Salcburg - Liverpul 0:2 (0:0), Napoli - Genk 4:0 (3:0)

Fudbaleri Liverpula i Napolija plasirali su se u nokaut fazu Lige šampiona. Crveni su pobedili Salcburg u gostima sa 2:0, dok je Napoli bio bolji od Genka, 4:0.

 Keita 56', Salah 58'
  SAL   LIV  
  0 : 2  
 Milik 3', 26', 38p', Mertens 74p
  NAP   GEN  
  4 : 0  
Kraj! Liverpul i Napolu u nokaut fazi Lige šampiona
Završeni su mečevi. Napoli je slavio sa 4:0 protiv Genka, dok je Liverpul golovima Keite i Salaha u drugom poluvremenu pobedio kao gost ekipu Salcburga sa 2:0.Rekli bismo, očekivan rasplet. Italijani i Englezi su u osmini finala elitnog takmičenja.
89' Šansa za Manea
Liverpul ne staje ni u finišu iako je sve rešeno. Vener je izblokirao Manea u odsudnom trenutku.
Pogodak Mertensa sa bele tačke
74' Napoli poveo da 4:0, opet iz penala
Kasper de Nore je igrao rukom, a Dries Mertens je postigao gol iz penala za Napoli. Šutirao je po sredini gola. Sada je 4:0 za tim Karla Ančelotija.
Gooooooool!
74' Novi promašaj Minamina
Neće baš MInamina na meču u Salcburgu. Opet je imao priliku ali ga je Endrju Robertson blokirao.
I Milik piše rekorde...
Salah sjajno igra u Ligi šampiona
68' Izmena u Salcburgu, Daka u igri
Patson Daka je u timu Salcburga zamenio Junuzovića.
67' Odličan pokušaj Aleksandera-Arnolda
Odlično je Aleksander-Arnold izveo prekid sa leve strane, sa samog roglja kaznenog prostora. Šutirao je za malo pored desne stative gola domaćina.
65' Ništa novo pod Vezuvom
Napoli je završio posao u prvom delu, tako da rutinski odrađuje posao u nastavku. Mirno je u gradu pod Vezuvom, za razliku od Salcburga gde je Liverpul pokazao zašto je šampion Evrope, dva gola za dva minuta i čini se da je i ovde sve rešeno.
Pogodak Salaha za 0:2
58' Salah se iskupio za promašaje
Onguene je katastrofalno pogrešio, Salah mu je oduzeo loptu i iskosa sa desne strane, gotovo iz mrvog ugla pogodio za velikih 0:2. Posle tačno sto sekundi se zatresla mreža domaće ekipe po drugi put.
Gooooool! Liverpul vodi 2:0!
56' Keita savladao Stankovića!
Sadio Mane je prošao po levoj strani, odlično je centrirao pred gol, pravo na glavu Nabija Keite koji je pogodio mrežu sa desetak metara. Liverpul vodi!
Gooooool! Liverpul vodi!

Photo by Michael Regan/Getty Images
53' Lovren izašao zbog povrede
Dejan Lovren se povredio i imamo izmenu u timu Liverpula. Umesto njega na teremnu je Džo Gomez.
51' Neverovatne šanse u Salcburgu
Salah i Stanković su opet bili u duelu, golman Austrijanaca je uspeo opet da izađe kao pobednik, a u kontri, na pas Junuzovića, Erling Haland je šutirao iskosa sa desne strane, ali za malo kraj bliže, desne stative gola Liverpula.
48' Šansa za Salaha
Velika prilika nastartu drugog dela za Liverpul. Opet je u šansi bio Mohamed Salah, ali je promašio je sa nekoliko metara.
Počelo je drugo poluvreme na oba meča
Počelo je drugo poluvreme, nema izmena ni na jednoj utakmici.
Kraj poluvremena u Salcburgu i Napulju
Golmani su se istakli u prvom delu meča u Austriji, pre svih Cican Stanković. Sjajno je branio i najzaslužniji je što Liverpul nije u prednosti. I Beker je imao nekoliko odbrana tako da je uzbudljivo i pored toga što je 0:0.

S druge strane, napoli kod kuće ima ogromnih 3:0 uz het-trik Arkadijuša Milika i manje-više ovde je sve rešeno. Ostaje samo da se vidi ko će dalje, Salcburg ili Liverpul.
45+1 Keita, umalo!
Nova velika prilika za Liverpul. Salah je uposlio Nabija Keitu, izašao mu je u susret Stanković i omeo ga da postigne gol. Novi veliki promašaj gostiju sa "Enfilda".
43' I Onuaču ne pogađa
Pol Onuaču imao je po drugi put šansu za Genk, ali nije bi sada bio precizan.Ostaje 3:0 za Italijane.
43' Minamino opet promašio
Brza akcija Minamina i Halanda, na kraju, Minamino je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je prošla kraj leve stative gola Liverpula.
41' Šut Mvepua
Pokušao je Mvepu da pogodi gol Liverpula iz daljine, ali Alison Beker je bio na mestu.
Gol Milika iz penala
Het-trik Milika!
Siguran izvođač najstrože kazne bio je Arkadijuš Milik. Poljak je postigao het-trik, Napoli vodi sa reklo bi se nedostižnih 3:0.Biće to bez dileme sjajan poklon za Karla Anlečotija koji je najavio da bez obzira na ishod ovog susreta napušta kormilo ekipe iz Napulja.
Goooooool!
38' Penal za Napoli!
Drugi gol Milika za Napoli
29' Obrukao se Salah
Neverovatan promašaj Mohameda Salaha na meču u Salcburgu. Bio e oči u oči sa Stankovićem, usledio je neshvatljivo loš šut sa sedam-osam metara, daleko od leve statove... Obrukao se napadač Liverpula.
Napoli poveo sa 2:0
Posle centaršuta Di Lorenca opet je na pravom mestu bio Poljak Arkadijuš Milik. Napoli je poveo sa 2:0 i ima sjajan rezultat koji ga vodi dalje.
Gooooool! Ponovo Milik!
24' Haland u prilici
Erling Haland je prošao po levoj strani, imao je igrača na leđima, uspeo je da šutira, ali je Alison uspeo da odbrani i spreči gol.
Gol Napolija za 1:0
21' Kontra Salcburga...
Jako je uzbudljivo na stadionu Salcburga. Usledila je brza kontra domaćina, Minamino je hteo da proigra Halanda, zakasnio je za malo norveški napadač, prvi strelac ekipe.
20' Nova prilika za Liverpul
Tri pokušaja u jednom napadu, prvo je Keita imao šansu, Stanković je odbranio, na odbije nu loptu reagovao je Mane, izblokiraan je, a iz trećeg pokušaja Aleksander Arnold ne pogađa gol. Odoleo je nekako Salcburg.
17' Onuaču! Umalo da Genk izjednači
Paul Onuaču je odlično prihvatio loptu u kaznenom prostoru Napolija, šutirao je, ali je lopta za malo završila kraj leve stative. Propala je velika prilika da Genk izjednači.
Napoli za sada ima plasman dalje u džepu

Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images
14' Prilika i za Genk
Džozef Peintsil je poslao strahovit šut iz daljine, za malo je bio neprecizan, lopta je završila kraj stative.
11' Mertens zapretio Belgijancima
Mertens je pokušao šutam sa distance, ali je lopta otišla preko prečke gola genka.
Sastavi sa meča u Napulju
Napoli - Genk

NAPOLI: Mere, Di Lorenco, Kulibali, Manolas, Mario Rui, Kaljehon, Alan, Fabijan Ruiz, Zijelinski, Mertens, Milik.
GENK: Vandervurt, Mele, Devest, Lukumi, De Nore, Hrošovski, Berge, Ito, Paintsil, Onuaču, Samata.
8' Mane za malo neprecizan
Ofanzivno igraju i jedni i drugi u Salcburgu, minut posle šanse za Salcburg, uzvratio je i Liverpul. Sadio Mane je šutirao sa 18 metara, za malo je promašio gol.
7' Kakva šansa sa Salcburg!
Velika prilika za Salcburg, Minamino je šutirao sa pet metara, Alison odbranio, potom ni iz drugog pokušaja nije savladan golman Liverpula.
5' Uzbuđenja u Salcburgu
Mvape je u trećem minutu zagrejao dlanove Alisona Bekera, ali samo minut kasnije velika šansa za Liverpul, tačnije Mohameda Salaha. Golman austrijske ekipe Cican Stanković sjajno je reagovao i sprečio gol.
3' Napoli poveo, strelac Milik
Katastrofalna greška odbrane Genka, to je iskoristio napadač Arkadijuš Milik kojem nije bilo teško da savlada golmana gostiju - 1:0.
Gooooooool!
Mečevi su počeli
Sastavi timova u Salcburgu
Salcburg - Liverpul
SALCBURG: Stanković, Kristensen, Onguen, Veber, Ulmer, Soboslai, Junuzović, Mvepu, Minamino, Hvang, Haland.
LIVERPUL: Alison, Aleksander -Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson, Vajnaldum, Henderson, Keita, Salah, Firmino, Mane.
Vreme je za rasplet
Očekuje nas veliko ubuđenje u poslednjem kolu takmičenja u E grupi Lige šampiona. Salcburg ima priliku da pobedom nad Liverpulom obezbedi plasman u nokaut fazu i eliminiša zvaničnog prvaka Evrope, dok Napoli pobedom nad Genkom može da završi posao oko plasmana u šesnaestinu finala Lige šampiona. Belgijanci su odavno na dnu i nemaju nikakvih izgleda...
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Podeli: