Rumunija – Srbija 0:0 (0:0)

Fudbaleri Srbije i Rumunije odigrali su u Bukureštu nerešeno 0:0 u četvrtom kolu grupe 4, Lige C, UEFA Lige nacija.

 
  RUM   SRB  
  0 : 0  
90+3' KRAJ, Rumuni osvajaju bod, Srbija ima za čime da žali
U poslednjih desetak minuta je delovalo kao da će se Rumunija odbraniti, naši igrači su se umorili i nisu uspeli da stvaraju šanse na isti način kao do 70, 75. minuta. Velike zasluge za "nulu" u Bukureštu ima Tatarušanu pa Rumunija ostaje na dva boda zaostatka u odnosu na Srbiju sa šest bodova u grupi 4.

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
85' Gol i ofsajd Mitrovića
Mitrović prima loptu na deset metara od gola, sa sedam, osam pogađa mrežu, ali je bio korak iza leđa odbrane i od toga nije bilo ništa.
82' Debitant je probao
Nemanja R. Miletić je ušao u igru umesto Milana Rodića i već posle nekoliko napada imao šansu da posle prekida glavom zatrese mrežu Rumuna. I on je ciljao pored gola.
80' Mitrović bez potrebe "požuteo"
Novo ubacivanje i novi pokušaj glavom Mitrovića, ali i faul srpskog napdača. Bez potrebe je Mitar protestovao kod Bloma i dobio žuti karton.
78' Ni za Veljkovića nije bilo posla

Tanjug / AP Photo/Vadim Ghirda
75' Opet Tatarušanu!
I opet šut Mitrovića! Tadić je precizno poslužio Mitrovića koji je bio između dva štopera Rumunije, zahvatio je loptu glavom i gađao pod prečku, ali je golman domaćih uspeo da skine i taj udarac i pošalje loptu u korner.
73' Milenković kao "mator"
Milenković odlično čuva Cukudeana, uspeva da mu izbije loptu i iznudi faul. Igrač Rumunije se žalio kod sudije bez efekta.
Tatarušanu na visini zadatka za sada

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
68' Lep dribling Mitrovića, Tatarušanu opet brani!
Lepo je izdriblao Mitrović Nedelcearua na ivici šesnaesterca, šutirao je ali se još jednom istakao Tatarušanu.
63' Sergej menja Mijata
Gaćinović je dobro odigrao ovu utakmicu ako se izuzme promašaj iz prvog poluvremena, a umesto njega ulazi vezista Lacija.
Tadić promašuje penal

Tanjug / (AP Photo/Vadim Ghirda)
Situacija kada je oboren Gaćinović za penal

Tanjug / (AP Photo/Vadim Ghirda)
58' Opet loša povratna
Radonjić još jednom hoće da odigra nesebično, ali ne vraća dobru povratnu za Mitrovića u kaznenom prostoru pa propada prilika za Srbiju.
57' Cukudean oborio Rajkovića, golman igrao rukom van 16
Rajković istrčava da izbije dugu loptu ispred svog kaznenog prostora, ulazi u duel sa Cukudeanom koji ga obara, ali golman "Orlova" ne dobija faul. Sve se na kraju dobro završilo po našu reprezentaciju jer je Rajković igrao rukom van 16 metara u trenutku kad je bio fauliran, a Rumuni posle toga nisu iskoristili što je gol nakratko bio prazan.
56' Radonjić u prilici!
Propala je prilika za Srbiju, karambol u kaznenom prostoru Rumunije, lopta je došla do Radonjića koji šutira i biva izblokiran. Tražili su igrači Srbije penal zbog igranja rukom, ali od toga ništa nije bilo.
53' Srbija ima višak, ali ne uspeva to da iskoristi za sada

B92 / AK
50' Tadiću je malo falilo
U prvih pet minuta nastavka, napadi Srbije uglavnom idu po desnoj strani. Tadiću je malo pobegla lopta koju je centrirao do peterca i otišla u gol-aut iako je pred golom bilo nekoliko igrača Srbije.
Milenković i Veljković su sve zatvarali u prvom delu

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
46' Počelo je drugo poluvreme u Bukureštu
Sada Rumuni kreću sa centra.
45+4 POLUVREME. Srbija je bolja, ali opet ne koristi šanse
Slično kao i u prvoj utakmici u Beogradu, igrači Srbije nisu iskoristili nekoliko dobrih šansi, od kojih su svakako najbolje šanse Gaćinovića i Tadića. Jedan je loše uklizao, drugi očajno izveo penal i Srbija posle furioznih 15 minuta od 30. do 45. ne uspeva da pretvori u komotnu prednost pred nastavak meča.
Pa dobro, baš da je jedan od najgorih penala... bilo ih je
45+1' Radonjić preko gola!
Mnogo je opasnija Srbija u poslednjih 15 minuta prvog poluvremena, Radonjić je šutirao sa distance i on je ciljao previsoko.
45' Srbija promašuje penal! Tadić visoko preko gola!
Usitnio je korak Tadić kada je krenuo da izvede penal i videla se nesigurnost u zaletu pa je lopta završila visoko iznad gola Rumunije.
44' Penal za Srbiju i crveni karton!
Gaćinović je probao da primiri loptu u kaznenom prostoru, Tamaš je probao da je ispuca i šutnuo ga je đonom u glavu i zaradio direktno isključenje. Penal šutira Tadić.
41' Rumuni i u Bukureštu pevaju o Kosovu
Rumunski navijači i na stadionu u Bukureštu pevaju "Kosovo je Srbija".
39' Gaćinović promašio šansu utakmice!
Kakva šansa za Gaćinovića, Radonjić opet istrčava po levom krilu, ovog puta savršeno ubacuje na peterac za Mijata. Igrač Ajntrahta je uklizao sam pred golom Rumunije, ali je poslao loptu tik pored stative Tatarušanua.
35' Opet uzvraćaju Rumuni
Novi korner za Rumuniju posle kontre i udarca koji je kačio neko od srpskih igrača. Lopta je otišla pored gola Rajkovića i nije bilo naivno.
33' Radonjić u kontri, petljamo pred golom
Radonjić je dobio priliku da trči kontru po levoj strani sam, vratio je u sredinu, ali su se u kazneom prostoru igrači Srbije spetljali i propala je odlična prilika za gol.
31' Mitrović glavom!
Rodić je dobro podigao loptu na drugu stativu, tamo je bio Mitrović koji je skočio preko svog čuvara i dobro šutirao, priseban je bio Tatarušanu na golu, ali je dosuđen i faul za Rumuniju.
Pa polako, tek je tri popodne...
28' Odlična odbrana Rajkovića!
Marin je šutirao iz slobodnog udarca, gađao je donji desni ugao Rajkovićevog gola i srpski čuvar mreže se maksimalno istegao da bi stigao tu loptu i izbio je u korner.
25' Stančiju preti
Povukao je Nikolae Stančiju sa desne strane u sredinu, šutirao je levicom i čini se, olako došao u situaciju da ugrozi Rajkovića. Golman Srbije na današnjem meču je lako odbranio jer udarac Stančijua nije bio dovoljno jak i išao je po sredini.
I Rumunima zabranjeno vikanje "Kosovo je Srbija"
Jedna tribina stadiona u Bukureštu je zatvorena zbog toga što su rumunski navijači u Beogradu uzvikivali "Kosovo je Srbija", javlja naš reporter iz Bukurešta.
Ne prolaze karakteristični driblinzi
20' Kakva šansa za Mitrovića!
Velika greška Gabrijela Tamaša. Milenković je poslao dugu loptu, ona je preletela Tamaša i otvorila "livadu" Mitroviću prema golu. Napadač Srbje je istrčao do ivice kazneog prostora odakle je pucao pored gola Rumunije. Prva ozbiljna šansa za srpski tim.
17' Probali smo da iznenadimo Rumune "na foru"
Ofsajd Mitrovića, bio je koji centimetar iza leđa rumunske odbrane kada je hteo da se ubaci kod brzog izvođenja slobodnog udarca. Nije prošla igra "na foru" Srbije jer je sudija podigao zastavicu.
15' Rumuni konkretniji u meču bez prilika
Bar u prethodnih pet minuta domaći igrači su nešto bolji. Igraće na kontre pošto u pozicionom napadu nemaju mnogo namere da idu napred za sada. Imali su i jedan korner u 13. minutu.

B92 / AK

B92 / AK
11' Prvi udarac u okvir gola Rumuna
Polu-kontra i šut Stančijua išli su ka okviru gola Rajkovića, ali je taj udarac lako ukrotio Rajković.
10' Srbijia insistira na kontroli
"Orlovi" kontrolišu loptu, ali im fali preciznost. Dodavanja ne idu dovoljno dobro pa ih Rumuni, ili seku, ili se završavaju greškama naših igrača. Iako nema prilika, Srbija je uporna u nameri da se pritiska odbrana Rumunije konstantno.
Bakljada Rumuna sa početka meča

B92 / AK
6' Agresivan start naših igrača
Pritiskaju igrači Srbije Rumune agresivno u želji da uzmu loptu i kontrolišu tempo, a defanzivci izlaze visoko kada se napada pa bi trebalo očekivati ofanzivnu igru Srbije.
3' Meč nastavljen
Nastavljena je utakmica i solidno su izveli korner srpski igrači, ali Mitrović nije mogao do lopte u kaznenom prostoru.
1' Odmah koner za Srbiju i odmah bakljada Rumuna!
Već u prvom napadu Srbija je izborila korner, a iza Rajkovićevog gola su zapaljene baklje pa je holandski sudija Blom prekinuo meč privremeno.
1' Počeo je meč!
Sa centra su krenuli fudbaleri Srbije.
Rumuni podeljeni
Rumuni imaju tri odvojene navijačke grupe na stadionu.

Zašto Rajković, a ne Dmitrović?
Marko Dmitrović se ne nalazi između stativa "Orlova" zbog povrede. Želimo mu brz oporavak.
Kontra: Umorni smo, neiskusni, a Srbija će da nas izaziva
Pogledajte šta je rekao selektor Rumunije pred meč sa Srbijom OVDE

.
Stadion u Bukureštu se polako puni

Statistika obe ekipe u skorijem periodu

Šta kažete na postavu?
Na golu će se naći Predrag Rajković, a mesto u startnih jedanaest izborio je i fudbaler Marseja Nemanja Radonjić... Uz još neke (ne) očekivane igrače u postavi, kako vam se čini?
Navijači se polako okupljaju

Foto: B92/AK
Sastavi za današnji meč

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: