitak posle centaršuta Vilfreda Zahe.
23' GOOOOOL!
M. Junajted – Kardif 0:1

Velšani su neočekivano poveli u Mančesteru, golom Netenijela Mendez-Lainga iz penala. To je prvi gol Kardifa na Old Trafordu od 1961.
Trenutno stanje na tabeli

20' Salah u naletu
Nova šansa za Liverpul, Salah je bio u naletu, nekoliko puta je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Egipćanin svaki put izblokiran.
17' Liverpul vodi 1:0!
Liverpul – Vulverhempton 1:0

"Redsi" trenutno imaju titulu u svojim rukama. Liverpul je poveo iz prve šanse na Enfildu. Trener Aleksandar-Arnold je ubacio loptu po zemlji u peterac, ona se odbila do Sadija Manea koji je zakucava u mrežu.
16' GOOOOOL!
Votford – Vest Hem 0:1

Mark Nobl nastavlja sa sjajnim igrama ovog proleća, donosi Vest Hemu vođstvo u Votfordu.
Projektil Šelvija VIDEO
15' Bez šansi pretendenata na titulu
Pritisak Sitija u Brajtonu za sada ne donosi rezultat, dok Vulvsi odlično pariraju Liverpulu na Enfildu. Nema uzbuđenja na ova dva meča.
11' GOOOOOL!
Fulam – Njukasl 0:2

Iskoristile su "Svrake" momentum i poslale Fulam u nokdaun za deset minuta. Drugi gol u dva minuta postiže Ajose Peres.
9' GOOOOOL!
Fulam – Njukasl 0:1

Njukasl je poveo na Krejven Kotidžu fantastičnim golom Džondža Šelvija u devetom minutu susreta.
4' Prva šansa za Siti
Prvi opasan napad Sitija, Bernardo Silva je ušao u šesnaesterac, ali nije uspeo da pronađe prostor za šut.
3' GOOOOOL!
Totenhem – Everton 1:0

Totenhem postiže prvi gol ovog popodneva i praktično "overava" mesto u LŠ sledeće sezone. Erik Dajer je zatresao mrežu Evertona već u trećem minutu. Lopta je odskočila posle kornera, a Dajer ju je zakucao u mrežu.
Šta je poznato?
Praktično sve osim toga ko će biti šampion. Uz Siti i Liverpul u Ligu šampiona će Čelsi i Totenhem. Arsenal ima samo teoretske šanse da stigne Spurse, ali samo ako "Pevci" izgbe, a "Tobdžije" pobede Barnli sa najmanje osam golova razlike. Arsenal ima još jednu priliku za LŠ, ukoliko osvojili LE u gradskom derbiju sa Čelsijem.

Junajted će u Ligu Evrope, dok su ispali Fulam, Hadersfild i Kardif. Novi premijerligaši su Norič siti i Šefild junajted. Čeka se treći tim koji će odlučiti baraž u kojem su Vest Bromvič, Aston Vila, Lids i Derbi Kaunti.
Počela je bitka za Englesku!

Photo by Ian MacNicol/Getty Images
U međuvremenu...
Mančester junajted će tačku na još jednu očajnu sezonu da stavi sa timom koji je zalog za budućnost. Šestorica najisturenijih igrača, po trojica veznih i napadača su izdanci Junajtedove fudbalske akademije. U prvih 11 je i Mejson Grinvud koji će sa 17 godina i 2223 dana postati najmlađi starter u istoriji "Crvenih đavola". U međuvremenu, Nemanja Matić nije ni na klupi za rezerve.
Dve sile, jedna titula
Povratak Salaha
Liverpul će u meču odluke biti jači za Mohameda Salaha koji je pauzirao prethodnih desetak dana zbog povrede. S druge strane, Rijad Mahrez je starter u timu Sitija, što se retko dešavalo ove sezone.
Dobrodošli u LIVE BLOG B92
Ko će biti šampion zemlje koja nam je ove sezone dala sve finaliste oba evropska takmičenja?

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: