Barselona – Lion 5:1 (2:0)

Fudbaleri Barselone očekivano su savladali Lion 5:1 (2:0) i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona.

Mesi 16p, 78, Kutinjo 31, Pike 81, Dembele 86 – Tusar 59
  BAR LYO  
  5 : 1  
Kraj!
Barselona je pobedila 5:1 i plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona!
Gol Osmana Dembelea za 5:1
86' GOOOOOL!
Barselona vodi 5:1!

Nova kontra Barselone, opet je Mesi dirigovao napad i pronašao usamljenog saigrača, ovaj put Osmana Dembelea koji je dotukao Lion.

Gol Đerara Pikea za 4:1
Gol Lea Mesija za 3:1
81' GOOOOOL!
Barselona vodi 4:1!

Brza kontra Barselone, Mesi je vukao loptu od sredine terena do kaznenog prostora, a dok su defanzivci Liona pratili Suaresa i Dembelea, zaboravili su na Đerara Pikea koji je ispratio kontru i prosledio asistenciju Argentinca u gol.

78' GOOOOOL!
Barselona vodi 3:1!

Buskets je proigrao Lionela Mesija, a onda je Argentinac izveo svoju magiju. Izlomio je Marsela i Denajera i lagano gurnuo loptu pored nemoćnog golmana u mrežu.

73' Nove izmene, menja i Lion
Promena u Lionu, umesto Depaja ulazi Traore, dok Valverde pojačava vezni red, Artura menja iskusni Vidal.
70' Valverde osvežava napad
Očekivana izmena u Barseloni, Osman Dembele menja Kutinja.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
69' Kutinjo blizu gola
Sjajna prilika za Barselonu, Kutinjo je dobio idealan pas u prazan prostor, obišao je Gorželana, ali nije uspeo da loptu pošalje između stativa.
65' Barsa uz krizi, Lion diktira tempo
Lion u potpunosti kontroliše loptu od vođstva, Katalonci se očajnički brane, ali pokušaji Fekira i Depaja nisu ugrozili Ter Štegena.
Gol Luke Tusara za 2:1
VAR "overio" gol!
Nekoliko minuta je trajala analiza VAR tehnologije, da bi konačno Marčinjak potvrdio pogodak Liona. Bila je sporna situacija sa Mendijem, da li je bio ofsajd ili možda faul.
59' GOOOOOL!
Lion je smanjio na 2:1!

Ter Štegen nije želeo da rizikuje nakon nepreciznog šuta Mendija, pa je skrenuo loptu u korner. U nastavku akcije, posle centaršuta sa leve strane na drugu stativu, Mendi je glavom vratio loptu u peterac, a posle velike gužve i malog "glavometa", Buskets spušta loptu na noge Luki Tusaru koji je zakucava u mrežu.

Sjajna intervencija Marsala
51' Lion preti iz prekida
Dobra situacija za Lion da zapreti iz slobodnog udarca, ali je Depaj loše centrirao.
47' Sa gol linije
Stopostotna šansa za Barseloni, Artur je servirao Mesiju šansu za 3:0, izbacio je iz igre i golmana Liona, ali Fernando Marsal zaustavlja loptu ispred gol linije.
Statistika prvih 45 minuta

Poluvreme na Kamp Nou – 2:0
Argentinac i Brazilac pogurali Barsu ka četvrtfinalu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
45+5' Pritisak Liona
Lion kontroliše igru u nadoknadi vremena, odbrana Barse je pod pritiskom, ali Dembele i Depaj ne uspevaju da konkretno zaprete Ter Štegenu.
Šest minuta nadoknade
Zbog povrede Lopeša, igraće se još šest minuta u prvom poluvremenu.
41' Rezervista na nivou
Iako nema mnogo minuta u nogama i rukama, Gorželan sjajno reaguje i zaustavlja veliku priliku za Barselonu, Odbranio je šut Mesija iskosa sa pet metara.
Dramatično u Minhenu
U toku je i duel Bajerna i Liverpula u Minhenu, već je dramatično.
Ovako je stradao Lopeš
36' Zamalo 3:0
Barselona se poigrava sa odbranom Liona, Suares je imao novu šansu, ali je lopta prošla za malo pored leve stative.
34' Lopeš ipak ne može da nastavi
Uprkos želji, Antonio Lopeš mora da napusti teren. Umesto njega na terenu je Matje Gorželan koji retko brani. Ovo mu je prvi meč u Ligi šampiona i tek peti nastup u sezoni. Do sada je igrao 360 minuta.
Gol Filipa Kutinja za 2:0
31' GOOOOOL!
Barselona vodi 2:0!

Rakitić je proigrao Suaresa ispred kaznenog prostora, Urugvajac sa dva kontakta vara čuvare i utrčava u šesnaesterac, a onda gura loptu pored Lopeša do usamljenog Felipea Kutinja kojem nije bilo teško da je prosledi u nebranjenu mrežu.

29' Lopeš blista i povređen
Iako je vidljivo da ima problema zbog bol, Lopeš i dalje sjajno brani. Suares je gađao dijagonalu iskosa sa leve strane, ali golman Liona pravi novu paradu.
21' Povreda Lopeša
Nezgodan udarac je dobio golman Liona Lopeš, nakon starta Kutinja. Portugalac se posle višeminutne lekarske reakcije podigao, odbio je izmenu.
Kako je Barsa dobila penal

Gol Lionela Mesija za 1:0
20' Sjajna šansa za Lion
Brz napada Francuza, kombinovali su u završnici Depaj i Dembele koji gađa sa oko 15 metara, ali je lopta zakačila Lenglea i završila u korneru.
16' GOOOOOOL!
Barselona vodi 1:0!

Lionel
Mesi je samo "bocnuo" loptu i poslao je po sredini gola, dok je nemoćni Lopes padao na tle.

16' Penal za Barselonu
Neoprezan start Džejsona Denajera, najbolji igrač Liona iz prvog meča obara u kaznenom prostoru Luisa Suaresa i Barselona dobija penal. Sudija Marčinjak je ubeđen da je faul, neće da gleda VAR.

14' Opet Mesi, opet Lopeš
Uz malo sreće Mesi uspeva da proše pored defanzivaca Liona, ali je Lopeš bio oprezan i na vreme istrčao te zaustavio Argentinca.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
10' Zapretio i Lion
Nakon desetak minuta u "bunkeru" prvi put je Lion zapretio golu Barselone. Odličan šut Ndombelea sa distance, ali za malo pored leve stative.
8' Lion pod pritiskom
Gužva u petercu Liona, Kutinjo se dobro snašao i proigrao Rakitića, ali se on nije snašao iako je bio u poziciji da šutira na gol.
3' Mesi zapretio, parada Lopeša
Nakon dva neuspešna napada prva gol šansa za Barselonu u trećem minutu. Mesi je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali Lopeš nastavlja gde je stao u prvom susretu, paradom izbacuje loptu u korner.
Počeo je meč na Kamp Nou

Lion se pamti po lepom Kamp Nou
Poslednji put kada je gostovao na Kamp Nou, Lion je primio pet golova.

Foto: Getty images
Odlični uslovi za igru
U Barseloni je 11°C. Vlažnost vazduha je 84%. Teren je u savršenom stanju.
Bilo je žestoko u Lionu
Na Parku OL smo videli sve osim golova – jak tempo, žestoku borbu, brojne šuteve, prečku, sjajne štopere, odlične golmane. Lion je dobro parirao Kataloncima, pogodili su domaći i okvir gola, dok su gosti jalavo napadali i uzalud "ispalilI" 25 lopti ka raspoloženom Antoniju Lopešu. Na kraju – 0:0.
Promene u oba tima
U odnosu na prvi meč u Lionu, u startnih 11 Barselone je Filipe Kutinjo umesto Osmana Dembelea, dok je Olimpik jači za svog kapitena Nabila Fekira koji je odradio suspenziju.
Odlični uslovi za igru
U Barseloni je 11°C. Vlažnost vazduha je 84%. Teren je u savršenom stanju.

Foto: Getty images
Dobrodošli u LIVE BLOG B92!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: