Liga Evrope: Astana - Partizan 1:2 (0:1)

Fudbaleri Partizana su ostvarili pobedu nad Astanom na gostovanju rezultatom 2:1 u okviru drugog kola Lige Evrope!

Sigurjonson 85' - Sadik 29', 73'
  AST   PAR  
  1 : 2  

B92/MŠ
Kraj! Pobeda Partizana!
Odoleli su fudbaleri Partizana naletima Astane u finišu meča i ostvarili prvu pobedu u ovoj sezoni Lige Evrope!

Beogradski tim je dominirao tokom celog toka utakmice, stvorio pregršt šansi, Sadik je postigao dva gola, dva su poništena zbog ofsajda, ali su on, Suma i Asano mogli da matiraju golmana Nenada Erića barem po jednom.

Mnogo prilika je stvorio Partizan, ali je realizovao samo dve i došao do momenta da strepi za konačan rezultat posle fantastičnog gola Sigurjonsena, koji ide delom na dušu i Vladimiru Stojkoviću.

Ipak, rezultat je sačuvan i srpski velikan se u Beograd iz Nur-Sultana vraća sa celim plenom!
Tri minuta nadoknade!
Moraće fudbaleri Partizana još 180 sekundi da izdrže nalete Astane.
90' - Stojković kao bek!
Previsoko je otišla zadnja linija Partizana, usledio je "balon" ka Jangi, ali je Stojković sve dobro pratio i izbacio loptu u aut.
89' - Ponovo propuštena šansa za Partizan
Opet kontranapad, opet tri na tri i opet loša realizacija... Ovoga puta kritike idu na račun Markovića.
85' - Kakav gol za Astanu!
Šok za fudbalere Partizana!

Sigurjonson je raspalio sa više od dvadeset metara, lopta je prošla kroz noge Šćekiću, dobila čudnu putanju i potpuno iznenadila Stojkovića koji nije uspeo ništa da uradi da bi je sprečio da pogodi mrežu.

Astana smanjuje na 2:1.
83' - Ponovo Erić!
Opet je Partizan imao izglednu šansu, Marković je uposlio Natha, ali vezni fudbaler nije uspeo da šutne kako je želeo.
81' - Sadik propustio veliku šansu!
Ponovo kontranapad, ovoga puta je Marković proleteo po desnoj strani, uposlio Sadika, ali je napadač Partizana šutirao pravo u golmana Erića.
79' - Bejsebekov ustupa mesto Jangi, Brežančić umesto Asana
Treneri su iskoristili po treću izmenu.
77' - Marković menja Tošića
Sada već uobičajena izmena...
76' - Još jedan poništen gol Sadika
Iako to arbitri u prvom momentu nisu videli, napadač Partizana se nalazio u nedozvoljenoj poziciji posle dodavanja glavom Ostojića u kaznenom prostoru Astane.

Gol je najpre bio priznat, ali su se sudije konsultovale i promenile odluku.
73' - Gol! Opet Sadik!
Napadač Partizana se iskupio za neke loše odluke i postigao drugi gol na meču!

Posle pritiska Astane je srpski tim uspeo da organizuje kontranapad, a kreator gola je bio Natho, koji je lepo dodelio loptu Sadiku.

Netipično za njega, usledio je topovski šut koji Erić nikako nije mogao da odbrani.

Partizan vodi 2:0!
72' - Astana preuzela inicijativu
Svesno ili ne, tek fudbaleri Partizana su se povukli i u zoni čekaju napade Astane. U nekoliko navrata je odlično reagovao Ostojić, a u dobrim potezima pridružio mu se i Urošević.
66' - Milošević menja, Šćekić umesto Sume
Nedostajalo je Partizanu kontrole u igri u poslednjih desetak minuta, šef stručnog štaba beogradskog tima je odlučio da umesto Sume na teren pošalje Aleksandra Šćekića.
65' - Podignut tempo igre
Razleteli su se fudbaleri na obe strane, bez toliko kontrole. Jedan udarac su uputili fudbaleri Astane, ali je Stojković odbranio.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto
61' - Ofsajd!
Sadik je ubacio loptu u mrežu posle dodavanja Tošića, ali se nalazio u ofsajdu.
57' - Erić odbranio šut Tošića!
Ponovo su fudbaleri Partizana stigli do velike prilike, sada je Sadik kao polušpic proigrao Tošića na desnoj strani, ali je iskusni Erić fantastično skratio ugao i odbranio udarac.
55' - Strašan udarac Bejsebekova!
Levokrilni igrač Astane je stigao do mesta sa koga je mogao da uputi udarac, to je i učinio, a Stojković je samo pogledom ispratio loptu koja je otišla pored njegove desne stative.
49' - Opet!
Trojica ofanzivaca Partizana su se našla oči u oči sa četvoricom fudbalera Astane, Suma je pokušao da pronađe Sadika na levoj strani, ali je dodavanje kasnilo, pa je napadač "crno-belih" zašao u ofsajd.
48' - Veliki promašaj Sume!
Ponovo malo defanzivaca Astane, Tošić je napao kao polušpic, prosledio loptu na levu stranu ka Sumi, ali je omaleni fudbaler Partizana otišao isuviše ulevo i šutirao pored gola, iako je Erić već bio na kolenima.
47' - Visok presing Partizana
Drugo poluvreme su fudbaleri Partizana startovali u visokom presingu na zadnju liniju odbrane Astane.
46' - Menja Hrihorčuk
Trener Astane nije bio zadovoljan izdanjem Kižinčenka, pa je na teren poslao Romana Muratzajeva, koji je na 27 utakmica u domaćem šampionatu postigao sedam golova.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto
45' - Poluvreme! Vodi Partizan!
U poslednjim minutima prvog poluvremena Astana je imala nekoliko prilika, ali nijedna nije ozbiljnije ugrozila Stojkovića.

Partizan je dominirao u svim statističkim parametrima, zabeležio je osam šuteva na gol, za razliku od četiri pokušaja protivnika, dva su išla u okvir, gola Erića, a jednom je morao Stojković da reaguje.

Sve u svemu, odlična predstava fudbalera Partizana, koji su mogli i do veće razlike, da su Asano i Sadik donosili bolje odluke u ključnim trenucima.
40' - I Sadik kao Asano
Astana se brani sa malim brojem igrača i dozvoljava ofanzivcima Partizana da stvore šansu.

Sadik je napao šesnaesterac iz sredine, napravio jedan dobar, a potom i drugi potpuno nepotrebni dribling i propustio priliku da proigra Tošića koji se lepo ubacivao sa desnog krila.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto
38' - Asano upropastio napad
Brzonogi Japanac nije imao nijedno dobro rešenje u napadu četiri na četiri, na kraju je jako šutirao, ali preko gola.
38' - Asano upropastio napad
Brzonogi Japanac nije imao nijedno dobro rešenje u napadu četiri na četiri, na kraju je jako šutirao, ali preko gola.
36' - Solidan šut Šomka
Opet taj levi bek Astane...

Ostavili su mu fudbaleri Partizana mnogo prostora na ivici šesnaesterca, on je "zategao" levom nogom, ali je lopta otišla pored leve stative Stojkovićevog gola.
Trećina utakmice je prošla, rezultat je idealan za srpski tim

foto: B92/MŠ
29' - Gol! Vodi Partizan!
Fantastično se snašao Umar Sadik u kaznenom prostoru Astane i postigao pogodak za Partizan!

Posle kornera je lopta otišla daleko iz šesnaesterca, Asano je uspeo da je vrati, potom je ona stigla do Pavlovića čiji šut je izblokiran.

Iz karambola je kao pobednik izašao napadač Partizana, lopta se dokotrljala do njega, a on je sjajno reagovao i prosledio je u mrežu!

Partizan vodi!
27' - Prvi šut Astane
Bejsebekov je dobio mnogo prostora na dvadesetak metara od gola Partizana, šutirao je, ali pogodio svog saigrača zbog čega Stojković nije imao problem sa hvatanjem te lopte.
24' - Ostojić i Zdjelar odlično reaguju
Napadač Astane Kižničenko se pravo niotkuda pojavio u šesnaestercu Partizana sa loptom, odlično ga je najpre zaustavio Ostojić, a potom je Zdjelar zagradio loptu i iznudio prekršaj protivnika.
21' - Odlični Urošević!
Levi bek Partizana je prevario nekoliko igrača Astane, stigao na ivicu šesnaesterca i opalio po lopti, a Erić je morao da je prosledi u korner.
20' - Šut Pavlovića
Mladi defanzivac je izneo loptu na polovinu protivnika, čekao je da mu se ponudi neko na levoj strani, ali kako opcija nije bilo odlučio se na šut, koji nije mogao da ugrozi Erića.
18' - Teško je pronaći Sadika
Napadač Partizana se dobro kreće, čak i dobija prilike da pokuša da iskreira sebi šansu, ali u tome nije uspeo u prvih 18. minuta.

Takođe, dodavanja saigrača su često neprecizna, a Astana se organizovano brani sa 11 igrača na svojoj polovini.
15' - Tomašević napušta teren
Astana ostaje bez centralnog beka, u igri je Jevgenij Postnikov.
13' - Nekoliko uzastopnih napada Partizana
"Crno-beli" su pokušali da iskoriste nedostatak Tomaševića i krenuli u napad, nekoliko puta je lopta išla u šesnaesterac Astane, pokušao je i Tošić sa dvadesetak metara šutem, ali nije bilo većih problema za golmana Erića.

B92/MŠ
11' - Povreda Tomaševića
Nekadašnji fudbaler Partizana i sada defanzivac Astane se požalio na povredu stopala.
9' - Sadik...
Napadač Partizana je imao priliku da napadne sa desnog krila, previše je zakomplikovao sebi situaciju i na kraju veoma loše šutirao levom nogom.
7' - Opet Šomko...
Levi bek Astane je veoma aktivan u ofanzivnim akcijama i desni bek Partizana Miletić je na velikim mukama, zbog čega je morao i Zoran Tošić da pomogne.

Na drugoj strani je pokušavao da prođe Dorin Rotariju, ali ga je u nekoliko navrata Strahinja Pavlović lepo sprečio da ostvari prednost.
4' - Odličan napad Astane
Levi bek Šomko je odlično prošao svojom stranom, pretrčao MIletića, ali su njegove kolege uspele da otklone opasnost.
2' - Otvoren početak utakmice
Obe ekipe su ofanzivno startovale, fudbaleri Astane su bili visoko postavljeni, a Partizan je umalo stigao do prve šanse za gol, ali je Suma loše odigrao ka Sadiku.
I najmlađi su spremni za utakmicu...

Navijači CSKA se zahvalili Tošiću i Nathu
Tandem Partizana je ostavio dubok trag u moskovskom CSKA, što navijači kluba iz ruske prestonice ne zaboravljaju.

foto: B92/MŠ
Astana bez najboljeg igrača?
Iznenađujuće, u timu iz kazahstana neće biti hrvatskog fudbalera Marina Tomasova, a meč sa klupe će početi i napadač Roman Murtazajev.

U timu je golman Nenad Erić, odbranu čine Antonio Rukavina, Luka Šimunović, Žarko Tomašević i Dmitri Šomko, u veznom redu će biti Abzal Bajsebekov, Ivan Majevski, Runar Mar Sigurjonson i Jurij Petrušik, dok će ofanzivni tandem činiti Sergej Kižinčenko i Dorin Rotariju.
U sastavu su i Natho i Suma
Trener Partizana se odlučio da izvede najbolji tim na teren stadiona Astana arena.

Na golu je Vladimir Stojković, u odbrani su Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Strahinja Pavlović i Slobodan Urošević, dok tandem zadnjih veznih igrača čine Bibras Natho i Saša Zdjelar.

Ispred njih će dejstvovati Sejduba Suma, dok napadački trio čine Zoran Tošić, Takuma Asano i Umar Sadik.
Dobrodošli!
Pratićemo utakmicu drugog kola Lige Evrope između Partizana i Astane koja se igra u kazahstanskoj prestonici Nur-Sultan.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: