Nova vest
Košarka

Sreda, 07.06.2023.

21:10

Micić dominirao – Efes slavio

Košarkaši Anadolu Efesa slavili su protiv Fenerbahčea u trećoj utakmici polufinalne serije Turske lige sa 97:91.

Izvor: B92

Autor:B92

Micić dominirao – Efes slavio
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ovom pobedom su izabranici Ergina Atamana poveli sa 2:1 u seriji i to posle ubedljivog poraza u prvoj utakmici.

Vasilije Micić predvodio je svoju ekipu u ovoj utakmici sa 25 poena i šest asistencija, Elajdža Brajant je imao 21 poen, dok je Vil Klajburn upisao 20 poena. Tibor Plajs je bio na pragu dabl-dabla sa 17 poena i devet skokova.

Sa druge strane Najdžel Hejs i Skoti Vilbekin su upisali po 21 poen, ali bio je slab učinak ostalih igrača, jer je posle njih dvojice najviše poena postigao Melih Mahmutolu koji je upisao devet poena. Marko Gudurić se na ovoj utakmici nije upisao u listu strelaca.

Prvo poluvreme je pripalo košarkašima Fenerbahčea koji su imali prednost. Ona nije bila velika, najviše na sredini drugog perioda kada su imali +8 (38:30), igrači Efesa nisu dozvoljavali da se gosti odlepe na veliku razliku, nego su tokom prvog poluvremena održavali prihvatljivi minus.

U drugom delu meča su preuzeli vođstvo, koje su izgubili na počektu poslednjeg perioda. Tada je isto Fenerbahče imao prednost od osam poena, ali su izabranici Ergina Atamana uspeli da se vrate u utakmicu i slave posle neizvesne završnice sa 97:91.

Treća utakmica je na programu devetog juna kada će ponovo domaćin biti Anadolu Efes, i ako slave i na tom meču plasiraće se u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve