Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.06.2023.

20:04

FMP srušio Megu – na korak od finala

Košarkaši FMP Železnika pobedili su Megu rezultatom 75:72 u prvom meču polufinala Superlige Srbije.

Izvor: SN

Autor: SN

FMP srušio Megu – na korak od finala
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

FMP je ostvario veliku pobedu nad Megom na gostujućem parketu i sada je tako blizu plasmanu u finale i duelu sa Crvenom zvezdom koja je u finalu Košarkaške Superlige Srbije.

Igra se na dve dobijene utakmice, pa će FMP na svom parketu moći da "overi" plasman u finale ovog takmičenja.

Mega je pred start poslednjih deset minuta vodila, imala i veliku inicijativu pa stigli do dvocifrene prednosti od 11 poena koja je i bila najveća u ovom susretu.

Ipak, potpuno je FMP preokrenuo utakmicu ubacio 25 poena i poenima Meninga sa lnijie za slobodna bacanja došli do 75:72 na 6 sekundi pre kraja.

Aut sa strane za Megu je izvodio Mušicki, lopta je trebalo da ide u ruke Cerovini, ali je išla kod Uskokovića koji je sa devet metara šutirao za produžetak i promašio pa je FMP ostvario pobedu.

Mening je sa 16 poena bio najefikasniji, 13 je imao Matović, 11 Izundu i 10 Stepanović. Na drugoj strani, sa 17 poena je najefikasniji bio Cerovina, 14 je imao Rudan, a 13 Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve