<table class="score" cellpading="0" width="100%" cellspacing="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5"> Jović 45+3</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>SWE</td> <td> </td> <td>SRB</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>0</td> <td>:</td> <td>1</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Dobro došli
Ostanite uz B92.net, od 20.45 pratimo treće kolo Lige nacija između Švedske i Srbije!
Kraj!
Pobeda Srbije u Švedskoj rezultatom 1:0, golom Luke Jovića u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena. Moglo je da bude i ubedljivije, ali tri boda su tri boda!
3 minuta nadoknade
90' Odbranila se Srbija
Opasan napad Švedske po desnom boku, ali dobro je postavljena naša odbrana. Opasnost otklonjena i kreće kontra.
85' Brani Olsen
Novi dobar prodor Radonjića, ali novi udarac direktno u Robina Olsena.
83' Još jedna šansa...
Kostić je probio po levom boku, ušao u kazneni, a onda dodao loptu Sergeju... U poslednjem času izbijaju Šveđani loptu u korner. Još jedna šansa odlazi u nepovrat.
81' Slab udarac Kostića
Predriblao je Radonjić jednog igrača, onda spoljnom poslao loptu na drugi kraj terena ka Kostiću, a on je izkosa, sa nekih 16 metara, šutirao slabo, direktno u Olsena.

Foto: Profimedia
Još dve izmene kod "orlova"
Lukić menja Jovića, a Stefan Mitrović ulazi umesto Pavlovića.

Na drugoj strani u igri su Gudmunson i Forsberg, a izašli su Klesoni Olson.
74' Prilike na obe strane
Imala je priliku Srbija, stvorila ju je i Švedska. Augustinson preko gola iz izgledne pozicije.
70' Stojković menja plan
Izlazi ofanzivni Đuričić, ulazi defanzivni Uroš Račić.

Istovremeno Luka Jović traži izmenu, ili barem tako deluje.
69' Švedska "opominje" Srbiju
Opustili su se "orlovi" u ovim trenucima. Kajuste je prošao po levom boku kao od šale, ali, na sreću, šutirao direktno u Dmitrovića.

Foto: Profimedia
61' Dve izmene kod "orlova"
Nemanja Radonjić menja Aleksu Terzića, a Filip Kostić ulazi umesto Darka Lazovića.
60' Pavlović se kockao sa crvenim
Greška fudbalera Srbije i odjedanput je Kleson došao u veliku šansu. Pavlović mu kliza sa leđa i obara ga, a sudija Viser mu daje samo žuti karton, iako je bilo elemenata i za najstrožu kaznu

Iz slobodnjaka sa ivice šesnaesterca šutirao je Svanberg, ali nije uspeo da ugrozi gol Srbije.
59' Traljav pokušaj Šveđana
Centaršut koji je mogao da obećava, ali je završio daleko iznad Dmitrovića... "Orlovi" i dalje imaju sve u svojim rukama.
54' "Orlovima" potreban drugi gol
Iako je Srbija mnogo bolji rival večeras, pogotovo u nastavku, prednost od 1:0 nije dovoljna. Dosta prilika propuštaju naši fudbaleri, najviše zbog toga što nemaju ideju šta da urade u samoj završnici, kada već uđu u kazneni prostor rivala...

Foto: Profimedia
49' Šveđani "preživeli"
Velika gužva u kaznenom domaćina. Šveđani nekako otklanjaju opasnost, ali trpe veliki pritisak.
Igra se i u Oslu
Slovenci sjajno pariraju Norvežanima, tamo je 0:0.
47' Odmah preti Srbija
Sevnula je nova kontra Srbije preko levog boka i Alekse Terzića. Ima je dosta vremena da se namesti i centrira, ali je dobacio samo do protivničkog defanzivca.
Počelo je drugo poluvreme
Svi rezultati posle prvih 45 minuta
Jović za 1:0
Kraj prvog poluvremena
Dosta ozbiljnih šansi za "orlove" u prvih 45 minuta, uz nekoliko dobrih za Šveđane.

Ipak, u trećem minutu nadoknade Jović se sjajno snalazi i Piksijev posao je značajno olakšan na pauzi!
45+3 Goooool, Jović!
Kada su svi mislili da će uskoro biti kraj prvog poluvremena, Jović! I to ponovo, drugi meč zaredom.

Tadić je izveo korner na drugu stativu, Pavlović je bio najviši i spustio loptu za Jovića, a on je hladnokrvno iskoristio šansu i pored četiri protivnika oko sebe matirao Olsena!

1:0 za Srbiju!
45' Švedska umalo do gola
Kajuste ostaje sam maltene na petercu i šalje savršenu loptu za Klesona, ali se on ne snalazi najbolje. Sa oko pet metara je šutirao tik pored desne stative Dmitrovića.
43' Velika šansa!
Verovatno najbolja prilika večeras za Srbiju. Centaršut Tadića sa desnog boka direktno na Milenkovićevu glavu, ali... Milenković je loptu verovatno dodirnuo kosom, tako da mu je nedostajao koji centimetar da je smesti iza leđa Olsena. Šteta...
41' Već prva izmena
Defanzivac Nilson se povredio i ne može da nastavi meč. Menja ga fudbaler Hamarbija Kurtulus.
37' Brzonogi Elanga
Posle dugo vremena šansa za Švedsku. Elanga je napravio sebi prostora za udarac, ali on nije stigao do Dmitrovića pošto je izblokiran.
34' Uigrana akcija, gola nema
Ređaju se prilike "orlova". Centaršut na Jovića, koji glavom iza leđa spušta SMS-u, ali se on ne snalazi najbolje.

Lepo uigrana akcija naših fudbalera, ali ništa od gola ponovo.

Jonas Ekstromer /TT News Agency via AP
33' Nova dobra prilika za Jovića
Jović pravovremeno utrčava, Tadić mu sjajno dodaje, ali u poslednjem času uleće Augustinson i blokira udarac napadača Reala.
30' Čudan splet okolnosti
Šveđani su pokušali da izvedu nekakvu akciju iz slobodnjaka. Šta god da su pokušali, nije im uspelo i sevnula je kontra "orlova". Đuričić je u jednom trenutku bio najbliži golmanu, ali ga je sustigao protivnički defanzivac i od svega – samo korner za izabranike Dragana Stojkovića.
29' Gudelj "požuteo"
Nije bilo namerno, ali je protivnika udario kopačkom u glavu. Zbog toga prva javna opomena na meču i slobodan udarac sa oko 25 metara od gola Dmitrovića.
19' Švedska umalo do vođstva
Klason je bio u šansi posle akcije iz auta na desnoj strani, ali je šutirao pored gola. Milenković se okliznuo i omogućio šansu domaćem napadaču na asistenciju Svanberga.
22' Dva dobrana napada Srbije
Još jedan dobar centaršut Lazovića, ali Jović ostaje zamalo kratak u vazdušnom duelu. Oko 30 sekundi kasnije Tadić probija odbranu po sredini, dodaje do Đuričića, ali on biva izguran u duelu i ostaje bez lopte.
17' Odbrana "orlova" na nivou
Izuzev jednog nesporazumua Veljkovića i Pavlovića, dobro funkcioniše odbrana našeg tima. Uspevaju Šveđani da probiju po boku, ali je svaki ulazak u šesnaesterac rutinski završen.

EPA-EFE/Jonas Ekstromer SWEDEN OUT
14' Nešto mirniji period
Uspeli su Šveđani da se odupru pritisku Srbije, pa sada imamo nešto sporiji ritam. I dalje značajno veći posed za naš nacionalni tim, preko 65 odsto. Ipak, i dalje nemamo šut u okvir gola.
9' Odlična igra Srbije, Tadić diriguje
Kontra je krenula fenomenalnim dodavanjem Milinković-Savića, a onda je Srbija imala nekoliko šansi. Tadić je upošljavao Terzića i Lazovića, ali njihovi centaršutevi nisu pronalazili mete. I pored toga, dobra igra "orlova" u prvih deset minuta.
4' Dobar napad Srbije
Ušao je Lazović po desnom boku u kazneni rivala, ali mu je zamalo pobegla lopta pri driblingu pa su Šveđani otklonili opasnost.
Utakmica je počela
"Orlovi" su sleteli
Startnih 11
Startnih 11
Piksijeve promene
U odnosu na meč sa Slovenijom na golu je Dmitrović, a u zadnju liniju su se vratili Veljković i Pavlović.

Na boku su tu sada Lazović i Terzić, koji je pomalo iznenađujuće dobio priliku u startnih 11.

Sergej igra na sredini od prvog minuta, Đuričić će biti ispred njega, a Jović je starter jer Mitrović ima parne žute kartone.
Ko večeras daje gol?
Izjava Piksija
"Da li mislite da će biti laka utakmica sutra? Ja ne mislim.. Biće teško, nije bitno ko igra ili ne... Možete da vidite mnogo promena, sledi nam treća utakmica i moramo da budemo integentini, da napravimo dobar i snažan tim za Švedsku. Da budemo skoncentrisani na posao. Ispred nas je veliki izazov, u istoj smo poziciji na tabeli i želimo isto. Verujem da će biti uzbudljiva, otvorena utakmica", naglasio je selektor Srbije.
Izjava Tadića
"Godinama unazad Švedsku reprezentaciju krasi timski duh. Sjajno su organizovani, fizički veoma jaki i igraju vrlo disciplinovano. Kolektivno se brane, isto tako i napadaju, neće nam biti nimalo lako. U svakom slučaju dobar test za našu ekipu da vidimo koliko možemo. Radujem se ovom izazovu u Stokholmu i nadam se pobedi", rekao je Tadić.
A i "blejali"
"Orlovi" trenirali
Ovde se igra utakmica
Poznati sastavi
Švedska: Olsen – Anderson, Nilson, Ekdal, Avgustinson – Kajuste, Olson, Svanberg – Elanga, Kuason, Klason.

Srbija: Dmitrović – Milenković, Veljković, Pavlović – Lazović, Gudelj, Milinković-Savić, Terzić – Tadić, Đuričić – Jović.
3. kolo: Švedska – Srbija 0:1 (0:1)
Fudbaleri Srbije pobedili su Švedsku na gostovanju rezultatom 1:0 u trećem kolu Grupe 4 Lige B Lige nacija.

Profimedia

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: