Nova vest
Košarka

Petak, 09.06.2023.

13:30

Partizan prihvatio termine – molba ABA ligi i apel "grobarima"

Košarkaški klub Partizan prihvatio je termine odigravanja finala ABA lige protiv Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan prihvatio termine – molba ABA ligi i apel
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nakon odluke koju je na osnovu svojih ovlašćenja utemeljenih u internim aktima ABA lige doneo njen sportski direktor Milija Vojinović, finalna serija regionalnog šampionata će umesto 12. juna, početi dan kasnije.

"To znači da će Partizan napad na titulu šampiona ABA lige početi 13.06. od 20 časova u Štark areni", piše na sajtu kluba.

"Ranije kupljene dnevne ulaznice za prvi finalni duel protiv Crvene zvezde sa datumom 12.06. važiće za novi datum.

Kao što je od juče poznato, Partizan Mozzart Bet je izričito bio protiv pomeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako Klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija.

Nakon određivanja termina eventualne četvrte i pete utakmice, Partizan Mozzart Bet se obraća ABA ligi da datum odigravanja eventualne „majstorice“ pomeri sa 23. na 22. jun.

Klub je danas dobio službeni dopis Štark arene da je ona 23. juna zauzeta zbog ranije zakazanog koncerta, a u slučaju da baš peta utakmica odlučuje o šampionu regionalnog takmičenja, bio bi ogroman gubitak i za klub i za samo takmičenja da to ne bude spektakl pred 20.000 ljudi u crno-beloj Areni.

Istorija, kao učiteljica života nam kaže da u ne tako dalekoj prošlosti nije bilo problema da jedan klub ima pauzu od 40 dana pre finalne serije, jer drugi klub po prvi i jedini put igra plej-of Evrolige. I ne samo to, već i da nakon eliminacije dobije deset dana da se posveti odmoru i pripremi finala ABA lige.

Partizan nikada takve ustupke nije tražio niti smatra da ih iko zaslužuje.

Posle stavljanja tačke na bespotrebnu dramu oko termina odigravanja utakmica, Partizan Mozzart Bet poziva navijače da u prve dve utakmice ispune Štark arenu i kao što je već rečeno, sportski i punog srca sa tribina emituju isključivo ljubav prema crno-belima.

Ne bi prvi put bio da neko pokuša da isprovocira navijače Partizana kako bi nakon njihove reakcije profitirao od pražnjenja tribina ili učinio klubu štetu koja se ogleda kroz kazne.

Klub apeluje na navijače da ne obraćaju pažnju ni na šta što nema veze sa košarkom, dešavanjima na terenu i podrškom ekipi Partizana Mozzart Bet"
, piše na sajtu Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve