II kolo, 2. meč: Čukarički - Molde 1:3 (0:2)

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su na Banovom brdu od Moldea sa 1:3 (0:2) u revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Kajević 82' - Omoijanfo 4, Eikrem 37', Knudson 78'
  ČUK   MOL  
  1 : 3  
Kraj meča, Molde je prošao dalje
Norvežani su pobedili sa 3:1. Ubedljivo, zasluženo. Čukarički je odigrao četiri utakmice u Evropi, mnogo su iz toga mogli da nauče, posebno iz dvomeča sa Norvežanima.
90+2 Boli propustio priliku
Rezervista Moldea Boli se poigrao sa odbranom Čukaričkog, imao je lepu priliku ali je šutirao preko gola.
89' Šteta za Čukarički
Molde je pojačao u ovom meču, odigrao je bolje nego na svom terenu. Šteta za mladi tim Čukaričkog, ali ovo će im svakako biti dragocena evropska lekcija.
82' Kajević smanjio na 1:3
Vidosavljević je odlično uposlio Asmira Kajevića, on je izašao pred golmana Moldea i poslao loptu u levi donji ugao. Gol utehe za Čukarički - 1:3!
Gooooool!
78' Goooooool!
Treći gol za Molde! Rezervista Knudson je prošao po levoj strani, nisu uspeli igrači Čukaričkog da ga izblokiraju i mreža domaćina se zatresla po treći put.
73' Ovusu se trudi
Ovusu je uputio jak udarac sa 18 metara, ali i golman Moldea je odlično reagovao i izbacio loptu u korner. Ovusu se zaista trudio, bio je jedan od boljih u timu "brđana", ali šta vredi kada se mreža Norvežana nije zatresla nijednom.
69' Velika šansa za Tedića
Posle kornera sa desne strane najbolja šansa za "brđane". Tedić je šutirao glavom, a Husain je telom na gol liniji uspeo da spreči loptu da završi u mreži!
68' Traljav šut Đorđevića
Umor polako obuzimaigrače oba tima. Đoirđević je pokušao šutem sa ivice kaznenog prostora, aali prilično traljavo...

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
65' Šansa za Molde
Imali su Norvežani kolosalnu priliku za 3:0, ali je Belić sjajnom odbranom sprečio najgore.
63' Ništa se ne menja
Molde kontroliše utakmicu, Čukarički ne uspeva ozbiljnije da pripreti... Sve je manje vremena.
52' Poluprilika za Čukarički
Tedić je pokušao, šutirao je glavom iz teške pozicije.
46' Kovač šutirao
Krenuo je Čukarički u prvi napad, lopta je došla do Kovača, šutirao je, ali je izblokiran, od svega korner.
Počelo je drugo poluvreme
Poluvreme na Banovom brdu
Završeno je prvo poluvreme. Velika prednost Norvežana od 2:0, igrali su bolje, efikasnije, iskoristili svoje prilike. Čukarički nedorečen, posebno pred golom protivnika. Nekoliko skupih grešaka i pred njima je sada ogromna prepreka. Da bi prošli dalje morali bi da pobede sa 3:2. Teško, zaista teško izvodljivo.
37' Eikrem duplirao prednost Norvežana
Surovo Norvežani kažnjavaju svaku grešku mladog tima Čukaričkog. Marko Docić je posle centaršuta sa leve strane slabo izbio loptu, nju je prihvatio kapiten Moldea Magnus Volf Eikrem, šutirao je sa 15 metara, Belić nije imao nikakve šanse da odbrani - 0:2.
Gooooool! Molde vodi sa 2:0!
36' Čukarički mora odlučnije
Nekoliko puta su igrači domaćeg tima došli nadomak kaznenog prostora, jednom su Norvežani napravili ofsajd zamku, drugi put loš centaršut...
Na tribinama i Tumbaković i Pantelić

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
27' Konačno pripretio i Čukarički
Ćirković je sjajno odložio loptu za Ovusua, usledio je snažan udarac sa 22 metra, iskosa sa desne strane, ali za malo preko gola!
25' Stojanović "požuteo"
Novi oštar start Luke Stojanovića sudija je kaznio žutim kartonom. ne ide igračima Čukaričkog, slabo su otvorili utakmicu, Molde je ozbiljniji, više preti. Ima i rezultat.
20' Pršti oko gola "brđana"
Lopta je pred kaznenim prostorom Čukaričkog. Vegard Foren je imao priliku, šutirao je sa svega pet šest metara preko gola.
17' Pokušaj Eikrema
Pokušao je i kapiten Moldea, Magnus Volf Eikrem, bivši fudbaler Mančester junajteda. Šutirao je sa 20 metara, lopta je završila pored gola Čukaričkog.
15' Nova prilika za Norvežane
Haugen je izbio sam ispred golmana Belića. Srećom, levi bek Moldea je izrazito loše šutirao kraj istrčalog Belića, tako da je propala velika prilika za Molde da povisi rezultat na 2:0. Mnogogreše igrači Čukaričkog.
8' Molde preti
To je fudbal. Čukarički je prvi imao priliku, nije je iskoristio, Norvežani su uspeli prvu koja im se ukazala. I sada je to lepa prednost. Činjenica je da su nekako odlučnije krenuli posle tog vodećeg gola, lopta je više na polovini "brđana".

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Gooooool! Molde vodi
Gol za Molde! Omoijanfo je došao u poziciju da šutira sa ivice kaznenog prostora, šutirao je ka donjem levom uglu, lopta je zakačila Stefana Šapića, promenila je smer i prevarila Nemanju Belića - 0:1!
2' Velika šansa za Čukarički!
Kakva prilika za Čukarički! Ovusu je sjajno ubacio loptu pred gol, reagovao je Tedić, ali je golman Modea sjajno intervenisao i vrhovima prstiju loptu izbacio u korner!
Utakmica je počela
Nema izmena u timovima
Treneri Veselinović i Mo su odredili iste startne postave kao pre sedam dana u Norveškoj. Meč samo što nije počeo.
Tribine se pune
Ono što je najvažnije je da će tribine stadiona na Banovom brdu biti popunjene. Igračima u crno-belim dresovima biće od velike važnosti da imaju odličnu podršku sa tribina.

Foto: B92/SN
Istorijska prilika za Čukarički
Došao je veliki dan i za fudbalere i navijače Čukaričkog. Pre četiri, odnosno tri godine, takođe su bili u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali tada nisu uspeli da prođu dalje. Mogu li ove večeri da postignu istorijski uspeh?Ako je suditi po atmosferi na Banovom brdu, svi veruju da je to moguće.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: