Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.06.2023.

16:10

"Nemamo šta da izgubimo, za ovo se trenira cele sezone"

Košarkaši Cedevita Olimpije u utorak od 19 sati gostuju Partizanu u odlučujućem meču polufinalne serije ABA lige.

Izvor: DP

Autor: DP

Foto:ABA liga/COL/Ales Fevzer

Crno-beli su poveli u seriji, tim iz Ljubljane je izjednačio pobedom na svom terenu 30. maja kada je slavio 95:83, pa će majstorica u Štark areni odlučiti ko će na megdan Crvenoj zvezdi u borbi za trofej regionalne lige.

"I pre početka polufinalne serije imali smo želju da dođemo do treće utakmice i taj cilj smo ispunili. Svesni smo da će test ovog utorka u Beogradu biti izuzetno težak. Kada igrate protiv boljeg i talentovanijeg tima, morate da igrate timski u odbrani, da kontrolišete igru u skoku, a istovremeno da pokušate da povežete utakmicu tako da igramo timski u odbrani i napadu“, rekao je strateg Cedevite Olimpije Miro Alilović pred odlučujući meč u utorak u Štark areni.

Košarkaš Jogi Ferel, trenutno najkorisniji igrač plej-ofa regionalne lige, ističe da će njegov tim dati svoj maksimum da se nađe u finalu ABA lige.

"Znamo da će naši rivali dati sve od sebe da nas pobede u utorak. U Štark areni je uvek teško igrati, jer se uvek okupi veliki broj navijača da podrži svoj tim. Moramo da igramo opušteno, jer nemamo šta da izgubimo. Izuzetno smo motivisani, jer nam se nudi prilika da izborimo plasman u finale takmičenja. Za ovo trenirate cele sezone, a naš posao je da stanemo na parket i damo sve od sebe“, rekao je Ferel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve