Kup Koraća: Partizan – Novi Pazar 102:72

Košarkaši Partizana pobedili su Novi Pazar rezultatom 102:72 u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

 (26:20, 25:15, 23:19, 28:18)
  PAR   NPZ  
  102 : 72  
Kraj! Ubedljiva pobeda Partizana
Košarkaši Partizana pobedili su Novi Pazar rezultatom 102:72 u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. Najbolji akteri meča bili su Gagić i Pecarski, dok su se na drugoj strani istakli Radonjić i Krstić.

Crno-beli u polufinalu igraju sa FMP-om.
38' Gagić traži izmenu, Trinkijeri ga ostavio u igri
Marinković popravlja promašen zicer iz prethodnog napada trojkom, a isto radi i Krstić, koji ima 16 poena i najbolji je igrač svoje ekipe uz Radonjića. Krstić je ponovo pogodio i smanjio prednost protivnika na +28. Partizan je pred ubedjivom i očekivanom pobedom, 95:69 na dva minuta do kraja.

StarSport
36' Partizan ima 30 poena prednosti
Posle minut i po bez poena svoj 14. poen postiže Pecarski. Marinković trči kao "brzi voz" do koša ali ne uspeva da položi loptu u nebranjen obruč protovnika, ali po sreću crno-belih Gagić je tu da uhvati ofanzivni skok. Đorđe je pogodio jedno bacanje, dok je na drugoj strani promašio Krstić – 92:62.
34' Pogodio Trifunović, Pecarski raspucan
Pecarski je takođe raspoložen i to potvrđuje prvom trojkom za +28. Krstić postiže polu-horog, a zatim se upisuje i talentovani plejmejker koji ne dobija minute u ABA ligi i Evrokupu Uroš Triifunović za 87:59.

StarSport
32' Gagić dominira
Partizan serijom od 4:0 dolazi do najubedljivihe prednosti od 24 poena razlike. Radonjić odgovara trojkom, ali raspoloženi Gagić uspeva da izmisli poene u napadu crno-belih, a zatim i izborio četvrtu ličnu grešku Numanovića – 80:57.
30' Partizan bez brige pred poslednjih 10 minuta
Sjajni Gagić postiže pet poena u nizu i sada ima ukupno 15, te je najefikasniji na meču. Berbakov, Hadžifejzović i Raodnjić su poentirali, pa je Partizna pred poslednjih deset minuta, polaganjem Pecarskog, došao na sigurnih 74:54.
28' Crno-beli za četiri minuta do jednog poena
Partizan je za četiri minuta postigao jedan jedini poen, bacanjem Pecarskog. Novi Pazar to koristi i preko Radonjića dolazi na -17 na dva i po minuta do kraja. Pecarsko posle ofanzivnog skoka i novog promašaja Jaramaza konačno prekida crnu seriju svoje ekipe za 67:48.
26' Prazan hod na obe strane
Skoro dva minuta u kojima je jedini poen postigao Krstić sa linije penala. Jaramaz na svoj debiju šutira 0 od 3, ali ima četiri asistencije. Pazar dolazi do nove trojke, za koju je zaslužan Numanović – 64:44.
Partizan ima dobru podršku u Čairu

24' Radonjić jedini razigran kod Novopazaraca
Radonjić je postigao prve poene za goste u drugom poluvremenu, ali je Renfro ubrzo doneo slavlje i na drugoj strani novom trojkom. Nove poene za Novopazarce doneo je opet Radonjić, koji je upisao svoj deveti poen za 64:40.
22' Rafalna paljba Bandže Sija
Drugo poluvreme otvorio je Bandža Si sa dve trojke zaredom. Novi Pazar promašuje šuteve i gubi lopte, sada već u prevelikom broju sve od sredine drugog kvartala. Lendejl postiže poene sjajnim prodorom za 59:35, pa Popović traži minut odmora.
Počelo je drugo poluvreme

StarSport
20' Novi Pazar tek na trenutke dobar, Partizan ima ubedljivu prednost
Razigrao se Novica Veličković i on na poluvremenu ima 10 poena i pet skokova. Pogodio je svoju prvu trojku za 49:33, Gagić je iskoristio preran ulazak Pazaraca u reket kako bi popravio promašeno drugo bacanje i na 19 sekundi do kraja postavio rezultat 51:33, a svojim desetim poenom Krstić smanjuje na 51:35, što je i konačan rezultat posle prvih 20 minuta.
18' Partizan čuva prednost, Novi Pazar pokušava individualno
Marzet je prekinuo prazan hod svoje ekipe, ali je razigran Janković, koji ima osam poena. Novi Pazar igra izuzetno individualnu košarku bez mnogo dodavanja i pokušava da solo prodorima dođe do koševa ili barem linije penala. Crno-beli na dva minuta pre kraja poluvremena imaju prednost od 42:31.

StarSport
16' Partizan se ponovo odlepio
Renfro postiže svoju treću trojku, dok crno-beli preko Veličkovića i Nikole Jankovića ponovo odlaze na plus 10. Krstić nije uspeo da pogodi jedno slobodno bacanje, a Si je, umesto da šutne otvorenu trojku, loptu poklonio protivniku. Janković hvata promašaj Pejdža, crno-beli vode 40:29.
14' Loša košarka u Čairu
Trinkijerijev tajm-aut je urodio plodom. Partizan dobrim protokom lopte postiže trojku preko Sija , ali ne uspeva da pogodi novu preko Jaramaza. Hadžifejzović je promašio zicer, zatim Jaramaz izgubio loptu a poentirao Krstić za 31:26.
12' Krstić drži Pazarce u igri, Jaramaz razigrava
Nemanja Krstić otvara drugu deonicu poenima, a istom merom uzvraća Lendejl posle dobrog pasa novajlije u crno-belim redovima Ognjena Jaramaza. Krstić upisuje nove poene, a Pazarci gube šansu za kontrom usled lošeg pasa ka Marzetu u kontri. Radonjić je trojkom mogao da odvede svoju ekipu do vođstva ali mu je lopta "iscurela" iz obruča.

Vanja Marinković je napravio faul u napadu i potvrdio to da je Partizan u problemima, pa je tajm-aut zatražio Trinkijeri.
10' Partizan bio "dvocifren", Novi Pazar uhvatio priključak u finišu
Novi Pazar u ovim trenucima ima slobodna bacanja, a Partizan to koristi i povećava prednost. U listu strelaca se upisao i Nikola Janković, dok je nove poene upisao Gagić. Pazarci su uspeli da uvhate priključak u samom finišu četvrtine. Hadžifejzović je pogodio oba penala, njegov tim je odbranio napad, a onda je u poslednjim sekundama poentirao Marzet za 26:20 posle prvih deset minuta.
8' Visok tempo, ali malo poena u Nišu
Ritam je i dalje visok, ali poena nema koliko na samom početku utakmice. Obe ekipe su ispunile bonus pred završnicu prve četvrtine. Gagić je ušao na parket i nedugo zatim pogodio, a onda i izborio faul i otišao na liniju penala. Centar Partizana je pogodio oba puta za 22:12.
6' Zaigrale se bolje odbrane
Radonjić za sada najbolje "izgleda" kod formalnih gostiju i pogađa trojku, a Novi Pazar igra i sve bolju i bolju odbranu. Ipak, Novica pogađa polaganje, a onda trojku postiže Renfro, svoju drugu, za 18:11.
4' Lendejl se razigrao
Renfro je iz driblinga naskočio i pogodio trojku, što se retko viđa od njega. Pazarci ne uspevaju da uzvrate preko Nešovića i u odbrani prave četvrti faul posle nepuna tri minuta igre. Lendejl postiže četiri vezana poena, a crno-beli vode 13:8.
2' Dobar početak utakmice za obe ekipe
Prve poene na meču postiže Novica Veličković, koji je pokupio promašaj Renfroa i izborio bacanja, a pogodio jedno. Gegić je poentira za tri poena, a na drugoj strani Pazarci dolaze do poena preko Vujovića i Radonjića. Lendejl je pogodio i doneo prednost crno-belima od tri razlike, ali trojku pogađa i Brunčević za 6:6.
Meč je počeo!
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 live blog u kojem ćemo pratiti meč četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Novog Pazara.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: