LŠ: Tadić sa dva gola odveo Ajaks u osminu finala!

Fudbaleri Ajaksa obezbedili su plasman u osminu finala Lige šampiona iz grupe E Lige šampiona jedno kolo pre kraja.

 Vlašić 10p – Pročazka 56, Hejda 81
  CSKA   VIC  
  1 : 2  
90' Kraj utakmica u Atini i Moskvi
Dušan Tadić odveo je sa dva gola Ajaks u osminu finala (2:1), dok je Viktorija pobedila CSKA u Moskvi sa 2:1 i zadržala šanse za plasman u Ligu Evrope.
86' AEK zapretio, golman Ajaksa odbranio
Odličan udarac sa distance, Onana sjajnom paradom čuva Ajaks.
81' Gooool – Viktorija preokrenula u Moskvi!
Sada je prekid bio koban po "Armejce". Kratku kombinaciju su odigrali gosti posle kornera, Hrosovskij je oštro centrirao u peterac, odakle se Hejda najbolje snalazi i u padu pogađa za preokret – 2:1!
72' Goooool – Tadić drugim golom overava pobedu Ajaksa!
Rešeno je verovatno pitanje pobednika u Atini, pošto je Ajaks ekspresno stigao do drugog gola i ponovo je strelac bio Dušan Tadić. Neres je pobegao odbrani, vratio povratnu do Huntelara koji nesebično asistira srpskog reprezentativcu, a njemu je ostao lakši posao – 2:0!
68' Goooool – Ajaks poveo u Atini preko Tadića!
Odgovornost je preuzeo srpski reprezentativac Dušan Tadić i postigao gol. Šutirao je po sredini, golman AEK-a se bacio u stranu i to je 1:0 za Ajaks!
67' Penal za Ajaks!
Lase Šene je izveo skraćeni korner, Marko Livaja je igrao rukom u kaznenom prostoru i sudija Majkl Oliver je pokazao na belu tačku. Livaja je dobio drugi žuti karton i morao je u svlačionicu.
63' Stativa sačuvala AEK protiv Ajaksa
Malo je falilo da "Kopljanici" dođu do prednosti, ali je okvir gola spasao AEK. Tadić je idealno uposlio Van de Beka, ali je njegov pokušaj završio na desnoj stativi.
56' Goooool – Viktorija izjednačila u Moskvi!
Ono što nije uspeo u finišu prvog poluvremena, Pročazka je uspeo početkom nastavka. Viktorija je stigla do izjednačenja preko njega, pošto je odlično reagovao nakon prodora Reznika i povratne lopte sa desne strane – 1:1.
Detalji iz prvog poluvremena
54' Težak sudar De Lihta i Čigrinskog
Posle prekida sa desne strane, De Liht i Čigrinski su se sudarili glavama i deblji kraj izvukao je štoper domaćina kojem je glava raskrvavljena. Ipak, utakmica je ubrzo nastavljena.
50' AEK prvi pripretio u nastavku
Malo je falilo da Grci dođu do šanse posle prodora po desnoj strani, ali je sudija iz Engleske svirao igranje rukom domaćih napadača.
46' Počela druga poluvremena u Atini i Moskvi
Kraj prvih poluvremena u Atini i Moskvi
45' Akinfejev odbranio penal za Viktoriju!
Počazka je preuzeo odgovornost i gađao donji desni ugao, ali je veoma loše šutirao. Igor Akinfejev je pročitao njegovu nameru i odbranio najstrožu kaznu.
44' Penal za Viktoriju u Moskvi
Sada je Šenjikov bio neoprezan u svom kaznenom prostoru, pa je Makeli pokazao na najstrožu kaznu drugi put – ovoga puta ispred gola Moskovljana.
40' Jalova inicijativa Ajaksa na "Spiros Luisu"
Nekoliko puta su gosti pokušavali sa bokova, pa i preko Tadića, ali je odbrana domaćina uvek bila na mestu, posebno Čigrinski.
33' Viktorija umalo da izjednači u Moskvi
Pročazka je odlično izveo slobodan udarac, ali je Igor Akinfejev uspeo da odbrani svoju mrežu.
Nastavljeni neredi navijača
27' Velika šansa za Ajaks u Atini!
Posle duge akcije u kojoj je učestvovao i naš Dušan Tadić, usledio je upotrebljiv centaršut sa levog boka. Na petercu je usamljen ostao David Neves, ali je slabo zahvatio i golman je odbranio.
19' Dve velike šanse za CSKA u Moskvi
U razmaku od nekoliko minuta "Armejci" su propustili dve prilike da povećaju prednost. Prvo je Šenjikov bio neprecizan posle solo prodora, da bi udarac Obljakova odbranio golman Viktorije.
18' Ajaks za sada ne uspeva da pripreti
"Kopljanici" čuvaju loptu protiv Grčka, kruže oko kaznenog prostora, ali ne uspevaju da priprete najviše jer se domaćin organizovano brani.
10' Gooool – CSKA vodi protiv Viktorije sa 1:0!
Siguran izvođač najstrože kazne bio je Vlašić koji je idealno pogodio gornji levio ugao za 1:0!
9' Penal za CSKA u Moskvi!
Već u ranoj fazi utakmice domaćin je stigao do šanse za vođstvo. Petržela je neoprezno reagovao u svom kaznenom prostoru i udario protivničkog igrača po nogama, a sudija Dani Makeli je pokazao na belu tačku.
5' Prva šansa za AEK u Atini
Posle kornera sa leve strane, odličan centaršut pao je na penal, ali niko od domaćih igrača nije uspeo da loptu zahvati glavom.
1' Počele utakmice u Atini i Moskvi
Dobrodošli
Dobrodošli na lajv blog utakmica AEK Atina – Ajaks i CSKA Moskva – Viktorija Plzenj u petom kolu Lige šampiona.
Ajaks 68p, 72
AEK AJA
0 : 2

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: