Nova vest
Košarka

Utorak, 06.06.2023.

08:19

Partizan i Cedevita Olimpija – za finale ABA

Sedam dana posle druge utakmice, Beograđani i Ljubljančani u majstorici (19) će rešiti pitanje prolaska na megdan Zvezdi - koja ne želi da igra za titulu.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan i Cedevita Olimpija – za finale ABA
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Situacija je takva da se, izgleda, samo Ljubljančanima igra u ovom trenutku, jer ni Zvezda (zbog diskutabilnih termina finala) ni Partizan (ozbiljan pad forme i gotovo nezainteresovanost igrača) nisu presrećni razvojem situacije i činjenicom da bi sezona mogla da ode duboko u jun mesec.

ABA kao priređivač takmičenja i organizacija koja teži da olakša život svim učesnicima, u najmanju ruku se nije proslavila ovog puta.

Ambijent u vezi sa samom ligom je poljuljan, gori je nego što je bio na početku i tokom sezone. Kao da nisu bila dovoljna tvrenja na relaciji dva najjača kluba lige, ABA je i sama doprinela da se strasti još više rasplamsaju.

Prva utakmica finalne serije, kako je to ABA odredila i mnoge neprijatno iznenadila, igraće se 12. juna, druga 14. juna, a treća 17. juna. Termini moguće četvrte i pete utakmice su 19. i 22. juna.

Partizan ili Cedevita Olimpija će na megdan Zvezdi koja, za sada, ne želi da igra za regionalni prsten jer sada vidi KLS kao prioritet,a ne regionlnu borbu koja daje prohodnost u Evroligu. Zvezda bi u slučaju pristanka da igra bila razapeta na dva fronta, igrala bi na dva dana i otud čvrst stav u odluci da se ne igra finale ABA.

Ako FMP i Mega budu igrali tri meča (trenutno 1:0 za Pantere) prvi meč finala igraće se 12. juna - istog dana kada je i ABA zakazala start finalne serije.

U ovakvom potpuno haotičnom ambijentu Partizan i Cedevita Olimpija čekaju "majstoricu".

Crno-beli su u Ljubljani odigrali jednu od najlošijih partija u poslednje vreme, primili su 95 poena, pokazali ranjivost u oba pravca i definitivno nisu ličili na tim koji je bio na aperkat od toga da nokautira Real Madrid.

Crno-beli pokušavaju da pronađu rezerve da se u potpunosti povrate od neverovatne evro eliminacije ali to ne ide nimalo lako.

Briga za Obradovića može biti voljni momenat, motivacija, energija i borba kod njegovih igrača. Sezona je na izmaku, potrošnja je bila velika i sada je potreban novi adrenaliinski udar da se povrati momentum.

"Imali smo vremena da pripremimo utakmicu. Znamo sve što je bilo loše na toj utakmici u Ljubljani. Pre svega moramo da neuporedivo bolje iskontrolišemo skok, da reagujemo bolje na njihove promene u odbrani i da naša agresivnost bude od početka do kraja utakmice na istom nivou", poručio je trener Partizana i sam svestan koliko je njegov tim bio letargičan u Sloveniji.

Na potezu su i navijači koji oev sezone nisu izneverili crno-bele. Njihova podrška i brojnost može ponovo biti ključni faktor da Partizan dobije i ovu bitku - možda i poslednju ove sezone kako trenutno stoje stvari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve