Totenhem – Mančester siti 1:0 (0:0)

Fudbaleri Totenhema ostvarili su pobedu nad Mančester sitijem od 1:0 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

 (Son 78')
  TOT MCI  
  1 : 0  
Kraj! Totenhem ima solidnu prednost pred revanš!
Fudbaleri Totenhema ostvarili su pobedu nad Mančester sitijem od 1:0 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Meč je obeležio gol Sona u 78. minutu, povreda Kejna sredinom drugog poluvremena, i promašen penal Aguera pri rezultatu 0:0.
93' Ederson ovoga puta zaustavio Sona
Dosta prostora za Sona, ali ovoga puta Ederson čita njegovu nameru i dolazi do lopte
6 minuta nadoknade
90' Navijač uleteo na teren, utakmica prekinuta
89' Gvardiola se "opametio"
Kevin de Brujne i Liroj Sane dobijaju priliku neposredno pred kraj meča. Oni su ušli umesto Rijada Mahreza i Davida Silve. Na drugoj strani izašao je Dele Ali, a ušao Fernando Ljorente.

Loša reakcija Edersona, dobra Sona
Izmena kod "pevaca"
Hari Vinks je van terena, umesto njega tu je Vanijama.
78' Son postigao gol, VAR ga potvrdio – Totenhem vodi!
Son je odličnim udarcem matirao Edersona za 1:0, ali sudija je odlučio da gleda VAR. Posle gledanja snimka Kujpers je odlučio da je gol regularan!
Siti hteo novi penal, dobra odluka sudije
Gvardiola i Voker su hteli novi penal, a sumnjiv je opet bio Rouz. Ovoga puta levi bek Totenhema nije podigao ruku, već ju je zadržao uz telo, pa ga je lopta napucala maltene u rame. Dobra odluka Kujpersa da ne dosudi jedanaesterac.
75' Siti ima inicijativu, ali ne i šanse za gol
Siti drži loptu u svojim nogama već neko vreme, ali ne uspeva da pripreti. Sterling i Mahrez se uglavnom motaju oko kaznenog, traže "rupu" u odbrani domaćina, ali ne dolaze do pravih prilika. Alžirac je centrirao, lopta je došla do Žezusa, ali ga je dobro sačuvao Aldervirelda.
Gvardiola spremio prvu izmenu, Aguero završio meč
Prva izmena za tim Pepa Gvardiole dolazi u 70. minutu. Na teren će mladi brazilski napadač Gabrijel Žezus, a zameniće ne preterano primetnog Aguera.
63' Opao ritam, Sterling pripretio
Slabiji ritam na obe strane od izlaska Kejna. Sterling se našao u dobroj prilici, ali "pucao" u Lorisa. Sudija je kasnije dosudio i ofsajd, tako da od gola svakako ne bi bilo ništa.
Pogledajte kako je nastradao napadač Totenhema
Poćetino izmenio Kejna
Umesto njega na terenu je Brazilac Lukas Moura.
56' Kejna izneli sa terena!
Ogroman problem za domaćina. Kejn je krenuo da izblokira Delfa, ali je proklizao, a zatim mu je i Delf slučajno stao na stopalo. Osoblje Spursa je iznelo napadača Englske sa terena, koji nije mogao da se osloni levu nogu...
46' Prilika za Sterlinga
Već posle 17 sekundi drugog poluvremena videli smo dobru šansu. Aguero je proigrao Sterlinga, on se namestio na levu nogu i šutirao, ali je Loris bio dobro postavljen.
Počelo je drugo poluvreme!
Statistika prvih 45'

Screenshot, Sofascore
Statistika prvih 45'

Poluvreme na "Novom Vajt Hart Lejnu"
Oprez na obe strane tokom prvih 45 minuta. Aguero je tragičar prvog dela igre, a Loris heroj, zbog penala koji je promašio napadač Sitija. Totenhem je imao više šansi, ali je Siti kontrolisao ritam utakmice tokom većeg dela.
46' Aguero iz teške pozicije
Kontranapad Sitija, ali se videlo da od njega neće biti ozbiljne prilike. Aguero je pametno probao da pokuša da iznenadi Lorisa, ali nije uspeo da pogodi okvir gola...
43' Ederson ponovo na visini zadatka
Sterling je oborio Sona na samoj ivici kaznenog prostora. Loptu je namestio levonogi Rouz, ali je šutirao dosta loše, pa je Ederson mirno prihvatio loptu.
41' Fernadinjo se izvukao
Veoma nepristojan start Brazilca nad Kejnom, kojeg je udario laktom. Sudija je bio milosrdan, pa Fernandinjo nije dobio ni žuti karton.
38' Jalovi napadi "pevaca"
Domaćin ima inicijativu. Siti je uspeo da odoli jednom napadu, koji se završio nepreciznim šutem Vertongena i ofsajdom Sona. Spursi ne uspevaju da dođu do prave šanse, ali izgleda kao da je samo pitanje vremena za tako nešto.
Biće bolje, Hari...

Photo by Dan Mullan/Getty Images
Liverpul "plovi" protiv Porta
U drugom meču dana "redsi" imaju lak posao protiv Porta. Oni vode 2:0, a zanimljivosti sa te utakmice pratite OVDE.
34' Velika prilika za Otamendija
Dosta je opao ritam utakmice u drugom delu prvog poluvremena. Siti kontroliše taj ritam, ima i veći posed lopte. Dobru priliku propustio je Nikolas Otamendi, koji se našao sam ispred Lorisa, ali je loše procenio let lopte, te omogućio lak posao za francuskog čuvara mreže.
28' Mahrez hteo penal, Vinks preko gola
Rijad Mahrez je pao u kaznenom protivnika, bilo je kontakta, ali Kujpers nije ni pomislio da dosudi novi penal. Na drugoj strani šutirao je mladi Hari Vinks, preko gola.
24' Kejnovu bombu zaustavio Ederson
Kujpers je krenuo da dosudi faul za Spurse, ali se zaustavio. To je, izgleda, zbunilo defanzivce gostiju, pa je Kejn ostao u dobroj poziciji. Šutirao je jako, a na pravom mestu bio je Ederson, koji mu je odbranio udarac.
Ugo Loris, majstor za jedanaesterce
Serhio, možeš to mnogo bolje
Penal ili ne?
15' Panika u odbrani "građana"
Kombinovali su Kejn i Ali, ali su i prekombinovali. Obojica su u jednom trenutku završili na travi unutar kaznenog prostora, ali je Kujpers rekao obojici da se podignu i nastave meč.
13' Loris odbranio penal Agueru!
Jedan od najgore izvedenih penala u karijeri Serhija Aguera. Udarac je bio spor i nedovoljno precizan, ali pohvale idu i Lorisu na odbrani. Ostaje 0:0!
12' Penal za Siti!
VAR tehnologija na delu! Posle Sterlingovog pokušaja Deni Rouz je loptu zakačio rukom, nenamerno. Lopta je otišla u korner, ali je sudija posle gledanja snimka ipak promenio odluku.
Sudija gleda VAR, imamo li penal za Siti?
8' Velika prilika za Spurse, kung-fu potez Alija
Za samo nekoliko sekundi Totenhem je došao od sredine terena do ozbiljne šanse. Sisoko je centrirao, a loptu u skoku zahvatio Dele Ali. Njegov šut sa ivice šesnaesterca otišao je preko gola.
5' Na presing odgovoreno presingom
Dobro je poznato koliko Siti može da ugrozi rivala igrajući visok presing, a Totenhem pokušava da odgovori svojim, sa veoma visoko postavljenom defanzivnom linijom i pritiskanjem na loptu protivnika u ranoj fazi napada.
Utakmica je počela!
Fantastičan prizor
Čovek kojeg se "pevci" najviše plaše
Šta je pisac hteo da kaže?

Photo by Justin Setterfield/Getty Images
Sastav Totenhema:
Sastav Sitija:

Dobrodošli!
Dobrodošli u naš lajv blog u kojem ćemo pratiti prvi meč četvrtfinala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona između Mančester sitija i Totenhema na "Novom Vajt Hart Lejnu".

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: