Nova vest
Košarka

Sreda, 21.09.2011.

10:53

Veličković: “Nije smak sveta”

Posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Litvaniji mnogi su taj rezultat povezali sa odsustvom Novice Veličkovića, ali srpski košarkaš ne misli tako.

Izvor: zurnal.rs

Autor:zurnal.rs

Default images

Veličković je u prethodne dve godine imao važnu ulogu u srpskom timu, ali se zbog povrede nije našao među putnicima za Litvaniju.

Najlakše je sada pričati, praviti se pametan i osuđivati te momke. A, oni su sa druge strane ponovo žrtvovali celo leto za Srbiju. To je gotovo ista ona ekipa koja je igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pa stigla do srebra i polufinala Svetskog prvenstva. Momci su sigurno dali maksimum, borili su se svim srcem. Ali, dovoljan je jedan loš momenat ili nedostatak sreće, da te odvoji od cilja”, rekao je Veličković.

Veličković je naglasio da ne treba igrače osuđivati sada jer je njima najteže.

Prvo od ovoga ne treba praviti tragediju, ne znam zašto se to radi. Svima nam je žao što se nećemo naći u Londonu, ali nije smak sveta. Nikoga sada ne bi trebalo stavljati na stub srama. Igračima je najteže, oni su najviše uložili i izgubili”, istakao je Veličković, “Povrede su u mnogome uticale na sve što se desilo. Svaki igrač je važan. Košarka je kolektivan sport, niko ne može sam da donese trofej. Ivković je prema meni bio maksimalno korektan. Učinili smo sve da budem u ekipi, ali povreda je bila jača. Nemam reči da opišem koliko mi je bilo krivo što nisam mogao da putujem”.

Za kraj, Veličković se osvrnuo i na stanje svoje povrede.

Ponekad osećam bol, ali sada sam daleko bolje nego što je to bio slučaj u finišu prethodne sezone. Radim sa ekipom normalno, treniram punim intenzitetom, naravno uz konstantne terapije. Stvari idu na bolje, nadam se da će tako i ostati”, naglasio je srpski košarkaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve