Nova vest
Košarka

Subota, 10.06.2023.

22:05

Obradovićev Monako razbio Vembenjamu i Parižane

Košarkaši Monaka pobedili su Metropolitan rezultatom 87:64 u prvom meču finala šampionata Francuske.

Izvor: SN

Autor: SN

Obradovićev Monako razbio Vembenjamu i Parižane
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Izabranici Saše Obradovića, ekipa Monaka, do finala su došli bez poraza u plej-ofu i u prvom meču finalne serije "pregazili" pariski Metropolitan.

Odmah na startu je Vembenjama izblokirao Donatasa Motiejunasa i u kontri Parižani stižu do prvih poena na meču da bi Majk Džejms brzo uzvratio poenima i pokazao da su igrači Monaka spremni da brane domaći teren.

Nisu mogli gosti iz prestonice da održe korak sa Monakom, pošto su već posle prvog desetminutnog perioda imali osam poena zaostatka.

Da stvari budu još teže po Metropolitan, postala se katastrofalna druga četvrtina u kojoj su imali samo šest poena, a rezultat na poluvremenu glasio 52:21 u korist Monaka.

Zadovoljan je bio Saša Obradović pošto su njegovi momci do kraja odigrali skoncentrisano i poveli sa 1-0 u finalnoj seriji.

Najefikasniji je bio Dijalo sa 14 poena i 7 skokova, Majk Džejms je imao 12 uz 4 skoka, a Eli Okobo 10 postignutih poena. Francusko čudo Viktor Vembenjama meč je završio sa 8 poena, 7 skokova i 2 asistencije, dok je sa 15 poena Traore bio najefikasniji igrač Parižana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve