II kolo, 2. meč: Partizan – Konahs Ki Nomads 3:0 (0:0)

Fudbaleri Partizana savladali su u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope ekipu Konahs Ki Nomadsa sa 3:0 (0:0).

 Tošić 54', Ožegović 70', Stevanović 72'
  PAR   KON  
  3 : 0  
Kraj meča!
Ubedljiva pobeda crno-belih od 3:0. Potpuno zaslužena, igrali su igrači partizana ofanzivno od početka, opravdali ulogu favorita, a zahvaljujući dobrom drugom poluvremenu, bili su i efikasniji nego u prvom susretu koji su dobili sa 1:0. Nema mnogo vremena za odmor, jer uskoro sledi prvi meč sa Malatijom.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
84' Sve je rešeno, pitanje je samo koliko golova će biti u mreži gostiju
Partizan je rešio sve oko plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Pozitivno je to što se igrači nisu zadovoljili sa 3:0, i dalje idu ka golu protivnika koji jedva čeka završetak meča.
82' Treća izmena u Konahs Kiju
Trener Konahs Kija Endrju Morison izvršio je poslednju izmenu. Umesto Insala uveo je Bakarea.
74' Nove izmene
Brežančića je u igri zamenio Urošević, to je poslednja izmena u timu Partizana, dok je Vajda na terenu zamenio Farkuharson.
72' Prvenac Stevanovića!
Mladi Filip Stevanović imao je prvu priliku otkako je ušao i iskoristio je! Njegov evropski prvenac, velika stvar za mladog fudbalera Partizana. Šutirao je po zemlji sa desetak metara, neodbranjivo - 3:0.
Gooooooool! Partizan vodi 3:0!
70' Tako to radi Ognjen
Brežančić je opet prošao dobro po levoj strani, centrirao pred gol, lopta se od Sume odbila do Ognjena Ožegovića koji je prihvatio na ivici peterca i sa igračem na leđima uspeo je da izdrži duel i pošalje loptu u mrežu Brasa - 2:0!
Goooool! 2:0 - Ožegović!
65' Partizan lakše dolazi do šansi
Konačno je popustila i ta brana ispred gola Velšana, čini se da Partizan sada mnogo lakše dolazi do gol prilika, ima u ukupnom skoru i 2:0, a 25 minuta plus nadoknada vremena deli ih od plasmana u treće kolo. Tamo je već ekipa Malatije, koja je pobedila u Ljubljani Olimpiju sa 1:0 i ukupnim rezultatom 3:2 prošla dalje.
63' Tošića na terenu zamenio Ožegović
U timu Konahs Kija Vinjal je zamenio Herisona, dok je strelca gola Zorana Tošića zamenio Ognjen Ožegović.
60' Sadik... opet promašaj!
Teško je reći šta je Umaru sadiku potrebno da bi konačno postigao (priznat) gol. Ušao je odlično sa desne strane, stvorio driblingom sebi situaciju za šut, možda je malo zadocnio sa završnim udarcem, taman toliko da bude izblokiran i da loptu sa gol linije jedan od igrača ekipe iz Velsa zahvati glavom i odbije je u polje. U nastavku akcije umalo da Zoran Tošič postigne drugi gol.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
55' Tošić najbolji do sada
Zaslužio je Zoran Tošić da se upiše u strelce. U prvom delu je uglavnom bio u ulozi pakera, stvorio je nekoliko prilika saigračima, ali sada mu se sve vratilo na najlepši način. On se našao u ulozi strelca.
54' Tošić zatresao mrežu Konahs Kija
Konačno gol za Partizan! Velšani su krenuli u napad, ali su izgubili loptu na 40 metara od gola, usledila je brza kontra crno-belih Suma i Zoran Tošić su odlično iskombinovali i iskusni Tošić je rutinski zatresao mrežu - 1:0!
Goooooool! Partizan vodi!
52' Sadik pogodio... ali iz ofsajda!
Ako je nešto dobro, onda je to da je Umar Sadik konačno zatresao mrežu! Problem je što je za koji centimetar bio u ofsajdu, tako da je pogodak poništen.
51' Prilika za Pavlovića!
Prekid je izveden sa leve strane, odlično ubačena lopta pred gol, Strahinja Pavlović je visoko skočio na ivici peterca, šutirao je glavom, ali pravo u ruke Brasa!

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
46' Pokušaj Sume
Sejduba Suma je šutirao snažno sa 20 metara, ali lopta je barem za metar prohujala kraj desne stative gola Konahs Kija.
Počelo je drugo poluvreme
Krenuo je drugi deo meča. Za sada jedna promena u timu Partizana, Ivanovića je na terenu zamenio Filip Stevanović.
Kraj poluvremena
Partizan je stvarao prilike, imao inicijativu, ali mreža Velšana koji su gotovo bili bezopasni, još je netaknuta. Sada je jasno o čemu je Savo Milošević pričao pre meča, ali kako stvari stoje, moraće crno-beli još mnogo da uvežbavaju realizaciju. Naročito Sadik.
45+1' Šta radi Sadik?
Katastrofalna greška odbrane Konahs Kija, bukvalno su posle prekida dodali loptu Sadiku koji je krenuo ka golu, obišao golmana, ali je šutirao slabo, tako da je loptu pre gol linije stigao igrač odbrane gostiju i otklonio opasnost. definitivno je morao i mogao bolje.
43' Finiš poluvremena
Borbeni Velšani za sada dobro odolevaju napadima crno-belih. Miletić je, doduše, dobio dobru loptu na 11 metara, ali nije se najbolje snašao i prilika je propala.
38' Žuti karton za Insala
Insal je srušio Zdjelara na 18 metara od gola. Slobodan udarac. Prilika za Sejdubu Sumu...Od svega ništa, pogodio je živi zid.
Fudbaleri Partizana imaju sa tribina podršku Saše Ilića i Đorđa Pantića.

Foto: B92/AK
30' Period zatišja
Partizan ima loptu, ali bez konkretnijih akcija u poslednjih nekoliko minuta. Dva puta su napravili prekršaj u napadu, u kaznenom prostoru gostiju, moraće Suma da ima bolju koncentraciju u finišu.
Navijači Partizana odali su počast preminulom novinaru RTS-a Igoru Bulatu.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
22' Sadika baš neće gol...
Dobar napad Partizana po levoj strani. Rajko Brežančić je prošao i centrirao, Umar Sadik je bio u kaznenom prostoru, usledio je šut pored desne stative. Nova prilika je propuštena.
20' Prilika za Ivanovića
Ponovo je Zoran Tošić poslao upotrebljivu loptu u kazneni prostor gostiju, ona je došla do Đorđa Ivanovića, bila je to dobra prilika, ali on nije najbolje zahvatio loptu i golman Bras je lako intervenisao pokupivši loptu.
16' Oštar start Diznija
Greška sudije iz Portugala. Oštar start na Đorđa Ivanovića, bio je to Dizni, morao je Portugalac da posegne za džepom i pokaže mu opomenu. Nejasno je kako to nije učinio.
15' Velšani se dobro brane
Velšani su opet postavili jak blok, brane se svim snagama. Biće teško proći kroz zgusnute linije "crvenih", ali Tošić bi mogao da bude ključan u tom smislu, posebno ako bude proigravao saigrače kao Sadika u devetom minutu.

Foto:B92/AK
9' Kakva šansa za Sadika!
Neverovatan promašaj Umara Sadika! Tošić ga je izvrsno uposlio, pronašao ga u srcu kaznenog prostora Konahs Kija, šutirao je Sadik sa 12 metara, mogao je da bira gde će poslati loptu. Šutirao je kraj leve stative, neverovatan promašaj, golman je već bio savladan...
7' Suma se vratio u igru
Dobra vest, Suma je ponovo na terenu, nastavlja utakmicu posle ukazane pomoći. Čini se da je to bio samo malo jači udarac, sve je u redu.
6' Suma za sada van terena
Sumi se trenutno ukazuje pomoć van terena, meč je nastavljen.
4' Suma povređen?
Neoprezan start Sejdube Sume, čini se da je izvukao deblji kraj. Trenutno mu se ukazuje pomoć i meč je u prekidu... Igrači Konahs Kija su tražili od portugalskog sudije da mu pokaže karton. Moraće da bude oprezniji.
2' Partizan polako preuzima inicijativu
Partizan od početka ima loptu u nogama. Imali su crno-beli, koji večeras igraju u beloj opremi, i korner, ali bez konkretnog završetka.
Nova trava na stadionu u Humskoj, teren izgleda odlično
Još jedna novina, trava na stadionu Partizana. Nova pofloga deluje zaista impresivno, na igračima crno-belih je da iskoriste prednosti novog terena. Ako se samo sete kako je bilo u Velsu...
Utakmica je počela!
Susret je počeo, sa centra su krenuli igrači ekipe iz Velsa.
Sasvim dobra poseta
Meč počinje uskoro, a prema prvim procenama na tribinama je oko 10.000 gledalaca.
Sparno u Beogradu
Temperatura neposredno pred početak utakmice je 26 stepeni. Prilično je sparno, igračima oba tima neće biti lako.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Milošević veruje da će napadači proraditi
Trener Savo Milošević je uoči meča sa Konahs Kijem rekao kako se na treningu dosta radilo na otklanjanju pojedinih nedostataka u igri, posebno na planu realizacije prilika. Evo šta je rekao o tome:

"Mi smo protiv Inđije i u Velsu imali 47 šuteva na gol. Može se reći da smo relativno lako dolazili do gola, ali sama realizacija je stvar rada i samopouzdanja i rutine i niza okolnosti. Meni je bitno da ekipa dolazi u opasne situacije i neće se dešavati uvek da mi šutnemo 20 puta, a damo samo jedan gol, davaćemo i više".
Kako rešiti problem neefikasnosti?
Partizan je i u prvom meču u Velsu imao veliki broj šuteva na gol protivnika, ali samo je Šćekić uspeo da zatrese mrežu. Otuda će biti interesantno videti kako će crno-beli igrati večeras pred golom protivnika koji je bio prilično čvrst pozadi pre sedam dana.
Pobednik ide na Olimpiju ili Malatiju
Poznato je i da će pobedbik ovog dvomeča igrati sa boljim iz susreta Olimpije iz Ljubljane i Malatije. Slovenci su u blagoj prednosti pošto je prvi meč u turskoj završen nerešeno, 2:2.
Jedna izmena u sastavu Partizana
Kada je reč o sastavu koji je Milošević odredio, treba reći da je izvršio svega jednu izmenu u odnosu na tim koji je počeo susret u Velsu. Umesto Slobodana Uroševića na terenu će biti Rajko Brežančić.
Crno-beli overavaju vizu za treće kolo
Fudbaleri Partizana večeras overavaju vizu za plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Protivnik im je velški Konahs Ki Nomads, a crno-beli u beogradskih 90 minuta ulaze sa kapitalom od 1:0.Za očekivati je da izabranici Save Miloševića obraduju svoje navijače i odigraju još jednu dobru utakmicu.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: