Nova vest
Košarka

Petak, 02.06.2023.

16:24

Najluđe košarkaško finale ove sezone – okrenuli "-16" za 160 sekundi!

Retko viđen preokret, i kad to kažemo mislimo da se zaista ovako nešto dešava verovatno jednom u 20 godina - viđen je u meču Leidena i Groningena.

Izvor: B92

Autor:B92

Najluđe košarkaško finale ove sezone – okrenuli
Foto: Profimedia.rs

Nagledali smo se ove sezone nekih neverovatnih završnica košarkaških mečeva po Evropi, samo ih je u Evroligi bilo na pretek, ali čini se da nigde nije bilo tako ludo kao što je to bilo u zemlji gde košarka i nije previše u fokusu ljubitelja sporta.

U Holandiji se desilo pravo malo čudo.

U finalu za titulu državnog prvaka igrali su ekipe Leidena i Groningena pred krcatim tribinama u zaista zapaljivom ambijentu.

Na kraju, u trileru kakav, sigurni smo, dugo niste videli Leiden je uspeo da nadoknadi, pazite sad, minus od 16 poena (61:77) za samo 160 sekundi, i slavi rezultatom 82:81.

Pobednički poeni, posle apsolutnog trilera, stigli su sa linije penala, pošto je poraženi tim na drugoj strani bio polovično uspešan sa iste pozicije.

Teško je i opisati šta je sve stalo u ta dva i po minuta ludila, kakvi koševi, kakve trojke, koliko haotičnih akcija i promašaja - pogledajte i sami verovatno najuzbudljiviju završnicu košarkaške utakmice ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve