Jokićev klub sa trojicom Amerikanaca i Kanađaninom počinje istorijsku sezonu

Košarkaški klub Džoker iz Sombora danas igra prvi meč u najkvalitetnijoj ligi Srbije (KLS) posle sezone dominacije u drugoj ligi i ima samo jedan cilj - vrh.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Ambicije kluba rastu iz dana u dan.

Klub iza kojeg stoji porodica našeg najboljeg košarkaša Nikole Jokića, ozbiljno se i pojačala za izazove koji predstoje.

Čak trojica američkih košarkaša su u aktuelnom rosteru Džokera, svi su pristigli ovog leta: Hanter Strejt (plej/bek, SAD), Zakari Simons (Krilni centar, SAD), Brajan Tomas (Centar, SAD) i Nađi Braun-Henderson (plej, Kanada).

Prvu priliku za dokazivanje imaće već u subotu u Somboru gde će Džoker dočekati kraljevačku Slogu. Biće to veliki, istorijski trenutak za somborsku košarku, pored istorije koju piše najpoznatiji Somborac u svetu košarke "preko bare".

Jasno je, sa podrškom koju ima u porodici jokić, Džoker teži samo najvišim ciljevima o čemu svedoče i nedavne reči predsednika kluba, Nikolinog oca Branislava.
"Klub je na opšte zadovoljstvo, nas kao porodice, vas kao trenera i nekoliko igrača, za ovih šest, sedam godina, pošao od Druge srpske lige i došao do ove prve prozivke, kao novi član Košarkaške lige Srbije (KLS). Za uspeh u košarci, za uspeh kluba u KLS, jer nam je cilj da se borimo za vrh, a ne za dno, treba sreće, a sreća se zaslužuje radom, radom i radom. Važno je da se uči, a uči se dok god si živ. Svi znaju ko smo mi, šta smo i odakle smo i svi će želeti da nas pobede. Na nama je da igramo košarku, da se ne damo i da pobeđujemo, koliko god možemo i kad god možemo. Želim vam sve najbolje, puno uspeha ove godine, napredujte, radite, slušajte trenere i ićete napred, jer samo nebo zna gde je kraj", rekao je Branislav Jokić, predsednik kluba nedavno na prvoj prozivci".

Ako se ostvare predviđanaj i ako Džoker nastavi putem kojim je išao poslednjih godina nema sumnje daSrbija u ovom klubu dobija jak košarkaški centar za godine koje dolaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.