Partizan – FMP 97:59

Košarkaši Partizana pobedili su FMP rezultatom 97:59 i plasirali se u finale Košarkaške lige Srbije.

21:12, 31:16, 22:17, 23:14
  PAR   FMP  
  97 : 59  
40' Kraj! Partizan je u finalu, za titulu sa Crvenom zvezdom
Košarkaši Partizana pobedili su FMP rezultatom 97:59 i plasirali se u finale Košarkaške lige Srbije.
37' Serija FMP-a 6:0
Janković je pogodio novu trojku, a uključio se i Pušica. FMP je ušao u seriju promašaja, koju su prekinuli Pot i Uskoković, a zatim je poentirao i Vojinović za seriju 6:0 gostiju – 90:55.
33' Stefan Janković ne može da promaši!
Bivši as Crvene zvezde ima 4/4 za tri poena i 16 poena ukupno. Nezaustavljiv je, a Partizan nastavlja da igra u dobrom ritmu. Protok lopte je na zavidnom nivou, pa crno-beli vode 83:49!
30' NBA Partizan jednom i po nogom u finalu!
Peto zakucavanje Partizana u drugoj polovini treće četvrtine kombinacijom Jaramaz-Gagić. Jeremić na drugoj strani gubi loptu, a Jaramaz hvata ofanzivni skok i pogađa za kraj treće četvrtine – 74:45!
28' Partizan poene postiže atraktivnim zakucavanjima
Partizan ima nestvarnu 21 asistenciju. Jaramaz i Gagić nastavljaju Jankovićevim stopama i dolaze do atraktivnih zakucavanja, centar crno-belih dvaput. Velika serija i zakucavanja u finišu treće četvrtine. Jovanović reaguje tajm-autom, a domaćin vodi 70:44!
26' Partizan se ponovo "odlepio", Janković "polomio" obruč
Partizan se ponovo "odlepio", na +21. Stefan Janković je izveo možda najlepši potez cele Superlige jednim izuzetno atraktivnim zakucavanjem, što je Rade Zagorac ispratio nekontorlisanom krikom – 62:41.
23' FMP dobro otvorio 3/4
Trojka Dilejnija i Pota, poeni Đorđevića i FMP je smanjio zaostatak i dobro otvorio treću deonicu. Na drugoj strani Gagić i N. Janković postižu po jedno slobodno bacanje za 54:38.
Počelo je drugo poluvreme
20' FMP postigao dva poena za četiri minuta, Partizan ima ogromnu prednost
Partizan je nastavio da pogađa šuteve sa distance, a poenima iz kontranapada napravio osetniju prednost. Jeremić i Pot su postigli sve poene FMP-a u poslednja četiri minuta, obojica po jedan. Partizan na odmor ide sa 52:28!
"Rade, moraš se smiriti... Bilo je +20, a onda smo napravili gluposti"
Tajm-aut Trinkijerija bio je kratak, ali jasan.
17' Tehnička Vanji, domaćin održava prednost
Đorđević pogađa oba slobodna bacanja, a Jeremić ne realizuje svoje posle tehničke greške Marinkovića, zbog prigovora. Jaramaz pogađa novu trojku, a onda Stefan Janković "prikucavanjem" odvodi svoju ekipu na ogromnu prednost – 42:23.
15' Raste prednost Partizana – +18!
Trojka Jaramaza, trojka Nikolića, polaganje Marinkovića i Jankovića... Partizan veoma lako dolazi do +18!
Četvrtina otvorena sa 3 slobodna bacanja za Partizan
Zbog tehničke i isključenja drugi kvartal počeo je sa tri slobodna bacanja za Nikolića. Realizovao je dva, a onda je Tanasković napravio faul u napadu.
Incident u "Pioniru" – direktor FMP-a izbačen, ali odbija da napusti halu!
Direktor gostiju Vladan Mitrović ušao je u sukob sa nekim na tribinama, ili na terenu. Posle dosta nejasne situacije izbačen je sa terena, ali nije hteo da ga napusti i ušao je u sukob i sa obezbeđenjem.

Na kraju je ipak izbačen sa terena, a sudija Belošević poziva navijače smire strasti kako ne bi bili izbačeni sa gledališta.
10' Partizan na +9!
Partizan se dodatno odlepio. Renfro je ušao u seriju, a pogodio i Janković za kraj prve deonice – 21:12.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
8' Serija crno-belih
Serija 6:0 crno-belih preko Jankovića i Renfroa naterala je trenera gostiju Jovanovića da odreaguje tajm-autom.
4' Trojke Partizana i dvojke FMP-a
Nikolić pogađa trojku i donosi prednost Partizanu, a onda ulazimo u period od minut i po b ez poena. Pejdž takođe pogađa trojku, a FMP uzvraća poenima Đorđevića i Momirova – 8:8.
2' Spor start, FMP bolji u skoku
Prvi napad i prva izgubljena lopta – delo Bursaća. Na drugoj strani ne pogađa Veličković, a prvi poeni na meču delo su Marinkovića, zakucavanjem iz kontre, za startno vođstvo crno-belih. Jeremić pogađa polaganje za 2:2.
Utakmica je počela!
Arbitri današnjeg meča:
Ilija Belošević, Uroš Obrknežević, Aleksandar Glišić
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Podeli: