Pobeda Ajaksa, Hofenhajmu samo bod

Fudbaleri Ajaksa pobedili su AEK sa 3:0 u prvom kolu grupe E Lige šampiona, dok je Šahtjor odigrao nerešeno sa Hofenhajmom 2:2.

Počeo je drugi dan borbe za ovaj trofej

Getty images
90' KRAJ. Pobeda Ajaksa, Hofenhajm nije izdržao
Ajaks je na kraju ubedljivo slavio kod kuće sa 3:0, a nemački tim nije uspeo i treći put da povede pa iz Ukrajine nosi samo bod.
89' BOMBAAAAA! Taljafiko, 3:0 vodi Ajaks!
Kakav udarac Taljafika i kakva golčina! Dobio je loptu na boku i iskosa šutirao direktno ka golu. Perfekta parabola je pogodila malu mrežu i oduševila sve na stadionu.
81' Vraća se Šahtjor u igru! 2:2!
Majkon postiže gol za izjednačenje i možda vredan bod za Šahtjor! Spektakularan šut sa trideset metara išao je nisko i golman nije mogao ništa.
80' Maestro
77' GOOOOOOOOOL! Ajaks vodi 2:0!
Tadić upisuje asistenciju! Lepo okreće naš vezista i protrčava po desnoj strani, u trku centrira do druge stative i Doni fan de Bek zakucava loptu u mrežu za 2:0.
Slavlje posle 50 sekundi u drugom poluvremenu
Vodeći gol Ajaksa.

Getty images
70' Ismaili opet bio u šansi
U šesnaestercu je dočekao centaršut Ismaili, šutirao ali je i posle 62. minuta ostalo 1:2 za protivnički Hofenhajm.
67' Dve velike šanse za Tadića i Ajaks
Prvo je u kontri malo falilo srpskom igraču da sa tri metra sprovede loptu u mrežu posle centaršuta. Malo je falilo sreće, a onda i strpljenja.

Fan de Bek koji je ušao umesto Huntelara bio je korak iza leđa odbrane AEK-a i tako je "pokvario" asistenciju Dušanu Tadiću koji ga je pronašao, pre nego što je ovaj dao gol.

Sudije su videle ofsajd i akcija je propala.
61' Huntelar mora van igre, Tadić ide ka sredini
Napadač Ajaksa izašao je iz igre i zamenio ga je Fan De Bek. Na drugoj strani je izašao Galanopulos, a ušao Alef. Tadić se sada pomera ka sredini, a Ajaks nema klasičnu "devetku".
Taljafiko 46, 89, Fan de Bek 77
  AJX   AEK  
  3 : 0  

Ismaili 27, Majkon 81 – Grilič 6, Nortvajt 38
  ŠAH   HOF  
  2 : 2  

50' Dobar pokušaj Kramarića
Hofenhajm je bio bolji u prvom poluvremenu od Šahtjora, a u 50. minutu je Kramarić to umalo potvrdio još jednom. Šutirao je u donji desni ugao gola, ali je Pjatov dobro reagovao.
46' GOOOOOOOL! Vodi Ajaks!
Taljafiko daje gol za Ajaks posle sjajnog centaršuta Neresa. Izbegao je ofsajd zamku, dobio loptu na tacni na petercu i otvorenim stopalom je poslao iza leđa golmana grčkog tima posle pedesetak sekundi u drugom poluvremenu.
46' Počelo je drugo poluvreme u Holandiji
Ko su favoriti za osvajanje LŠ? Real, Siti, Liverpul
Prvi čovek Rome Monči veruje da zna zašto je Ronaldo otišao iz madridskog kluba na kraju prošle sezone i navodi neke od favorita za osvajanje takmičenja.
Dečko, pazi šta pričaš...
Serhio Ramos naveo je listu legendi koje nisu osvojile Zlatnu loptu i rekao Grizmanu da se ne stavlja u isti "koš" sa Kristijanom Ronaldom i Lionelom Mesijem.
I 2:1 za Nemce
1:0 Hofenhajm
Vode na poluvremenu
Igrači Hofenhajma slave gol.

Getty images
Školski korner
Nortvajt je posle kornera vratio prednost Hofenhajmu na 2:1. Kramarić ga je idealno pronašao u petercu, ovaj je skočio više od golmana i verovatno obezbedio vođstvo do poluvremena.
Samo koji minut ranije...
40' Hofenhajm opet vodi!
35' Uzbudljivo u Harkovu, Nemci poveli, Ukrajinci uzvratili
Bitenkur je lepo pronašao prostor u sredini odbrane Hofenhajma u šestom minutu i uposlio Griliča koji jedan na jedan lako rešava situaciju za 1:0 u šestom minutu.

Dvadeset minuta kasnije odgovara Ismaili bravurom za 1:1. Protrčao je po levoj strani, ušao u šesnaesterac i u padu šutirao.
Ajaks je nešto bolji u prvih pola sata
Dobro su zatvoreni ključni igrači "Kopljanika" koji agresivno igraju protiv AEK-a, ali ne uspevaju to da pretvore u prednost. AEK čeka kontre i deluju sasvim solidno u tranziciji.
Tadić kapiten Ajaksa
Srpski vezista Dušan Tadić dobio je traku na utakmici sa grčkom ekipom, a odlično je odigrao čitavo leto i promena sredine posle Sautemtona je dobro došla i njemu i ekipi.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: