Alimpijević izgubio u poslednjoj sekundi, pa se umalo potukao sa Turčinom VIDEO

Srpski trener Dušan Alimpijević bio je u centru incidenta koji se dogodio na startu turskog košarkaškog prvenstva u meču između Darušafake i Bešiktaša.

SSIzvor: B92
Podeli

Alimpijević je na klupi Bešiktaša doživeo poraz rezultatom 64:61 i to trojkom u poslednjoj sekundi.

Nju je pogodio Kajl Alman uz zvuk sirene, a sudije su potom proveravale snimak.

Tu je došlo do dosta tenzija između Alimpijevića i trenera Darušafake Jakupa Sekiskoka.

Jedan drugom su se preteći obraćali, a prednjačio je Srbin koji se Turčinu uneo u lice, pa su ostali prisutni zvaničnici sprečili veću eskalaciju i fizički sukob.

Sekiskok se posle utakmice osvrnuo na komentar Alimpijevića koji je u nedavnom intervjuu izjavio da bi u turskom šampionatu trebalo da postoji pravilo od šest stranaca u ekipi, kako bi se pomoglo turskim igračima, jer su u suprotnom previše opušteni i ležerni.

To se nije svidelo Sekiskoku koji je taj komentar okarakterisao kao uvredljiv za turske košarkaše.

"Pre nego što sam krenuo na utakmicu, pročitao sam izjave Dušana Alimpijevića o turskim igračima i nažalost, bio sam vrlo tužan. Nije na mestu da strani trener u našoj zemlji kritikuje više od 400 igrača koji igraju u profesionalnim ligama na nivou BSL, TBL i TB2L. Ne bi bilo ispravno stavljati sve u isti koš. Ako ima problem sa svojim igračima, može ga objasniti tako što će ih imenovati. Osim toga, ne sme na ovaj način vređati turske igrače", kazao je trener Darušafake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.