Nova vest
Košarka

Utorak, 30.05.2023.

17:00

Partizan pao u Ljubljani – majstorica odlučuje finalistu

Košarkaši Partizana izgubili su od Cedevita Olimpije 95:83 u drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige u dvorani "Stožice".

Izvor: DP

Autor: DP

Partizan pao u Ljubljani – majstorica odlučuje finalistu
Foto:ABA liga/COL/Ales Fevzer

Crno-beli su put Ljubljane krenuli sa vođstvom u seriji, pošto su u nedelju pobedili u Štark areni 85:70, ali nisu uspeli da obezbede finala već posle dva meča, pa će majstorica 6. juna odlučiti ko će na megdan Crvenoj zvezdi.

Domaći tim bio je bolji rivala tokom celog meča, bolje je igrao u prelomnim trenucima i na kraju je zasluženo izborio pobedu za izjednačenje u seriji i majstoricu u Beogradu.

U meču koji je pratila rezultatska klackalica i igranje u serijama, Partizan se u nekoliko navrta vraćao sa ivice ambisa, a poslenji trzaj i nadu za čudo u Ljubljani imao je u finišu poslednjeg dela, kada je od minus 16 uspeo da spusti zaostatak na devet poena, ali više od toga nije mogao,

Cedevita je brzo iskontrolisla nalet crno-belih i na kraju slavila ubedljivom razlikom.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jogi Ferel sa 21 poenom, 8 skokova i 7 asistencija , Zoran Dragić je pomogao sa 12, Alen Omić sa 10poena i 6 skokova, dok je Edo Murić stao na 10 poena.

Kod Partizana Kevin Panter je imao 24 poena uz 8 skokova, Dante Egzum je ubacio 16, Džejms Naneli 14, dok je Matijas Lesor susret završio sa 11 koševa.

Prva, efikasna četvrtina, u kojoj su ekipe igrale u serijama i postigle ukupno 11 trojki, završena je poenima Egzuma sa pola terena koji je tako primakao crno-bele na 29:26.

Drugu deonicu, baš kao i prvu, bolje je počeo Partizan, ali je domaći tim bolje finiširao ovaj deo igre. Napravio je seriju od 13:3, iskoristio je Partizanova loša rešenja u napadu i promašaje i obezbedio sebi komotnih plus 10 posle 20 minuta igre - 51:41

Crno-beli su se dosta mučili sa realizacijom, iako su bolje otvorili ovaj deo igre. Dodatni problem za Željka Obradovića je i to što je Trifunović već u prvom poluvremenu došao do četiri lične greške, a Lesor je imao tri faula.

Izabranici Željka Obradovića su tokom treće četvrtine prišli na minus dva (53:51), ali je Cedevita Olimpija ponovo odigrala dobro u završnici tog dela meča, pa je na poslednji odmor otišla sa plus 13 - 73:60.

Cedevita Olimpija je u poslednjoj četvrtini kontrolisala igru, održavala je visoku prednost i nije dozvolila crno-belima da se vrate u meč. Na ulasku u poslednja dva minuta, Partizan je prišao na minus osam, ali je tačku na ovaj meč praktično stavio Dragić trojkom već u narednom napadu.

Sva dešavanja iz Ljubljane mogli ste da pratiti na našem LIVE BLOG-u:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

234 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve