KLS: Mega Bemaks – Crvena zvezda 91:96

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Superlige Srbije pobedom od 2-0 u seriji protiv Mega Bemaksa.

 (25:24, 25:25, 22:24, 19:23)
  MEG   CZV  
  91 : 96  
Kraj! Zvezda u osmom finalu juri petu titulu zaredom!
Posle tragične sudbine koju je doživeo Mokoka Rivers je pogodio oba bacanja, a Mega uspela samo da faulira Čovića. On je bio oba puta precizan, a crveno-beli su počeli slavlje pobede koja je došla rezultatom 96:91.
Tragedija Mokoke – promašeno bacanje i nesportski faul!
Mladi Mokoka postigao je 22. poen sa prvog bacanja, a onda promašio drugo i napravio nesportski faul. Rivers je pogodio oba bacanja i to je kraj.
Mokoka na liniji za slobodna bacanja!
14 sekundi do kraja, lopta u rukama Mege... Mokoka je fauliran, ako pogodi ostaje 3 sekunde za Zvezdu!
Rivers pogodio – sudije poništile koš!
Rivers je prekasno izbacio loptu iz ruke i koš neće važiti. Ostalo je 32 sekunde do kraja, Zvezda vodi 92:90!
Drama u Mega Fektoriju!
Mokoka zakucava (90:92), a onda Fundić "lepi" Lazića. Zvezdi je ostalo dve sekunde za napad.
39' Fundić kao Hauard, ali Mega ne može da pogodi
Fundić pravi tri ofanzivna skoka u napadu ali njegovi saigrači ne uspevaju da pogode! Četiri promašaja u jednom napadu za domaćina, reklo bi se previše...
Greši Ašćerić, kraj za Bitadzea
Bitadze pravi nesmotren faul i završava utakmicu sa pet ličnih. Umesto njega na terenu je Fundić, a Zvezda vodi sa 92:88 pred ulazak u poslednja dva minuta.
36' Ašćerić ne može da promaši!
Ašćerić je prepolovio zaostatak svoje ekipe trojkom, a onda se Lazić "prošetao" do obruča (82:87). Ašćerić se raspucao i pogađa novi šut van linije 6,75 za 85:87, Bitadze zatim lupa rampu Riversu, ali Mega gubi loptu i omogućava Riversu da majstorskim potezom postigne 25. poen. Ašćerić pogađa treću trojku u četiri napada i vraća Megu – 88:89!
34' Rivers nastavio da rešeta
Pored dosta problema koje pravi Odžo, nezaustavljiv je Kej Si Rivers. Pogađa 6. trojku iz 10. pokušaja i odvodi Zvezdu na veoma bitnih +6 na tri i po minuta do kraja – 79:85.
32' Obračun Riversa i Mokoke
Rivers se vratio na parket i pogodio novu trojku (5/9). Atić je raspucan na drugoj strani, kao i Mokoka, koji vraća Riversovu trojku i ima 19 poena!
Veliki obračun Amerikanca i Francuza. Čović vraća Zvezdu na +3 sa dva slobodna bacanja – 77:80.
30' Minimalna prednost za Zvezdu, Mokoka razdrmao obruč
Seriju Zvezde zaustavlja Fundić koji pogađa uz faul, ali ostaje bez dodatnog poena. Davidovac ovoga puta nije pogodio trojku, kao ni Dobrić, a Tomić je pozvao tajm-aut posle faul koša Atića (67:71). Dalibor Ilić je pogodio trojku za 70:71. Odžo je bio na liniji penala i pogodio oba, a u poslednjem napadu u trećem kvartalu izuzetno atraktivno je zakucao Mokoka – 72:73!
Tajm-aut Milojević, Zvezda na +8
Serija Zvezde je 11:0, a Dejan Milojević traži tajm-aut na dva minuta do kraja treće deonice.
26' Davidovac trojkama doneo prednost gostima
Serija Zvezde od 6:0 posle vođstva mege od 63:60. Davidovac vezuje dve trojke, pa gosti imaju prednost – 66:63.
24' Egal u "Mega Fektoriju"
Zvezda je bolje otvorila drugo poluvreme i brzo izjednačila, ali je Mega ponovo odgovorila. Fundić je dobro zaigrao, a poenima Riversa i Čovića, uz dosta sreće, Zvezda se vraća na minus jedan – 61:60.
Počelo je drugo poluvreme
Poluvreme: Serija Zvezde 19:2, Mega uzvratila sa 16:1!
Zvezda je upala u kontraritam u poslednjih par minuta utakmice. Mega je odlično igrala u napadu a crveno-beli srljali. Domaćin je napravio seriju 14:0 i izjednačio, a u poslednjem napadu u poluvremenu Dobrić iznudio dva slobodna bacanja.Mega je imala napad za vođstvo, a rešio ga je Mokoka uz dosta sreće – 50:49!
18' Ašćerić nasamario Lazića, Mega smanjila zaostatak
Mega uz pomoć Bitadzea i Atića uspeva da smanji zaostatak na -9, a Tomić reaguje minutom odmora. Posle jedne poduže sekvence sa dosta poena u par napada je došlo do izgubljenih lopti i promašenih šuteva. Ašćerić je "navukao" Lazića i iznudio tri slobodna bacanja. Branku je zaradio treći faul i izašao sa terena, a Luka pogodio dva bacanja – 41:48.

thepedja@gmail.com/STARSPORT
16' Rivers je nezaustavljiv!
Seriju Zvezde prekida Ašćerić polaganjem, ali desetak sekundi kasnije Lazić pogađa novu trojku za svoj tim (32:43). Bitadze, koji ima tri faula, upisuje prve poene sa slobodnih bacanja. Rivers nastavlja da pogađa i ima 13 poena uz samo jedan promašaj iz igre – 34:48!
14' Velika serija Zvezde – 16:0!
Mega se jako loše snalazi u napadu, a u odbrani nemaju rešenja za Odža i za bilo kakav vid odbrane u reketu. Rivers pogađa novu trojku, a zatim rešava situaciju jedan na jedan sa Bitadzeom za seriju od 16:0 za nešto više od 3 minuta – 30:40.
12' Odžo pravi ogromnu razliku
Odličan ritam sa kraja prve deonice preneo se na drugu. Posle 35 sekundi Mega je napravila 5:0 i primorala Tomića na tajm-aut, da bi posle istog Odžo napravio višak i ostavio Dobrića samog na šutu za tri poena. Na drugoj strani nije pogodio Atić, dok je novi odličan pas Odža iskoristio Faje, za izjednačenje – 30:30!
Fino neko društvo

10' Domaćin vodi posle prve četvrtine
Zvezda dolazi do preokreta trojkom Riversa za 21:22, ali Mega serijom 4:0 Edina Atića dolazi do nove prednosti i, uz poene Dobrića, okončava prvu četvrtinu – 25:22.
Mega u problemu, Bitadze ima tri lične!
Naseo je na fintu Fajea, koji je pogodio uz faul. Bitadze ima već tri lične greške...
7' Mega se blago "odlepila" sa dve trojke
Mega dolazi do vođstva od pet razlike serjiom koju su napravili Ašćerić i Atić trojkama. Na drugoj strani dosta konfuzije u napadima, loptu gubi Dobrić, Kešelj promašuje, a pogađa Odžo u dva navrata. Čović pogađa jedno slobodno bacanje na isteku sedmog minuta – 19:15.
4' Loša košarka na početku
Dosta promašaja na obe strane. Simanić nekoliko puta nije bio precizan, a seriju promašaja okončao je Adam Mokoka koji je upisao svoju prvu trojku za izjednačenje – 7:7.
2' Bitadze kao plej, trojka Davidovca
Odžo pogađa uz faul, ali ne i dodatno slobodno bacanje. Bitadze pokušava da igra pleja i uspeva da iznudi faul Lazića. Mega nije uspela da reši napad, ali jeste Zvezda, trojkom Davidovca za 2:5.
Utakmica je počela!
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: