III kolo, 2 meč: Malatija – Partizan 1:0 (1:0)

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope, uprkos porazu od Malatije 1:0 na gostovanju u revanšu trećeg kola.

Jahović 7
  MAL ukupno PAR  
  1 2:3 0  
Kraj!
Partizan je u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope!
90+6' Poslednja izmena u Partizanu
Milošević menja napadače, umesto Sadika ulazi Ožegović.
95+6 Poslednja izmena Miloševića
Trener Partizana mena napadače, umesto Sadika ulazi "Fire" Ožegović.
94' Auuuuuu!
Oba tima propuštaju fantastične šanse. Prvo Sadik ne koristi idealnu priliku na proigravanje Asana, a potom Turci ne prate dovoljno dobro Fofanu koji je servirao zicer u petercu. Mina je kasno uklizao. Odmah s druge strane Sadik ima novu šansu, ali ni njegovo ubacivanje u peterac nije stiglo do saigrača.
90+4' Asano propušta priliku
Kontranapad Partizana, dosta prostora za Asana na ivici kaznenog, prebacuje loptu na desnu nogu, ali je izblokiran.
92+2 Dobra reakcija Pavlovića
Totalna ofanziva Malatije, štoper Mina igra kao centarfor, ali Jahović faulira dobro postavljenog Pavlovića.

Sudijska nadoknada – 7 minuta!
89' Sadik upropastio kontru
Sjajna prilika za Partizan iz kontranapada. Sadik je pobegao čuvarima na desnoj strani, imao je dvojicu slobodnih saigrača u sredini, ali nije gledao gde centrira, pa je lopta preletela Lutovca. Šteta.
86' Opasan centaršut
Dobra šansa za Turke, opasan centaršut u kazneni, Tozlu dobro skače i šutira glavom pored Ostojića, ali pored gola.
Još 5 minuta do nadoknade vremena
82' Milošević osvežava vezni red
Trener Partizana izvodi umornog Sumu, ulazi mladi Lazar Pavlović.
80' Partizan pred golom Malatije
Crno-beli prebacuju ravnotežu na drugi deo terena. Izborili su prvo slobodan udarac, a onda i korner što im omogućava da "ukradu" malo vremena i zaprete domaćinu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
77' Velika odbrana Stojkovića!
Velika šansa za Malatiju, opet posle dubinskog pasa. Ovaj put je u prilici bio Ekvadorac Mina, ali Stojković ovaj put istrčava na vreme i sprečava siguran gol. Sudije su propustile da sviraju nedozvoljenu poziciju.
Još 15 minuta strepnje za crno-bele
70' Izlazi Tošić
Savo Milošević osvežava napad, umesto umornog Tošića ulazi mladi Aleksandar Lutovac. Trener Partizana reaguje na zamenu u ekipi Malatije na istoj strani terena i ulazak opasnog Fofane umesto Bifume.
70' Turci sve opasniji
Žestok pritisak Turaka, Tore je sve bliži kaznenom prostoru., Opasno ubacivanje u peterac iz kornera, ali je Mina igrao rukom.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
64' Partizan se oslobodio pritiska
Nakon nekoliko minuta inicijative Malatije, Partizan se oslobađa pritiska i pokušava da zapreti s druge strane, ali česti faulova konstantno "seku" igru.
59' Opasnost pred golom Partizana
Odičnim driblinzima brzonogi Bifona pravi problem odbrani Partizana, povratna na ivicu kaznenog, ali je Ostojić izblokirao opasan šut Šalalija.
56' Stojković hvata loptu
Centaršut za Malatiju sa desne strane, lopta ide u kazneni, ali Stojković hvata loptu.
50' Rezervisana igra oba tima
Sa dosta grča igraju oba tima, dosta rezervisano deluju, kao da se plaše da krenu agresivnije u napad jer bi ih primljen gol skupo koštao.
46' Problem za Šćekića
Progledao je Kavana nekoliko puta kroz prste Šćekiću, ali više nije želeo da mu toleriše neoprezne startove. Žuti karton za zadnjeg veznog Partizana.
Poluvreme
Malatija vodi 1:0 zahvaljujući greški Stojkovića. Partizan je bio blizu izjednačenja u finišu.
Nastavlja se meč u Malatiji
Sreća pogledala Turke

45+4' Kakva šansa za Partizan!
Bio je Partizan blizu izjednačenja. Sjajan centaršut Tošića na drugu stativu. Sadik šutira dva puta. Fernole prvo brani udarac glavom, kod sledećeg mu lopta prolazi ispod tela, ali ju je dotakao dovoljno da je spreči da pređe gol liniju.
45+ Serija žutih za Turke
Ne dozvoljava engleski sudija Kavana oštru igru Turcima. Dva žuta kartona u nadoknadi vremena, za štopera Akbaša i zadnjeg veznog Šalalija.
Iste boje, iste vere

44' Opet opasnost u kaznenom
Ponovo opasnost po gol Partizana posle ubacivanja lopte u kazneni prostor. Išao je fudbal ka Jahoviću u petercu, ali Pavlović u poslednjem trenutku uklizavanjem izbacuje u korner.
"Grobari" stigli do Anadolije

Foto: FK Partizan
37' Partizan dominira
Partizan kruži oko kaznenog prostora Malatije, žestok pritisak crno-belih, posle serije kratkih pasova Suma proigrava Asana u kaznenom, ali opet dobro reaguje odbrana turskog tima.
33' Pritisak crno-belih
Dugo kombinuju igrači Partizana, ne uspevaju da priđu kaznenom prostoru Malatije, Sadik traži prostor da primi loptu, ali ga sjajno prate štoperi.
26' Inicijativa Partizana
Crno-beli diktiraju ritam od primljenog gola, konstantno imaju loptu u nogama i traže "rupu" u odbrani Malatije.
30' Šansa za Turke
Gohan Tore sa lakoćom dobija duele u sredini, sjajno proigrava Bifumu u kaznenom prostoru, ovaj je zakomplikovao situaciju, na kraju je šutirao iz okreta pored gola.
22' Ništa sporno
Tražili su Turci penal, ali sve je bilo čisto kod kontakta Pavlovića i lopte.

20' Ostojić u poslednjem trenutku
Opasnost u kaznenom prostoru Partizana, Bifuma je dobio duel sa Miletićem i stigao do peterca, poslao je loptu u sredinu, ali se Ostojić je bio na mestu i spasao crno-bele.
15' Šansa za Asana!
Najbolja prilika za Partizan u ovom meču. Odlično je Suma prioigrao Asana na levoj strani kaznenog, Japanac oštro šutira, ali za malo pored gola.
15' Zamalo "revanš" Turaka
Loša rekacija turske odbrane, rezervista Čagiran nije video da mu se primakao golman kada je odigrao povratnu loptu glavom, Asano je bio blizu, ali se snašao čuvar mreže Malatije.
11' Prinudna izmena u Malatiji
Povredio se desni bek turskog tima Čebake, zamenio ga je Čegiran.
Stojković poklonio vođstvo Turcima
7' GOOOOOL!
Partizan gubi!

Velika greška Vladimira Stojkovića pomogla je Malatiji da povede 1:0! Akbaš je poslao dubinski pas pred kazneni prostor Partizana. Loše su bili postavljeni štoperi Ostojić i Pavlović, a na sve to Stojković je bespotrebno istrčao. To koristi Adis Jahović koji sjajno skače i glavom šalje loptu sa 16 metara u nebranjenu mrežu.
3' Inicijativa Malatije
Turski tim očekivano diktira ritam u uvodnim minutima, ali igrači Malatije ne uspevaju da se približe kaznenom prostoru Partizana.
5' Partizan se oslobodio pritiska
Crno-beli preuzimaju kontrolu, nekoliko solidnih kombinacija ispred kaznenog prostora, ali loš završni pas sprečava Partizan da konkretno zapreti golu Malatije.
Počeo je meč u Malatiji

Foto: FK Partizan
Glavni sudija – debitant
Pravdu u Malatiji deli Englez Kris Kavana, koji je proteklog vikenda sudio duel Premijer lige između Totenhema i Aston Vile (3:1). Ovo mu je debi u UEFA takmičenjima.

Foto: FK Partizan
"Kažu daće nam 4 gola"
Malatija se nije pokazala u Beogradu, ali se u revanšu očekuje znatno ofanzivnija igra Turaka.

"U autobusu smo čitali da su izjavili da će nam dati nam daju četiri gola, ali videćemo sve na terenu. Ne znam šta bi moglo da bude presudno, ali da će oni morati da krenu napred jer su u zaostatku. U prvoj utakmici pokazali smo da smo bolja ekipa, to moramo i da pokažemo i tamo da bismo prošli u plej-of", rekao je štoper Partizana Nemanja Miletić.
"Kažu daće nam 4 gola"
Malatija se nije pokazala u Beogradu, ali se u revanšu očekuje znatno ofanzivnija igra Turaka.

"U autobusu smo čitali da su izjavili da će nam dati nam daju četiri gola, ali videćemo sve na terenu. Ne znam šta bi moglo da bude presudno, ali da će oni morati da krenu napred jer su u zaostatku. U prvoj utakmici pokazali smo da smo bolja ekipa, to moramo i da pokažemo i tamo da bismo prošli u plej-of", rekao je štoper Partizana Nemanja Miletić.

Štoperski tandem Partizana u Malatiji (Foto: FK Partizan)
Euforija u redovima crno-belih na dan utakmice
Ovako je to bilo u Humskoj pre sedam dana
Reč trenera
Trener Partizana Savo Milošević: "Pokazali su u Ljubljani da kada hoće i kada jure rezultat mogu mnogo ofanzivnije da igraju. Ne verujem da će da ići grlom u jagode, ali sigurno ofanzivniju nego u Beogradu. Svi su svesni da Malatija može mnogo više i da je taj rezultat samo zahvaljujući našoj odličnoj igri, ali ako pomislimo za trenutak da će biti lako imaćemo veliki problem. Bilo kakvo opuštanje može skupo da nas košta"

Trener Malatije Sergen Jalčin: "Ono što je sigurno je da svi koji će gledati utakmicu mogu da očekuje nešto sasvim drugačije od prvog meča. Biće to drugačiji ambijent, drugačiji pristup oba tima i verujem potpuno drugačiji rezultat. U timu Partizana su mi se najviše svideli Sadik i Suma i nadam se da ćemo im agresivnijom i bržom igrom ostaviti mnogo manje prostora da se razmahnu".
Rezerve
Na klupi Partizana su: Nemanja Stevanović – Rajko Brežančić, Igor Vujačić – Lazar Pavlović, Filip Stevanović – Aleksandar Lutovac, Ognjen Ožegović.
Sastav Malatije
Farnole – Čebake, Mina, Akbaš, Kaš – Šalali, Jidrlim – Bifuma, Giljerme, Tore – Jahović

Foto: FK Partizan
Startnih 11 Partizana
Stojković Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević Zdjelar, Šćekić Tošić, Asano, Suma Sadik

Rezerve: Nemanja Stevanović – Rajko Brežančić, Igor Vujačić – Lazar Pavlović, Filip Stevanović – Aleksandar Lutovac, Ognjen Ožegović.
Dobrodošli u LIVE BLOG B92

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: