Nova vest
Košarka

Subota, 10.06.2023.

18:09

B92.net: Zvezda poslala dopis ABA – zašto nema srpskih sudija u finalu?

KK Crvena zvezda poslao je dopis ABA ligi i Komesaru Srđanu Dožaiju zbog sudija koje su delegirane u finalnoj seriji u kojoj će igrati Zvezda i Partizan.

Izvor: B92

Autor:B92

B92.net: Zvezda poslala dopis ABA – zašto nema srpskih sudija u finalu?
Dusan Milenkovic/Starsport

Kako saznaje B92.net od izvora bliskom regionalnom takmičenju, crveno-beli su "neprijatno je iznenađeni izborom sudija za prve tri utakmice finalne serije plej ofa ABA lige na kojoj nema nijednog sudije iz Republike Srbije".

Arbitri koji su delegirani za prve tri utakmice su:

1. Pukl-Radojković-Nedović (prva utakmica 13.06);
2. Boltauzer-Koljenšić-Petek (druga utakmica 15.06);
3. Javor-Hordov-Kardum (treća utakmica 18.06);

Aktuelnom šampionu Srbije i regiona nije jasan izbor arbitara zbog, kako kažu, "nepobitnih činjenica da su u prošlosti bili oštećeni na nekolicini
utakmica na kojima su sudile sudije iz Republike Slovenije (sa čime je i ABA u nekoliko navrata bila saglasna)".

Sa Malog Kalemegdana pitaju, saznaje naš portal, zbog čega su ignorisane srpske sudije, posebno što su, izuzev Ilije Beloševića koji je povređen, mnogi izrazili spremnost da sude finalne utakmice.

Crveno-beli na kraju su dodali da je "svaka odgovornost za sve što se bude dešavalo u finalu od sada na ABA ligi, ukoliko Zvezda ne bude imala ravnopravan tretman (suđenje) i uslove da se normalno bori za trofej".

Finalna serija između Partizana i Crvene zvezde počinje u utorak 13. juna u 20 časova, a prednost domaćeg terena imaju crno-beli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve