Žakelj: Dule me savetuje, Partizan je ekstra motivacija

Trener Studentskog Centra Andrej Žakelj govorio o tome koliko mu je Duško Vujošević pomogao u trenerskoj karijeri.

Izvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Studentski Centar je pravi hit dosadašnjeg dela, mimo svih očekivanja su osvojili trofej u ABA Superkupu, gde su pobedili FMP, Budućnost i uz finalu Partizan.

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević je već neko vreme u ulozi savetnika u ekipi iz Podgorice, a to mnogo znači treneru Žakelju.

"Baš sam pričao sa Duškom proteklih dana, analizirali smo zajedno utakmice u Superkupu i razgovarali o prvoj sledećoj. Duško je košarkaška enciklopedija, šta god da ga pitaš ima odgovor, neverovatno iskustva i može da predvidi sve moguće situacije", rekao je Žakelj i nastavio.

"Vujošević je na raspolaganju meni i svim ostalim trenerima u klubu. Naravno, zna Partizan, Željka Obradovića i ostale trenere i stalno smo na vezi, savetuje me onoliko koliko misli da može, a na kraju, normalno, ja odlučujem".

Naravno da je neizbežna tema bio Superkup ABA lige.

""Što se tiče Superkupa, normalno da to niko nije očekivao. Ni mi nismo očekivali da ćemo odigrati tri utakmice zaredom u tri dana na onakvom nivou. To nije lako, naročito u pripremnom periodu. Ekipu spremam na isti način pred svaku utakmicu. Da li je rival Partizan ili neko drugi, spremam ih da budu maksimalno fokusirani i sa dosta energije. Na papir su bila tri jača protivnika (FMP, Budućnost, Partizan) i to je ekstra motivacija za naše igrače da pokažu da mogu da igraju. Nema potrebe da ja kao trener da protiv Budućnosti i Partizana motivišem igrače, ako su profesionalci, ako žele da uspeju, moraju sami to da osete"
, zaključio je trener Studentskog Centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.