Kraj: Poslednji dan prelaznog roka u Premijer ligi

Završen je prelazni rok u Engleskoj, a poslednji dan su obeležili Fulam i Everton

Dobrodošli
Dobrodošli na live blog posvećen poslednjem danu prelaznog roka u Premijer ligi. Ovde ćete naći najvažnije transfere koji će obeležiti ludnicu na ostrvu, zato ostanite uz nas i sve informacije saznajte prvi.
78' Nova izmena u Partizanu
Mirković izvodi i Kosovića, ulazi Nikolić.
Kraj!
Završen je letnji prelazni rok u Engleskoj, poslednji dan su obeležili Everton koji je doveo trojicu igrača (Mina, Gomeš, Bernard), te Fulam sa čak pet pojačanja (Anguisa, Riko, Brajan, Vijeto, Fosu-Mensa).
Tinejdžer iz Vest Hema u Votford
Votford je doveo iz Vest Hema 18-godišnjeg portugaslkog ofanzivnog vezistu Domingoša Kinu, koji je navodno interesantan Barseloni.
Odbio je Totenhem iako igra u Čempionšipu
Kratak je put od Barselone do Brajtona
Bivši bek Barselone i Intera Martin Montoja karijeru će nastaviti u Brajtonu. Stigao je iz Valensije, a visina transfera nije saopštena.
Zvanično – Vijeto u Fulamu
Londonski Fulam potvrdio je dolazak napadača Lusijana Vijeta iz Atletiko Madrida na pozajmicu do kraja sezone. Veliko pojačanje za Slavišu Jokanovića.
Džejmi Vardi veran Lesteru
Napadač Lestera Džejmi Vardi potpisao je novi, četvorogodišnji ugovor sa svojim trenutnim klubom. Ovim dogovorom Vardi se obavezao "Lisicama" do svoje 36. godine života tj. 2022, a trebalo bi da postane najplaćeniji fudbaler u istoriji Lestera.
Turčin u Lesteru za 19 miliona funti
Turski fudbaler Čaglar Sejundžu potpisao je petogodišnji ugovor sa Lesterom. On je u bivšeg osvajača Premijer lige prešao iz Frajburga za cifru od 19 miliona funti. 22-godišnji defanzivac je za svoj nacionalni tim debitovao pre tri godine.
Povratak u Italiju
Bosanskohercegovački napadač Milan Đurić napistio je Bristol siti i vratio se u Italiju, Prešao je u Salernitanu.
Džo Brajan i zvanično kod Jokana
Levi bek Džo Brajan i zvanično je potpisao za novog premijerligaša Fulam. Slaviša Jokanović je tako doveo čak deveto pojačanje u letnjem prelaznom roku. Brajan na Krejven Kotidž prelazi iz Bristol Sitija.
Batšuaji se možda seli na novu pozajmnicu
Miši Batšuaji, belgijski napadač u redovima Čelsija, mogao bi da se preseli u Valensiju. Čelsi je već izgubio jednog Belgijanca, golmana Tibu Kurtou koji je prešao u Real Madrid, a put Španije bi mogao da ode još jedan.

Kako pišu španski mediji, u pitanju je jednogodišnja pozajmnica bez mogućnosti kupovine.
Everton i Midlzbro bez dogovora – Bešić ostaje "karamela"
Muhamed Bešić, bosanski fudbaler, ostaće u Evertonu jer njegova ekipa i Midlzbro nisu mogli da dogovore finalne detalje oko transfera. Praktično je sve bilo dogovoreno, sem neki finesa, ali nije izdvojeno dovoljno novca za Bešićevog agenta, pored drugih stvari, i transfer u vrednosti od 6 miliona funti se neće desiti.
Iz Lestera u Meksiko
Napadač Leonardo Uljoa napustio je Lester siti i prešao u Meksiko.
Čeka se još 10 transfera!
Prelazni rok u Premijer ligi zvanično je završen u 18 časova, ali FA Engleske obrađuje navodno još deset transfera koji će biti realizovani u naredna dva sata. Klubovi imaju pravo do 18h da završe papirologiju kako bi im transferi bili odobreni.
Fulam potvrdio dolazak golmana
Jokanović opet oborio rekord Fulama!
Londonski Fulam oborio je drugi put ovog leta svoj transfer rekord, stigao je vezista Andre-Frank Zambo Anguisa. Slaviša Jokanović izdvojio 33 miliona evra za vezistu Olimpik Marseja.
Takmičar broj 1: Ja sam Nikola Kalinić; Takmičar broj 2: Ja sam Nikola Kalinić
Siti ga kupio, pa prosledio u Glazgov
Mančester siti odmah je prosledio svoje poslednje pojačanje Danijela Arzanija na pozajmicu. Ovaj 19-godišnji Australijanac je u četvrtak ujutru stigao iz Melburna, a uveče će već biti u Glazgovu. Igraće za Seltik do kraja sezone, ali je Brendan Rodžers najavio da će mu trebati vremena da uđe u takmičarsku formu.

Foto: Getty images
Sve je bliži Krejven Kotidžu
Fulam je sve bliži realizaciji pozajmice napadača Lusijana Vijeta iz Atletiko Madrida.

Foto: Getty images
¡Bienvenido Niko!
Everton sve jači
Nakon Brazilca Bernarda, Everton je doveo još jedno zvučno pojačanje, stigao je Portugalac Andre Gomeš. "Karamele" su pozajmile krilnog napadača od Barselone za 2,5 miliona evra.

Opširnije možete pročitati OVDE.
Kalinić novi napadač Atletika
Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić prešao je iz Milana u Atletiko Madrid i potpisao trogodišnji ugovor sa "jorgandžijama".

Opširnije OVDE.
Lepe vesti za Everton
Brazilac Bernard dogovorio je lične uslove sa Evertonom, a onda dobio i radnu dozvolu Velike Britanije pa će zvanično postati "karamela". Bivše krilo Šahtjora na Gudison stiže za kao slobodan igrač.

Foto: Getty images
Još sat vremena
Svojevremeno su u poslednjim trenucima prelaznog roka klubove menjali Vejn Runi, Klod Makelele, Pol Pogba, Karlos Teves i Havijer Maskerano, da li ćemo i u ovom poslednjem satu videti neku transfer "bombu"?
Šta očekuje Dendonker od PL?
Šta je rekao Leander Dendonker po dolasku u Vulverhempton pročitajte OVDE.

Foto: Getty images
Odlasci i dolasci
Lester je blizu dogovora sa turskim Fenerbahčeom prema kojem će napadač "lisica" Islam Slimani preći na pozajmicu u Istanbul.

U međuvremenu, Kardif siti je pozajmio Harija Artera od Bornmuta do kraja sezone.
U međuvremenu u Španiji – Barsa dovela 19-godišnjaka
Mladi 19-godišnji sengalski fudbaler Musa Vag peto je pojačanje Barselone ovog leta.

Opširnije OVDE.

Foto: Getty images
Još dva sata
Sve je bliži "poslednji zvižduk" u 18 časova. Glavni pitanje je dali će Žoze Murinjo dobiti neko pojačanje u "foto-finišu".

Do ovog trenutka, premijerligaši su doveli 181 fudbalera za 1,29 milijardi evra, a prodali 174 igrača za 377,3 miliona.

U preostalim ligama iz popularne "petice", španskoj LaLigi, italijanskoj Seriji A, nemačkoj Bundesligi i francuskoj Ligi 1 prelazni rok traje do ponoći 31. avgusta.
Najskuplji golman u istoriji se predstavio Čelsiju
"Neopisivo sam sreæan što sam ovde. Ovo je veliki izazov za mene i mnogo mi znaèi. Veliki korak u karijeri. Ne razmišljam o ceni koja je plaæena za mene, trudim se da budem svoj. U narednih sedam godina oèekujem da ostvarim velike ciljeve, lièno i timski, nadam se mnogim, mnogim titulama", rekao je Kepa Arisabalaga na predstavljanju na Stamford Bridžu.
Veliko pojačanje za Vulvse
Povratnik u Premijer ligu Vulverhempton konaèno je uspeo da dovede 23-godišnjeg Belgijanca Lenadera Dendonkera.
Argentinci pitali za Gvardiolu!
Da, dobro ste čuli – Fudbalski savez Argentine kontaktirao je Pepa Gvardiolu i ponudio mu mesto selektora nacionalnog tima, a kako prenose lokalni mediji, odgovor nije bio potpuno negativan.
Jokanović i Fulam 'pazare' i u Atletiko Madridu
Fulam je rešio da kompletno renovira svoj tim jer britanski mediji pišu da je naredna želja Oskar Pinći iz Atletiko Madrida. Pinći je u Atletiko došao pre samo mesec dana i igrao prijateljsku utakmicu protiv Arsenala, mada je prvobitno potpisan sa namerom da igra za B tim.

Opširnije pročitajte OVDE.
Everton se odriče Bešića
Red je bio i da 'Karamele' nešto prodaju – reprezentativac BiH Muhamed Bešić preći će u drugoligaša Midlzbro za 6 miliona funti.
I tata bi sine...
Poćetino: Mnogima teško da razumeju da nismo doveli nikoga
Ekspresni povratak u Englesku – evo šta menadžer Totenhema Maurisio Poćetino misli o tome što klub nije doveo nijedno pojačanje.

"Srećan sam što sam zadržao celu ekipu, bilo je spekulacija tokom leta da će neki igrači otići. Klub je učinio veliki napor da produži ugovor sa Harijem Kejnom, to je samo jedan primer. Klub pokušavam da završi stadion što je pre moguće".

Onda je objasnio zašto nije bilo kupovina tokom letnjeg prelaznog roka.

"Teško je mnogim ljudima da razumeju da Totenhem nije kupio niti prodao nijednog igrača, ali nekada u fudbalu morate da se ponašate drugačije. Srećni smo timom i nismo mogli da ga poboljšamo. Bolje je da ga zadržimo na okupu jer mnogo verujemo u naše igrače".
U međuvremenu – Zvezda dobila veliko pojačanje!
Za trenutak ćemo sa Ostrva skoknuti nazad u Srbiju, gde je šampion Crvena zvezda od danas jača za Žonatana Kafua. 'Crveno-beli' su dobili veliko pojačanje iz Bordoa, a naši navijači ga se sećaju iz vremena kada je mučio srpske odbrane u dresu Ludogoreca.

Opširnije OVDE.
Siti šalje na pozajmice
Hadersfild želi da dovede Patrika Robertsa iz Mančester Sitija na jednogodišnju pozajmicu.
Pojačava se i Njukasl
'Svrake' sada samo čekaju radnu dozvolu za Marlona koji bi trebalo uskoro da overi saradnju sa Njukaslom.
Zinčenko, ipak, blizu Vulverhemptona
Votford želi Džejka Livermura
Junajted izvisio i za Megvajera
Menadžer Lester sitija rekao je da Heri Megvajer neće napustiti klub ovog leta, pošto su već izgubili Rijada Mahreza.

"Mogu da vam potvrdim da će Megvajer ide u Mančester... Ali samo na nekoliko sati. Izgubili smo Rijada, tako da je sada važno da najbolje igrače zadržimo", rekao je Puel.

Utakmica između Junajteda i Lestera igra se u petak od 21.00.
Megvajer ide u Mančester, ali samo na nekoliko sati... :D
Kurtoa stigao na preglede u Madridu
Godin i Atletiko odbili Junajted!
Vrlo brzo je stigao odgovor "ne" iz Madrida na ponudu Mančester junajteda za Dijega Godina. Više izvora prenelo je da Urugvajac nije želeo na 'Old Traford', kao i da 'Jorgandžije' nisu želele da se odreknu najvažnijeg igrača u odbrani. U međuvremenu, "BBC" je otkrio da je Godin kontaktiran još pre nekoliko dana, a ne u četvrtak i da mu je ponuđena godišnja plata od 9.000.000 evra.
Totenhem će izgleda ostati na nuli
'Sveci' su zvanično odustali od Džeka Griliša iz Aston Vile i, kako sada stvari stoje, neće dovesti nijedno pojačanje u letnjem prelaznom roku.
Konačno su se dogovorili
Predstavnici Jerija Mine su se konačno dogovorili sa Evertonom o transferu. Gorostasni defanzivac će preglede proći u Kataloniji kako se ne bi gubilo vreme, a onda sledi potpis i put u novi klub.
Jokanooooviiiiiiiiić!
Ne zaustavlja se Fulam koji preti da poruši sve rekorde. Bomba za bombom na 'Krejven Kotidžu', a poslednja u nizu je ona između stativa – do kraja sezone pozajmljen će biti golman Sevilje Serhio Riko.

Riko je rođen u Sevilji, ima 24 godine i dva pehara u Ligi Evrope. Do sada je zabeležio 114 nastupa u La Ligi, a 40 u svim takmičenjima prošle sezone.
Drinkvoter se nije napio vode u Čelsiju
Dani Drinkvoter je posle titule sa Lesterom došao u Čelsi kao igrač koji bi mogao da ima značajniju ulogu. Ispostavilo se da je imao sve sem toga, pa sada postoji mogućnost da ode – Vest Hem, Lester i Everton standardno stoje u redu...
Prvi preokret dana
Možda i najava onoga što će se događati u sledećih nekoliko sati. Oleksandr Zinčenko, igrač Mančester sitija, već je obezbedio prelazak u Vulverhempton, ali se u poslednjem trenutku predomislio.
Murinjo nas je ipak slagao – velika bomba na vidiku!
Izjavio je 'Posebni' da neće nikoga Junajted dovoditi, ali smo mogli da pretpostavimo da nije govorio istinu. Potvrda je stigla samo sat vremena kasnije – 'crveni đavoli' su ozbiljno zagrizli za štopera Atletiko Madrida Dijega Godina.

Opširnije pročitajte OVDE.
12.00 Još šest sati do kraja prelaznog roka!
Ulazimo u finiš fudbalske pijace na Ostrvu –spremite se za ludnicu u poslednjim satima.
Dinamo poslao igrača u Lester i nastavio da "zgrće" milione
Dinamo Zagreb i Lester siti sklopili su sporazum oko transfera Filipa Benkovića koji postaje novi član kluba iz engleske Premijer lige. Benković je potpisao petogodišnji ugovor, a na ime obeštećenja i bonusa hrvatskom šampionu pripašće novih 15 miliona evra.

Opširnije pročitajte OVDE.
Šta radi Jokanović!
Sprski stručnjak na klupi Fulama odlučio je da napravi pravu mašineriju od londonskog kluba. Upravo je stigla informacija da su počeli ozbiljni pregovori sa Valensijom o dolasku desnog beka Martina Montoje. On je pre Valensije igrao za Barselonu.

Opširnije pročitajte OVDE.
Potvrđeno – Grujić se ne vraća u Kardif
Srpski reprezentativac Marko Grujić definitivno se neće iz Liverpula vratiti u Kardif gde je prošle polusezone igrao na pozajmici. "Skaj sportsu" je potvrđeno da će Grujić verovatno krajem meseca preći u neki evropski klub. Među Velšane, takođe na pozajmicu, dolazi Viktor Kamarasa iz Betisa.
I Arsenal se "probudio"
Uprkos tome što imaju običaj više da dovode nego da prodaju, 'Tobdžije' su se ipak oslobodile viška – Lukas Peres će karijeru verovatno nastaviti u Vest Hemu.
Pogba pokušava na sve načine da napusti Junajted
Razmirice sa Murinjom sve su veće i francuski vezista Pol Pogba želi u Barselonu. Junajted je već odbio dobru ponudu šampiona Španije u koju su bili uključeni Mina i Gomes, dok se Pogba već dogovorio o uslovima na 'Kamp Nou'.

Opširnije pročitajte OVDE.
Votfor ima čoveka u svlačionici Barse
Napadač Barselone Pako Alkaser već je bio viđen kao pojačanje Valensije, ali je onda na scenu stupio Đerar Delufeu. Engleski mediji javljaju da je nekadašnji igrač Katalonaca kontaktirao Paka i počeo da ga ubeđuje da dođe u Votford.
Stigao je!
NAJNOVIJA VEST: Murinjo odustao od svih transfera!
"Nisam ubeđen. Prelazni rok se završava danas i vreme je, barem za mene, da prestanem da razmišljam o dovođenju igrača jer će uskoro biti gotov. Moram da se koncentrišem na igrače koje imam i koji su u pogonu. Ne razmišljam čak ni o povređenim igračima, samo o onima koje imam", rekao je menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo.

Znači, neće biti dolazaka i odlazaka tokom dana u Mančester junajtedu?

"Informacija koju ja imam je - ne", dodao je Portugalac.

Opširnije pročitajte OVDE.
"Želim da ostanem upamćen u istoriji Čelsija..."
Novi golman Čelsija Kepa Arisabalaga ima velike ambicije.

"Ovo je ono čemu sam težio. Želim da u ovom klubu budem zapamćen kao igrač koji je pomogao Čelsiju da osvoji veliki broj titula i tako se upisao u istoriju", rekao je Kepa.
Everton kupuje li kupuje...
Posle sve izvesnijeg dolaska Mine, na pragu 'Gudisona' nalazi se i vezista Bernard koji je već prošao preglede. Takođe, sve su glasnije informacije da na pozajmicu stiže i Andre Gomeš iz Barselone.
Jokanova "krađa" u finišu za probijanje granice od 100 miliona!
Slaviša Jokanović, menadžer Fulama, u toku dana trebalo bi da dobije dva nova pojačanja, čime će prebaciti cifru od 100 miliona evra. Kako prenose mediji na Ostrvu klub sa "Krejven Kotidža" ubedio je fudbalera Bristol Sitija Džoa Brajana da umesto Aston Vile, ugovor potpiše sa Fulamom. Pored Brajana Fulam je veoma blizu dovođenja Andrea-Zambo Angise, veznog fudbalera Olimpika iz Marseja.

Opširnije pročitajte OVDE.
Sturaro iz Juventusa dolazi u Votford
Italijanski mediji pišu da se Stefano Sturaro jutros oprostio od saigrača iz Juventusa i krenuo u Englesku, na pozajmicu u Votford.
Kristal Palas doveo mlađeg Ajua
Klub iz Londona dogovorio je sa Svonsijem jednogodišnju pozajmicu za 26-godišnjeg Džordana Ajua.
Valensija cilja napadače iz Premijer lige
'Slepi miševi' žele da iskoriste male minutaže napadača Čelsija i Arsenala, i dovedu ih na 'Mestalju'. Prvi pikovi Valensije za ovaj prelazni rok su Miši Batšuaji i Dani Velbek.
Totenhem želi prvo pojačanje
Potpuno neverovatno zvuči da Totenhem nije doveo nijednog igrača u prelaznom roku, ali to bi moglo da se promeni. Džek Griliš iz Aston Vile želja je Maurisija Poćetina, koji je spreman da izdvoji 25 miliona funti.
Jeri Mina na pragu Evertona
"Skaj sport" navodi da štoper Barselone Jeri Mina uskoro potpisuje za Everton. Kolumbijac bi trebalo da stigne u Liverpul tokom jutra i prođe lekarske preglede pre potpisivanja ugovora.
Bakajoko se nije proslavio u Čelsiju

Foto: Screenshot (gazzetta.it)
Čelsi vrlo aktivan – Bakajoko odlazi, čeka se Fekir
Menadžer Čelsija Mauricio Sari očigledno želi da poslednjeg dana prelaznog roka pokrpi sve rupe u ekipi koja je pokazala dosta slabosti u Komjuniti šildu.

Tiemue Bakajoko na izlaznim je vratima i mogao bi da pređe u Milan, dok je Nabil Fekir posle propalog transfera u Liverpul, sada veoma blizu 'Stamford Bridžu'.

Opširnije pročitajte OVDE.
Pojačavaju se i 'Vukovi'...
Mladi vezista Anderlehta Leander Dendonker stigao je na medicinske preglede u Vulverhempton!
Zvanično Siti počeo "svoj omiljeni dan"
Zvanično – prvi posao završili su 'Građani', ali će on tek dobiti rezultate u budućnosti. Australijski reprezentativac Danijel Arzani stigao je u klub i odmah će biti prosleđen na dvogodišnju pozajmicu Seltiku.

Opširnije pročitajte OVDE.
Dembele na meti premijerligaša
Spekuliše se da bi za krilnog napadača Barselone Usmana Dembelea Mančester junajted i Arsenal mogli da izdvoje i do 100 miliona evra.

Da li je to izvodljivo, pročitajte OVDE.
Čudni dani u Premijer ligi...
Povratnici u Premijer ligi Fulam, Vulverhempton i Kardif Siti potrošili su 180 miliona dolara na pojačanja ovog leta. To je samo pet miliona manje od Mančester junajteda, Mančester sitija i Totenhema zajedno.

Dosta ulažu i još manji klubovi poput Brajtona (60 miliona za trojicu igrača), Hadersfild (53), dok je Fulam našeg Slaviše Jokanovića potrošio čak 90 miliona na šestoricu novih igrača.

Opširnije pročitajte OVDE.
Nekoliko dana je bio rekorder...
Postoji i igrač koji je odbio Murinja
U pitanju je Aksel Vitsel koji se vratio u Evropu iz Kine i potpisao za Borusiju Dortmund.

Opširnije pročitajte OVDE.
Junajted mora da pojača tim
Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo doveo je tokom leta samo Freda, a među prioritetima se nalaze odbrambeni igrači. Spominju se mnoga potencijalna pojačanja, a svakako najzvučnija su Džerom Boateng, Hari Megvajer i Jeri Mina...
Čelsi ima najskupljeg golmana u istoriji
Istog dana 'Plavci' su doveli čuvara mreže koji je oborio rekord Alisona Bekera i postao najskuplji svih vremena.

Fudbalski klub Atletik Bilbao objavio je da je aktivirana otkupna klauzula za golmana Kepu Arisabalagu i da će on napustiti taj klub. Kepa je uplatio sumu od 71 milion funti španskoj La Ligi, koja će onda, po protokolu, tu cifru proslediti Bilbau, a Kepa će taj novac dobiti od svog novog kluba.

Opširnije pročitajte OVDE.
Bura pred buru
Za razliku od mnogih ranijih leta, pretposlednji dan prelaznog roka bio je izuzetno buran, najviše zbog toga što najveći klubovi nisu doveli pojačanja na vreme. U sredu je konačno, posle bojkota u oba tima, postignut dogovor između Čelsija i Real Madrida o transferu Tiba Kurtoe i Matea Kovačića.

Kako prenosi BBC, u sklopu transfera Belgijanca vrednog oko 35 miliona evra na pozajmicu je iz Reala u Čelsi otišao hrvatski vezista.

Opširnije pročitajte OVDE.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: